Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A whatervergreen-t a frissítés idejére bennhagytam, hiba volt, elakadt a legutolsó szakaszban(nem tudott GUI-ra váltani, csak várt a töltőképernyőn), megnyomtam a resetet. Szerencsére van egy tartalék Tahoe-m sata ssd-n(ilyen esetekre) amiben nem használok whaterevergreen-t, annak az efi-jével folytattam a frissítést, rendben lement.
Úgy látszik AMD vga-nál a frissítés/telepítés idejére ki kell kapcsolni a whatavergreen-t Tahoe esetében. Az előző beta frissítéseknél kikapcsoltam a WEG-et, szépen lementek azok a frissítések. Gondoltam mostmár WEG-el is menni fog a frissítés, hisz ez a végleges verzió, de tévedtem
i3 12100F-em van, csak az EFI készítőjének proci leírását bennhagytam az OC konfigban.
Egyébként AMD-s lapokhoz is lehet találni EFI-ket, mondtad hogy a fő gépeden AMD-re váltottál és ezért mellőzöd rajta a macOS-t, keress rá a google-ban a lapod chipsetjére + opencore efi, hátha találsz olyat ami működik, ha van kompatibilis AMD vga-d jó eséllyel működni fog. Persze a portmap-et meg kell csinálnod windows alatt usb-toolbox -al, és beraknod az új EFI-be.
Pár AMD Ryzen EFI példa link1 link2 -
tlac
Topikgazda
megjelent a Tahoe 26.0, most már nem béta
build number: 25A354 -
gabyka
aktív tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget
-
scdlsc
senior tag
válasz
gabyka #38107 üzenetére
Én egy ilyet találtam google-val:
https://github.com/hackintosh-club/HP-ProDesk-400-G3-DM-OpenCore -
tlac
Topikgazda
válasz
gabyka #38107 üzenetére
Sequoia vagy Sonoma jöhet szóba
viszont az igp miatt lehet csak az utóbbi támogatott natívan (oclp-vel biztosan menne az újabb is, de az még nagyobb hack)meg lehet win alól is csinálni a telepítőt, de némileg bonyolultabb lesz
az összefoglaló már eléggé elavult, viszont nem nagyon van már értelme sok energiát beleölni
a most megjelenő Tahoe lesz az utolsó Intelt támogató macos, ezt neked is érdemes mérlegelni, hogy bele akarsz-e még ugorni, persze pár évig lesz még támogatva, aztán vége a hackintosh világnakvan egy másik oldal, ami szintén nem friss, de ez teljesen lépésről lépésre végig vezet
[link] -
gabyka
aktív tag
Szervusztok, egy ki útmutatást szeretnék kérni.
Egy [G3 mini] gépre (i7 7700T, 16GB, m.2 ssd, displayport) milyen rendszert javasoltok? Milyen irányba kellene elindulnom? A segítségemre csak egy windows pc van.
Az összefoglalót olvastam, de nem lettem okosabb sajnos, eléggé bonyolultnak tűnik. -
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #38102 üzenetére
próbáld meg, hogy belépsz valami valódi apple eszközön
de én pár hónapja a 15+ éves apple accountomat buktam el...
ez független imessage-től, én azt nem használtam kb. soseböngészőből próbáltam belépni, de nem fogadta el a jelszavamat, pedig elvileg nem felejtettem el
akkor rámentem a forgot password-re, de új jelszó helyett az kaptam, hogy megvizsgálják a fiókomat 1-2 napon belülés így sikerült nekik: "We have reviewed your request, and access to your account has been denied."
support elhajt, állítólag nem lehet vele mit csinálni...
-
Más is találkozott mostanában az imessage hackintosh blacklistelés problémájával:
Reddit poszt egyik kommentje
Majestic_Mistake6657. 4 napja
"I had the exact same thing happen in the last couple of days with my OC setup. Perhaps they are now using more sophisticated checks for the iMessage and FaceTime authentication side of things as I can still log in to and use iCloud and all its other associated services just fine." -
Hackintosh blacklistelés miatt nem megy az imessage nálam.
Úgy látszik elkezdte ezt csinálni az apple. Sorozatszámokat cseréltem, semmi eredménye. -
Csak bele kellett kattintani a névjegynél a beállításokban a 26.0 verzióra, és máris kiírta az RC pontos "verziószámát".
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest