- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Ivqkzy-: Eddig
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palincs
csendes tag
Sziasztok!
No, van egy szagértő válaszom gyógyszer-ügyben, ideteszem előbb a kérdésemet, utána a választ, utána némi saját kommentárt nektek.
> Megmaradt nálam egy jó nagy adag vízben
> oldódó Cataflam, most meg a műtét után Flectort kaptam. Alapjában
> mindkettő hat, szerintetek melyiket érdemes szedni? Naponta mennyi a
> maximum? A betegtájékoztató 3-mat ír bármelyikből, a kórházban 4
> Flectort engedtek meg, és tényleg jól esne, de nem merem.A Flector és a Cataflam egy és ugyanaz a hatóanyag, csak más só formájában.
Mindekettőnek a normál adagja 3x1, de kivételes esetekben napi 4x-re
szokták emelni. Egyébként a szakkönyv a Flectort napi 4x engedi meg
maximálisan. Arra kell vigyázni, hogy hosszú távon magas dózis gyomorfekélyt
okozhat. Ezt megelőzendő inkább étkezés után vedd be, bármit is ír az
előírata.
Úgyhogy a napi 4x-i szedést az előny-kockázat függvényében magad is
mérlegelheted.X Mérlegeltem, maradok a napi háromnál, de az étkezésekhez nem tudom igazítani:
X ha beveszem azt a vackot, akkor félórával utána tudok normálisan enni. Abban bízom,
X hogy ha már nem lesz ennyire durva a helyzet, akkor meg napi egyetsem fogok bevenni
X oszt csókolom.> Van-e olyan fájdalomcsillapító (pl. Algopirin), amit még emellett
> érdemes lehet beszedni, vagy maradjak a Flectornál? Már úgy értem, 5-6
> óra után, amikor már megy ki a Flector hatása, nem csak másik Flectorról
> ábrándoznék, hanem Algopirinről is, vagy igazából akármiről :-)Szerintem az Algopyrin gyengébb, mint a Flector.
Tudod mi jutott eszembe? Meg kéne próbálnod a Strepfen, vagy a Tantum Verde
tablettát. Ezek szopogatósak, és helyileg hatnak a torkon. A Strepfennek
gyulladáscsökkenző és fájdalomcsillapító hatása van. A tantum verdének meg
ezek mellett érzéstelenítő is.
Meg állítólag nagyon jó a sok fagyi (bár tudom már elég hideg van hozzá).X Az itteni gyógyszerész meg Mucoangint ajánlott szopogatás céljábul, kicsit
X placebonak érzem, de mintha hatna. Szerintetek mi a különbség a fájdalomcsillapítás és
X az érzéstelenítés között? Hiába, a szagértelem az szagértelem.szájzár:
Nekem az első mandulagyulladásom kapcsán kezdett valami ilyesmi kialakulni tavasszal. Annyira már nem tudtam a számat kitátani, hogy a kanál beleférjen, csak a villa ment be némi főzelékkel vagy kenyérbéllel. Persze másfél órával a Cataflam után, anélkül semmi. Magát a Cataflamot meginni az egy horror volt. Nem nagy élmény, no. Ezek után a mandulaműtét csak könnyed levezetés. Nem is az, hogy fájt, egyszerűen nem nyílt ki a szám. Na a torkom az fájt.Azt hiszem, akinek mandulaműtét kapcsán alakul ki ilyesmi, az egészen szokatlanul nagyot szív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDP szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged