- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Rendszerment tényleg jobb ötlet, de attól is függ, hogy mire.
Bár ilyen jogosultságprobléma nem merülne fel vele, de a jelen problémádat egy egyszerű parancs is megoldotta volna (sudo chown -R <felhasz.neved> /home/<felhasz.neved>).
Linux Minthez jelenleg nem a legcélszerűbb használni, mert a menüjében ömlesztve jelennek meg az elemek, így elég nehézkes a használata (noha a Gnome főmenüvel és a terminálban is jó). Viszont hamarosan lesz olyan GUI, amely kiküszöböli ezt a hibát.(#92) ntomka:
-
Én rendszer-visszaállítással egybekötötten felraktam háromszor is, de nálam nem indul el automatikusan a Mobloquer. Így viszont nyugodtan betehetem az indítópultba, mert nem fog kétszer elindulni. Persze nem fogom használni, csak neked akartam volna segíteni, de így nem tudok.
-
Akkor jó, mert találtam egy lehetséges megoldást:
Terminálba írd:sudo gedit /etc/default/grub
Az acpi=off-al egészítsed ki az alábbi sort:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi=off quiet splash"
Majd elmentés után a következőt írd be:
sudo update-grub
Ezután ellenőrizd, hogy jó-e az egeres boot. Mondjuk nem 100%, mert a probléma még jóval régebbi Ubuntunál állt fent, de lehet itt is segít.
-
Visszarakni nem kell a régit, mert el sem távolítódott, csak az újat kell leszedni.
Terminálba másold be ezt (beillesztés: Ctrl+Shift+V) majd nyomj entert:sudo apt-get autoremove --purge linux-image-2.6.34-5-generic linux-headers-2.6.34-5
Sajnálom, hogy még mindig fennáll a probléma, bizonyára ezt még nem javították akkor.
-
válasz
#16820480 #30 üzenetére
Mondjuk hibák előfordulhatnak, hiszen a xorg-edgers tárolóba a nagyobb volumenű tesztelésre szánt csomagok mennek ki. Viszont pár órán belül javítani szoktak ilyesmi hibákat, addig meg max. vissza állok egy előző állapotra.
Ez rendben is van, de szerintem Larsnak most az a legfontosabb, hogy működjön normálisan a rendszer, ne legyen egeres problémája. Ha minden jól megy a mostani kernellel, akkor az már bőven jó.
De ha fizettek nekem egy gyorsabb netet, akkor szívesen beteszem a tárolómba a mindenkori legfrissebb, stabilnak mondható kernelt, és mindenki jól jár.
Csinálnék én is egy olyan csomagot, ami mindig a legfrissebb verziótól függne.(#31) Lars: szinte semmi komoly nem történhet, mert a régebbi kernellel is betudnál bootolni egyszerűen.
-
válasz
#16820480 #28 üzenetére
Nálam a xorg-edgers tároló miatt nem volt még probléma, legalábbis mostanában tutira nem. Ettől függetlenül persze nem mindenkinek ajánlott felvenni, de ha alapból gond van, akkor egy próbát megérhet. Nálam elsődlegesen azért is volt érdekes, mert még Karmicnál, nyílt meghajtó használata mellett egy csomó képi hiba jelentkezett. Mostanra már az újabb kernelnek és xorgnak hála, frankó minden.
Amúgy meg szeretem követni a fejlesztéseket, és a kernelben rengeteg minden van, meghatározó része egy disztribúciónak.Sajnos olyan tároló nincsen, amiben a kernel külön benne lenne, legalábbis nem tudok róla. Bár való igaz, hogy nem frissül így magától, de ha egyszer megy minden normálisan, akkor miért kellene frissíteni?
-
válasz
#16820480 #26 üzenetére
Írt nekem privátban közben. Én nem a tároló felvételét írtam le neki, hanem egyszerűen a legújabb kernel letöltési linkjeit adtam meg, GDebivel feltudja tenni őket szépen sorban. A legújabb verza a 2.6.34-5.14 lenne. Most néztem egyébként, hogy a 2.6.35-1.1 is készülget, de még nem lehet letölteni. Mondjuk ettől függetlenül én már használom az Ubuntu patch-ek nélkül is. Notin eddig ez a legjobb, mert 32-essel fagyott, 34-essel meg a hanggal voltak problémák, ezzel most semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Napelem
- Azonnali fotós kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ashes of Creation (MMO)
- Apple MacBook
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged