- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
masterful87 #6489 üzenetére
Ahogy már meg is írták, úgy van, ahogy tudod, a chip csak átveri a váz elektronikáját, az adapterek megmunkálása a probléma. Gondolom, itt tized- vagy századmilliméteres pontatlanságok is gondot jelenthetnek.
Nem adapter, de a pontosságról még egy kis saját tapasztalat: nem túl jó a szemem, nagyrészt a váz visszajelzésére kellet hagyatkoznom. A legvilágosabb objektívem 1.7-es fényerejű volt, a mattüveg cseréje és a keresőnagyító hozott ugyan javulást, de elment a kedvem az egésztől. Eladtam az összes manuált és közben vázat is cseréltem, majd nem sokkal utána kipróbáltam egy 1.4-es obit. Kis túlzással ég és föld volt a különbség a pontosság terén még kis mélységélességnél is. Nem gondoltam volna, hogy ekkora előnyt jelenthet ez a minimális többlet fény, de valószínűleg kis mértékben közre játszhatott az újabb váz jobb fókuszrendszere is. (Bár azóta direkt ez miatt próbáltam újra 1.7-es és 2-es fényerejű objektíveket és megerősített az előbbiben.)
pana0017
A Heliosodnál ne a preset gyűrűn lévő jelölést nézd, hanem a mélységélességi skálán a piros vonalat! Ha ahhoz állítod az igényelt rekeszt, a fokozatmentesen forgó gyűrűvel csak egy mozdulattal nyitod vagy zárod a blendét. Ennek annyi értelme van, hogy fókuszálni, komponálni világos keresővel tudsz, majd a gépet a szemedtől sem kell elvenni és egy mozdulattal beállíthatod a munkarekeszt exponálás előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- ELADÓ Canon 80D tükörreflexes váz + EF 50mm f/1.8 + EFS 18-55m
- FUJINON XF 16-55MM F2.8 R LM WR OBJEKTÍV
- Új Insta360 X5 8K Akciókamera, számla, gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest