Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz K0zm0 #13429 üzenetére

Tényleg gyorsan állítottad be egyébként! :D Ha egy ilyen parancs végén valamilyen érték áll, akkor az mindig egyedi érték és egyéni preferenciák szerint célszerű beállítani. Ha benézel a /var/log/journal mappába, látni fogod, hogy alapból két külön journal file keletkezik és amikor ezek majdnem elérik a 100 megát, akkor kezdenek egy újat, a régiek meg gyűlnek szépen, mint általában a log fájlok szokása ez.

Itt most van ennyi fájl, ha az usernek van bőven helye, akkor ez se gond, kb 1 giga volt, amit itt látsz. Arra gondoltam, hogy ha itt megadom a 100-as értéket, az nem lesz optimális, no de akkor mit csináljak? Nem adok meg értéket, hanem azt mondom, hogy legyen a két aktuális és két régebbi, ez ugye 1-1, mert van egy system és egy user. Ehhez ezt a parancsot fogjuk használni:

sudo journalctl --vacuum-files=4

A végén az érték jelöli, mennyi fájl fog megmaradni és tényleg:

Mindkét mód jó, de ez a darabszámos nekem jobban értelmezhető, ja és minimum 2 lehet az érték, mint kiderült az imént!

Itt írják legegyszerűbben ezt le: Managing Journal Size

Ez egy kicsit bővebb: How To Clear The systemd journal Logs

Ebben már az is látszik, hogy amit a kolléga mintának beírt, az az újabb rendszerek miatt már 500M, az kb akkora, hogy belefér a 4 darab fájl.

Ha valahol értéket látsz egy parancs végén, mindig tisztázd, a rendszerednek mi az optimális érték. ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés