- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
Abszolút amatőrként kérdeztem tőle és nekem nagyon sokat segített ( más fórumon több jót írták róla , mármint megvoltak elégedve az akupakkokal amit csinált ) , de viszont zseblámpás topikban ( már több mint egy éve nemjárt arra ) egy színes egyéniség volt , kötözködőtt , vitatkozott elég sokat
( én élveztem olvasni ) , felpörgette sokszor a topikat ! Az olyanokat én sem bírom akik okoskodnak ( még anyáznak is ) és nem biztosak a dologban , én akkor sem szoktam ilyenekkel vitatkozni ha százszázalékos vagyok az igazamban , mert az ilyenekkel nem lehet
! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
A kínai szerszámgéphez valami nagyon könnyű kis töltő van ( nem ír azon semmi értéket
) , az eredeti aksit a tulaj szerint gyorsan feltöltötte , de ugyanolyan gyorsan le is merült
, amit csináltam neki a Sony cellákal elég nehezen boldogult ( majd fél napig töltötte , de elboldogult vele ) , mondtam neki , hogy legalább kíméli az aksit a lassú töltés miatt
!! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Az eredetin sem volt ( igaz az gyenge bőrben volt
) , nekem sem volt ithon jelenleg , de ha az megolvad ott már nagy baj van , meg van alatta egy műanyag karika utánna a fólia és ha mégis megolvadna ( ami nem valószínű ) akkor sem fog letestelni mert marad közte hely !
Liifepo aksikkal még nem dolgoztam ! -
H-Zol
őstag
Egy jó ismerősnek a kínai gépjébe aku felújítás csinálok ( jó késő van , de most volt időm és neki sürgős
) !
Ebbe is Sony cellákat tettem , de ezt kifogom próbálni ( van hozzá adapter ) egy Parkside performance kerék kulccsal, hogy mit enged át a BMS, mert az aksik bírni fogják ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Nekem van egy kettővel több is mint ami kellene
[kép] a pett palack a méret kedvéért van közöttük
, és ez egy pár éves kép , azóta egy kicsit szaporodott a gyűjtemény ! De van itt [link] erre szakosodott topik , igaz mostanában nincs nagy fejlődés , idáig volt , de az utóbbi két évben nekem nem sok újat mutattak , inkább módolom a meglévő lámpámimat ( LED , és driver csere ) !! Képeim vannak , de videókat nem szoktam csinálni , itt van pár kép [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] ez az utolsó kép.egy ilyen pici lámpa [kép] ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Szerintem megnőtt a belső ellenálásuk , én vettem egy belső ellenálas mérőt mert nagyon sok cellám van , egyik hobbim a zseblámpák és évek alatt összegyűlt 40-50 darab , de van amelyik 2 cellát de olyan is van amelyik 4 cellát eszik és egy a legnagyobb amibe 8 darab 18650- es cella megy és ezekben mindve vannak aksik , sőt pót aksijaim is vannak de nem mind 18650- és cellával működik hanem 18350 -18650 - 21700 - 26650 ! Olyan 12 évre nyúlik vissza a kezdet , de még aksit nem kellett lecserélni , a legrégebbi 12 éves 18650-es Sanyo védett aksijaim is jól teljesítenek , igaz itt kevés a töltési ciklus , szerszámgépeimnél már más a helyzet , ott már több aksi felújítást is kellett , hogy csináljak , egy kicsit feljebb posztoltam a szomszéd gyereknek a hamis kínai aksiba cseréltem cellákat , de azok tényleg minősíthetetlenűl sz@rok voltak !
Egy régebbi kép a kis gyűjteményemröl
[kép] a kétliteres pepszis palack a méret kedvéjért van ott ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Most rendeltem ilyen EVE INR18650-30P 3000mAh és 30A leadására képes , egy halott 2A Parkside aksiból csinálok 3A aksit , nagyon barátságos az áruk 900ft , de ha azt veszi az ember , hogy mától egy 4 A parkside aksi 9999 Ft a Lidl ben akkor már megcsináltatni és pluszba fizetni nem éri meg , de magamnak megcsinálva 9000 Ft és cserébe lesz egy 6 A aksim !
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Beszéltük itt a múltkor a szerszám gép aksit , egy ismerősöm vett kinából egy gyanúsan olcsó szerszámot amivel szinte nem is tudott dolgozni , mert állandóan lemerült ! Szétszedtem neki és rögtön a mérések után láttam , hogy Kínában még mindég gyártják a hamis aksikat 18650-es cellák altalában 45g körül vannak ebbe az aksiba 34g körül voltak de a belső ellenálásuk az nagyon durva ( ilyen szar aksival még nem volt dolgom
)
2100mAh Sony cellákat teszek neki bele , itt már tökéletes a belső ellenállás ( és mind a 10 cellánál szinte azonos )
-
H-Zol
őstag
Régen járt erre valaki ( én voltam utoljára
)
Egy ismerősöm rendelt Kínából aksis szerszám gépet de gyanúsan olcsó volt és az aksija ami 4 A kellett volna legyen , szinte semmit nem bírt ki , szétszedtem neki és már a mérésen elbukott 18650-es cellák amik 45-6 grammosak kellene , hogy legyenek 34,5 grammosak voltak , Liitokala lii 500S töltővel próbáltam kapacitás tesztet csinálni de 98mAh tudott rövid időn belül beletölteni és kivenni ( nem félre írtam nem 980 hanem 98mAh ) , és végül a belső ellenálás mérésem is durva lett ( 400 mΩ már kuka az aksi ) !!
durva
, de viszont a Sony aksik nagyon jók amiket teszek helyettük
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Köszi neked is !!
Az előbbi posztomban írtam , hogy megfogom mérni , hogy menyi ampert vesznek fel , és akkor remélem , hogy ( az sem ipari cella ) Samsung 30Q ő 3000mAh de viszont 15A folyamatos leadására képes ( több erős zseblámpában használom ezeket a cellákat , és jól teljesítenek ) , ezek vannak ithon , mert ha venni kellene , nem igazán éri meg megcsinálni , anyira olcsók a Parkside aksik , akcióban ( más szerszámgépeknél érdemesebb , mert sokkal drágábbak a gyári aksik ) ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Lessz hétfőtől a Lidl - ben több minden , de én vennék egy akus metsző ollót és egy kis félkezes láncfűrészt ( nincs egy Parkside szerszámom sem ) , van egy 2A rossz aksim ( kaptam ) , feltudom újítani csak az a kérdésem lenne ha ilyen LG LG INR18650-MJ1 aksikat raknák bele ami 3400 de mérve mind 3500 mAh tehát lenne belőle egy 3,5A aksim csak ezek 10 A adnak le folyamatosan , ez elég volna nekik szerintetek
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Házi barkácsban én is használtam atóizzót ( nem úgy világított a zseblámpa mint amire számítottam ) , sorban összekötöttem 3 darab 18650-es cellát , ráköttem 4 darab párhuzamosan kötött kocsi izzót és lakatfogóval megmértem az atfolyó ampert , és elvéreztek azok az aksik , vettem másik aksikat és ott jó volt a fény is és az amperleadás is !
-
H-Zol
őstag
Nincs mit , végül is ezek a cellák töltési ciklus után avuknak el , 2015 ös cellaim is vannak ( zseblámpába használom Stb 90.2 LED -el és a driver tud 25 A és tökéletesen mennek , 4 aksi megy bele egyszerre ) , ezek az újabb Bms-ek már balaszorral is rendelkeznek ami megpróbálja kiegyenlíteni a cellákat ( de ha fáradnak a cellák , már tud elégett tenni ) !!
Belső ellenálasról itt van egy kis segítség ,
Li-Ion akkuk esetén:
0-50 mΩ – nagy terhelhetőségű új állapotú speciális cella (jellemzően védelem nélkül)
50-150 mΩ – új állapotú normál akkumulátor (jellemzően védelmi elektronikával)
150-250 mΩ – használt állapotú cella, normál terhelésre még megfelelő
250-400 mΩ – erősen használt, gyengülő cella, gyengülő terhelhetőség
400 mΩ felett – haldokló, csere érett cella !! -
H-Zol
őstag
A Li-ion cellákat csak olyan töltővel szabad tölteni ami nekik való mert már egy kicsi túltöltés is katasztrófát tud csinálni ( robban , ki gyúllad ) , nekem sok zseblámpám van és a régebbi modellek nem rendelkeznek belső töltéssel azokat ki kell venni és egy négy ágyas liitokala lii 500S töltőben töltöm őket , de az a töltő tud tölteni AA NIMH aksikat is ( egyedül felismeri, hogy milyen aksi lett bele téve ) !!
Úgyhogy a lithiummal csak óvatosan , de van rengeteg féle fajta töltő hozzájuk !! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Ha még megpontoztad akkor jó kell az legyen! Nekem ilyen [link] ponthegesztőm van , nagyon meg vagyok vele elégedve .
Csináltam szerszám gépbe cella cseréket, és ahol maradt a régi lemez , azt teljesen le kellett csiszoljam a kiálló részeket , és kiegyenesítettem , mert ha nem fekszik össze a két anyag , akkor a felsőt kilyukasztja és nem fogja össze a hegesztés , új lemezzel olyan a hegesztés mint a gyári ( de mint írtam, egy régi rossz cellán ki kísérleteztem ha túl kicsi az áram azért nem jó , de ha túl nagy az sem jó ( 0,15 - lemezt használtam , vastagabb lemeznek más állítás kell , ott feljebb kel vinni az áramot ! -
H-Zol
őstag
Hát őszintén nem a legszebb
, az utolsó képen baloldal tűrhető, a jobb oldalt alig fogja , a második képen baloldalt jó közel cinezted ( ezzel az erővel oda is forraszthadtad volna ) , bal oldalt jó szét van égetve !
Én egy rossz aksin kísérleteztem , a lényeg , hogy a két hegesztendő anyag össze feküdjön , másképp szét égeti ( nem hegeszti össze ) , de lehet , hogy erős neki az áram , visszább kéne venni , egyszóval szerintem nem jó fogja a hegesztés , így képek után !
Nem profi a csávó [link] de jól elmagyarázza ! -
H-Zol
őstag
Az lehet , hogy a világ számos pontján gyártják , vagy fogják gyártani , de ő egy kínai gyártó terméke és ezen a néven van legyártva , nem úgy mint a sok zseblámpa gyártó aksijai ( Sofirn, Wurkkos, Lumintop, Astrolux, Nitecore , Fenix stb nekik ezen a néven vannak az aksik is de a fólia alatt ki tudja , hogy ki gyártotta , Vapcell híres aksi de mind át csomagolt és van még több ilyen !!
Nekem nincs , de a következő aksi vásárlásnál EVE aksikat fogok venni ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
, zseblámpa topikban ezért le harapnák a fejed , ott sokan ellenzik ( tiltják ) a forrasztást !! Régebbi zseblámpák úgy voltak megcsinálva , hogy buton top aksi ( egy kis kiemelkedő dudor volt a pozitív oldalán ) kellett beléjük , szerintem ezt meglovagolták a gyártók , és rögtön másfélszeres áron adták a buton top aksikat a flat tophoz képest , én simán ón pöttyöt raktam rá ( és több más felhasználó is ) , és amikor megosztottam , majd a fejemet vették
!!
Mostmár a lámpák nagy része lapos végű asksikkal üzemelnek ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
A forfülest gond nélkül oda lehet forasztani !
Nekem egy ilyen [link] ponthegesztőm van , egyszer használtam , egy fúrógép akuját újítottam fel vele , de van több akus gépem , ami már a végét járja ( csak időm legyen ) , tapasztalat híján azt mondom jól megy a gép , de ott van a sok pozitív visszajelzés , és videókat is néztem rolla !! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Cserélheted , de valami nagyobb A leadására képes cella kellene , mint mondjuk a Samsung 30Q- ő tud 15 A !
Hát a forrasztást minden fele tiltják ( tűz és robbanás veszélyes ) , de több videóban láttam , hogy megforrasztják , a lényeg , hogy nem vacakolni hanem pillanat állat odalövik és kész , pláne a negatív oldalon ott kell a gyorsaság és minnél kevesebb hő, mert a pozitív oldalán ott dupla az érintkező !!
De már vannak olyan cellák amiken gyárilag rajta van a fül, és azt lehet forasztani nyugodtan !! -
H-Zol
őstag
Szerintem lessz még egy fűvágás november elején , közepén !!
Tíz + éve zseblámpázok ( a kelleténél egy , két lámpával több is van
) 18650 , 21700 , 26650 és cellákat használok , és mind tele vannak töltve , nem azt mondom , hogy te , vagy bárki így csinálja de 7-8 éves celláim is hibátlanul teljesítenek , és van olyan is , hogy két három hónapig se nincs használva , pedig próbálom körforgás szerűen használni őket !
Amikor egyre rá kerül a sor azt általában 3 voltra mertem ( akkor már közbe lép a lámpa ) és utánna megy töltőre és úgy pihen !! -
H-Zol
őstag
Köszi ez nekem is hasznos volt !
Nekem még működik a ponthegesztöm , egy pár szerszám gép aksit cseréltem vele ( hobbi szinten ) , de utánna néztem , hogy ilyesmi aksi , ha jól tudom kettő van benne !!
Egy kérdés , ha tönkre mennek benne az aksik , nem működne , ha kívülről adnak neki , mondjuk két 21700 - As cellákról áramot
"Szerkesztve" pont ilyen [link] az én ponthegesztőm ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Elengedtem a dolgot
, csak az a baj , hogy akárhonnan veszed , nincs konkrétan feltüntetve a gyártási év , egy , egy gyártó egy pár számmal és betűvel jelzi a gyártási évet , de alig találod meg , hogy mi mit jelent , lámpákkal vásárolt aksin meg semmi sem utal a gyártási évre , át néztem a minap , vagy 30 fajta aksim amik lámpákkal jöttek !!
Itt egy példa
Ezt ha nem találtam volna még akkor nem tudnám , hogy három ilyen aksim is van és 2018 ban lettek gyártva , én 2020 ban vásároltam őket !! -
H-Zol
őstag
Köszi a választ
Közben más fórumon is ki tárgyaltam a dolgot , és ha 3,6 v körül vannak tartva , évekig jók , és ha utánna használatba kerülnek , onnan számolják a töltési ciklust , ami nagyban befolyásolja a további életét , túl töltés, gyors töltés sokat rövidít az életén !!
Tízen éve lámpázok , az első komolyabb lámpám 10 + éves azt két 18650-es Sanyo cella hajtja , és mai napig hibátlanul mennek , pedig tíz éven felül vannak . Tölteni külső 4 ágyas töltőben töltöm őket , 250 , esetleg ha sietek 500 mAh -ral töltöm őket , össze vissza olyan 50 darab aksim van , több méretben ! -
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
Sziasztok !
Már több helyen feltettem a kérdést , de semmi válasz , 18650- es cellákat szeretnék vásárolni , találtam is jó árban , újak , 3 hó garancia , de viszont 2017-2019 es gyártmányuak !
Van ennek valami hátránya , érdemes vele foglalkozni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB be quiet! Pure Base 500 Chieftec 700W
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 13.gen FHD+ FÓLIÁS TÖRÉSGARANCIÁVAL!
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( én élveztem olvasni ) , felpörgette sokszor a topikat ! Az olyanokat én sem bírom akik okoskodnak ( még anyáznak is ) és nem biztosak a dologban , én akkor sem szoktam ilyenekkel vitatkozni ha százszázalékos vagyok az igazamban , mert az ilyenekkel nem lehet
!
) , az eredeti aksit a tulaj szerint gyorsan feltöltötte , de ugyanolyan gyorsan le is merült
!!
Ebbe is Sony cellákat tettem , de ezt kifogom próbálni ( van hozzá adapter ) egy Parkside performance kerék kulccsal, hogy mit enged át a BMS, mert az aksik bírni fogják !
, a fentebb említett hamis Samsung 30Q - at amik valójában csak 1900mAh volt beépítettem egy meg hamisabb Kínai félkezes kis láncfűrészbe és a mai napig jól teljesítenek !
!!
2100mAh Sony cellákat teszek neki bele , itt már tökéletes a belső ellenállás ( és mind a 10 cellánál szinte azonos )
, de viszont a Sony aksik nagyon jók amiket teszek helyettük