Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
masterful87
üzenetére
Ahogy már meg is írták, úgy van, ahogy tudod, a chip csak átveri a váz elektronikáját, az adapterek megmunkálása a probléma. Gondolom, itt tized- vagy századmilliméteres pontatlanságok is gondot jelenthetnek.
Nem adapter, de a pontosságról még egy kis saját tapasztalat: nem túl jó a szemem, nagyrészt a váz visszajelzésére kellet hagyatkoznom. A legvilágosabb objektívem 1.7-es fényerejű volt, a mattüveg cseréje és a keresőnagyító hozott ugyan javulást, de elment a kedvem az egésztől. Eladtam az összes manuált és közben vázat is cseréltem, majd nem sokkal utána kipróbáltam egy 1.4-es obit. Kis túlzással ég és föld volt a különbség a pontosság terén még kis mélységélességnél is. Nem gondoltam volna, hogy ekkora előnyt jelenthet ez a minimális többlet fény, de valószínűleg kis mértékben közre játszhatott az újabb váz jobb fókuszrendszere is. (Bár azóta direkt ez miatt próbáltam újra 1.7-es és 2-es fényerejű objektíveket és megerősített az előbbiben.)
pana0017
A Heliosodnál ne a preset gyűrűn lévő jelölést nézd, hanem a mélységélességi skálán a piros vonalat! Ha ahhoz állítod az igényelt rekeszt, a fokozatmentesen forgó gyűrűvel csak egy mozdulattal nyitod vagy zárod a blendét. Ennek annyi értelme van, hogy fókuszálni, komponálni világos keresővel tudsz, majd a gépet a szemedtől sem kell elvenni és egy mozdulattal beállíthatod a munkarekeszt exponálás előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 0% THM 3 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest