- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
simonjoe #291759 üzenetére
1. El akarják venni a mezőgazdasági üa.támogatást, 20cent/liter
2. Meg akarják adóztatni a mezőgazdasági gépeket.
3. Az ukrán háború támogatása, miközben itt minden drágul.
4. Az ukrán menekültek ész nélküli támogatása. Egy német nem keres annyit, amennyit egy ukrán menekült kap havonta.
5. Költségvetési hiány. -
norbert1998
nagyúr
válasz
simonjoe #291462 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a diplomán nem szerepel a szakirány, csak a képzés, amit elvégzett. Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy én 3D nyomtatással foglalkoztam az egyetem alatt, akkor is csak gépészmérnök vagyok. Most meg gyártásautomatizálok
De legalább erről lesz egy második diplomám egy év múlva
Ha az első mondatommal tévedek, akkor javítsatok ki. Nálunk nem igazán voltak amúgysem szakirányok
-
-
kisza25
félisten
válasz
simonjoe #291306 üzenetére
én ülve, állva, kocsiban, fotelben, vonaton állva, bárhol el tudok aludni 2 perc alatt
Kivétel, ha felb@sznak agyilag és kattog az agyam.
focvis: ja a derekammal én is szoktam szenvedni, 20 év állómunka, mondjuk én voltam 5 év koleszos, katona nem, helyette tűzoltóságon voltam egy évig , de ez már szerintem a korral is jár, hogy vannak az embernek igényei -
-
válasz
simonjoe #290598 üzenetére
Jobbulást, azért csak megmaradsz.
Bakker, a spliti szálloda elengedte a 100%-os lemondási dijat egy az egyben. Respect nekik.
Tankolás
Jelenleg maximum 5-5 liter férne az autókba, így legfeljebb majd 31-en tankolok ha addig jelentősebb mennyiséget kihajtok.
Jó ötlet az appos tankolás, ideje kipróbálnom, már korábban regisztráltam. -
válasz
simonjoe #290576 üzenetére
Nekem belefér a helyszín.
A cimborám este hívott, kovidos lett... nézesd meg magad Te is.
Öröm az ürömben, így nem kell Splitbe mennem szilveszterezni. A szállást természetesen már kifizettem, próbálom azért visszakérni az árát valahogy (?) a Bookingtól. Helyette lett más fancy szilveszteri foglalás, de legalább nem kell 2x1 napot utaznom.
-
-
válasz
simonjoe #290153 üzenetére
miert nagyon nem mindegy? egy orat nyersz vele idealis korulmenyek kozott, a valosagban meg inkabb kevesebbet. mi az a szitu, amikor elmesz 500 km-re, de nem mindegy, hogy 3 vagy 4 ora alatt ersz oda? plusz ez nyilvan eleg gyenge erv a gyorshajtas legitimizalasara, hogy te messze mesz. who cares?
-
rbalint88
addikt
válasz
simonjoe #290153 üzenetére
En meg nem igazan talalkoztam olyan palyaszakasszal, ahol tartosan lehet menni 180-at. 145 tempomat + neha onnan gyorsulni, ha naon pilota jon hatulrol es hosszabb sort kell elozni. Nalam ez valt be, mint legnyugodtabb, legbiztonsagosabb* es fogyasztasaranyosan leggyorsabb tempo.
* sajnos sok a bobita, aki nem nezi a tukrot, vagy nezi , de leszarja es 110-zel kirantja a belsobe, fektavban nagyon nem mindegy, honnan kell lassulni - meg hosszu tavon nem is komfortos allandoan bologatni, logni az ovon. Az is mas sztori, amikor egyedul vagy hulye, meg amikor ott ul veled a csalad -
rbalint88
addikt
válasz
simonjoe #289397 üzenetére
Mi a gond a VAG-gal? A CC-vel is elegedett vagy alapvetoen, nem? Ha megbizhatosag miatt valtanal, akkor jeleznem, hogy #mindenszar
Alap Macan 2.0tfsi mennyire szamit VAG-nak?
Ha jol emlekszem kevesbe foldszintes autot kerestel, de ha kombi is jatszik, akkor egy BMW 320-340i jo szivvel ajanlhato, jo motorok hireben allnak ezek. A forma bomba, van belole osszkerekes is. Az optimum egy 30i lenne, de brumi1024-nel a 40i is tud viccesen keveseket fogyasztani. Nagyobb palyas fociban X3 vagy 5er ugyanezekkel a motorokkal, plugin verzio sem elvetendo. 20i motor van Mini Countrymanben is.
De ranezhetsz az Alfa Giuliara es Stelviora is, azok kicsit iszakosabbak, viszont jo hiruk van alapvetoen.
Opel Insignia 2 is szoba johet talan.
Uvegteto jo moka, de zaj- es hibaforras is, en lehet abbol engednek(es vennek egy olcso kabriot/roadstert is
)
Kuga hybriden/Rav4-en/Lexus akarmin gondolkoztam, hogy beirom, de ha jol emlekszem elvaras, hogy 160+-os utazot tudjon bekesen, arra valoszinu nem a toyota rendszeru ecvt-s hibrid lesz a nyero
-
rbalint88
addikt
válasz
simonjoe #289353 üzenetére
Ez egy mocskosul tularazott alruhas merci gla. Egy embert mar atvertek vele (aki megvette ujonnan), ne te legyel a kovetkezo!
Mazda CX-30? Hasonlo meret, biztosabb hajtaslanc, modernebb az egesz. Ha meg felsz a rozsdatol, el kell vinni alvaz-es uregvedelemre. -
válasz
simonjoe #288904 üzenetére
igen, ezt nem nekünk kellene feltenni, mint kérdést, hanem a szerviznek, és várni rá egy írásbeli megerősítést. meg elolvasni a gari feltételeket. azt is el tudom képzelni, hogy csak a megkezdett javításra vonatkozik a gari és pl. a csereautó nem kötelező, csak jófejség. ezáltal ha te a csereautó miatt tologatod a szervizt és nem viszed el időben, akkor a végén még fizethetsz. de ezek találgatások, el kell olvasni a szerződést. enélkül nehéz jogászkodni egy netes fórumon.
-
-
-
brumi1024
veterán
válasz
simonjoe #287453 üzenetére
Több szempontból sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni ebből. Meglepne ha TT-ből számottevő mennyiség lenne, nem egy gyakori autó, ellentétben a Logannel. Extrém példa: 40 TT-t meg mondjuk 3000 Logant nem igazán lehet összehasonlítani.
A másik pedig hogy TT-t inkább autót kedvelő emberek vesznek, gyakran nem első autónak, így ott várhatóan nem lesz komolyabb probléma 2-3 év alatt, Logant meg vesz olyan is, aki minimalizálni szeretné a fenntartással járó költségeket. -
MC Pite
veterán
válasz
simonjoe #286046 üzenetére
Ezer oka van a full casconak. A rész és full különbözete miatt
Csládban is jött már jól, hogy a hat hónapig tartó rendőrségi eljárás idejére nem kellett várni a javításra/lóvéra, casco fizette. Kellett a hat hónap, bonyolult ügy volt... Faterék mentek a nyolcason, hülyegyerek szembe drifelt egy ladával jogsinés kötelező nélkül, és elkapta a C8 bal elejét. Ha nem épp 2,5 tonna lett volna hanem egy kisebb kocsi, azt lelökte volna.
Na, hogy kinlehet a hibás és mi történhetet hat (!) hónap kellett a rendőrségnek, és végül a bő 900 ezres károkozásért és veszélyeztetésért kapott a srác 60 ezer Ft bírságot (bő tíz éve).
Igen, ez komoly.Másik eset a parkolóban állva autóra esett faág, amire nem akart fizetni senki, mert ez neeem elemi kár, ez az önkormányzaté, aki meg nem ismerte el.
Plusz durrdefekt és vagy lengéscsillapító törés miatt tk-ztam a család autóját. Nem volt casco, rendőrök minket marasztaltak el (lengéscsillapító mérés volt 1 hónappel előtte garanciáztatás végett, végig hazudták és csalták az ügyet az esztergomi kapitányságon és bíróságon).
Nem esett jól, talán megfoghattam volna, talán nem, de azóta járok évente tréningre. -
Mauzes
addikt
válasz
Szerintem az alapfeltevésed is hibás. "Rutinom van, én nem okozok kárt." Mindenki azt hiszi, hogy nem fog hibázni, aztán mégis megtörténik. Egyszer előfordul és akár totálkárosra törhet az autód.
De oké, ez amúgy egy elfogadható hozzáállás, bevállalod, hogy nem fizetsz casco-t, de ha hibázol, akkor viseled a kárt. Csakhogy csomó eset van, amikor nem te vagy a hibás és mégis kár ér:
- kőfelverődés miatt szélvédőcsere (nekem 200 ezer volt)
- kátyúban sérül az autó
- alkatrész lopás (nálam a ködlámpát lopták el, 300 ezer)
- másik okoz kárt, de nem ismeri el, és olyanok a körülmények, hogy utólag sem lesz bizonyítható
- parkoló autódba belemennek, majd elhajtanak
- és csomó más eset lehet, ami eszünkbe sem jut -
rbalint88
addikt
válasz
Nem te kell hulye legyel, ahogy irtak mar masok is. Nalunk az eGolf udvaron all, siman benne van, hogy raesik egy faag, radobnak valamit a varjak(!), megragja a nyest (na ott aztan lesz buli
), ha nem javithato kavicsot a futoszalas szelvedo, ha serul a led-fenyszoro… azt a havi 20k koruli osszeget egy ilyen erteku autonal szerintem megeri, hogy a kar nagy reszet ne te viseld.
-
kisza25
félisten
válasz
Minden biztosítás felesleges, amíg nem történik valami.
Az autód az út szélén áll és belemennek és elhajtanak, vagy parkolóban ugyanez, velem már megtörtént 2x
Exemet autópályán leszorította egy kamion, neki ment a szallagkorlátnak, 1,8M Ft volt a kár, a kamionos elhajtott.
Aztán ott van az üveg kár kavicstól, eddig minden autómon vagy cserélni kellett, vagy javítani. (A csere kb fedezi is az éves cascot nekem.)
Autópályán egyre több az autó, bele lehet keveredni egy nagyobb balesetbe, ahol kérdéses lesz, hogy ki volt a hibás. Amíg megy a kárrendezés, cascora meg lehet csináltatni, hogy legyen autód.
Vétkes elismeri, a helyszínen, hogy Ő volt a hibás, aztan később meg azt mondja nem. Tesóméknál 2 éves per lett, pedig ügyvéd és rendőrt is hívtak a helyszínre, cascora meg lett csináltatva amíg ment a per stb.
És ez csak pár példa a családon belül. -
-
kisza25
félisten
válasz
simonjoe #285278 üzenetére
Csak gondoltam, ha ennyire drága bicók vannak, akkor szezonban napi szinten kell szállítani és akkor már akár megéri venni egy kisbuszt.
A bérlés is egy jó ötlet, ha macera is kicsit.
Ez így olyasmi, mint a nem kell nekem casco, eddig sose volt gondom, csak kidobott pénz. Addig igaz is, amíg nincs gond
Szerencsére nekem más hóbortjaim vannak és engem régóta kiszolgál egy magellan draco disc
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Fotó állvány eladó