- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palincs
csendes tag
Sziasztok!
No, holnap leszek két hetes

Most már egészen szép az élet, bár tompán még fáj a torkom, és jobban örülnék, ha nem tenné. De mindenféle kaja, pia lemegy, és egyáltalán nem zavaró, úgyhogy elköszönök Tőletek. Jó volt társaságban élvezni a mandulaműtét élményeit. Ha esetleg valami romlás állna be, azt elújságolom.
Akik műtét előtt állnak, azoknak azt mondom, amit Chilinek: gondoljatok arra, hogy lehet mázlitok is. Ne úgy készüljetek rá, mint egy inkvizíciós eljárásra, hogy irány a kínzókamra, és nincs mese, nagyon megszívjátok. Lehet, hogy csak egész elviselhető mértékben.
Műtét utánra nagyon okos Sündi listája az 528-ban, ami általános tanácsként erről a remek dologról megfogalmazható, az benne van.
-
Palincs
csendes tag
-
Palincs
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap csoda történt: az orvos közölte velem, hogy egészséges vagyok.
Erre eldobtam a Cataflamomat (a Flector közben elfogyott), megittam egy pohár pálinkát, tartottam egy órát, és...Na, szóval 24 órája nincs bennem Cataflam, és valóban nem őrülök meg a fájalomtól, mert már nem sugárzik át a fülemre. Valóban megtartottam az órát, de utána úgy fájt a torkom, mint a fene. Valóban megittam egy korty pálinkát, és nem ugrott ki a szemem, de azért a csípés a határán volt annak, amit még jó pálesz-élménynek mond az ember. A második kortyra már nem vállalkoztam. Hát, ilyen a 12. nap. Azért számháborúzni még nem megyek el a srácokkal holnap.
A doki egyébként aszonta, amíg lepedék van a torkomban, addig joga van neki fájni, de már nem tart sokáig. Továbbá ne egyek túl sok Flectort/Cataflamot, mert gyomorfekélyt okozhat. Lehet, hogy meg fogok gyógyulni?
-
Palincs
csendes tag
Én a zuhanyt csak a harmadik napon vállaltam be, viszont akkor hajat is mostam. De persze nem túl hosszú, ami összefügg a személyi számom első számjegyével is
Mindenesetre nagyon féltem, de nem volt semmi gond.Azért magam is azt hiszem, a 12. napon, ha eddig nem vérzett be, nyugodtan megkockáztathatod. Ha valaha bevérzett, akkor ne játssz a tűzzel, de úgy emléxem, nem írtál ilyet.
-
Palincs
csendes tag
Sündi:
Magam is áment mondok a listára, talán azzal a kiegészítéssel, hogy aki olcsóbban megússza, és nem kell ágyhoz kötve élnie, mint szerény személyem, annak is ajánlott a nagy tömegű ember kerülése a fokozott megfázásveszély mián (mozi, stb. ellenjavallt. Szentmise, Istentisztelet is
). -
Palincs
csendes tag
Sziasztok!
No, van egy szagértő válaszom gyógyszer-ügyben, ideteszem előbb a kérdésemet, utána a választ, utána némi saját kommentárt nektek.
> Megmaradt nálam egy jó nagy adag vízben
> oldódó Cataflam, most meg a műtét után Flectort kaptam. Alapjában
> mindkettő hat, szerintetek melyiket érdemes szedni? Naponta mennyi a
> maximum? A betegtájékoztató 3-mat ír bármelyikből, a kórházban 4
> Flectort engedtek meg, és tényleg jól esne, de nem merem.A Flector és a Cataflam egy és ugyanaz a hatóanyag, csak más só formájában.
Mindekettőnek a normál adagja 3x1, de kivételes esetekben napi 4x-re
szokták emelni. Egyébként a szakkönyv a Flectort napi 4x engedi meg
maximálisan. Arra kell vigyázni, hogy hosszú távon magas dózis gyomorfekélyt
okozhat. Ezt megelőzendő inkább étkezés után vedd be, bármit is ír az
előírata.
Úgyhogy a napi 4x-i szedést az előny-kockázat függvényében magad is
mérlegelheted.X Mérlegeltem, maradok a napi háromnál, de az étkezésekhez nem tudom igazítani:
X ha beveszem azt a vackot, akkor félórával utána tudok normálisan enni. Abban bízom,
X hogy ha már nem lesz ennyire durva a helyzet, akkor meg napi egyetsem fogok bevenni
X oszt csókolom.> Van-e olyan fájdalomcsillapító (pl. Algopirin), amit még emellett
> érdemes lehet beszedni, vagy maradjak a Flectornál? Már úgy értem, 5-6
> óra után, amikor már megy ki a Flector hatása, nem csak másik Flectorról
> ábrándoznék, hanem Algopirinről is, vagy igazából akármiről :-)Szerintem az Algopyrin gyengébb, mint a Flector.
Tudod mi jutott eszembe? Meg kéne próbálnod a Strepfen, vagy a Tantum Verde
tablettát. Ezek szopogatósak, és helyileg hatnak a torkon. A Strepfennek
gyulladáscsökkenző és fájdalomcsillapító hatása van. A tantum verdének meg
ezek mellett érzéstelenítő is.
Meg állítólag nagyon jó a sok fagyi (bár tudom már elég hideg van hozzá).X Az itteni gyógyszerész meg Mucoangint ajánlott szopogatás céljábul, kicsit
X placebonak érzem, de mintha hatna. Szerintetek mi a különbség a fájdalomcsillapítás és
X az érzéstelenítés között? Hiába, a szagértelem az szagértelem.szájzár:
Nekem az első mandulagyulladásom kapcsán kezdett valami ilyesmi kialakulni tavasszal. Annyira már nem tudtam a számat kitátani, hogy a kanál beleférjen, csak a villa ment be némi főzelékkel vagy kenyérbéllel. Persze másfél órával a Cataflam után, anélkül semmi. Magát a Cataflamot meginni az egy horror volt. Nem nagy élmény, no. Ezek után a mandulaműtét csak könnyed levezetés. Nem is az, hogy fájt, egyszerűen nem nyílt ki a szám. Na a torkom az fájt.Azt hiszem, akinek mandulaműtét kapcsán alakul ki ilyesmi, az egészen szokatlanul nagyot szív.
-
Palincs
csendes tag
Szia, Sündi,
Durva, amiről Tonsilával írtok, amit én átélek, az nem is hasonlítható ehhez, és valszeg nem a Flector teszi, hanem a torkunk eltérő berendezése. Ezzel magyarázható a sörteszt... Jó, én is szívok, reggel már nagyon vártam a Flectort, meg éjfélkor sem gond fölébredni, hogy a nyolcóránként járó adag meglegyen, de a Flectorral az élmény még mindig csak egy közepes torokgyulladáshoz hasonlítható láz nélkül. Más fájdalomcsillapító nem kellett, most vagyok a hatodik napban. Annyit érzek, hogy közérzetileg nem javulok, fene egye meg, de különösebb romlásnak sem éltem meg a hétvégét.
Cataflam és Flector:
Van nálam mindkettő, a betegtájékoztató szerint a Cataflamban diklofenág van, a Flectorban meg diklofenág-etil, de kicsit nagyobb mennyiségben. Lehet, hogy az etil teszi... A húgom gyógyszerész, ha kíváncsiak vagytok, kérek egy szaxerű értékelést tőle. -
Palincs
csendes tag
Sziasztok!
Lőn ötödik nap. Kipróbáltam a sört. Ellenjavallt. Két kortyig jutottam.

Beszélni én már rögtön a műtét után tudtam, de ez változó. Van ismerősöm, aki két hétig tátogott. Igaz, neki be is vérzett egyszer, az visszadobta a gyógyulásban. Hát, Chili, még mindig csak azzal tudlak biztatni, hogy lehet mázlid is.
A napi 3 Flectorra még szükségem van, és nekem is elég szarok az éjszakáim. Azért a Flector olyan 6 óra hosszat kitart, de utána az utolsó két óra elég rossz: tompa, folyamatos fájás a torokban, fájdalmas nyelés.
De az továbbra is áll, hogy a mandulagyulladás sokkal rosszabb volt. Nem tudom, jobb-e a Cataflam, nálam mindkettő beválik. A levendulateának még nem jött el az ideje...
Halál/életveszély:
én egy szepszises ismerősről tudok, akik félévig volt a kórházban mandulaműtét utáni vérmérgezéssel. Ez állítólag egyértelmű orvosi műhiba, dehát nekünk, felvágottaknak ez nagyjából mindegy.Pánikolni semmiképp nem szabad, de egy végrendelet hozzátartozhat a józan szembenézéshez, nálunk, katolikuséknál egy gyónás (a betegek kenetét túlzásnak vélem), és azt hiszem, mindenképpen érdemes a Jóistennel ezt-azt megbeszélni.
-
Palincs
csendes tag
szex:
Ha szerelmes vagy, komoly, életre szóló kapcsolatban (ld. még: házasság), amennyiben gyermekvállalásra is készenálltok.
Ja, mandulaműtét után jó darabig ellenjavallt, mert vérbőséget okoz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szénsav:
C-vitaminos pezsgőtablettával próbálkoztam. Ti ne tegyétek.
Ezek után a sör is gondolkodóba ejt.meló:
Nekem aszonták, tanítani és általában tömegbe menni nem szabad
, merthogy a sok embertől elkaphatok egy megfázást, anélkül meg jól megvagyok. Na, kösz. Egyenlőre tart a betegszabim, utána meg majdcsak legyűröm valahogy a C-vitamint immunerősítés céljábul. Egyebekben munkaképesnek érzem magam, itt programodzom, amikor nem veletek társalgok. Számítógépvírust csak nem kapok el. -
Palincs
csendes tag
Jé, a Flector betegtájékoztatójában benne van, hogy szeszes italt nem szabad fogyasztani a szedésekor. Mondom én, hogy jobb a Cataflam: annak a betegtájékoztatójában semmi ilyesmi nincs. Igaz, a hatóanyag tökugyanaz.

Node, a sör Bajorországban pl. nem is számít szeszesitalnak: a közönséges élelmiszerekkel együtt adózik.
Valahogy ugyanerre kellene fölhívni az itteni rendőrség figyelmét. Meg a szervezetemét. 
-
Palincs
csendes tag
Chilibors:
Nem is elsősorban Szent Balázst ajánlanám, hanem Babitsot: a költészet ökumenikus

Tényleg más úgy olvasni, ha az iskolapadban ülünk, vagy úgy, ha a bőrünkön érezzük egy tizedét annak, amiről ír (gégerák).
Persze pont ez a vers elég katolikus :-) De bibliai utalásokra is fölhívnám a figyelmed, pl. a gyermek-felnőtt párhuzam és az 1Kor 13,11-12 között. Nekem azért a csattanó volt különösen fontos. No, itt van:
http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/19het/esztetika/babits_balazsolas.html
Altatás/érzéstelenítés:
Hát, valamiben meg kell halni... Nem is az a lényeg, hogy az altatás megkímél egy csomó szívástól, hanem hogy szerintem az orvos alaposabb munkát tud végezni, ha nincs egy izgő-mozgó, köpködő, ájuldozó paciense, hanem fexel, mint a fadarab. Márpedig az altatással egyenlő halálos kockázatot pl. a szepszis, vagy a bevérzés is hordoz. Kedvenc rémtörténetem az a haverom, aki félévig feküdt benn a kórházban mandulaműtét utáni vérmérgezéssel. Ugyanabban a kórházban, ahol én is voltam... Igaz, húsz éve...Mit vigyünk a kórházba?
Hát, wc-papír nem volt, evőeszköz nem volt, pohár nem volt, kaja tragikus (másnap reggelire két zsömle joghurttal). Gyógyszerek közül csak Flector, szerencsére hatott.Vigyél be buborékmentes ásványvizet, sokat, ha maradt meg Cataflamod, és bízol benne, azt is (de tegyél töredelmes beismerő vallomást a nővérnek), viszont a joghurtot és a kefírt bízd a látogatókra, mert valszeg hűtő sincs. Ja, másnaptól a tejföl sem rossz. Pénzt és borítékot... A vezető orvost 20 000-re taksáltam, azért mégiscsak rutinműtét. Ha rendesen gyógyulsz, a nővéreknek nem adsz pluszmunkát, így talán az első napi nővérnek lehet valami ajándékot adni. De csak ha nem őrmesteri hangon szívat a teával, hanem próbál kedves lenni... Velem pl. rendes volt.
Bevált a mobiltelefon riasztó-funkciója: tízpercenként csörgött, hogy ideje teáznom.
Sokat emlegetik a fagyit, hát, nem tudom. Amíg nagyon fáj, addig nyelni sem tudsz rendesen, így fölolvad a szádban, mielőtt a torkodat hűthetné. Amióta kevésbé fáj, én nem erőltetem, félek a torokgyulladástól.
Ételkísérletek:
Ahogy Mőbiusz kolléga klasszikusan megállapította, az igazi kockázat a bevérzés. Minthogy erre tekintettel még a fürdéstől is tiltottak, forró dolgokkal a műtét óta nem kísérletezem, csak langyos tejeskávéval, merthogy függő vagyok. Ja, azért megfürödni megfürödtem, de csak három nap után...A hideg dolgoknál tudtommal nincs vérbőség, így bevérzési kockázat sem, a fájdalommal meg lehet játszani. A sört ma este kipróbálom. Ha lemegy, akkor mégiscsak jobban hűt, mint a fagyi...
-
Palincs
csendes tag
Most mit mondjak erre? Igazat szólsz

Talán ezért érvelnék az altatás mellett: Kizárt, hogyha ébren vagy, és tűröd, hogy akármennyi fájdalomcsillapítás mellett cibálják a húsodat, ugyanolyan fegyelmezett tudsz maradni, mint egy alvó ember. Mármost, ha meg nem vagy fegyelmezett, akkor rontod az orvos munkakörülményeit, és rosszabb minőségű lesz a varrat, könnyebben fölszakad, stb. stb.
Ezzel együtt azért én is csak fohászkodni merek és csak csendben, hogy be ne vérezzen.
-
Palincs
csendes tag
Szia,
hát, nem akarok hülyeségeket írni, biztosan egyénfüggő, és lehet sokkal szarabb, mint amit én átélek. Azzal azért biztatnálak, hogy lehet mázlid is. Nekem eddig az volt, inkább csak csöndben fohászkodok, hogy kitartson. Esetleg olvasd el Babitstól a Balázsolást. Vagy fordulj közvetlenül Szent Balázshoz. Fura dolog, de félórával az első komoly imádságom után a tályog tavasszal fölszakadt. Kb. aszontam, "Uram, vagy vedd el az életem, vagy ha akarsz még tőlem valamit, akkor szabadíts meg ettől". És ez nem volt vicc, akkor már mindkettőt elfogadtam. Persze szedtem az antibiotikumot is, ráadásul augusztusban ugyanott tartottam, mint tavasszal. Szóval nem mechanikus dolgok ezek, és az imádság nem arra való, hogy helyettesítse a gyógyszerszedést. De ez talán nyilvánvaló.
Gyógyszerek közül nekem a vízben oldódó Cataflam hatékonyabbnak tűnik, mint a Flector, de fene tudja. Pontosan be volt osztva, hogy hajnali 1-kor, 9-kor, és du. 5-kor szedtem be a Cataflamokat, így enni is, meg aludni is tudtam valamennyit. A hajnali 1 órás kelés sose okozott gondot.

Kb. félóra, mire a Cataflam elkezd hatni, és utána kb. 2-3 órán keresztül embernek érzed magad, még enni is tudsz valamit.
Ami a mostani helyzetet illeti, próbálom napi két Flectorral megúszni, az azért kell.
Ha a műtét kapcsán hajlandóak elaltatni, ne habozz!
4-5-6 nap? Hát, nem tudom, annak még előtte vagyok. Ill. a 4. napot most próbálom átvészelni. A tompa fájdalom nem akar múlni a torkomban, de nem is rosszabb, mint tegnap. Ha javasolhatok valamit, az első naptól foss
. Akkor teleköpködtem három vesetálat. Azóta Isten kegyelméből lenyelem a nyálamat. Nagy dolog ám! -
Palincs
csendes tag
Sziasztok!
Harmadnapos mandulaműtöttként inkább bátorítani szeretnélek Benneteket. Aki ilyesmin rágódik felnőtt fejjel, az bizonyára már a műtét előtt is megtanulta saját tapasztalatból, hogy a "nyálamat lenyelni is elfelejtem"-mondat a Szentírásban korántsem csak költői kép.
Én két brutális mandulagyuszi után szántam el magam a műtétre, amelyek négy hónapon belül követték egymást. Az elsőről a kivett mandula alapján aszonta a gégemetsző doki, hogy rendes, lezajlott mandulatályog volt, mázlim volt, hogy egyáltalán fölszakadt, mert nem szokott. Akkor gyulladt mandulával kellett volna műtétre mennem már tavasszal.
Na, szóval a műtétről: simán fölajánlották az altatást, azonnal elfogadtam. Nekem ott a torkomban ne kotorásszanak, amikor látom!

Ahhoz, hogy eltassanak, előtte volt egy vér- és vizeletvizsgálat, EKG, mellkasröntgen, majd mindennek alapján egy konzultáció az altatóorvossal.
Ennek megfelelően a műtétről semmit nem tudok, itt olvasom némi tisztelettel a helyi érzéstelenítettektől az intim részleteket. Hát, nem bánom, hogy aludtam.
Való igaz, ébredés után az első tea rothadt szar volt. De azért össze sem hasonlítható azzal, amikor a mandulagyuszik idején a Cataflam-ot erőszakoltam le a torkomon. Összességében is azt mondom, a mandulagyuszik sokkal rosszabbak voltak.
A kórházban Flectort kaptam, az is használt. Az első teától kezdve lassan javult a helyzet. Csak egy-egy kortynyi teát töltöttem magamnak, de a mobilomat beállítottam, hogy tízpercenként jelezzen, és akkor azt az egy-egy átkozott kortyot legyűrtem az első napon. Ezt nektek is javaslom, jóval kevésbé fájdalamas, mint több korty egyszerre. Talán még egészségügyileg is jobb, ha egyszer az a koncepsön, hogy nedvesen kell tartani. Az mindenesetre nyilvánvaló, hogy minél nagyobb korty, annál jobban fáj, viszont az ember túl akar lenni rajta, ezért ha sok tea van a pohárban, az arra indítja, hogy nagyot kortyoljon.
Az éjszaka elég vacak volt. Az első kifejezetten, a másodikon is fölébredtem két Flector között.
A második naptól megtanultam lenyelni a nyálamat, ill. a reggeli két zsömlémet is megettem. Most hazazavartak, aszongyák, tömegbe ne menjek, merthogy jól megvagyok most egy influenza nélkül, de egyébként szellemi munkát végezhetek. Rendbetettem az emiljeimet, megírtam egy halom levelet, ilyesmik.
Ja, a kórházba érdemes bevinni valami nagy orosz regényt, vagy ilyesmit, ill. nekem bejött Maurice Druontól az Elátkozott királyok. Kb. 2000 oldal, marhára olvastatja magát, és addig sem a torkommal foglalkozom.
Hát, ennyi. Olyan ez, mint a halál és a wécézés: ha menni kell, hát menni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- LEGO klub
- Mikrofon topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Fura lény az ember. Társaságban meg végképp.
Erre eldobtam a Cataflamomat (a Flector közben elfogyott), megittam egy pohár pálinkát, tartottam egy órát, és...
Mindenesetre nagyon féltem, de nem volt semmi gond.
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, merthogy a sok embertől elkaphatok egy megfázást, anélkül meg jól megvagyok. Na, kösz. Egyenlőre tart a betegszabim, utána meg majdcsak legyűröm valahogy a C-vitamint immunerősítés céljábul. Egyebekben munkaképesnek érzem magam, itt programodzom, amikor nem veletek társalgok. Számítógépvírust csak nem kapok el.