- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
ors ors
csendes tag
Hello, igen pont elkezdtem feleket inni, nagyon jól működött, így napi 2 cataflammal elvoltam és nekem gyorsan is hatott nem kellett várnom rá. Nagyon jól elvagyok mostanság ma is csak most iszom a második felet
és voltam kontrolon, azt mondta a csaj, hogy szépen gyógyul, még 1 hét pihenő.Remélem is hogy így lesz és nem lesz semmi gubanc.
Egyébként nekem a 4. nap volt a legrosszabb (fülem fogam nyelvem torkom) majd megszakadtam. De azóta napról napra sokkal jobb., de sokkal, de az a nap tényleg majd kicsordult a könnyem. Szóval nekem inkább az 1-3-4 kombináció volt a legrosszabb.
Kitartás -
Somzita88
csendes tag
A következőkben leírtakkal senkit sem szeretnék elijeszteni, aki műtét előtt áll, ez csupán az én tapasztalatom; nem jelenti azt, hogy mindenkinek ennyire rossz lesz.
Bocsánat, elkerülte a figyelmemet a hozzászólásod.
Ma vagyok a 7. napon, ez vmi brutális. Mármint Cataflam nélkül. Csak éjszaka működik a felezős-módszer, napközben már nem elég...így napi 5 db elfogy, amitől fent van a vérnyomásom és folyamatosan 90 körüli a pulzusom...De hiába rágom át ezerszer, ugyanoda jutok: vagy falat kaparok a fájdalomtól vagy túladagolom a gyógyszert.
Éjjel majdnem elájultam, úgy fájt, a gyógyszert alig bírtam lenyelni.Most elkezdett szépen leválni a lepedék, vagyis inkább csak kopik, nem darabokban jön le. Az szerinted normális,h. helyenként tű-hegynyi vérpöttyök vannak, ahol levált a lepedék? Ugye ez még nem baj?
Igyekszem darabos kajákat enni, iszom is rendszeresen, de nagyon félek a vérzéstől. Holnap megyek kontrollra, plusz iratok fel még gyógyszert, mert bezabáltam a 20 szemet...Kérlek nyugtass meg, hogy ha leválik, már sokkal jobb lesz. Eddig ez a legnehezebb napom...
-
Bettykee
újonc
Ma sikerült kiszabadulnom a újra kórházból,gondoltam megosztom veletek is hogy jártam...
Miután írtad,hogy a 4.nap felé már nem várható vérzés,a 7.napon éjjel elkezdett ömleni a vér a számból. Rengeteg vért köptem ki,a mentők szállítottak vissza a Jánosba,de szerencsére út közben elállt a vérzés. Hál Istennek nem kellett újraműteni,csak megfigyelésre tartottak benn 3napig,de senkinek nem kívánom ezt. A vérvételből kiderült,hogy vérszegény is lettem, bár örülök neki,hogy ennyivel megúsztam. Sosem féltem még ennyire,mint akkor.
Hát ... Remélem most már tényleg túl vagyok a nagyján,vasárnap telik le a 2hét,addig csak nem történik már semmi.
Egyébként már elhanyagolható a fájdalom,amit a héten tapasztaltam,bár elég szerencsétlenül jártam,de most már mindjárt túl jutok ezen az egészen,ha minden jól megySok erőt mindenkinek,én biztos nem csinálnám végig még egyszer, de az én esetem elég ritkán fordul elő.
-
Sachiko28
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon köszi a biztatást, ma délután voltam kontrollon, és a doki szerint nagyon szépen gyógyul a seb. Affelől is megnyugtatott, hogy sajnos teljesen normális ilyenkor, hogy azt érzem, szétdurran a fülem, de amúgy minden rendben. Állítólag pár nap múlva most már túl leszek a nehezén, és hétvégén talán már fájdalomcsillapítóra sem lesz szükség.
Hááát ez nem volt egyszerű menet, de most már van remény, hogy visszakapom az életem, ami mandulák nélkül csak szebb lehet:-)) -
Sachiko28
csendes tag
Bejött a gyógyszerfelezés, nagyon köszi a tippet!! Az éjszakát valahogy (nem tudom hogy...) túléltem, és egész délelőtt tökjól voltam már (ez ugye a 8. nap), de most megint kezdődik a fülfájás...Most legalább nem az az éles fájdalom már, hanem egyszerűen nem tudok beszélni, enni, nyelni mert olyan mintha belülről rettenetesen feszítené a fülemet minden apró mozdulat. Enni mondjuk amúgy se nagyon tudok, mert mintha valami seb lenne hátul a nyelvemen, de most megspékelve ezzel a fül-mizériával...hát isteni. Mindenesetre nagyon köszi a tanácsokat, bízom a szebb jövőben. 14., vagy 15. napon már kéne mennem dolgozni, remélem addigra le tudok nyelni egy falatot anélkül, hogy szétdurranna a hallójáratom....(mert érzésre ilyen)
-
Sachiko28
csendes tag
Szia Dzsana,
Nagyon köszi a gyors választ!
Természetesen nem megyek közösségbe, és 2 hét szigorú pihenés van nálam is, egyszerűen csak tegnap mentem egy rövid kört a ház körül, mivel a doki is mondta, hogy kicsit azért mozgolódjak, és pár nap után nagyon rövid időre kimehetek...
Olvastam, hogy fülfájásod Neked is volt, ez így 6-7 naposan normális szerinted, hogy belepusztulok a fülfájásba fájdalomcsillapítóval együtt is?
Köszönöm a gyógyszerfelezős tanácsot, most ki is próbálom, ma estétől így szedem! -
Mint mondtam, orvosa válogatja. Valamelyiknek lételeme a mandulaműtét. Egy biztos: amíg nem érzem magamon, hogy valami nincs rendben, addig nem fogom kivetetni!
Ahogy olvasgattam a fórumokat, sajnos azt tapasztaltam, hogy egyelőre azzal sincsenek tisztában az orvosok, hogy mikor beszélhetünk gócról, idült mandulagyulladásról...stb.
-
Gondolsz, amit akarsz, ettől függetlenül butaságnak tartom, amit írtál.
Tudom, hogy sajnos vannak olyan orvosok, akik még mindig 20-30 évvel ezelőtt élnek, és ha látnak egy embert, akinek még megvan a mandulája, akkor azonnal kiveszik neki, mondván, hogy azzal csak a baj van. Nem egy olyan esetet hallottam, ahol egy családban csak azért vettél ki az egyik gyerek manduláját, mert a testvérének pont ki kellett venni, és meggyőzte a szülőket a doki, hogy előbb-utóbb úgyis ki kell szedni a másik gyereknek is - így egy füst alatt megcsinálták a kettőt. Az illető pedig átkozza a dokit, és leginkább a szüleit, mert minden télen beteg, nagyon könnyen elkap mindenféle bajt. Nevetséges!
-
Ezzel nem tudok egyetérteni. A mandula igenis hasznos, neki feladata van, és nem csak addig, amíg gyerek valaki. Ez az elsőszámú szűrője a szervezetnek, ha ezt megszüntetik, sokkal könnyebben megbetegszik valaki. (Ezt mellesleg olyanok mondták, akik kivetették a mandulájukat - a műtét óta gyakrabban megbetegszenek.)
A mandula egy nyirokcsomó, benne ellenanyagok termelődnek. A dertiusszal kapcsolatban annyit, hogy bármilyen hihetetlen, ezt a mandula normális működés során is termeli. Az, hogy valakinek (pl. nekem) megugrott ez a termelődés, azt egyelőre nem tudom, mitől van.
Én úgy vélem, hogy a szervezetem jelezni fogja (fájdalommal), ha az a mandula nem oda való. Csak azért kiszedni, mert amúgy semmi problémát nem okoz - szerintem ostobaság. A "semmi probléma" alatt azt értem, hogy a mandulám/torkom nem fáj, ízületi fájdalmaim nincsenek, és kb 3-4 évente, ha belázasodok, de azt is hamar leküzdöm.
Nekem most ennyi a véleményem, de amint vége a vizsgaidőszaknak, el fogok látogatni egy magán(!) fül-orr-gégészhez, aki remélhetőleg megmondja, mi a helyes döntés.
-
Persze, én is úgy állok a dolgokhoz, hogy szeretem tudni a végkifejletet is.
Egyelőre még nem biztos, hogy műtétre kerülne sor. A problémám "csak" a detritusz termelődésével van (mint azt itt is írtam).
A mandulát a természet nem véletlenül teremtette, tehát csak úgy "viccből" nem vetetem ki. Nyilván, ha csak a baj van vele, akkor nincs más választás, de ez lesz az utolsó eshetőség...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- AliExpress tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- ASUS routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest