- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Ezt sokat olvasom, hogy a regi device-t nezi.
Koltoi kerdes, de hogyan tudja a regit nezni, ha a Google mar az ujat kenyszeriti ki? Tudom, a Wallet-et is o kesziti, szoval siman meg tudja oldani.Na de ... van arra lehetoseg uj Android alatt, hogy az egyszeri felhasznalo is ellenorizhesse, hogy megvan-e a "regi device"?
-
K_a_m_i
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Igen, köszi! Lecseréltem a Magisk Alpha-t, KSU Nextre és így nálam is megy.

-
sixtybi
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Felkiáltójellel vagy csak simán?
-
ath
senior tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Azt mivel lehet?
Nalam most se valid keybox, se store tanusitvany. Egyre idegorlobb ez a mokolas.. -
pvt.peter
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi a részletes választ.
Akkor valószínűleg új teli lesz
már több mint 5 éve nyúzom. -
dilajoska1
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi de sajnos így is csak basic. Néztem a Tricky-t és már abban is azt írja hogy invalid keybox.xml és úgy látszik hogy az új Yuri keybox-át is már bannolták.
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Koszonom, hogy leirtad!
Valamiert azt hittem, hogy A13 alatt konnyebb labdaba rugniuk a custom rom-oknak!
-
pvt.peter
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Play tanúsítvánnyal kapcsolatban a "Spoof sdk version to Play Store" opciót nem volt még bekapcsolva, de bekapcsolás után is ugyanaz maradt minden.
Ezt konkrétan hogyan és mivel kellene csinálni? -> "A play tanúsítványhoz meg kell egy keybox ami eléri a device szintet"Ezek vannak fent:
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Igen, tudom, hogy van. Csak azt nem, hogy a sok uname meg ki tudja milyen kapcsolgathato beallitasnak van-e haszna Play Integrity, Wallet szempontjabol.
A native detector, disclosure es mas detektalo alkalmazas nem erdekel!
Visszaterve a Walletre: bar mindig susfs enabled kernellel dolgoztam, a Walletet tenyleg csak a mukodokepes keybox erdekelte, ahogy irod is.
Ezert sose telepitettem a susfs webui modult, s nem is alligattam, kapcsolgattam semmit se azzal.
-
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Jó neked, én most felhúztam a friss romot a telefonra, levakartam az előző rootot, feltettem a Magisk Alphat és a ChatGPT továbbra sem működik. "Playintegrity verification failed" Mondjuk KernelSU-val sem működött. Mi a megoldás hogy ez működjön? Mert a Revolut, meg a Gránit app az működik a következő kombóval: Zygisk next, Shamiko, PlayIntegrityFork-CI_#494. Kell esetleg a tricky store + addon is?
Még egy kérdés: KernelSU-val hogyan oldható meg hogy működjön az Adaway reklámblokkoló? Vagy milyen megoldás van helyette, ami kompatibilis a KernelSU-val?
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
A susfs-t konfiguralod valahogy, vagy eleg csak a kernel tamogatottsag?
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Igen, ez a bajom nekem is, hogy annak ellenere, hogy nehezen beszerezheto, igyanugy teritik, mint anno a pif.json-t.
Ezert is keresek valami tartosabb, de stock-ra visszazarast nem igenylo megoldast (, ami Wallet eseten ugy tunik Curve lesz).
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
TrickyStore es valid keybox nelkul tovabbra is eselytelen a Wallet?
A Curve havidijat inkabb masra koltenem.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Akkor feldobtam a frissítét, majd vissza a Targeted Fix-et. Nem kér enni úgy sem...

-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Én inkább hagyom a régit... Vagy van valami amiért érdemes frissíteni?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Magisk-ben megjelent egy PIF Fork frissítés (141000) és letöltve megint csak basic lett, és eltűnt belőle a spoofVendingFingerprint opció. Visszatéve az általad linkelt verziót újra strong lett...
Elképzelhető, hogy elrontották a frissítést vagy még nem került bele spoofVendingFingerprint opció ebbe a frissítésbe? -
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
... plusz valid/shadow banned keybox.
(Google Remote Key Provision-nel) mukodo TEE-vel kompatibilis TrickyStore-t mikor csinaljak meg?
Ha nem hasznalok TS-t, akkor a key attest alkalmazas nyitottnak irja a bootloadert, ha meg hasznalok, akkor meg keybox-ot kell szereznem!
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Kösz szépen, működik! Annyit fűznek hozzá, hogy nem kell törölni a custom.pif-et, mert amúgy is átnevezi "magának" .bak-ra és a helyébe lép az új custom.pif. [kép]
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Így már értem.
Akkor kérlek még abban segíts, hogy az új CI-t hogy kell "integrálni"? Köszönöm!
Amúgy a linked hibás sajna.pomm #7847
Nem tudom mi lehet nálad. Eleve ugyanazt a ROM-ot használjuk ugyanolyan telóval. Viszont nem láttam, hogy írtad volna a xiaomi.eu saját inject moduljának törlését. Az nem maradt ki véletlenül? -
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nekem eleve nem volt benne az a sor amit át lehet állítani, szóval nálam ez az érdekes. Gondolom csak annyit kell tenni, hogy rányomok az action gombra és letölti a fingerprintet, majd a custom.pif.json-ben kéne lennie az új sornak. Vagy tévedek? [kép]
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi, de egyelőre még nem aktív. Most próbáltam ki...
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nagyszeru osszefoglalo, koszi a talalatot!
-
dilajoska1
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi! A Yurikey-el frissítve működik!
-
setino
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi!
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
A PIF mindig beta FP-t húz, ami a régi verdictből már rég bannolva van. De egyes privát FP-k még képesek elérni a régi Device-ot.
Privat fingerprint-ek ... regen is az volt, hogy szerezzen mindenki maganak, de pl. stock OS-en mukodo jo lehet?
Illetve mire kell figyelni itt a sok spoofing kornyeken?
Gondolok arra, hogy pl. a vendingSDK-t olyan verziora kellene beallitani, mint amilyen a fingerprint-ben is szerepel, nem? -
válasz
SerialWin7
üzenetére
Lehet, de mint írtam, nekem már egy ideje nem ment a Revolut, Wallet páros, mint a legérzékenyebb appok, míg minden más mindig is ment (CIB, George, Dáp, RePont, stb...). Néhány napja viszont jött PIF-Next v3.0 és piszkáltam a Tricky Store-t és ettől elindult a Revolut. A Wallet viszont csak most még néhány nappal később amikor jött az új crDroid.
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Koszi szepen a talalatot!
Azota a modult atkereszteltek TargetedFix-re es json neve es a helye is mas helyre (a /data/adb/modules/targetedfix/config/ konyvtarba) kerult.
Azt probaltam ki, hogy lehet-e, szabad-e szimbolikus linket hasznalni az egysoros json fajl helyett!
Ugy tunik igen!
A motivaciom lenyege az, hogy amikor a PlayIntegrityFork-kal uj fingerprintet keszitek, akkor ne kelljen utolag a TargetedFix modulban is modositani, ugyanarra.Igy csinaltam:
* toroltem az eredeti fix.json-t
* letrehoztam egy szimbolikus linket, ami a PlayIntegrityForm custom.pif.json-jara mutat
* a rend kedveert megneztem, hogy mit mutat az "ls" es a "cat"
* ujrainditottam a telefont es ellenoriztem a szokott modokon az integrity-t: strong!Ugy tunik mukodik.
Koszi megegyszer!
Itt pedig a konkret parancsok!
shiba:/ # ln -sv /data/adb/modules/playintegrityfix/custom.pif.json /data/adb/modules/targetedfix/config/fix.json
ln: cannot create symbolic link from '/data/adb/modules/playintegrityfix/custom.pif.json' to '/data/adb/modules/targetedfix/config/fix.json': File exists
1|shiba:/ # rm -v /data/adb/modules/targetedfix/config/fix.json
rm '/data/adb/modules/targetedfix/config/fix.json'
shiba:/ # ln -sv /data/adb/modules/playintegrityfix/custom.pif.json /data/adb/modules/targetedfix/config/fix.json
'/data/adb/modules/targetedfix/config/fix.json' -> '/data/adb/modules/playintegrityfix/custom.pif.json'
shiba:/ # ls -l /data/adb/modules/targetedfix/config/
total 8
lrwxrwxrwx 1 root root 50 2025-08-24 12:11 fix.json -> /data/adb/modules/playintegrityfix/custom.pif.json
-rw-r--r-- 1 root root 91 2025-08-24 12:05 fix.json.bak
-rw-r--r-- 1 root root 53 2025-08-24 11:57 target.txt
shiba:/ # cat /data/adb/modules/targetedfix/config/fi
fix.json fix.json.bak
shiba:/ # cat /data/adb/modules/targetedfix/config/fix.json
{
// Build Fields
"MANUFACTURER": "Google",
"MODEL": "Pixel 8",
"FINGERPRINT": "google/shiba_beta/shiba:16/BP31.250610.009/13905196:user/release-keys",
"BRAND": "google",
"PRODUCT": "shiba_beta",
"DEVICE": "shiba",
"RELEASE": "16",
"ID": "BP31.250610.009",
"INCREMENTAL": "13905196",
"TYPE": "user",
"TAGS": "release-keys",
"SECURITY_PATCH": "2025-07-05",
"DEVICE_INITIAL_SDK_INT": "32",
// System Properties
"*.build.id": "BP31.250610.009",
//"*.security_patch": "2025-07-05",
"*api_level": "32",
// Advanced Settings
"spoofBuild": "1",
"spoofProps": "1",
"spoofProvider": "0",
"spoofSignature": "0",
"spoofVendingSdk": "0",
"verboseLogs": "0"
// Beta Released: 2025-08-14
// Estimated Expiry: 2025-09-25
}
shiba:/ # ^D -
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nem "törte el" de a spoofProvider 1 sem hozott változást, így egyelőre maradt a "device", ami tökéletes.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Értem. Köszi szépen a részletes leírást!
UI.: checker app helyett én a play áruházét használom. Szerintem felesleges még 1 appot pluszba letölteni... -
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Félig meddig értem, amit írsz. spoofVendingSdk 1-et mivel, illetve hogyan ellenőrizzem? Amúgy tegnap hamar ittam a medve bőrére, mert ma már csak "device" a play áruház adattörlés után.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Tegnap frissült a Play Áruház, és megmaradt a Strong, szóval király a megoldás amit leírtál és linkeltél.

-
szazs89
lelkes újonc
válasz
SerialWin7
üzenetére
A PlayStore adattörlésének milyen hátulütői lehetnek?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Szia!
Te egy Istenkirálycsászár vagy!

Valóban működik, és utána csak Magisk tiltólistára rakva a Meki 2 folyamatát az is életre kelt, tehát Tricky Store-hoz nem kell hozzáaadni. Még a kuponbeváltás is működik, szóval köszi szépen!
Ráadásul nekem nem is a PIF fork van telepítve, hanem a PlayIntegrityFix-Next, de azzal is simán működik.
[kép] [kép] -
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Természetesen a legújabb 47-es. Köszi az infókat! Akkor várunk... Az egyik hozzáértő majd csak talál valami megoldást.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nekem még a "device" sem sikerül sehogy, szóval nem értem... Android 13 van a telómon.
-
szazs89
lelkes újonc
válasz
SerialWin7
üzenetére
Itt olyat irnak, hogy invalid keybox-szal is el lehet érni a STRONG integrityt (spoofProvider 1?): https://droidwin.com/how-to-pass-strong-integrity-using-revoked-banned-keybox-file/
Úgy látom, hogy a PIF Fork meg a Tricky Store vhogy összedolgozik... (még nemigen látom át, hogy melyik modulnak pontosan mi a szerepe az integrity checkben)
PS: "A13 alatt" - azaz A13+ értendő? -
SerialWin7
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Én jelenleg úgy nézek ki, hogy új Device, régi Strong valamint az eszköz tanúsított. Wallet target.txt-n, elindult, kártyát hozzá tudtam adni és fizetni is engedett.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Közben a hozzászólásom után nem sokkal már én is rájöttem, hogy még a basic-em is elszállt és azért nem indult, Tricky Store-ban a valid keybox-ra nyomás után helyreállt.
-
setino
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Az updatelocker is LSPosed modul.
A PlayVersionSpoofer természetesebbnek tűnik! -
setino
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
A updatelocker modulra gondoltál? Mi azzal a gond?
Most felraktam én is, hogy ne frissüljön a play áruház, kevésbé okoz meglepetéseket. -
setino
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Igazad van, nekem az előbb a Revolut már nem mutatta a kártya adatokat, azt írta, hogy nem megfelelő helyről telepítettem.
Töröltem az összes play áruház frissítést visszavitt a 38-asra, ott 3/3 és újra mutatta a revolut a kártya adatokat.
A play áruház meg mindig be fogja magát frissíteni... -
setino
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Töröltem az összes Play áruház frissítéseit, visszakerültem 38.1.18-21 -re, valóban 3/3 lett, de a Mcdonalds app továbbra is nincs hálózat....
Úgy tűnik mást néz a Mcdonalds!
Ha nem akarsz semmilyen frissítést, akkor a Play áruház -> Beállítások -> Hálózati beállítások -> Automatikus frissítés -> itt ki tudod kapcsolni -
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Hogyan megy a Wallet?
Panaszkodas nelkul indul el vagy fizetni is lehet vele?
Azert kerdezem, mert lattam tobbfelet is: nem panaszkodik indulaskor, de fizetni mar nem lehet vele, illetve panaszkodik indulaskor, de siman lehet vele fizetni is.
-
G48
senior tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
A MÁK a nyitott BL miatt nem indul? Nem egy rakás szar az app? Elég sok mindenki írta, hogy nem megy neki -nem itt.
-
xabolcs
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Meg tudom ugyanezt (vagy valami hasonlot) erositeni LineageOS 22.2-vel is:
* frissen nyitott Nothing Phone (1) (Spacewar) es telepitett LineageOS 22.2 + KSUNext boot + vendor_boot + MindTheGapps
* nyitott BL == hasznalhatatlan TEE (mar stock-on is)
* PIFork + TrickyStore + TrickyAddonModule + uj Zygisk (pl. Zygisk-Next vagy ReZygisk)
* tesztelendo programok telepitese: Revolut, Wallet, MAK, ...
* szokasos PIF action, aztan TS webui-ban: select all + deselect unnecessary + AOSP keybox
* minta vagy mas biztonsagos feloldasi mod beallitasa a telefonon
* mindegyik program nagyszeruen mukodik
* MEETS_NO_INTEGRITY a nem mukodo TEE vagy epp AOSP keybox miatt, de ez tovabbra sem erdekli a fenti programokat
* Play Protect certification: Device is not certified, de fenti programok mind rendben telepultek a Play Aruhazbol
Eddig azt hittem, hogy legalabb egyszer fel kell mutatni egy ervenyes keybox-ot, de most direkt ugyeltem arra, hogy selfsigned vagy AOSP keybox legyen a TrickyStore-ban.
Selfsigned / Unkown keybox a MAK-nak nem tetszett.

-
SerialWin7
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Kis javítás ehhez, maga a Revolut nem volt target.txt-n, de természetesen a Play Services, Store illetve maga az Android igen. Nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit, de így a pontos!
A DÁP-nak elég a Basic és azt sem szoktam target.txt-re rakni. Valamint mégegyszer kiemelvén sok ilyen alkalmazás ugrik az addon.d mappára, install-recovery.sh fájlra vagy esetleg a compat_matrixx és vendor_sepolicy fájlokra. -
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Olvasd el az alkalmazás leírását - teljesen helyi a teszt, a Google-t egyáltalán nem is nézi meg, csak azt látod mi van a keybox-al ami az APK-ban már eleve benne van (revokcation list - nincs network jogosultsága se így ha akarná se tudna kommunikálni a Google-el) valamint Google PlayIntegrity check-et nem tudsz anélkül kérni hogy legyen API kulcsod amit csak úgy tudsz kérni ha a Play Console-on kérsz vagyis csak Play Store-ban (is) közzétett alkalmazás tud PI check-et csinálni. De nem csinál PI check-et, nem is arra való.
This app supports generating, saving, loading, parsing and verifying Android key and ID attestation data.
The app is used for self-testing, so it has no network permission. The certificate revocation data is embedded in the apk and will not be updated online. If the system is compromised, parsing and verifying is not safe, you should save the data to a file and then load the file on another device to verify it.
-
G48
senior tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Esetleg ez? Volt aki arra gyanakszik hogy az áprilisi eltöri..
-
jimmy5
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
11.2 Crdoid és megy minden nélkül a március 22.-ei Revolut apk-val. Nincs root,Magisk,stb.
Simán megy. Vajon meddig 😁😁😁 -
Grapestain
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Igen, most látom, hogy XDA-n is többen írták ezt ma délután. Még nem tudom, hogy van-e kedvem closed source TrickyStore-t feltenni. Az utolsó, ami open volt, v1.0.3, meg nem megy a régicske 10-es androidomon, csak újabbakon. Az 10-es támogatás csak késbb érkezett a TrickyStore-ba. Persze frissíthetném újabbra az OS-t, van rá gyáriból is újabb, meg custom is nyilván, de próbáltam eddig kerülni egyéb okokból. Mindegy, ez innentől már személyes probléma. Köszönöm szépen!
Azért milyenszép, hogy ahhoz, hogy a Revolut elhigyje, hogy biztonságos a telefonom konkrétan fel kellene áldoznom a biztonságot. Valahogy mindig annyira lenyűgöz, amikor a gyökérség tort ül a világon, és azok, akik próbálnak egy bizonyos viselkedést kikényszeríteni akár szabályozással akár jelen esetben más módon pont az ellenkezőjére kényszerítik az egyént. Külön jó, mert aztán majd az egyik ilyen closed source hack egy napon kap egy frissítést vagy aktiválnak benne egy backdoor-t, szépen le lesz nyúlva az accountja/pénze/cryptója/dickpic-jei többszázezer embernek, és akkor majd verhetik az asztalt a nagyokos gyártók, hogy hát ők megmondták, hogy nem biztonságos.
UI: Azért ha rossz kedvem lesz és mégis kipróbálom, megírom majd az eredményt, hátha másnak segít. De szerintem skippelem. Inkább be fog köszönteni a duplatelózás korszaka. Lesz egy buta szar banki appokkal, meg lesz egy ami telefon és úgy tudom használni, ahogy szeretném a mindennapokban. Durván meg vagyok mostmár sértődve. Ha valaki tudja milyen igazából szívből gyűlölni, az értheti csak ezt meg igazán.
-
Grapestain
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Attól tartok, hogy az is olyan, hogy addig vagy jó, amíg be van jelentkezve a Revolut. Vagyis nekem így volt most egy darabig, hogy első loginnál nézte a root-ot nagyon árgúsan, utána már nem érdekelte.
Amúgy az a naív elképzelésem, hogy a Kernel SU meg az Apatch kb ugyanúgy működik, csak az utóbbi a már kész kernel-be tud valahogy belenyúlni vagy nem is tudom. De hogy a detektálhatóság szempontjából nem tűnik lényegesnek a különbség. Mármint hogy így Magisk az nagyon máshogy működik. Kernel SU meg Apatch hasonlatos. De lehet hülyeséget írok, ezek inkább kérdések, mint állítások.
Azért köszyi, lehet kipróbálom még a Kernel SU-t. De sajnos vannak kétségeim, mert hasonló a kettő nagyon. -
ChrYsler
senior tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi!
Igen, odáig nincs is gond vele, csak ha belépsz, akkor a konkrét csatorna megtekintésekor jön a hibaüzenet.@kano
Szintén köszi!Eddig ezt a pár fórum bejegyzést találtam a hibával kapcsolatban. Van, akinek nem rootolt a telója, mégis ezt a hibaüzenetet kapja. [link]
Ja és mobilnettel se megy. Valszeg a Magisk a probléma. -
crazyman
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Így van, rosszul írtam. Csak arra reflektáltam, hogy te is a KernelSU appra írtad, hogy le kellett cserélni a KernelSU Next appra.
Az eredeti KernelSU appot le kell törölni, mert arra ugrik. A Nextre nem.
KSU Next kernel van nálam is, de a revolut nem megy. És nem tudok rájönni mitől... minden gyanús alkalmazást letöröltem.
-
gdavid99
csendes tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Ha jól rémlik töröltem / jegeltem úgysem volt jó, de most leteszteltem a KernelSU Next-tel, és tökéletesen megy (HOS2) (törölni / jegelni sem kell) PIF 18.7-tel, köszi a tippet.

Remélem megint egy jó darabig nem kell hozzá nyúlnom... Pár havonta eddig nyomtam egy Magisk frissítést + PIF és annyi, most jött el ez a napokban, (utoljára decemberben volt) de kár volt mert előtte ment minden, frissítés után rinyált a Revolut...
Nem véletlen mondják, hogy ami működik, ahhoz nem nyúlunk!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi a választ! Valahogy sejtettem ...
Ami az első hsz.-ből kimaradt: Létezik olyan gyártó, ahol nem ugrik élből a garancia egy bootloader nyitás esetén? Esetleg vissza lehet úgy állítani, hogy ne legyen nyoma?Egyébként annyira dühít, hogy a root jog elvesztését ilyen könnyedén elfogadta a piac. Soha, sehol, egyik nagyobb portálon sem olvastam arról, hogy ez így talán nem OK. Hogy ez az egész úgy sz*r, ahogy van. Az user (looser?) – sok esetben igen komoly összegért – vesz egy készüléket, amit nem ő "ural".
Vajon mi lenne, ha holnap a PC-knél lépnék meg ugyanezt? Na, mind1, ez már nagyon off. -
trob
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
flasheled Magisken belül
Azt hogyan kell?
-
trob
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot. Újra van telefonom.

Kár, hogy az a rohadt Revolut, ami miatt nekiálltam gyömöszölni a rootolást, továbbra is látja a rootot.
A Magisk Alpha az én telefonom teljesen buta. Ott van a bootban, mert ha letörlöm az appot, újraindítás után újra megjelenik, pont mint a Topjohnwu féle Magisknál, de nem rootol, és a root verziót se bírja kiolvasni. Semmit nem csinál, hatása csak annyi, hogy a Revolut rootoltnak látja a telefont. -
trob
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Ugye ettől nem áll neki titkostani az adatokat amikor elindul?
Vagy előbb toljam rá még a Magisk-os bootot? -
trob
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
A HOME_CSC felrakása sajnos nem segített. Boot loop továbbra is.

szerk: látom, hogy közben írtál, amit az előbb nem mutatott nekem. Megnézem.
-
trob
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Tehát csak a HOME_CSC-t tegyem rá, vagy az AP is kell?
Az AP-ben van egy userdata.img, gondolom ez felülcsapná az adataimat. -
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Zárt bootloader meg Android 13+
Egyelőre TrickyStore-al elketyeg.. és úgy néz ki bugzik is még minden mindennel. -
sixtybi
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Mennyire macerás váltani erre magisk-ról? Egy próbát hátha megérne. Vagy neked eleve az volt?
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Jobban jársz, hidd le.
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Értelme épp még akár lehetne is.. de az eredetijét (amiből fork-olták) HuskyDG megszűntette, joggal.. egyszerűen ezer olyan helyen nyúl bele a rendszerbe amivel az összes többi dolog összeakad.. denylist-be belenyúl (injector-os ROM-okkal ez összeakadhat, sőt, tulajdonképp bármivel), first API-t állítgat (ezzel meg a PIF akad össze).. a resetprop meg deleteprop ami benne van nem a Magisk eredetije hanem olyan bináris aminek a forrása egyébként nem ismert (hogy "jobban rejtett legyen"..).. kiszedegeti pl. a LineageOS, crDroid, stb. saját magára vonatkozó prop-jait hogy ezáltal jobban elrejtse hogy custom ROM van fent.. kikapcsolja a fejlsztői módot.. kikapcsolja a hidden_api_policy-t (ami szívás ha pl. használnád akkustat alkalmazás miatt). Szóval te tudod hogy a use-case-ednek megfelel-e vagy nem.
-
rErEaT
senior tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Hmm, hát megvárom a stabil cr11et, hátha azzal menni fog

Van buildelve stabil verzió belőle a telefonomra, de telegrammon írták, hogy kicsit később kerül fel OTA-ra, tesztelgetik!Amúgy a KernelSU megoldás jobbnak tűnik, mint a Magisk, eddig nem is olvastam utána, de pont azt csinálja, hogy csak annak ad root jogot amit te megadsz, így más app nem is látja, hogy létezik
-
válasz
SerialWin7
üzenetére
Valójában Revolut jobban érdekelne, mert DáP egyelőre úgysem sok mindenre használható. Én crDroid-on (10.10 A14) vagyok, ami LOS alapú és eddig különösebb variálás nélkül Magisk saját cuccaival ment minden.
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Mindkettő - mert van olyan amit boot során is módosíthat. A betöltés "ideje" az más de a resetprop csinálja így mindkettőt, late_start-ban meg megnézetném hogy valóban "úgy maradt-e", mert ha nem akkor service.d-ben még mindig átírható.
-
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Felraktam a PIF18-at plusz a JingMatrix féle LSPosed-et és elindult a mekis app.
Apropo LSPosed, nem tudja valaki hogy tudom az ikonját kirakni? Bármit próbálok, nem sikerül. -
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nálam nem akar menni a McDonalds, de a PIF-et felteszem. Más is kellhet még, vagy ez elvileg elég lesz?
-
kulturg
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Unlockoltam, nem ment. Aztán rootoltam, volt force denylist, zygisk, shamiko, icebox, zygisknext (vagy nem tudom mi most a legújabb), egyikkel se ment a DÁP (de bank appok működtek). Aztán unrootoltam, nem ment. Majd lockoltam és most megy.
-
wjoe
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
OTP app alkalmazásinformációban az app kényszerített leállítása után töröld a tárhelyet és a gyorsítótárat, majd tavolitsd el az appot.
Telepitsd újra a Play Áruházból (ekkor új ID-t fog kapni) de még ne inditsd el.
Magisk-ben vedd fel a tiltólistára
Majd fagyaszd a Magisk-et Ice Box-alNekem így működik PixelOS A14 alatt,
Magisk Canary (28001) alatt csak a v18-as PIF, v1.2.4-es Zygisk Next és v2.1.3-as Zygisk Assistant modulok vannak fent, kikapcsolt Magisk beépített Zygisk mellett. -
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Kipróbálom akkor a 27-es Magisk verzióval, hátha úgy majd működik. Nálam szemre megy a ZygiskNext és a Shamiko modul is, legalábbis a Gránit bank app szépen működik ha Denylisthez adom.
-
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nekem Oneplus Nord 4 gyári rom van fent. Amúgy lehetséges hogy a 27-es Magisk-en még menne? Mert én alapból a 28-as verziót raktam fel. Ahogy nézem itt még sokan 27-et használnak.
-
mizoli
addikt
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nincs.
-
mizoli
addikt
válasz
SerialWin7
üzenetére
Megy az OTP a Magisk 27.0-n.
Nézd meg ismét a DenyList-ben, minden sor legyen bekapcsolva. -
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Jelentem kipróbáltam és szuperül működik ez a megoldás a Gránit bank appal 28-as Magisk-en. Kíváncsiságból feltettem a Mcdonalds appot is hátha, de ott már sajnos nem működik. Mondjuk a Mcdonalds appot csak hébe-hóba használnám. Arra mi amúgy a megoldás hogy az is működjön?
-
Norby86
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Köszi, hétvégén megpróbálom! És a Zygisk Next-ben kell valamit állítani? Shamikot elég csak feltelepíteni vagy azon belül kell valami engedélyt adnom? Egyik programot sem használtam még.
-
Archttila
veterán
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nálam is megy.
-
LaySoft
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Ha ez ilyen egyszerű lenne, mindenki ezt csinálná...
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Mar az iranyod is rossz. Semmit nem fog csinalni. Le is irtam mar miert, nem lenyeg hogy nem root-olt. A leiras benne van az osszefoglaloban levo pif.json leirasokban. De mondom ertelmetlen.
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Mert nem a "fingerprint"-et bannolja hanem a beérkező kérésekben a DroidGuard által szolgáltatott információkban levő diszkrepanciát figyelve statisztikailag tilt le bizonyos eltéréseket - ezt hívjuk mi fingerprint ban-nak.
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Na de ok vagy okozat, azt meg tudod mondani? V28-al V4A nélkül megy a ZygiskNext? Mert ugye nem mindegy melyik töri el a másikat.
-
user26
senior tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Ja értem, oks.
@crok, SerialWin7 -nek az egyedi gondjára voltam kíváncsi, érdeklődés szempontból. Tőled már kaptam választ a témáról
Köszönöm. -
user26
senior tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Szia, a Ramdisk: no, az universal GSM Doze, "jó még" ? Régen én is használtam, de semmiféle előnyt, hátrányt alapesetben nem éreztem.
A KSU fejlődik, nincs 110% -ba kiforrva, mint a Magisk, Magisk -t ismerik kivül belül teljes körülhatóan. (Kicsit kíváncsi lennék, hogy mivolt vele a gond...) -
kano
nagyúr
válasz
SerialWin7
üzenetére
És Te rájöttél, hogy miért csinálja?
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
ROM-tól, Android főverziótól.. és így a DroidGuard-tól.. úgy kb. három tucat dolog van most ezzel a verzióval (is) - de eddig is össze-összeakadt pl. a saját megoldásokkal, lazán kezelt hook-okkal..
-
pingwin92
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
A Data-t a fönti listboxban, be kéne pipálni ehhez? Alapból nincs benne pipa, és most én se kattintottam be, de amúgy kipróbáltam. Beállítottam előbb egy négyjegyű PIN-t, aztán TWRP -> Mount -> Decrypt Data, megadom, de szerinte nem jó a jelszó ("Password failed").
-
LaySoft
tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
A mai TWRP-k alapból tudnak decrypt-et, ahogy beindul, rögtön kéri a kódot, akár PIN, akár minta.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Nincs SD kártyám, de a Mi 11 Próba amúgy se lehetne beledugni. Pendrive-hoz meg kábelem nincs.
Közben én is próbáltam guglizni, és én is csak olyan megoldásokkal találkoztam, hogy gépről, fastboottal újrarakni a rendszert, bár pontosan ezt a hibaüzenet, amit én kapok nem láttam, meg nekem úgy tűnt, mások akkor futottak bele ebbe az "unable to mount /data..." dologba, akkor mountolni akartak valamit – bár ez már csak találgatás.
Amúgy, ha már itt tartunk, beléptem a főképernyőről a Mount menüpontba, és a fönti listában ki van véve a pipa a data elől. Nem kéne az nekem? Meg itt alul van egy olyan gomb, hogy "Decrypt Data".
Bár nem tudom, milyen titkosítást kéne feloldani, amikor nincs jelszó... -
pingwin92
aktív tag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Hát, "Format" menüpont nincs a főmenüben, csak "Wipe", de gondolom erre gondoltál. Itt a "Format data"-ra nyomva csináltam egy ilyen formázást, de szerintem, nem lesz jó. Fölül ugyan kiírta, hogy Data Format Complete, meg, hogy Successful, de alul / középen ezt írta:
Updating partition details...
...done
Unable to mount storage
Full SELinux support is present.
Unabe to mount /data/media/ TWRP/.twrps
Unable to mount /data/media/ TWRP/.twrps
Done.
You may need to reboot recovery to be able to use data again.
Formatting Metadata using mke2fs...
Done.
Updating partition details...
...done
Megnézem, hogy így megy-e. Aztán, ha nem, még kipróbálom ezt. Itt ugyan nem pont ugyanaz a hibaüzenet, de hasonló. -
Trailblazer
veterán
válasz
SerialWin7
üzenetére
De persze ezzel bukózza az addigi belakott rendszerét, ezt tudni kell.
-
janakbacsi
őstag
válasz
SerialWin7
üzenetére
Magisk hide megvolt, ennek ellenére revolutot nem engedi feltelepíteni. Play protect kikapcsolva.
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Ezert mondtam en is, meg irtam bele az osszefoglaloba
-
crok
Topikgazda
válasz
SerialWin7
üzenetére
Ezért van az #1-ben hogy minden "új beállítás" előtt app data clear. Ez a kivételkezeletlenség és hogy azt írja root-olt pedig lehet csak test-key van használva.. nem túl elegáns. De azért remélem a RootBeer is Magisk Hide listán van - egyéb esetben ez a RootBeer teszt eleve fals pozitív erre nézve.
De: biztos hogy a ROM ha Magisk nélkül is elszáll a képen dokumentáltan, főleg a native root ami engem pl. nagyon zavar SuperSU vagy Magisk telepítése nélkül: az olyan, mintha a su eleve a ROM-ba lenne integrálva.. (LOS-nál a Su addon pl..) Van XDA thread-je a ROM-nak, érdemes lenne egy kört futni vele. Nálam most épp MIUI 11.0.2.0 gyári van fent Magisk 20.1-n de nem sír a TV GO itt se.. volt már dolgom vele (a TV GO-val), de LOS-on szerintem menni fog a TV GO, mert nálam ez előtt is az volt fent (most állok épp vissza) és ha ilyennel szállna el Magisk nélkül egy LOS build attól a maintainer-től elvennék a build-et a Lineage-esek, az biztos..
-
Obyboy
addikt
válasz
SerialWin7
üzenetére
Igen, TVGO (Verzió: 3.0.8)
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Gitáros topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

már több mint 5 éve nyúzom.

crok