Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rsanya87

tag

Sziasztok ismét (én)!

A sikereken felbuzdúlva a következő kiszemeltem egy laptop lenne a telepítésre..
    Samsung RV511:

Cpu: i5 560m
    Vga: Nvidia 315m 1gb ddr3 (a cpuba integrált hardveresen tiltva, windows alatt sem látni, bios beállítások közt sincs)
    Ram: 6Gb
    HDD: amit találok hozzá.
    Elméletileg tud uefi-t (biosba van beállítása), ahci-t, kb ennyi amit tudok állítani.
    High Sierrára gondoltam, vagy esetleg mehetnék feljebb verzióba? Egyszer már nekiestem opencore-al és high sierrával (mbr legacy módban mert uefiben nem indult el az uefis telepítő pendrive), de fekete képernyőt kaptam 0 hibaüzenettel. Gondolom kimaradhatott valami boot args, ami miatt nem kaptam képet, ehhez kérnék segítséget. Valamint a touchpadhoz és a billzethez milyen kext-et kellene használjak? Egyik sem működött már az opencore bootmenüben sem.

Köszi.
    Sanya

Szerk: Minden egyes restart után reseteli a biost a telepítő... Erre találtam valahol megoldást, de már nem találom, és elfelejtettem.. :(

Szerk2: Mac alól hogyan tudom írni a windows által létrehozott ntfs meghajtót? 0 jogosultságom van, menteném a kész efi mappámat, hogy ne kelljen újra össze raknom ha esetleg gép ujratelepites lenne..

Új hozzászólás Aktív témák