Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senator
aktív tag
Konkretabban? Pl a pendrive nem is lathato a bios boot menuben vagy lathato de a boot folyamat elakad?
-
gabber_79
csendes tag
-
tlac
Topikgazda
válasz gabber_79 #37655 üzenetére
először is olvasd át az összefoglalót a benne lévő linkekkel együtt
meg bogarászd át a dortania-s leírást is teljesenmacos telepítőt lehet csinálni win, linux vagy virtuális gépes macos alól is
[ Szerkesztve ]
-
gabber_79
csendes tag
válasz Senator #37657 üzenetére
Megvolt a hiba oka hátha segit valakinek ez is. Amit hibakódnak hittem ez egy HP elitedesk, ha átállitod/kikapcsolod a secure boot-ot a biosban utána be kell neki irni és ugy hagyod jóvá a változtatást (Most már bootol a clover is és az open core is ). Egy lépéssel közelebb
"élj úgy mint nem akárki és halj meg úgy mint bárki"
-
Senator
aktív tag
-
Aureal
senior tag
Sziasztok!
Van egy mac mini 2014 late cuccom, de fel akarom tenni majd lassan én is egy HP Elitedesk-re a mákost.
Egyenlőre egy kezdő kérdésem volna. Az ARM architektúra megjelenésével nagyjából mikor fellegzik be várhatóan az intel/amd rendszereknek, ahova még elvileg támogatott volna az os?
(+1 potya kérdés: AMD Athlon X2 rendszerre ugye semmi elérhető régebbi macosnek nincs esélye? Egy Fujitsu-Siemens Esprimo gép 4gb rammal.)
-
gabber_79
csendes tag
válasz Aureal #37662 üzenetére
Ha abbol indulunk ki hogy 2007-óta kezdték meg a PPC megölését és 3 főverzió után le is lőtték ezt a vonalat utána kizárólag az intel volt, nekem a tippem az hogy a ventura után még 1 OS lesz ami intel/arm utána már csak arm lesz valoszinűleg. Mondjuk azt baromságnak tartom hogy évente adjanak ki valamit mert kézzelfogható fejlesztéseket oprendszer fronton szerintem nem lehet letenni az asztalra. Itt meg tudod nézni a macOS evolucióját mikor mit és mikor adtak ki https://en.wikipedia.org/wiki/MacOS_version_history
"élj úgy mint nem akárki és halj meg úgy mint bárki"
-
Aureal
senior tag
válasz gabber_79 #37664 üzenetére
Igen, elég erőszakos az Apple politikája. Még ezt a mac minit is lazán lehetne lájtos irodai jellegű feladatokra használni, de már Catalinaval is nyög, nyüszít. Viszont jön egy app update és már közli, hogy xy verzió alatt nem képes települni. Anno ezért updeteltem high sierraról is. És az való igaz, hogy felesleges csicsák és funkciókon kívül nem sok mindent ad egy új rendszer sajna. Hát ugye a kulcsszó itt is a “felhasználói élmény fokozása” mint tudjuk. De a winhez képest meg sokkal stabilabb, kényelmesebb a rendszer és nem tolja folyamatosan a fél gigás frissítéseket kérdés nélkül naponta a pofánkba…
[ Szerkesztve ]
-
gabber_79
csendes tag
válasz Aureal #37666 üzenetére
Amit nem értek pl 2017-es Air i5 1,8 2 mag 128gb ssd és monterey a max system. Minek... olyan szinten lelassul a sok háttérben futó plusz folyamattól hogy nem birom nézni. Catalina-ig egész vállalható a sebesség gyári high sierra-val jött ki. Közben hogy a telepítésről is meséljek itt elakad a boot folyamat. Ahogy látom az usb-knél keresendő a hiba, ebben a gépben nincs 2.0 usb mint alternativa sajna.
Ventura az installer"élj úgy mint nem akárki és halj meg úgy mint bárki"
-
gabber_79
csendes tag
Találtam hozzá infot mert pont ez a gép de egszerűen nem tudom megcsinálni. Persze fel nem adom, csak van pár dolog aminek mennie kellene de nem megy. Ha azt a verziot probalom hogy internet recovery-s telepito legyen a pyton felmegy de mikor a parancssorba beillesztem hogy mit szedjen le nem történik meg.
https://github.com/lqph1994/OpenCore-Hackintosh-HP-EliteDesk-800-G3Yt on is néztem hozzá tartalmat leszedtem az installert :
https://www.olarila.com/topic/6278-olarila-vanilla-images-macos-installer/
Mindháromnál ventura monterey bigsur hibába futok, ahogy láttam balena-val megcsinálja az installert utána formázom az efit :
https://www.olarila.com/topic/5676-hackintosh-efi-folder-with-clover-and-opencore/
kicserélem a saját cpu verzióméra i5 7 gen kaby lake (7500) bootolhatóvá teszem újra. Be is bootol már végre a ventura installer és a fent emlitett helyen leparkol. Ahogy látom a leirás alapján az összes USB 3.1 nincs 2.0 hogy ugy tudjak próbálkozni.
Van valakinek ötlete? Hol csúszik el?"élj úgy mint nem akárki és halj meg úgy mint bárki"
-
gabber_79
csendes tag
válasz Aureal #37670 üzenetére
Igen igy értem, persze szenved konkrétan. Annyi mindennel kell szöszölnie a háttérben hogy kifut a szuszból meg hát 1.8 gz 2 mag..... nem is csoda. Amivel sikerült kicsit dobni rajta az ez:
Igy bármilyen SSD beépithető a 2017-es laposba. kapott egy 3500/3000-ast. Igy jobb"élj úgy mint nem akárki és halj meg úgy mint bárki"
-
tlac
Topikgazda
Az OpenCore-nak van egy ismert szándékos, de idegesítő tulajdonsága, hogy a gépet átnevezi eredeti Apple Mac gépnek a macOS-en kívüli oprendszerek alatt is.
Eddig ez nem annyira zavart, de most felfedeztem, hogy ez megzavarja azokat a programokat, amik a szenzorokból olvassák ki az adatokat, mint pl. a ventik fordulatát, stb.Viszont van rá egy trükk, amivel ezt ki lehet kapcsolni, a config.plist-ben ezeket a kulcsokat kell módosítani az alábbi módon:
CustomSMBIOSGuid
:true
UpdateSMBIOSMode
:Custom
Innentől már a Windows, Linux helyesen fogja felismerni az alaplapunkat, annak, ami valójában is az.
[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
válasz Senator #37675 üzenetére
lifehack: ne dugd bele teljesen koppig a pendriveot, és akkor a 3.0-s lábak nem fognak érintkezni, csak a 2.0-s
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
klaus1987
csendes tag
Sziasztok.
Esetleg valaki tudna nekem segíteni hogyan tudnék Mac OS X telepíteni a legegyszerűbb módon Windows mellé High Sierra, Mojave, vagy Catalina verziót mindegy melyik lenne csak pár alkalmazás miatt lenne rá szükségem.
(Külső HDD szeretném)
Hardver tulajdonságok
Alaplap: Intel DH77EB PCI- Express 3.0 (8.0 GT/s)
Processzor: intel Core i5 3570 3.40GHz
Memória: 8GB DDR3
Videokártya: AMD Radeon HD 7700 Seria
Köszönöm.Welcome to hades
-
orko
tag
Üdvözlet! Évek ótanem jártam itt.. valamiért csak recovery modeba akar bootolni a catalinám..hogy tudom előhozni a clover menüjét bootoláskor? köszönöm!
-
Smiley
addikt
Ahogy nezem a keynote-ot, akkor igazabol itt kezdodik a vege a jateknak. Szerintem van meg jo esetben 2-3 OS es kesz, nincs tobb intel Mac.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
kushwavez
senior tag
válasz Smiley #37682 üzenetére
már kint is van a dev béta, letölthető
Supported SMBIOSes for macOS Sonoma:
iMac19,1
iMac19,2
iMac20,1
iMac20,2
iMacPro1,1
MacBookAir9,1
MacBookPro15,1
MacBookPro15,2
MacBookPro15,3
MacBookPro15,4
MacBookPro16,1
MacBookPro16,2
MacBookPro16,3
MacBookPro16,4
Macmini8,1
MacPro7,1fel is tették már a nagy hackli fanok
csak egy lilubetaall kellett hozzáúgy olvastam hogy a KabyLake supportnak vége, de majd meglátjuk
de nem történt sok változás se Mac se iOS téren szerintem... legalábbis nem érzek késztetést hogy kipróbáljam kb egyiket se
szóval maradni fog a telefonom is iOS 14-en ahogy eddig isLenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
Smiley
addikt
válasz kushwavez #37684 üzenetére
En nagyon jol elvagyok 24 vegeig a Monterey-el. Azert ez az M2 Max Studio elegge tetszik. Nekem lehet ez fogja valtani majd a 7700k-t.
@tlac. Kint az uj Mac Pro, innentol kezdve nincs nincs tobbet intel-es gep a kinalatban. Nem gondoltam volna, hogy 2 valtast is at fogok elni.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Gabady
aktív tag
Nem tudom miért erőltetik ennyire hogy évente kiadjanak új macost. Semmi értelme nem volt. Illetve azt sem értem minek kellett most ismét egy air. főleg egy 15"os air, aminek a lényege pont a kompaktsága lenne... Azon kéne dolgozniuk, hogy az airt elfelejteni, ipadokra pedig macost tenni. Annyira közel van egy pro és egy air ára egymáshoz.
Mint tudjuk az "M" csippek elég bikák, simán megoldhatnák...*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
RaZroX
addikt
válasz Gabady #37686 üzenetére
A MacOS-t szerintem sincs értelme évente "frissíteni", de szerintem a nagyobb Air-nek igenis van létjogosultsága. Nem azon a 2 colon fog múlni a kompaktság, viszont egy ennyivel nagyobb kijelzőn sokkal jobb dolgozni és bármi mást is csinálni. Én (részben) azért nem is gondolkoztam eddig Air-ben mert 13"-es volt csak. Viszont majd ha cserélem a Minit egyszer akkor egy 15"-es air lesz helyette.
This is the way
-
Gabady
aktív tag
válasz RaZroX #37687 üzenetére
Hát ha kicsi a 13", akkor venni kell macbook pro-t. Am én sokat hurcolászok laptopot, és amúgy a 15" és a 14" laptop között is van különbség... sokkal jobban szeretem a 14"-ost vinni mint a 15"-ost.
De hát ízlések és pofonok.*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
RaZroX
addikt
válasz Gabady #37688 üzenetére
Nem akarok azért pro-t venni mert az nagyobb 2 collal
Én is naponta hordom magammal az irodába a céges laptopot. Egy darabig 16-os volt, most sajnos 14-es van átmenetileg. Ugyan olyan könnyű mindkettőt betennem egy táskába és felszállni vele a hévre vagy bedobni a kocsiba Viszont a kisebbiken még csak numpad sincs és a kijelző is kisebb ugye.This is the way
-
Gabady
aktív tag
válasz RaZroX #37689 üzenetére
Nyilván felhasználás függő, én jobban preferálom a külső monitor használatát, mind otthon, mind munkahelyen és így elég egy kisebb noti használata is.
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
kushwavez
senior tag
Rossz hír amúgy mindenkinek aki BCM94360 alapú wifi kártyát használ (beleértve engem is), droppolták a supportot, ergo no wifi (meg AirDrop és egyéb jó dolgok).
valami patch már készül (https://github.com/dortania/OpenCore-Legacy-Patcher/issues/1076) de egyelőre nincs sok hír
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
kushwavez
senior tag
válasz kleinguru #37694 üzenetére
nálam is, csak MacBook Pro
jól megy most is a hackbook, de volt lehetőségem használni egy M1 macbookot egy darabig. megvett kilóra
a csendessége (főleg ez), üzemideje, meg az, hogy a teljesítménye is ég és föld egy i7-8850H-hoz képest
úgyhogy az X1 Extreme-től valószínűleg elköszönök hamarosan[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
-
tlac
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest