Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Ha nem csinálom meg az usbmap-ot származik bármi hátrányom azon kívül hogy esetleg az usb3 eszközök nem fognak működni(ezt írta vki a topicban)?
A CSR8510-es dongle-m néha vacakol, pl akkor ha kikapcsolom a bluetooth-ot, akkor a legközelebbi rendszerindítás után néha nem engedi visszakapcsolni magát hanem hash eltérés miatt nyavajog és hogy emiatt rakjam újra a rendszert , egy OC nvram reset megoldja. Ha nem kapcsolom ki a bluetooth-t leállítás előtt akkor kikapcsolás után továbbra is villog a dongle, ilyet se windowsnál se linuxnál nem tapasztalok. Az usbmap elkészítése segít ezeken az anomáliákon ? Hogy tudom a legegyszerűbben megcsinálni az usbmap-ot?[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
A rehabman féle 2018-asnál van frissebb usb-inject-all.kext, le kellene cserélni a linket az összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Smiley
addikt
Segitsetek pls. i3-8100 meg 0.7.9-es opencore legfrissebb big sur. Az UHD 630-hoz kellett BUS ID patching.
Tok jol mukodik, viszont ha elrakom sleep-be a monitort, utana nem kel fel. Marmint a gepet nem rakom sleep-be csak a display-t kapcsoltatom le vele. Nem fagy meg, mert screen sharing-al tovabbra is elerem, de csak a reboot oldja meg, hogy ujra legyen kep rajta. Valami otlet hogy hol keressem a hibat?Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
Oke, holnap megprobalom.
En is ezen gondolkoztam, hogy meg iden ossze kellene rakni egy 10700k+Z590 Prime-A... Azzal par evig en megleszek, aztan johet ujra az eredeti Mac. A mostani WWDC-n ki fog derulni mennyi ideje van meg ennek az egesznek. Amig nem szantjak be a Mac Pro-t addig jok vagyunk.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
tlac
Topikgazda
-
Smiley
addikt
Aha, lehet ez lesz a baj. Mert mind a 2 HDMI a config alapjan. A github-rol loptam egy ugyanilyen lap ezen reszet, es akkor ez el van rontva. Nem volt kedved akkor este ezt legozni, es mukodott a copy-paste
De mindig ez van a konnyebbik uttal... Ki kell deritenem melyik is a DVI es melyik a HDMI.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
Itt mar elvekrol beszelunk. Leulok es megirom kezzel.
Amugy ez a MediaStorage-om, ami le van dobva a konyha sarkaba, ami 0-24-ben megy, es a monitor csak debug miatt van rakotve. Szoval ez igy sem a vilag vege, csak b@ssza az agyamat, hogy nem mukodik ugy ahogy kene... de ugye nincs hasznalva ez a resze.
-
Smiley
addikt
Akkor nem volt. Amugy meg a powermanagement-el is kell foglalkozni, mert csak 2.0Ghz-ig viszi le magat, es en jobban orulnek a 800Mhz-nek.
Filmek/Sorozatok vannak rajta es fullon van, asszem olyan 14TB korul van most.
-
-
kushwavez
senior tag
válasz Smiley #37120 üzenetére
még esetleg próbálj bootolni agdpmod=vit9696-al, talán csinál valamit
Nálam legalábbis megoldotta a sleep és input problémát HD 530-on, bár az mobile volt. de hát, próba cseresznye[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
klaus1987
csendes tag
Sziasztok
Valaki tudna nekem segíteni
Mac OS High Sierra szeretnék telepíteni
Windows mellé
kicsit kezdő vagyok a témában
ez lenne a konfig lehetséges?
köszönöm
Lifebook A531
Alaplap: Fujitsu FJNBB0F
Processzor: intel core i5 2450M 2.50GHz
Ram: 4GB
Hard Drive: Samsung SSD PM830
128 GB
Videokártya: Intel (R) Graphics 3000
---------------
Vagy van egy másik is
asztali PC
Konfig
Alaplap: Gigabyte GA-EP35C-DS3R
Processzor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
Ram 4GB
Hard Drive: Samsung SSD 128Gb, Winchester 320Gb
Videokártya: AMD Radeon HD 7700Welcome to hades
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Interneten találtam pár leírást Catalina vagy BigSur Ryzenes gépre tételéről.
Van valaki akinek müködik, sikerült vagy kár bajlódnom vele?
Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
őstag
válasz Regiee #37133 üzenetére
Korábban én is amd konfigot használtam x4 860k-t, de arra nem igazán sikerült felrakni macos-t, illetve egyszer felment valami régebbi verzió de fagyogatott. Aztán melóhelyi selejtezésből hozzám került egy giga b85m-hd3 r4 lap és egy i3-4160 erre viszonylag simán fel tudtam rakni a monterey-t. Esetleg próbáld meg linuxon a Quickemu-t, ezzel előre felkonfigurált qemu vm-ben tudod futtatni akár a monterey-t is, ez inkább csak a rendszerrel való ismerkedésre jó, nem igazán nevezhető gyorsnak.
[ Szerkesztve ]
-
kushwavez
senior tag
válasz Regiee #37133 üzenetére
valakinek volt itt, de nem emlékszem kinek.
Viszont ezekre az oldalakra látogass el, és kövesd az ott levő útmutatót.
https://amd-osx.com
https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/AMD/zen.htmlIlletve itt találod azokat amik nem működnek AMD-n
https://dortania.github.io/Anti-Hackintosh-Buyers-Guide/CPU.html[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
válasz klaus1987 #37132 üzenetére
Mindkettőre lehetséges, talán a noti lesz egy kicsit trükkösebb és találtam egy potenciális bajforrást is.
A Samsung PM SSD-t nem szereti a Mac és kernel panicokat dobál. Fix nincs rá, csak a csere a megoldás. Az, hogy a 830 értinett-e konkrétan nem tudom, ki kell próbálni. Nekem 981 volt, az biztos, hogy nem jó.Állj neki a leírás alapján aztán meglátjuk. A laptopnál a megfelelő Akkumulátor működéséhez kelleni fog pluszban az ECEnabler.kext és az SMCBatteryManager.kext (VirtualSMC része) is, a Trackpad-hez meg a VoodooPS2Controller.kext
Az asztalinál nem tűnik különösebben macerásnak, elv. az a HD 7700 kari natív.
[ Szerkesztve ]
-
Regiee
aktív tag
Köszönöm! Catalinat feltettem egyelöre egy porosodó merevlemezre windows mellé. Megy minden jól, leszámítva a másodlagos monitort ahol a színek rosszak. Ezzel [link] próbálkozom, de nem engedi a library mappába másolni a fileokat. Tuti valamit én szúrok el, régi hackintosozhatm már...
-
-
Regiee
aktív tag
A másodlagos monitorom "magenta színű".
Mindenhol az alábbit írják megoldásnak: van egy file amit lefuttatok, a home mappába létrehoz nekem 2 mappát. Ezeket be kell másolni ide: “/System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides”
na én ide nem tudok másolni.
-
őstag
válasz Regiee #37149 üzenetére
Belinkelnéd a #37133-ban említett leírásokat ? Hátha X4 860K-n is működnek lehet ha egyszer kedvem lesz megpróbálom rá felhekkelni a macos-t. Intelre nem volt kihívás feltenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem