- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
J.C.G. #10015 üzenetére
A sudo apt remove csomagnév amivel törölnöd kell, de a pulseaudio-equalizer-rel az a gond, hogy így a frissebbet akarja telepíteni mindig!
Neked Synaptic-ból kell ezt a telepítést megcsinálnod! Az egyik linkelt hsz-ben ez van éppen levezetve! Nem teljesen van ez levezetve, szóval Synapticban előbb kényszeríteni kell a PPA-s verziót, telepítés után meg zárolni ugyanazt a verziót, hogy ne frissítse a rendszer a tárolós verzióra. Ezután kell a panelen jobbgombos kattra előhívni a kisalkalmazások hozzáadása-t és felrakni au Equalizer applet-et. Nekem csak újraindítás meg egy-két próbálkozás után működött együtt mindkettő.
sudo apt autoremove
- ezt is futtasd le, mert vannak függőségei a pulseaudio-equalizer-nek!
Igaz jó részét asudo apt remove pulseaudio-equalizer
parancs leszedi. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
ubyegon2 #10013 üzenetére
Itt jönnek a gondok.
Hogyan törlök programokat a rendszeremről?
pulseaudio-equalizer telepítéséről a terminál amit ír.
-
válasz
J.C.G. #10012 üzenetére
Skype-ot nem használok, de mintha olvastam volna, hogy hajlamos belebarmolni a rendszerbe, talán éppen a hangba.....
Mielőtt tovább megyünk, érdemes a pulseaudio-equalizerrel kapcsolatban ezt a pár hsz-t átnézned és leszedni a tárolóban lévő equalizert, de valószinű, hogy a pulseaudio csomagot újra kellene telepítened! Vagy a PPA-s equalizert vag a hsz-ben lévő alternatívát próbáld ki, ha már visszaraktad a pulse csomagot. (sajna a hanghoz nem nagyon konyítok, ennél kevésbé már csak az nVidia VGA-hoz....)Az intel név az jó ott, nálam is az van:
ubyegon@Mint19C:~$ inxi -xx -A
Audio: Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] FCH Azalia Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1022:780d
Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Trinity HDMI Audio Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:01.1 chip-ID: 1002:9902
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-36-genericRemélem ezzel a sykpe, kernel csere pulseaudio equalizer 3-as megkavarásával nem kutyultad meg annyira a rendszert, hogy ne legyen hangod ezután!
Szerintem szedj le szépen mindent, ami hanggal kapcsolatos, a skype-ot is és építsd fel szépen elölről! A teljes rendszert felesleges újrarakni emiatt. reméljük -
válasz
J.C.G. #10009 üzenetére
Így hát, tökéletesen erről van szó! Ebből a linkből látja, aki ért hozzá, miket hajtott végre az apt csomagkezelő, bár ha nem te voltál és nincs automata frissítés beállítva, akkor nem nagyon lehet benne semmi érdemleges.
Átmazsolázom én is a listát, de kicsi az esélye, hogy az én hozzáértésemmel látok valamit, de reményeink szerint valaki csak ért hozzá és kiszúrja a gondot!most ugrott be, még ezeknek a parancsoknak a kimenetét is rakd be egy külön pastebinbe, azt hiszem az egyik lesz csak hosszú (most így hirtelen nem tudom melyikhez kell sudo a parancs elé) :
lspci | grep Audio
aplay -l
aplay -L
lsmod | grep snd
cat /proc/asound/cards
cat /proc/asound/card0/codec*
cat /etc/modprobe.d/alsa-base.confinxi -xx -A
lehet, hogy átfedés lesz, de ezt isAzt nem említetted, hogy ma délután hang-gal kapcsolatok csomagokat telepítettél!
Log started: 2018-10-16 12:47:53
A korábban ki nem választott pulseaudio-equalizer csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 807139 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: .../pulseaudio-equalizer_1%3a11.1-1ubuntu7.1_amd64.deb ...
Kibontás: pulseaudio-equalizer (1:11.1-1ubuntu7.1) ...
Beállítás: pulseaudio-equalizer (1:11.1-1ubuntu7.1) ...
Log ended: 2018-10-16 12:47:54
Log started: 2018-10-16 12:48:48
A korábban ki nem választott pamix csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 807146 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: .../archives/pamix_1.5-1_amd64.deb ...
Kibontás: pamix (1.5-1) ...
Beállítás: pamix (1.5-1) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.8.3-2) ...
Log ended: 2018-10-16 12:48:53
Log started: 2018-10-16 12:49:23
A korábban ki nem választott pavucontrol csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 807155 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: .../pavucontrol_3.0-4_amd64.deb ...
Kibontás: pavucontrol (3.0-4) ...
Beállítás: pavucontrol (3.0-4) ...
Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.60ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.23+linuxmint3) ...
Aktiválók feldolgozása: bamfdaemon (0.5.3+18.04.20180207.2-0ubuntu1) ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf-2.index...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.8.3-2) ...
Aktiválók feldolgozása: gnome-menus (3.13.3-11ubuntu1.1) ...
Log ended: 2018-10-16 12:49:28 -
válasz
Dani_kp #9955 üzenetére
sudo apt-get install pulseaudio-equalizer
Ez a parancs mindig a legfrissebbet fogja felrakni!!! Synapticban ki kell választanod a verzió kényszerítést a Csomag menüpontnál!
Most felraktam és működik, előtte le volt szedve a friss bionic verzió persze és egyből kijelöltem synapticban a PPA-s verziót. Viszont felraktam a panelre is az equalizer kisalkalmazást. Elindítottam egy YT music-ot és most lehet állítgatni és eddig még jó, a panel kisalkalmazással is lehet állítani.
A panel kisalkalmazást kell utólag felrakni, valamint felraktam ezt a fil-plugint is, nem tudom ennek van-e valami köze hozzá:
ettől független dolog, de inkább a sudoapt
-get helyett használd asudo apt
csomagkezelő parancsot. -
Dani_kp
addikt
válasz
ubyegon2 #9951 üzenetére
Szóval, ezt a részt megcsináltam csak meg:
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install pulseaudio-equalizerDe sehol semmi, mi felett siklottam el?
szerk.: most látom, hogy van még lejjebb is hsz, akkor egyelőre neked sem megy.
-
-
válasz
Dani_kp #9948 üzenetére
Sokan emiatt használták a pulseaudio eqaulizer-t,
de mintha az új 18.04 alapon már valami miatt nem működne a legfrissebb, így több helyen olvastam, hogy aPulseEffectskezdi kiváltani. Nem fentiek miatt váltja le.....update
Próbáld ki ezeket, megy az eqaulizer is, én inkább azt használom az egyszerűsége miatt.......No, megvan mi volt a gond, Mint 19-re felrakva az equalizert, egyszerűen eltűnik, így az első linkben lévő módszerrel tettem fel, az a verzió működik rendesen a saját tárolóssal szemben:
ez a PPA-ja:sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install pulseaudio-equalizerA PulseEffects-et fentiek miatt még nem használtam.
******************************************************************frissítés
Most nézem, hiába van rögzítve a PPA-s csomag, mégiscsak eltünt ez is!
# Hang Linux alatt - equalizer, pulseeffects
-
válasz
0xmilan #9773 üzenetére
A szarkazmus meg az irónika elég távol áll tőlem.....(esetenként fél méterre is)
Hasznalhato mar a 19 bugok, akadasok, stb. nelkul?
Elméletileg igen, már két hete az bootol be nálam, most már fel sem tűnik, nem csinál különösebb galádságot. Egy dolgot próbáltam, amit említettek a linuxmint.hu-n, a pulseaudio-equalizer felrakása. Na az valóban eltűnik telepítés után, meg kellett trükközni a webupd8-as PPA-val és azt zárolni synapticban, hogy ne frissüljön a tárolós verzióra. Egyedül a Firefoxot cseréltem ESR-re, de olvastam itt a Qbittorrent nem megfelelő működéséről is, nálam tökéletesen működik az is.
Amit tapasztalsz, az lehet valami XFCE-s dolog is, mintha olvastam volna, hogy ilyen session gond volt valakinél, volt akinél a lightdm rosszalkodott. (a legelején egy boot után nekem is a default háttér jött elő a felrakott helyett, de ezzel nem foglalkoztam, amit azóta beraktam, ugyanúgy ott van még)Mindenképpen érdemes reinstall-t adni neki, ha megvannak a konfigjaid, mert ilyenkor szinte lehetetlen kinyomozni, mi és hol romlott el.
Ja és a desktop mellett a HP 8570p-re is Tara Cin került 3 hete, ott semmihez nem nyúltam, minden működik flottul. Lezárásra alszik, felélesztés után minden jól megy tovább.
-
Lathronos
őstag
válasz
devil-k #4490 üzenetére
A hang leginkább a hangkártya és hangszórók minőségétől függ tapasztalatom szerint. Nálam ezzel a Logitech hangszóró szettel és egy alap integrált Realtek-kel gyönyörű hangja a linuxnak is. Valamint a Pulseaudio-equalizer csomag telepítésével tovább javíthatsz rajta ha szükséges
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest