- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palincs
csendes tag
Sziasztok!
No, van egy szagértő válaszom gyógyszer-ügyben, ideteszem előbb a kérdésemet, utána a választ, utána némi saját kommentárt nektek.
> Megmaradt nálam egy jó nagy adag vízben
> oldódó Cataflam, most meg a műtét után Flectort kaptam. Alapjában
> mindkettő hat, szerintetek melyiket érdemes szedni? Naponta mennyi a
> maximum? A betegtájékoztató 3-mat ír bármelyikből, a kórházban 4
> Flectort engedtek meg, és tényleg jól esne, de nem merem.A Flector és a Cataflam egy és ugyanaz a hatóanyag, csak más só formájában.
Mindekettőnek a normál adagja 3x1, de kivételes esetekben napi 4x-re
szokták emelni. Egyébként a szakkönyv a Flectort napi 4x engedi meg
maximálisan. Arra kell vigyázni, hogy hosszú távon magas dózis gyomorfekélyt
okozhat. Ezt megelőzendő inkább étkezés után vedd be, bármit is ír az
előírata.
Úgyhogy a napi 4x-i szedést az előny-kockázat függvényében magad is
mérlegelheted.X Mérlegeltem, maradok a napi háromnál, de az étkezésekhez nem tudom igazítani:
X ha beveszem azt a vackot, akkor félórával utána tudok normálisan enni. Abban bízom,
X hogy ha már nem lesz ennyire durva a helyzet, akkor meg napi egyetsem fogok bevenni
X oszt csókolom.> Van-e olyan fájdalomcsillapító (pl. Algopirin), amit még emellett
> érdemes lehet beszedni, vagy maradjak a Flectornál? Már úgy értem, 5-6
> óra után, amikor már megy ki a Flector hatása, nem csak másik Flectorról
> ábrándoznék, hanem Algopirinről is, vagy igazából akármiről :-)Szerintem az Algopyrin gyengébb, mint a Flector.
Tudod mi jutott eszembe? Meg kéne próbálnod a Strepfen, vagy a Tantum Verde
tablettát. Ezek szopogatósak, és helyileg hatnak a torkon. A Strepfennek
gyulladáscsökkenző és fájdalomcsillapító hatása van. A tantum verdének meg
ezek mellett érzéstelenítő is.
Meg állítólag nagyon jó a sok fagyi (bár tudom már elég hideg van hozzá).X Az itteni gyógyszerész meg Mucoangint ajánlott szopogatás céljábul, kicsit
X placebonak érzem, de mintha hatna. Szerintetek mi a különbség a fájdalomcsillapítás és
X az érzéstelenítés között? Hiába, a szagértelem az szagértelem.szájzár:
Nekem az első mandulagyulladásom kapcsán kezdett valami ilyesmi kialakulni tavasszal. Annyira már nem tudtam a számat kitátani, hogy a kanál beleférjen, csak a villa ment be némi főzelékkel vagy kenyérbéllel. Persze másfél órával a Cataflam után, anélkül semmi. Magát a Cataflamot meginni az egy horror volt. Nem nagy élmény, no. Ezek után a mandulaműtét csak könnyed levezetés. Nem is az, hogy fájt, egyszerűen nem nyílt ki a szám. Na a torkom az fájt.Azt hiszem, akinek mandulaműtét kapcsán alakul ki ilyesmi, az egészen szokatlanul nagyot szív.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest