Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
Sziasztok, ma kellemetlen meglepetés ért a boltban.
Próbáltam NFC-vel fizetni, de nem engedte. Néztem a Google Pay (Wallet) appban, és azt mondja hogy nem klappol a telóm (Poco F3 Xiaomi Eu + legfrissebb Magisk). Eddig természetesen működött. A Play store szerint a telefonom tanusított... Integrity Check: Meets BASIC és DEVICESafetyNet Fix fennvan, DenyList rendben, évek óta használom. Zigisk is megfelelően beállítva (7 banki appból 6 működik, csak az OTP nem de az amúgy is egy ...)
Elkezdtem olvasni a téma összefoglalót, de ember legyen a talpán aki kiigazodik rajta, nekem megfájdult tőle a fejem. Nem is tudom mi vonatkozik rám, a rengeteg, akár mondat közbeni áthúzott rész meg olyan funkciók ignorálása amik már évek óta nincsenek, meghaladja a szellemi képességeim.
Valaki tudna segíteni, hogy miként tudok újra telóval fizetni? (amúgy 1-2 hete az OTP appja is szivat, gondolom ugyan ez a SafetyNet kivezetéses mizéria állhat mögötte)
-
HUNited
őstag
26.1, rejtve, Zygisk engedélyezve, kényszerítve, tiltólistán banki appok, wallet, play store, play services (gms és gsf, de a gsm újraindítás után inaktiválódik). Modulok: Systemless host 1 és Universal Safety Net Fix 2.4
Otp infót köszi, bár ahogy elnéztem volt aki kizárta magát mikor fagyasztotta a Magisk appot (állandó engedélyt én sem adok egy appnak sem)
-
HUNited
őstag
Igazad van, nem is téged fikáztalak hanem magam.
Most is mire rájöttem mi a csoda az az USNF, eltellt kis idő. Sok meló, nyűg, család, az ember fáradt és türelme, felfogóképessége sincs. És amikor beszabadul a boltba, de nem tud fizetni, viszont ideje sincs molyolni...Az OTP dolgot elengedtem, nem fogok fagyasztgatni meg még egy appot tartani csak ez miatt (évente talán 2x használom, apám miatt, ez az alkalom most volt nemrég, remélem a következő odébb lesz). Majd ha nagyon kell, baszakodok vele, addig is hátha lesz jobb megokdás. Van amúgy másik app a telón amivel lehet jegelni, én a bloatware cuccokat azzal írtottam ki, ill azzal csinálok app mentéseket, miután meghalt a TiBa. Gondolom végszükség esetén az is jó lesz (NeoBackup).
Ami jobban fáj, konkrétan égető probléma, az a Wallet (nincs fizikai kártyám). Sajnos a fix törlése se oldotta meg a problémát (volt restart). Azt se értem, miért veszi ki a pipát a denylistből újraindítás után, főleg hogy a logban írja hogy denylisten van az adott app. Mi lehet a következő lépés?
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
Szia, az USNF le lett törölve, az nem kever be. A GMS-t (Google Play Services) az, ami elől az újraindítás kiveszi a pipát. Most mondjuk pont ott van és be is van pipálva, úgyhogy lehet nem az újraindítástól függ, de nem jövök rá. A logban viszont akkor is denylistesnek írja ha nincs bepipálva. A GSF (keretrendszer) esetében meg ha megnézed a képet, nincs bepipálva, de a kék csík jelzi, hogy minden engedélyezett benne... Meg a log is írja (félkövérrel kiemelve a logban a GSF és GMS) Valami bug lehet, nem tudom.
---Magisk Logs---
26.1 (26100)
05-03 10:28:05.966 866 866 I : Magisk 26.1(26100) daemon started
05-03 10:28:05.970 866 866 I : * Device API level: 33
05-03 10:28:05.978 866 868 I : ** post-fs-data mode running
05-03 10:28:05.978 866 868 I : * Mounting mirrors
05-03 10:28:06.007 866 868 I : * Initializing Magisk environment
05-03 10:28:06.043 866 868 I : * Running post-fs-data.d scripts
05-03 10:28:06.044 866 868 I : * Enable DenyList
05-03 10:28:06.044 866 868 I : denylist: initializing internal data structures
05-03 10:28:06.044 866 868 I : denylist add: [com.google.android.apps.walletnfcrel/com.google.android.apps.walletnfcrel]
05-03 10:28:06.048 866 868 I : denylist add: [hu.granitbank.granitbankapp/hu.granitbank.granitbankapp]
05-03 10:28:06.050 866 868 I : denylist add: [hu.mkb.mobilapp/hu.mkb.mobilapp]
05-03 10:28:06.052 866 868 I : denylist add: [isolated/hu.mkb.mobilapp:meaProcess:com.meawallet.mtp.MeaService]
05-03 10:28:06.054 866 868 I : denylist add: [com.revolut.revolut/com.revolut.revolut]
05-03 10:28:06.056 866 868 I : denylist add: [com.google.android.apps.walletnfcrel/com.google.android.apps.walletnfcrel:primes_lifeboat]
05-03 10:28:06.058 866 868 I : denylist add: [hu.granitbank.granitbankapp/hu.granitbank.granitbankapp:playcore_missing_splits_activity]
05-03 10:28:06.059 866 868 I : denylist add: [hu.granitbank.granitbankapp/hu.granitbank.granitbankapp:pushservice]
05-03 10:28:06.061 866 868 I : denylist add: [com.revolut.revolut/com.revolut.revolut:playcore_missing_splits_activity]
05-03 10:28:06.063 866 868 I : denylist add: [com.huami.watch.hmwatchmanager/com.huami.watch.hmwatchmanager]
05-03 10:28:06.065 866 868 I : denylist add: [hr.asseco.android.jimba.mUCI.hu/hr.asseco.android.jimba.mUCI.hu]
05-03 10:28:06.067 866 868 I : denylist add: [hr.asseco.android.intesa.isbd.cib/hr.asseco.android.intesa.isbd.cib]
05-03 10:28:06.069 866 868 I : denylist add: [com.xiaomi.smarthome/com.xiaomi.smarthome]
05-03 10:28:06.071 866 868 I : denylist add: [hu.otpbank.mobile/hu.otpbank.mobile]
05-03 10:28:06.073 866 868 I : denylist add: [hu.otpbank.mobile/hu.otpbank.mobile:playcore_missing_splits_activity]
05-03 10:28:06.075 866 868 I : denylist add: [com.revolut.revolut/com.revolut.revolut:p0408a7e8957bbc12ef619b9d]
05-03 10:28:06.077 866 868 I : denylist add: [com.revolut.revolut/com.revolut.revolut:revolut_login_sync]
05-03 10:28:06.078 866 868 I : denylist add: [com.android.vending/com.android.vending]
05-03 10:28:06.080 866 868 I : denylist add: [com.android.vending/com.android.vending:background]
05-03 10:28:06.082 866 868 I : denylist add: [com.android.vending/com.android.vending:instant_app_installer]
05-03 10:28:06.084 866 868 I : denylist add: [com.android.vending/com.android.vending:quick_launch]
05-03 10:28:06.085 866 868 I : denylist add: [com.android.vending/com.android.vending:recovery_mode]
05-03 10:28:06.087 866 868 I : denylist add: [com.revolut.revolut/com.revolut.revolut:p39b670a57de2af629e390b9e]
05-03 10:28:06.088 866 868 I : denylist add: [com.huami.watch.hmwatchmanager/com.huami.watch.hmwatchmanager:acra]
05-03 10:28:06.089 866 868 I : denylist add: [com.huami.watch.hmwatchmanager/com.huami.watch.hmwatchmanager:filedownloader]
05-03 10:28:06.091 866 868 I : denylist add: [com.huami.watch.hmwatchmanager/com.huami.watch.hmwatchmanager:pushservice]
05-03 10:28:06.092 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gsf/com.google.process.gapps]
05-03 10:28:06.094 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gsf/com.google.process.gservices]
05-03 10:28:06.096 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms]
05-03 10:28:06.098 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms.feedback]
05-03 10:28:06.099 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms.learning]
05-03 10:28:06.101 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms.persistent]
05-03 10:28:06.102 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms.remapping1]
05-03 10:28:06.104 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms.room]
05-03 10:28:06.105 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms.ui]
05-03 10:28:06.106 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms.unstable]
05-03 10:28:06.108 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms:car]
05-03 10:28:06.109 866 868 I : denylist add: [com.google.android.gms/com.google.android.gms:snet]
Viszont további érdekesség, hogy bár azt írja a Wallet, hogy nem felel meg a biztonsági szint a fizetéshez, ma mégis sikeresen fizettem ki az állatorvosnál a kutya védőoltását... Tehát valami történt, mert most működött a fizetés... Lehet csak véletlen.. Még próbálni kell majd máshol is, mert ha megbízhatatlanul működik, az kb. olyan, mintha egyáltalán nem menne.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
No ma 4x is fizettem vele és működött. Szóval nem tudom... Mindenesetre ha az Android is elmegy a zárt rendszer fele (még jobban) akkor nem tudom mi lesz... ifos kilőve, android kilőve... visszatérek a butatelókhoz.
Mi az a TEE mert hiába gondolkodok, ez nem ugrik be úgy mint az USNF?
-
HUNited
őstag
Frissítés az appból folyton félbeszakad (hiba a fájl letöltése közben). Letöltöttem a telepítőcsomagot, telepítettem, de el se indul, kilép azonnal és törli magát. Tehát eltűnik a telepített programok listájából. Telefont újraindítva a manager app már nem is átja hogy lenne frissítés. Poco F3 EU heti legutolsó.
Feltelepítem recoveryből, így már felmegy, de a Zygisket azt írja nincs bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
Újabb (x) újraindítás után a Zygisk is megoldódott, tehát most minden megy, de a leírtak valósak.
Magiskot használtam, a 26.1-es verziót, arra akartam az appból frissíteni, de egyszer se ment, mindig azt írta a letöltés megszakadt. Aztán a letöltés nekem is simán ment böngészőből, ott nem volt gond. Simán a rákoppintásos módszerrel telepítettem, és leokéztam (nem az indításra nyomtam). Ezután néztem az appot hogy milyen verziót ír. Ekkor ott volt még az appok között a Magisk és az átnevezett verziója is (nekem MSettings a neve). Az átnevezett verziót indítottam de az 26.1-et írt. Miután visszaléptem az appokhoz láttam hogy eltűnt a Magisk. Feltelepítettem újra, de most telepítésnél indítottam el, felvillant fél másodpercre majd eltűnt, az appok közül is. Újraindítottam a telót és újra próbáltam, ugyan ez volt. Ekkor recoverybe telepítettem, majd első indításkor írta az átnevezett appban hogy telepítsem az alkalmazást hozzá. Ez persze nem csinált semmit. Újraindítottam és akkor már ott volt a 26.3 verzió Zygisk nélkül. Utána még párszor újraindítottam aztán egyszer csak jó lett minden legalábbis most jelzi a Zygisket is.
-
HUNited
őstag
válasz dilajoska1 #3429 üzenetére
Természetesen el van rejtve, anélkül nem mennek a banki appok meg még pár szutyok ami beledumál hogy mit csinálok a saját telefonomon. Eddig nem volt ezzel gond, ez valami újdonság hogy vissza kell vonni az elrejtést? Évek óta csont nélkül frissült mindig, most volt vele először gond.
-
HUNited
őstag
Hát remélem most újra évekig nem lesz vele gond
Amúgy én amikor EU ROM-ot frissítettem (most már ugyi nincs Poco F3-ra), mindig TWRP-ből toltam fel a Magiskot is és soha nem volt vele gondom. Betallóztam a romot és a zipet is és egy menetbe megcsinálta.Majd ha lesz normális áron magyar garis Poco F5Pro (nem sufni GSM-ből mert annyi erővel már külföldről is rendelhetem), akkor újrakezdődik a móka.
-
HUNited
őstag
Továbbra is mesés a telefonos fizetés. 80%-ban elfogadja, de néha nem. Olyan lehetséges, hogy mindenhol jó a kártya, csak az Aldiban nem? Mert most így a legutolsó két alkalom is a gödöllői Aldiban volt...
Ráadásul a Wallet app is egyszer jelzi hogy nem felel meg a telefon, máskor meg nem... És a vicc hogy a tranzakció sikerességének semmi köze nincs hozzá... Tehát volt már hogy nem jelezte és elutasította, de olyan is hogy jelezte és mégis elfogadta (ez a jellemzőbb).
Más is tapasztalja ezt?
Nincs rá még megoldás?
Amúgy ha vennék mondjuk egy Garmin órát, és Garmin Pay-el fizetnék, az menne csont nélkül rootolt telefonnal? Elvileg nem is kell hozzá a teló, csak az óra (kérdés az óra társítása megy e a kártyához, mivel azt telefonon keresztül kell csinálni). Sajna csak a Revoluttal működik, pedig 4 másik banknál van kártyánk, az Ersténél és az OTP-nél pont nincs.
-
HUNited
őstag
Nincs USNF, volt, de a javaslatodra töröltem.
Az integrityk rendben vannak. Most külön ellenőriztem a válaszhoz.
A denylistek is rendben vannak.
Ráadául 5-ből 4 fizetés sikeres... Konkrétan ma Penny Aldi Lidl kör volt, a Pennyben és a Lidlben működött, az Aldiban nem. Tehát nem úgy hogy nem ment majd kétszer igen, vagy kétszer ment és harmadszor nem, hanem a középső tranzakció... Erre varj gombot... -
HUNited
őstag
Hogy érted hogy kelleni fog hozzá egy GPay is?
Ez az adattörlés az az, hogy az app tulajdonságai képernyőn ahol az engedélykezelő is van, a tárhelynél törlöm nem csak a cache-t, hanem minden adatot? Mit veszítek ezzel el? Pl. újra be kell lépni a fiókomba? (két faktoros miatt pont a telón fut az autentikátor app) -
HUNited
őstag
Ez a Play Services for AR ez mit csinál? Tötöltem ennek is az adatait, és az engedélykezelőben mindent letiltottam. Fog érni ezzel valami hátrány? (AR mint kiterjesztett valóság, elvileg nem használok semmi ilyesmit?)
-
HUNited
őstag
A kártya beállítása még folyamatban van üzenetet kapok a 3-ból 2 kártyára. A Revolut csont nélkül hozzáadódott, a Gránit és az Unicredit viszont hiába hitelesítettem meg írta ki hogy sikeresen hozzáadva, mégsem használható...
-
HUNited
őstag
No amióta újratelepítettem (adatokat töröltem) a PlayStore és Slay Services cuccot, az OTP alkalmazás a Magisk fagyasztása nélkül is megy. Az Aldiba még nem voltam azóta, de holnap az is kiderül...
Köszi.
-
HUNited
őstag
Telepítettem a Poco F3 telómra a PixelOS nevű rendszert.
Még Magisk (app) sincs fent, de már most nem passzol az integrity checken semmi...
Kíváncsi leszek ha felteszem a Magiskot meg beállítgatom a Zygisket is, mi történik... -
HUNited
őstag
Érdekes, a Xiaomi.eu stable is azt írja hogy nem tanusított, és egyik integrity se jó... Erre van valami ötleted?
-
HUNited
őstag
Jó mikor legutóbb telepítettem még úgy ment hogy recoverybe rom betallózása, magisk betallózása flash aztán csókol anyád regina.
Viszont a Magisk (pontosabban a root) must have, szóval úgy próbálom majd beállítani hogy telepítem a magisk appot, abból telepítem a rootot, majd bekapcs zygisk, denylistre a szokásos listám (banki appok, play store, services) és imádkozok hogy működjön, mert ha nem akkor ki**szom a csudába...
-
HUNited
őstag
megpatcheltem a boot.img fájlt Magisk appban, recoveryben flasheltem.Újraindítás után elrejtettem a magisk appot, engedélyeztem Zygisket, beállítottam a tiltólistát (egyenlőre nem kényszerítettem)
A szoftver az integritás ellenőrzésen egynek se felel meg a háromból.
-
HUNited
őstag
válasz Trailblazer #3503 üzenetére
Köszi, a crDroidot lehet kipróbálom majd ha a stable verziót se tudom életre kelteni.
-
HUNited
őstag
válasz HUNited #3508 üzenetére
Jap kényszerítés bekapcsolása és playstrore / services adattörlés után (ezek korábban is voltak kikapcsolt kényszerítés mellett) meglett a 3/2 integritás.
Tehát úgy tűnik az én telómon kénytelen vagyok kényszeríteni a tiltólistát.
Modult csak egyet használok, az AdGuardCertet, hogy működjön a HTTPS reklámszűrés. Úgy tűnik, nem okot neki gondot.
-
HUNited
őstag
Tudom itt off topic, de gőzöm sincs hova írjam be... Olyan alkalmazást (winfos) / appot keresek amivel le lehet tiltani ezt a milliónyi bloatware vackot a miui.eu telefonról. Régen volt egy ilyen, ami ADB-n működött, de nem emlékszem a nevére és asszem már nem is frissítik. Ez amire gondolok kiírta emberi nyelven hogy az adott app mire való, és jelölte ami biztonsággal letiltható, kipipálgattad és ADB-n keresztül letiltotta. De nekem az is jó ha egy lista van leírással és nekem kell letiltogatni.
Van valakinek javaslata? Vagy topic ahol ez releváns kérdés lehet?
-
HUNited
őstag
Köszi srácok, kipróbálom őket
-
HUNited
őstag
Az UAD jó, de sok benne a nem bekategorizált app, köztük ránézésre olyan is ami jó eséllyel eltávolítható (pl. miui.aod, vagy miui.extraphoto). Gondolom azért mert másfél éves az adatbázisa.
Az AppControllt ismerem már azt régen használtam/próbáltam, most beugrott hogy látom a felületet. Úgy látom nem javult, továbbra is nehézkesen használható és a jobb funkciók fizetősek. Itt pl. leírást se találtam az appokról (valszeg user error, gondolom nem véletlen ajánlottátok). Mondjuk én nem engedtem hogy egy szoftvert telepítsen a telefonomra amivel kiolvassa a csomagok beszédes nevét, nem tudom ez összefüggésben van e vele. Amúgy az UAD használata után egy appot ajánlott fel csak letiltásra, de azt nem akarom kikapcsolni (tehát az UAD több lehetőséget kínál fel, mert az ajánlottak közül jópárat bekapcsolva hagytam).
Ez az ATA GUI hasznosnak tűnik a screenshotok alapján, de úgy látom ez nem erre való, csak ezt is tudja (de nem írja hogy melyik csomagnévhez milyen funkcionalitás tartozik)
Mindenesetre úgy tűnik, megoldódott a problémám, hálás köszönet
-
HUNited
őstag
az új Magisk verzióval megint nem megy a Wallet. Play store szerint tanúsított... De csak a Basic integrity van meg. PlayIntegrityFix_v12 segítségével még a Basic integrity se megy.
-
HUNited
őstag
Újra kellett telepíteni a ROM-ot (data törlés nélkül), és újratelepíteni a Magisk 26.3 verzióját, így a basic visszajött, de semmi más... Fizetési alkalmazás kiírja nem megfelelő. Akkor itt valami más történhetett, mert most minden visszaállítva a másfél órával ezelőtti állapotra és nem klappol.
-
HUNited
őstag
Ja és miután töröltem GMS és GPS beállításokat már az eszköz se tanúsított.
-
HUNited
őstag
csak kb 20 éve dolgozom együtt a gugolóval "partner" státuszban, nagyon is tisztában vagyok hogy mik a céljaik, és garantálom neked hogy nem az hogy megvédjenek. Ellenben aki rootol és bűvészkedik az pl. tiltja a reklámokat és nuku bevétel a gugolónak. De ne menjünk ebbe bele, mert a sátánról beszéünk sőt még rosszabb is annál.
Viszont az hogy lehet, hogy az eszköz integritás bukik, amikor xiaomi.eu szoftverem van? Meg az hogy nálam párhuzamosan jelentkezett a 26.4 telepítésével az csak véletlen?
-
HUNited
őstag
Ja reklámblokkoláshoz nem feltétlen kell a root, én azért használom AdGuardot roottal.
A YT mizéria is katasztrófa, ugyan azzal a fiókkal egyik számítógépen blokkol a másikon nem (vegyesen használok PC-t és notit)... Pedig még az uBlock is ugyan úgy van beállítva.
Mindenesetre remélem hamar kiderül mit kell tenni hogy működjön a kártya, mert már igen megszoktam hogy telóval fizetek (azt leszámítva letojom mit vernyog a gugoló). Gondoltam már hogy veszek egy Garmin Fenix 7 Pro órát és azzal fogok fizetni de egyrészt fájna az a bő 3 kiló egy óráért, másrészt ott is trükközni kéne mert a magyar bankok kb tesznek a fejlődésre és csak a leghitványabbaknál van GarminPay (érdekes, minél vacakabb egy bank banknak, annál többféle fizetési mód van hozzá, lásd OTP).
-
HUNited
őstag
Azért ez is sokszor szivatózik. Mondjuk én a magyarított MIUI.hu verziót használom, és az én eszközeimen fut (Lenovo tablet és Poco teló is), de a családtagok telóján nem megy az se, el se indul, pedig van közte MIUI (pl. lányom Mi8-asa) meg Huawei kettő is, de Samsung tablet is. A Pocon amúgy pont a napokban kellett megint újratelepíteni az offline vagy sztori miatt.
-
HUNited
őstag
válasz the radish #3647 üzenetére
Poco F3 is ott van a listán...
Merjek vele próbálkozni? -
HUNited
őstag
válasz the radish #3651 üzenetére
Nagynehezen lejött, nagyon terheltek a szerverek ahogy elnézem, most patkoltam a boot.img-t, indul újra és megy fel...
-
HUNited
őstag
Ahoz töke is kellene hogy legyen az EU-nak.A gugoló sakkban tartja őket az akkor kivonulok szöveggel, abból meg népharag lenne... Így nem merik meglépni.
Mindenesetre most passzol a Poco F3, kipróbálni nem tudtam a fizetést (ma már költöttem eleget), de a kártyákat engedte hozzáadni, és tanúsított, base és device is megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest