Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

válasz tlac #37087 üzenetére

Sajnos nem hozza létre automatikusan az EFI partíciót, akár törlést akár partícionálást választok. Linuxban fdisk -l -el ellenőriztem, nem hozott létre a Mac-es lemezen egyik esetben sem EFI-t. Ez a netes recovery hülyesége lehet, az offline telepítő létrehozta. Viszont ha Linux alatt cfdisk-el létrehozom (majd mkfs.fat -F32 -vel megformázom) az EFI partíciót akkor az a Mac-es lemezkezelős törlés után is megmarad. Azt csináltam hogy cfdisk -ben létrehoztam egy 512MB-os EFI-t, és a maradékon pedig egy 'Microsoft Basic Data' partíciót, mindkettőt fat32-re formáztam. A Mac lemezkezelő látta a ms Basic Data partíciót 'no name' néven (mivel labelt nem adtam meg) ezt engedte leformázni APFS-re. Aztán visszabootoltam linuxba és ellenőriztem fdisk -l -el, az EFI partíció ott volt a Mac lemezen(noha a Mac lemezkezelőben nem látszott) Mac telepítés után nyilván felcsatolható és bemásolható az OC efi, és felehetőleg az OC tools és a Clover Configurator fel tudják csatolni. Majd még egyszer nekirugaszkodok a telepítésnek és akkor kiderül hogy a Mac szabványos EFI-nek látja e a Linux alatt létrehozott partíciót.
    Érdekesség hogy cfdisk-ben APFS partíciót is létre lehet hozni, csak kérdés hogy Linux alatt mivel formázom meg, bár a Mac lemezkezelő biztos megformázza.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés