Hirdetés
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen, avagy mivel lehet ezt átvészelni ha mégis kell
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez nem rossz, még laptoposoknak is tetszhet.
- csak egy csepp
- 16 mag
- 32 GB RAM
- video kártya
-
-
zetor2000
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
Nálunk melóhelyen - irodaház, általános irodai feladatok... - mindenkinek desktop van. Nem túl modern, de Windows 11 felmegy rá, nem zúg, pedig i9 akármi van benne, csöndes, rá lehet kötni 2-3 monitort (laptopnál ez még (már?) kérdéses lehet)...
Van, akinek laptop is van, de ritka, nem feltétlen az a jellemző.CRT monitorom volt régen, de ~'98-2000 magasságában - "sulinet" ha emlékszel - lecseréltem egy LCDre, és igen, megnőtt a hely az asztalon, azóta se tudok rendet tartani.

-
-
Csandi
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
25 éve CRT volt ami sok helyet volt akkor biztos ma is az van
Laptopod OLED azt mondtad, nézd meg milyen vékony egy OLED monitor. Meg milyen karokat lehet kapni ha a talpa soka helyet foglal.Ha meg a gép foglal sok helyet nézd meg a FormD T1 házat. 5090-el is összerakhatsz bele egy gépet 2 millióért, ami többszáz %-os teljesítménye lesz akármelyik laptopnak.
Játékokon kívül ha munkáról van szó akkor most AI fejlesztéshez, de amúgy meg 3D tervezéshez és ahhoz hasonló munkákhoz is mindenhol asztalit használnak, laptopból nincs olyan ami normálisan elbírná. Túl kicsi a teljesítmény még a legcsúcsabb laptopban is.
Mint írtam a legmagasabbra felszerelt laptop teljesítménye egy középkategóriás PC-vel vetekszik, csak cserébe a laptop sokkal drágább. Ha hurcolja az ember nyilván csak az opció, minden másra hülyeség.
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nálunk mindenkinek asztali gépe volt, a húgomnak is, nagy CRT monitorral, fél asztalt elfoglalta, aztán kezdtek terjedni a laptopok, mennyivel menőbb milyen kis helyen el van, és el is felejtettük , h valaha is volt desktop pc-nk. Ezért is gondoltam, h már csak pár embernek van, ismerősöknél , munkahelyen csak a laptop. Nekem ez a második laptop, volt egy Acer, de kihalt az akkuja mert mindig töltőn volt vagy mert már öreg volt.
-
Azt a néhány plusz mm-t miért nem lehetett belerakni, hogy kényelmesen elférjen benne egy nh-d15 is, meg egy drp 5 is...
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
pusszycat
üzenetére
En speciel pont a desktop-laptop utat jartam meg, egy laptop mindenre is eleg cimszoval, aztan meguntam, mert h igazabol jatszani ugyanugy csak asztalnal tudsz normalisan, ugyanugy kell a toltokabel, amellett ferihegy terheles alatt (pedig csak egy 1650ti van benne), igy szepen pakoltam ossze egy asztalit aminek az osszerakasa is (kezdve az osszevalogatastol a szerelesig) egyfajta hobbi is. A laptop meg maradt az asszonynak.
Ha csak jatszani kell, en pont a laptopnak nem latom ertelmet a fix hw es magas ktgek miatt (amellett h hangos es teljesitmenyben is elmarad az asztali tarsaktol), mert en egy bongeszeshez be nem kapcsolnam nem h az asztalit de meg a laptopot se. Az asszony is igy van vele.
Ezen a "munkara kell" mantran szoktam gondolkodni. Ha nem egyenibe csinalsz vmit akkor ez mit takar? Csak mert h a legtobb ceg ad cegest.
-
Ixion77
addikt
Mindegyiknek megvan a célja. Nálunk van mindhárom. Sőt, egy ráadás is:
Laptop: ha hordozni akarod pl. munkahelyre.
Asztali: ha komolyabb játékokkal játszol nagy felbontásban (és nem szereted az XBox/PS vonalat) vagy erős graf. kártyát igénylő alkalmazásokat használsz.
MiniPC: Ha nem kell erős GPU és nem nagyon hordozod, illetve nem akarod útközben használni.
Tablet: tartalomfogyasztásra. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
pusszycat
üzenetére
Annyit fogyaszt, amilyenre építed, és egy lapos is simán megehet 200-300 wattot.
Ha ennyire az energiahatékonyság, akkor még mindig jobban jársz egy AMD SoC-os minigéppel. Főleg, ha a noteszt nem is igazán hordozod, és külső kijelzőt vagy egyéb perifériákat (mert a gyári úgyis elég ratyesz lesz, még egy 1,5 milliós gépben is) is kötsz rá.
-
-
Csandi
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
Senkinek semmi baja azzal, hogy SZERINTED nem jó az asztali PC, de azzal viszont igen, hogy olyan stílusban írod mintha az lenne a szent igazság, egy magasabb síkon vagy, aki pedig nem így látja az elmaradott/hülye. Ez amellett, hogy kicsit nevetséges is, magas szintű szűklátóságról és tájékozódotlanságról árulkodik, amit nem reklámoznék.
-
-
-
-
ftc
nagyúr
Bejövős, házi szervehez keresek valami normálisat, felkerült a listámra...
-
-
"laptopnak azért otthonra dukálna egy jobb, nagyobb monitor"
Persze csakis úgy használom, a fedele le van zárva. Kár mert oledes a kijelzője.
Én is raktam össze gépet magamnak, hármat is, 15 éve kb. azóta csak a laptop. Ha nem vagy gamer, minden adott. Én eljátszogatok egy tableten is. Valahogy olyan nekem az asztali pc mint a tárcsás telefon, vagy mint a CRT monitor. A fiatal koromra emlékeztet.
Mint a walkman.
De, legyen, nem vagyunk egyformák.
Valaki tudja százalékban az asztali pc vs laptop arányt? Én 20/80 tippelnék. -
-
Semplar
őstag
+ 1 asztalihoz agy kell vásárolni/összeállítani. Soha ne tűnjön el, mert akkor lesz csak személyre szabva minden...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Mert hely kell neki."
Az asztal alatt egy kicsit megemelt, guruló platform. Egészen hátra, 90 fokban elfordítva is rakhatod, és akkor a lábad még véletlenül sem akadhat bele.
"Mert hangos."
Az enyémről pl. kb. úgy tudod, hogy megy, hogy ég a power LED, és van kép a monitorokon. All Noctua/fanless táp/hangszigetelt ház/kis alulfesz/okosan belőtt ventiprofilok csodája. Nagy terhelésen – ami itt gyakorlatilag szinte sosincs – kicsit megjön a hangja (picit erősebb szélzaj, leginkább a VGA miatt), de ugyanilyennel egy laptop már konkrétan felszálló jetként üvöltene.
Látod, máris megoldottuk a két problémádat. A harmadik meg, miszerint mások mit használnak, kit érdekel?

-
Csandi
addikt
Ez hogy jön ide? Mármint semmilyen formában nem releváns komment egy hír alá ami egy gép összeráshoz használatos alaktrészt mutat be. Ha pedig performance kell asztalit raksz össze. Nem fogok egy laptopon játszani amiben egy 5090 sem éri el egy asztali 5070 Ti szintjét.
Az meg, hogy neked mi a bajod az asztali PC-vel szerintem irreleváns, főleg egy PC-s fórumon/híroldalon.
Hangos meg lol, laptopok zúgnak úgy mint a vadászgépek, asztalit meg összerakod full Noctuával és a lehelet hangosabb. -
-
Csandi
addikt
Ennnek a kistesójába az AP201-be építettem egy gépet idén, nagyon jó cucc (aztán az ment haverhoz, én most egy NZXT H3 Flow-ban vagyok). Ez is nagyon szimpi, simán lehet, hogy most ezt választanám ha gépet raknék össze.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Adobe Indesign
- Hollow Knight és Silksong
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 8 Silver aluminum 45mm / e-Sim / 6Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Vostro 3510 /i5-1135G7/16GB/256GB M.2/WIN11/Magyar bill./Jó akku/
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.