Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varodero
csendes tag
Közben egyébként rájöttem, hogy elég nagy kakiban vagyok, mivel internet nincsen, usb-t nem olvas, cd és dvd írót nem érzékel, így lehetetlen adatot felvinni a gépre. :S
X360 4U :)
-
rootkiller
őstag
Na azt hiszem, hogy könnyes búcsút veszek mindenféle osx86 variánstól ezen a hardveren. A 10.4.6 sajnos azt kell mondjam, hogy idejét múlt. Végre találtam rá böngészőnek egy operát, de adium nem megy, skype 2.8 kifagy, utorrent kifagy, office2004hez docx/xlsx/pptx kompatibilitási packot nem találtam. Sőt, most még ki is fagyott maga a rendszer, nem reagál semmire. Az iDeneb 1.5.1 10.5.7 konkrétan nem is működött. 1400x1050, vagyis a natív felbontáson szétesik a kép akár driverrel, akár "ráerőltetéssel".
Kap egy esélyt az Ubuntu 11.04, aztán ha az sem válik be, akkor megy vissza a gyári XP-je, ami a jelenlegi Windows undorommal karöltve a gép eladásához fog vezetni, valakinek netezni még megteszi a cucc, bár sajnálnám, mert hozzám nőtt. Szóval hajrá Ubuntu.
Artengo TR 990 Pro
-
Gfox
csendes tag
Kedves ko9!
A vaio laptopomba van egy 500as hdd (2partíció 100, 400). Szeretném ha windowsom is lenne és macosem is! Gondolom egy partíción nem tűri meg egymást a winfos és a macos. Ez esetben mekkora partíció kell a macosnek, hogy megfelelően működjön?
-
ko9
addikt
Nem fog egy partíción menni, mert a Macnek HFS+ partícuó kell, Win7nek meg NTFS. Maga az OS 10 GBot foglal, nekem 80ason van amíg nem jön meg az új vinyóm, és kb elég. Vannak progik amiket enged másik particióra telepíteni,, vannak amiket nem.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Varodero
csendes tag
Na. Azt találtam ki, hogy visszatelepítem a Windows-t, csinálok két partíciót, egyiket a Windows-nak (majd erre megy rá a Snow Leopard), másikat meg azért, hogy minden szükséges dolgot felmásoljak rá, ami szükséges ahhoz, hogy az iATKOS-t rendbe tudjam hozni.
Így, elvileg, ha fenn lesz az iATKOS, akkor remélem látni fogja az adatoknak létrehozott partíciót és amit rámásoltam.Vagy pedig, eleve úgy építem fel a rendszert, hogy fenn lesz egymás mellett a Windows és a Snow Leopard is, így könnyen le tudom tölteni a szükséges dolgokat a Windows partíciójára és azokat használni Snow Leoparddal.
Tehát, annyit szeretnék kérdezni, hogy hogyan kell máshogyan megoldani az iATKOS telepítését Windows mellé, mintha üres merevlemezre menne.
-
ko9
addikt
válasz rootkiller #7153 üzenetére
Én azért még egy xXx disztrós 10.4.11-esnek adnék esélyt. Majd ha ráérsz
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7157 üzenetére
Neeee Ezt gyorsan írtam, mindjárt mondom én hogy csináltam:
Leszedsz egy Ubuntu 11.04 installert, és Pendrivelinux progival feltolod pendrivera. Amíg jön le/akármi, elindítod az iATKOS telepítőt. Mikor bejön Utilities -- Terminal:
diskutil list -- megnézed mi a partició neve amin a Mac van, ha tudod ezt kihagyhatod (disk0s1 vagy ilyesmi)
diskutil disableJournal volumeName -- volumeName helyére természetesen a partició neveBootlosz Ubuntus pendriveról és másolgathatod Maces vinyóra a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Gfox
csendes tag
[ezt] töltöttem le, ez használható?
-
Varodero
csendes tag
Hát akkor, azt hiszem, hogy ezt nagyon megszívtam.
-
ko9
addikt
Tök mindegy, hogy 10.6 vagy 10.6.3, mert úgyis egyből megy az update 10.6.7re...
Amúgy ugyanezt használom én is[ Szerkesztve ]
-
Gfox
csendes tag
nero burning megbírja írni? vagy van rá speciális módszer?
-
Varodero
csendes tag
Betettem a gépbe egy másik dvd írót, ezzel szerencsére működik.
-
Gfox
csendes tag
kext fileokat most töltsem le?
-
Varodero
csendes tag
Mivel úgy érzem, hogy mindjárt végzek az egésszel, és mivel jelenleg csak 1 darab üres dvd-m maradt itthon, ezért még egyet szeretnék kérdezni, mégpedig azt, hogy mit írjak ki rá, amivel az USB pendrive-k olvasását, vagy a net használatát meg tudom oldani a Snow Leo-n?
Illetve pontosan melyik kext installer-t használjam, ami jó a konfigomhoz?
Aztán találtam 1-2 angol fórumot is, megpróbálok egyre inkább önállósulni, köszönöm a rengeteg türelmet eddig is.X360 4U :)
-
ko9
addikt
válasz rootkiller #7181 üzenetére
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7180 üzenetére
Működik Ubuntun a Net/Pendrive is tudsz írni Maces partícióra, mi kell még?
Addig tökéletes amíg nem fog működni Ubuntun minden.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Gfox
csendes tag
mostani működő windowsom megmarad a próbálkozások ellenére. igaz?
-
Máté94
addikt
Na, akkor kinek mi kell még? Már nem látom át ezt az egészet, ami itt van, annyi a kérdés.
-
Gfox
csendes tag
nawcom cdvel bootolok és aztán beteszem a retailt? vagy az nem olyan mint az iboot?
-
ko9
addikt
Win7nél telepítő be, megvárod amíg bejön , az első ablakban Számítógép javítása - Indítási javítás. Ameddig ezt nem csinálod meg nem fog indulni a Win7.
Ha megvan a Win7, akkor EasyBCD-t felrakod és hozzáadsz vele egy bejegyzést Macnek.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Varodero
csendes tag
Valószínűleg rosszul csinálok valamit, de az ubuntu 11.04 nem enged a snowleo-ra másolni semmit.
Azt az üzenetet dobja, hogy nincsen engedélyem a dologhoz. Pedig rendesen a Terminalban megcsináltam a dolgot. Hajaj..."You are not the owner, so you cannot change these permessions."
[ Szerkesztve ]
-
-
Varodero
csendes tag
Okés, megoldva a dolog, lehet hogy hülyén hangzik, de olvassa az USB-t a mac, de csak akkor, ha bootolás közben csatlakoztatom. Sem előtte, sem utána nem jó. Egy angol fórumon találtam, végső elkeseredésemben próbáltam ki.
Viszont az első kext-től meg is halt a rendszer.X360 4U :)
-
rootkiller
őstag
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7197 üzenetére
Nekem is így van de csak egérrel, pendrive megy on-the-fly
Mindegy, megy az a lényeg. Szóval melyik első kexttől? Ez elég tág fogalom--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Varodero
csendes tag
Amit Máté linkelt netet, sajnos pánik lett a vége, de hát most már ha 1 hónapot kell kísérletezni, akkor annyit fogok, innen már összehozom valahogyan. Most húzom újra a rendszert, aztán próbálok más kexteket. Még ma van szabadnapom, szóval remélem estére sikerült alkotnom valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest