- Asszociációs játék. :)
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
sztem ez lesz a köv. lencsém, elképesztő karaktere van, nem kontrasztos, de nem is kopott, inkább kellemes, kiegyensúlyozott, + valszeg erős fényben kevésbé égnek ki a dolgok vele pont ezért...a bokeh baró, és élesnek is tűnik...nyitva mennyire kromatizál? az egyetlen dolog ami ijesztőnek tűnik vele kapcsolatban az a 600 grammos súly a fókuszgyűrű nehezen jár? a rekeszgyűrű milyen? fokozatmentes, vagy kattogós? kellett hackelni valamit rajta, hogy a rekeszelés működjön a canonon?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #4681 üzenetére
+1 ha van kép full méretű, nyitott rekesszel nagyon érdekelne
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
személyes tapasztalata esetleg a Tair-al senkinek nincs?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #4676 üzenetére
hm a virágos képek alapján elég lágy, és CA-zik is rendesen... íme egy minolta-takumar összehasonlítás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #4674 üzenetére
milyen vázra kéne? aps-c, mft vázon jó portréra, sőt...
tapasztalatom ezekkel nincs, nekem om zuiko-m van, és helios ötvenesből, meg egy fujian, de az nem igazi üveg
tesztek alapján a takumar nem rossz, valahol a minolta md-k meg zeiss planar-ok alatt, meg a legolcsóbb 50-esek fölött helyezkedik el képminőséget tekintve. a canon nem tom...revuenon 55mm F1.4-et sokan dicsérik, de a revu 135-ösöm annyira sz*r, hogy csak akkor vennék ezután revuenon-t, ha előtte alaposan kipróbálhatomFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
páran érdeklődtetek nemrég 135mm körüli penge manuálokról (pl. én is ), most belefutottam véletlenül egy ilyenbe: Tair-11...sztem abszolút jónak tűnik, az én Revuenon 135-ömmel semmilyen körülmények között nem tudnám ezeket a képeket ilyen élesre, CA mentesre meglőni az holtbiztos ráadásul rekeszelve is szép a bukéja, és van belőle m39 mount is..meg ahogy képeken elnézem ezt az obit, önvédelmi eszközként sem utolsó
kár, hogy most rendeltem egy industar-69-et, na de majd köv alkalommal sztem egy ilyent beszerzek[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #4655 üzenetére
& fattyu
"viták elkerülése végett: nem azt akarom bizonyítani, hogy ez az obi baró mert zeiss, simán csak én úgy látom mindig melléfókuszálsz..."
én nem írtam, hogy jó obi, szal igen, észrevettem, hogy nem valami szuperéles, ti viszont az arcra meg az első tesztábrákra rávágtátok, hogy hú de gáz, holott tutira mellément a fókusz, vagyis, akkó' ki nem vett észre mit?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bagaba1 #4649 üzenetére
20d-n honnan tudod, hogy a fókusz tökéletesen pontos? sztem ki kéne próbálni azt az obit olyan vázon is, ami tud élőképet, illetve bele lehet nagyítani a fókuszmezőbe
csak azért írom mindezt, mert a portékon, amit vele lőttél tökéletesen kivehető, hogy mellément a fókusz, az arc pont ennyire életlen mindig mint a tesztábrád, a váll meg a kar viszont tökéletesen éles
hogy ne csak a szám járjon:szerk: viták elkerülése végett: nem azt akarom bizonyítani, hogy ez az obi baró mert zeiss, simán csak én úgy látom mindig melléfókuszálsz...ami nem a te hibád, a 20d nem manuálozni való
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
széleslátót natív üvegben ha találsz
portrézni sztem jó lesz egy 50-es (ekv. 100mm), azok olcsón mennek, helios, om zuiko, minolta md, rikenon f1.8-1.7 körüli üvegek kezdésnek megteszik sztem
135mm-t én is kérdeztem nemrég: [link]Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #4620 üzenetére
az nem baj, csak ez alapján ne vásárolj gépet szvsz...inkább tesztfotókat pixelkukkolj vagy valami, de az is átverős tud lenni.
az előbb felmerült a pana gh. azért fura, hogy nagyon sokan, főleg első gépet vásárlók ezzel kezdik általában: képminőség...az legyen a legjobb...a többi majd utánna...bevallom én is így gondoltam még nemrég, de sztem az az igazság, hogy ha iso1600 fölött nem igazán használod a gépet, akkor a mai mft+ méretű szenzorok bármelyike bőven elég, sokkal fontosabb az obipark, a kezelőszervek, a jpeg motor, stb egyéb egyéni igények...sőt a végső kép színvonala egy számodra tökéletes géppel is inkább a te tehetségeden, tudásodon múlik...szóval: tegyük fel, hogy az esetek 99%-ában nem használsz iso1600-nál magasabb érzékenységet. akkor minek is költenél egy olyan szenzorra, amit kb sosem használsz ki, amikor egy gyengébb szenzoros gépet megvehetsz az árából vagy olcsóbban, kiforrottabb obiparkal, featureokkal, kezelőszervekkel, keresővel?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #4603 üzenetére
"egy kis oly-t még megnyomkodtam, de annak a képe nem tetszett..."
és ezt az egérmozin látottak alapján jelented ki gondolom
"pana g széria is tetszik, de az már nagy szerintem, és van ff vázam. szóval annyira nagyot nem akarok"
pana is van pici, mindjárt ott a gf széria, meg a gm1ha kiforrott milc-et akarsz akkor oly-panny, ha lehető legjobb szenzort, nex...de arra ha később fejleszteni akarsz vagy gyenge obikat veszel, vagy méregdrága zeiss-t. eos m: lehet, hogy tetszik ez is, de azért fontold meg, hogy milc fronton egyik leggyengébb eresztés: szinte nincs is natív obi rá, af sztem gáz, a szenzor meg bár aps-c elég öreg fejlesztés, a frissebb (akár m4/3) szenzorok mellett már nem egy nagy szenzáció a teljesítménye, sőt egyik leggyengébb
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #4596 üzenetére
öö panny g1 tud vidit?
amúgy ha már próba, próbálj ki egy nex-et is, ha a peaking bejön, az újabb nexek szenzora szinte mindent visz ami aps-cFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ccs2929 #4564 üzenetére
nyitva nem? nekem 135mm F2.8 Revuenon van, az F5.6-on sem éles, de legalább a CA megszűnik valamennyire
HollyBoni: persze, hogy nem drága, de drágább, így ártani az sem árt, ha írok még pár alternatívát gondolom...egy minolta 50/1.7 pl. asszem 5k körül megy...vagyis ha nem tetszik végül a manuálozás, sokat nem bukott, és még mindig vehet natív obit, ha meg bejön, akkor a minolta sem egy rossz üveg
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zsolt_16 #4527 üzenetére
basszus nem pont erről másolták az orosz jupiter 9-et? nagyon ismerős nekem ez a design...a jupi nem egy rossz obi, és nem is a legolcsóbb, gondolom akkor az eredeti még jobb/drágább lehet...legutóbb asszem átszámolva kb 150 ezer huf-ért láttam ebay-en ilyent...bár lehet félrenéztem
-
jjeahh
nagyúr
már eleve a nikonok a legrosszabb alapok manuálozni a nagy bázistáv miatt (kivéve az 1-es sorozat), 150-300mm fölött meg tényleg felejtsd el sztem, kivéve ha ekv. gyútávra gondoltál...én mft vázon max egy 135mm amit még ki tudok tartani, ami ekvalens 270mm...ha manuálozni akarsz, akkor szerelj be valami 20-30k-s használt milc-et erre a célra, telézni talán a nikon 1-esek a legjobbak a kis szenzor miatt, de egy oly pen se rossz (2x crop faktor), és azokban van egy gyengécske vázstabi is
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz n.andras74 #4487 üzenetére
ebay nem játszik?
-
jjeahh
nagyúr
nem tűnik rossznak a sonnar, sőt, talán egyik legjobb amit eddig láttam flickr-es, mflenses képek alapján, bár full méretű képet nem igazán találtam...ha megkapom a paypal-re a köv adag pénzem megfontolom
-
jjeahh
nagyúr
utánnanézek a képének
(#4475) MrChris: nagyon-nagyon rossz
(#4476) copass: kicsit kevésnek tűnik az F4, főleg ha rekeszelni is kellene, a fényerősebbek meg már drágábbak...ebayen keresgélek, 80 font körüli, vagy afölötti már nem érdekel, mivel akkor már veszek egy új jobbacska stabis af kistelezummot
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
tudtok valami nem túl drága 20-28mm körüli manuált, ami nyitva sem kromatizál nagyon, és penge? a Revuenon Special 135mm F2.8-al sem vagyok elégedett, mitöbb soha nem láttam még ennél sz*rabb képű üveget, ráadásul a fókuszgyűrű nagyon rövid úton jár, baromi nehéz fókuszálni vele helyette is kéne valami 80-200mm körüli penge üveg minél nagyobb fényerővel persze... erre valami ötlet? régen ajánlottátok a jupitereket, esetleg van annál olcsóbb alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz n.andras74 #4461 üzenetére
nekem van egy om zuiko, kontrasztosabb mint a helios, meg élesebb is sztem, csak full nyitva, erős fényben, világos felületen nagyon CA-zik, és a bokeh ronda. a heliost jobban szeretem, mégis a zuiko-t használom többet, mivel sokkal kevesebbet kell utómunkázni a vele készült képeket, kis kontraszt, élesség, és kész, néha még annyi sem megy rá
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz n.andras74 #4456 üzenetére
50mm: planar T*, minolta md, 135-ösökkel sztem vigyázz, a revuenonom annyira gáz, hogy már-már használhatatlan...egy ilyenre kíváncsi lennék: [link]
amúgy itt mintha pont a jupiter 37a-t vagy 11-et szokták emlegetni[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ccs2929 #4419 üzenetére
hú, kösz, hogy megcsináltad, nekem sajnos nem volt időm rá, ma is fotózgatni voltunk, sőt valszeg holnap is megyek csak győzzem feldolgozni a rengeteg raw-ot...
ma is próbálgattam a peaking-et több obival is, és ma sem győzött meg persze, ettől még lehet jó, csak nekem nem jön be...a trap focus-ra viszont kezdek ráérezni, rájöttem, hogy egész jól használható, csak nagyon finoman, érzéssel kell bánni a fókuszgyűrűvel, ha gyorsan fókuszálok mire észbe kap, hogy éles a fókuszmező, arra túltekerem...
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #4414 üzenetére
pana, meg a mai csúcs evf-eket nem próbáltam, csak régebbi kisebbeket, de gondolom jók lehetnek manuálozni
Zozzer888: ezekkel a segédekkel az a bajom, hogy bíznom kell a gépben, ami sokszor nem pontos...egyedül a split image tetszik, de ha nincs evf-ed, kijelzőről csak akkor jó sztem, ha állványon van a gép...kézből elég gáz a két sávot "összehúzni", ha egy picit remegsz, azonnal elkúszik...
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #4408 üzenetére
holnap én is megpróbálom letesztelni a dolgot, engem is kíváncsivá tettetek, ugyanis így szemre mindig az 50-esem tűnt a legkevésbé mosodának, 135 a leginkább, helios meg a kettő között..
más: nos én folyton panaszkodtam, hogy az e-p1-emben nincs semmilyen mf segéd...és kiprószáltam a napokban az összes létező fókuszsegédet amiről tudok: focus peaking változtatható intenzitással, színnel, fókuszcsapda, split image, stb, és hát...asszem a sima belenagyítós, szemre-kókuszálós mód jön be a legjobban, amilyent az e-p1 is tud vagy nem nem, a régi slr vázak elképesztő méretű keresője, na az az igazi erre a célra na egy olyannal egy lassabb autofókuszt kis megszokással simán lepipálok, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #4393 üzenetére
sztem nem, pont ezt írtam előre is, ha ugyanakkora lenne, sosem használnám sőt, ha ugyanakkora mélységélességet kapnál, a torzítást leszámítva akár uwa is jó lenne portréra persze lehet, hogy tévedek
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #4391 üzenetére
szerintem az legalábbis a revuenon-om biztos...ráadásul brutálkemény a fókuszgyűrű, és rövid úton jár
ezt a vágás dolgot nem teljesen értem...ha ugyanabból a pontból lövöm meg, fogalmam sincs, de akkor a cropp is más, más képet kapok, szal sok értelme nincs, de ha ugyanezt a portrét meglőttem volna helios-al, közelebbről, hogy ugyanezt a képkivágást érjem el, sztem nem mosta volna ennyire el a hátteret...de ezt csak szemre mondom, meg lehet cáfolni nyugodtanFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #4389 üzenetére
hm igaz, hogy kényelmetlen, de ha durva háttérmosást akarsz pl. portréknál a legolcsóbb megoldás pont egy 135/F2.8 mondjuk...én legalábbis elég sokat használok egy ilyent, F4-en már elmegy, és még mindig jobban mos, mint egy 50/1.8 vagy a helios
-
jjeahh
nagyúr
az ebayről rendelt helios-om és revuenon-om már meg volt buherálva, szal, ha olyantól veszed, aki használta digit vázon is, akkor már buherált obit kapsz sztem...de gondolom nem olyan nehéz megcsinálni, az om zuiko-m seggén pl. bedugtam egy kis műanyag pöcköt, valahogy így, és kész...
-
jjeahh
nagyúr
minőség gondolom nem romlik, de nem tudom kapsz-e bármilyen fókusz-visszajelzést...amúgy nekem is volt egy hasonló kérdésem
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #4328 üzenetére
az eredeti képeket nem tartom meg, de pl. ezt raw-ból agyon kellett dolgoznom, hogy ennyi kontrasztot, színt visszanyerjek, szal úgy általában is kopott, fátyolos képeket köpköd nálam, de néha nagyon elcseszi őket, ezért jóval több utómunkát, türelmet igényel mint a többi üvegem...
szerk: ja nekem 44-2 van, asszem az más, mintha régebbi verzió
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #4325 üzenetére
tettél már fel vele lőtt képeket valahová?
a heliost én sem az élességéjért szeretem az om zuiko is élesebb nála, az a +8mm is zavar, a laza rekeszgyűrűt gyűlölöm, és néha baromira kopott képeket csinál valamiért...ennek ellenére pár napja nézegettem a régi helios-os képeket, baromira megkívántam kattogni vele, tegnap ki is mentem, valszeg most egy darabig ráforrik a vázraamúgy nekem is lenne egy pentax adapteres kérdésem: egy haverom helios-t, és egyéb m42 obikat akar pentax me super-re adapterezni, ami ugy-e K bajonettes elvileg, ez egy ilyennel lehetséges?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
helios 44-2-nek két blendegyűrűje van, egyik a szokásos kattanós, másik simán forog, kattanás nélkül...ez utóbbi folyton elállítódik magától, valaki próbálta már valahogy összeragasztani őket? esetleg ha tudtok erre valami instrukciót...baromira zavar a második gyűrű
-
jjeahh
nagyúr
ez itthonról használtan beszerzett cuccal ugyanígy megtörténhetett volna, ráadásul ebayes cuccnál ha adott időkereten belül lesz baja, vagy rosszat kapsz, a pénzt visszatéríthetik, vagy küldenek egy cseredarabot vagy valami...
itthon vásárolt használt terméket jobb esetben kipróbálhatsz, ez az előnye, ebayesnek meg az, hogy ott a paypal, ami ha gond van, megmenti a pénzed[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ebay-en nem minden olcsóbb sztem, vagy sokszor jobban megéri egy picit drágábban megvenni helyben valamit gariért cserébe, de azért rengeteg cuccot megkapsz akár itthon elképzelhetetlenül alacsony áron is + van, amit helyben nem kapsz meg, ebay-en igen, szal nagyobb a kínálat. 40-ből egyetlen alkalommal kaptam mást mint amit rendeltem, de a pénzt visszatérítették. sok idő...nem tom, én eu-ból rendelek mindig, nekem 4-7 nap nem sok, kibírom...persze kínából pl. más tészta
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzer888 #4288 üzenetére
sztem kb minden forrás beválik, csak meg kell válogatni, vigyázni kell
nekem köbö 40 rendelésem van eddig, ebből egy nem jött meg, egy másik helyett meg rossz terméket küldtek, mindkét esetben visszatérítették a lóvét[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzant #4272 üzenetére
nagyon keveset tettem rá, szóval nem fürdettem meg az olajban, csak nagyon vékonyan bekentem, így nem jut be a lencsékhez soha (legalábbis eddig nem jutott), és elképesztően sokat dobott a "smooth" érzeten
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzant #4269 üzenetére
én a helios-ba valami teljesen színtelen olajat csepegtettem, amilyent a cserélhető fejes borotválkozó gépekhez adnak...kb egy éve így használom, azelőtt izomból kellett fókuszálni, azóta meg nagyon krémes, szaga sincs, tönkre sem ment
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szaszlaci #4239 üzenetére
"Bevallom, nem hittem volna, hogy ennek a váza ilyen masszív."
igen, és ez még csak a műanyag kis pen...az e-p1-em háza acél-aluminiumból van pl., eddig minden ismerősöm elszörnyedt, amikor kézbevette ilyeneket mondanak, hogy hú bazm..g, azta kur.., bevallom én is szinte elejtettem előre, mikor a futár a kezembe nyomta, nem számítottam ilyen bika masszivitásra, tömegre
"Ezen kívül van valami segítség, vagy ekkor ránézésre kell beállítani?"
ezért ajánltam már egy oldalon át a nex-eket
belenagyítós módon is lehet fókuszálni, de ahogy mondod, nincs semmilyen segéd, így szemre valamivel lasabban megy a fókuszálás...legalábbis nekem
trillió manuális objektív bagóért: ebay.co.uk vagy ebay.de itt aztán bogarászhatsz, elég durva a választék[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szaszlaci #4235 üzenetére
Zozzer888: +1
ha már mindenképpen dslr, akkor már ha magic lantern sem megy fel rá legalább arra vigyázz, hogy élőképet tudjon, a felbontása, mérete ne legyen épp egérmozi, és az obijaid menjenek fel rá adapterrel...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szaszlaci #4228 üzenetére
nem minden canonnal oldható meg a magic lantern, ezek támogatják jelenleg:
5Dc, 5D2, 5D3, 6D, 7D, 40D, 50D, 60D, 500D (T1i), 550D (T2i), 600D (T3i), 650D (T4i), 700D (T5i), 1100D (T3), EOS M, 100D (SL1)
nem minden rangefinder like milc pici lapos esetlen, nekem oly e-p1 van, és a reuvenon 135/F2.8-at simán kitartom vele. az e-pl1-el meg a sony nex-ekkel gondolom még jobb a helyzet...persze egy pana g előnyben van a kalapácsmarkolattal, de azt is vedd figyelembe, hogy az olympus-okban van egy kéttengelyes vázstabilizátor is, ami minden obival műkszik
használt nex biztos kiesik a keretből? aps szenzor, hekkelés nélkül is van peaking...csak evf nincsFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
legtöbb gépen gondolom elég rosszul, de pl. az olympus-om kijelzőjén gyönyörűen látszik minden napsütésben is, sosem láttam kijelzőt ilyen szépen érvényesülni vakító napsütésben, hála valami bevonatnak ami rajta van, cserébe eszméletlenül gyűjti az ujjnyomokat, és letörölni is kész művészet ha meg védőfóliát teszek rá, annyi a bevonatnak, holdfénynél is kukkolni kell. Ha az ujjnyomok nem zavarnak, és/vagy van türelmed törölgetni, akkor abszolút nincs gond, a fényereje is elég szuper...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szaszlaci #4217 üzenetére
ha a lehető legjobban ki szeretnéd használni a manuál üvegeidet, sony nex milc használtan, olcsóért sztem, ha már a használtakat nézegetted. Ha kereső is kéne, panasonic g1, g2, g3, g5, ezek viszont nem tudnak élkiemelést, belenagyítós módon szemre állítasz élességet.
ez utóbbi vázak ugyanolyan kialakítást kaptak, mint a kisebb dslr-ek, szal ezekre a "zsebkompakt" kinézet sem ragasztható rá...de amúgy hidd el nagyon meg lehet szeretni a kis súlyt-méretet, nálam pl pont emiatt mindig de mindig gép van, egy nagyobb cuccot valszeg nem hordanék állandóan magammal
szenzorméret: a belépő dslr-ekben is aps-c szenzor van, ahogy pl a nex-ekben, sőt 4/3-os dslr-ek is vannak, meg full frame milc is, szal a kis váz nem jelenti azt, hogy kisebb szenzorméretet is kapsz, a legfőbb külömbség a tükörmechanikában van, vagyis az optikai keresőben, ami a manuálozáshoz pont szükségtelen[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ok, akkor talán a "kályhacsövet" is ejtem
-
jjeahh
nagyúr
válasz szaszlaci #4206 üzenetére
sosem néztem bele még ilyen Prakticába, de gondolom akkora keresője lehet, amit a mai ff gépek is megirigyelnének...persze lehet, hogy tévedek, de ha így van, egy olcsóbb belépő dslr kukucskája kb kulcslyuk lehet hozzá képest
íme pl az om-1 keresője, a mai gépekhez viszonyítva, ami kb egy vele egyidős 35mm gép :[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szaszlaci #4197 üzenetére
miért ne látnál a milc-eknél élőképet? a leglényegesebb külömbség a dslr-ekhez képest az, hogy nincs bennük tükör mechanika, ezáltal optikai keresőjük sincs, csak élőkép, meg néhány modellben elektronikus kereső. Mindkét kategóriának vannak előnyei/hátrányai, de manuálozni egyértelműen a milc-ek a z ideálisabbak, mivel pici a bázistávolságuk, tehát adapterrel egy kályhacső is felmegy rájuk...(bázistávolság, értsd: a bajonett és a szenzor közötti távolság)
(#4199) szaszlaci: ja, például
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szaszlaci #4194 üzenetére
a kitobival ne hasonlíts sztem fényerős fix-eket, akkor sem, ha ez utóbbi 40-50 éves, a kitzoom az kitzoom, vagyis ezek általában nem is olyan pengék, a fényerejük is gyengébb, tehát gyengefényes helyzetekben a fényerős fixekkel szemben elvéreznek, kitzoom a háttered sem mossa olyan szépen, ha ez számít...
én is ilyen régi obikkal kattogok, egy olcsó ebay-es vázzal jelenleg: [link]
nekem nagyon tetszik a manuálozás, olyannyira, hogy veszek is alájuk egy nex-et focus peaking-el hamarosan, tehát én nem csak költséghatékonyság miatt szeretem a manuális üvegeket. Annyit azért megjegyeznék, hogy ha a régi üvegeket adapterezed új vázra, nem lesz autó fókuszod, tehát kézzel kell fókuszálnod...csak hogy nehogy nagyot csalódj a végén ha ez nem zavar, sztem érdemes egy olcsó használt milc-et venni alájuk kezdésnek, aztán ha nem jön be a dolog, legalább nagyot nem buksz...én is ezt csináltam.
a dslr-eket sztem felejtsd el, nem minden manuál megy fel rájuk, és a keresőből komponálás sem az igazi, szal olympus pen-ek, panasonic g, gf, gx sorozatban nézz szét, meg ott vannak a sony nex-ek, pl egy nex-3, nex-5 használtan tudtommal bagóért megy már, a szenzoruk nagyon ott van a szeren, és van bennük manuál fókusz segéd avagy peaking (élkiemelés)[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zozzer888 #4184 üzenetére
uhh elnéztem, mert a hong-kongi árat eu-snak hittem: 425 font hk-ból ebay-en, euból már húzósabb, 520 font...fogalmam sincs mekkora vám/áfa lehet rá hk-ból rendelve...425 fontért euból pedig kéne, ha penge
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
nem sokat hallottam róla itt, de azért megkérdem...valakinek van tapaszta Mitakon 35mm F0.95-el? gyútáv-fényerő-ár tökéletes lenne
-
jjeahh
nagyúr
"az eddigi tesztek alapján nem akkora kompromisszum mint a NEX-nél ahol már FF lefedés de a sarkok nem az igaziak."
a nex-ek nem ff-ek, hanem aps-c-k, a sarkok lilulása az a7-a7r-nél gond, én viszont a nex-6-al szemezek, és nekem inkább az igazi natív nagylátó olcsón kompromisszum, manuálozásra valszeg a legeslegjobb váz jelenleg.
én is gondolkoztam om-d-n, de nincs peaking, kisebb a kereső, és amilyen af üvegeket használnék, azok megvannak nex-re is...najó a panaleica 25-nek nincs alternatívája. nameg az om-d még mindig baromi drágasideburns:
-
jjeahh
nagyúr
most oly e-p1-em van, nex-6-ot szemeltem ki utódnak, pont az evf meg a peaking miatt, és valszeg legtöbbet 35/1.4, 50/1.8, és ritkábban 80/2-őt használnék rajta első körben, szal nagytelét, egyáltalán...a legtöbb obin egyet rekeszelek...streetfotóra, haverok, családfotóra, kocsma, fesztiválfotóra kellene, szal amolyan mindenesnek, mindig a nyakamban lóg a gép, és kattogtatok...persze natív üvegeket is használnék, nem szándékom mf obikkal őket kiváltani
Zozzer888 k belenagyítós módon is használhatóak, de tulságosan lassú folyamat...vagyis: belenagyítok, fókuszálok, kilépek a nagyítóból, hogy ellenőrizzem, még mindig jó-e a képkivágás, elmozdult-e a téma, éx exponálok vs fókuszálok, exponálok...lenne külömbség
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
lassan annyian rámkérdeztek, hogy miért akarok manuálozni af obik mellett, hogy már én is elbizonytalanodtam
szal sztetek csak azok manuznak, akik rákényszerülnek, mert nincs af obira büdzsé, vagy nincs a rencerükre az áhított gyútávból af-os verzió, vagy simán kedvtelésből, hobbiból is lehet öreg manuálokkal, focus peaking-el szórakozni? szal pl egy 35mm nokton classic-ot, vagy kmz 85mm f1.5-öt, vagy hasonló nyalánkságokat megvenni simán sznobság lenne? kezdem hülyén érezni magam mi a véleményetek?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz MC Pite #4151 üzenetére
kíváncsi lennék jó fénynél (nem vakító napsütés), alap iso-val, minimum 1/200 zárral biztos ami biztos, tágra nyitott rekeszes képekre is a jupival na de most úgysem veszek valszeg több obit, amíg vázat nem váltok, úgyhogy nekem mindegy is
6400-hoz képest tényleg nem rossz, úgy látatlanban 3200-ra saccoltam volna[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MC Pite #4140 üzenetére
ou elárulnád melyik jupi verzió, hogy ilyent ne vegyek? mondjuk kicsit összezavar az 1/30 záridő is, lehet, hogy csak bemozdult a cucc
ez utóbbi gyerekes fotók nyitva készültek?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MC Pite #4134 üzenetére
na ne má', f2-f2.8-on várnám el, hogy ilyen legyen, sőt az elsőn nem ment mellé egy picit a fókusz? mert ha ilyen akkor nem veszek... a helios tágra nyitva olyan mint az f4-es képed miért adod el a planart? ha nekem lenne összeforrnék vele valszeg
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
én rekeszprioritásos módban lődözök általában, gondolom nálad az AV, belövöm a rekeszt, amilyenre szeretném és figyelem a záridőt...ha 1/20 alá esik, vagy bemozdulós, akkor iso-t növelek...manuálisan fókuszálsz, adapterezett obival sosem lesz af-ed gondolom canon-on is élőképen belenagyítva lehet ezt legkönnyebben, ha van magic lantern-ed, akkor focus peaking...
szerk: nem nyomsz le félig semmit, nincs af, tekered a fókuszgyűrűt
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
függ a váz fogásától, hogy van-e keresőd, stabi...az e-pl3 egyik legrosszabb fogású mft gép, keresője nincs, stabi meg ugyan van, de sztem a hatékonysága egy telével kb semmit nem ér. személyfüggő is, hogy ki mit tud kitartani, nekem a 135mm manuálban a max az e-p1-en...de ha van állványod más tészta
viszont nem olyan drágák az af-os zoomok sem amik lefedik ezt a tartományt[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
fattyu, copass, nem rosszak ezek, de még mindig nem ilyenek: [link], [link], [link], [link], [link], ha értitek, mire célzok tetszetős nekem, de csak meyer trioplan 100/2.8 tudja ilyen szépen, ahogy nézem, az meg m@rha drága...gondoltam ez nem csak a trioplan specialitása, és találok olcsóbban is, de úgy néz ki semmi más nem rajzol ilyen egyedi labdákat Na de mindegy, mert lehet, hogy ez is csak ilyen gyerekbetegség, kinövöm majd, a c-mount obikat is megvettem, hogy hűű, azt nem is használom, ott porosodnak a tatyóban...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
a trioplan 100mm f2.8-at leszámítva tudtok valamit, aminek ilyen szappanbuborék bokehje van?
-
jjeahh
nagyúr
nem annyira drága az, ha karcol az obi megéri. Persze, ha működik is a rekesz rendesen, sosem próbáltam ilyent. Manuál fókusz-al meg te tudod, hogy meg tudsz-e birkózni, nekem most még az egész obiparkom manuál, sokszor hiányzik az af, de jól elvagyok, valszeg af obik mellett is fogom majd használni a manukat is...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest