Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Black&White #10149 üzenetére

Mint 18.3 van most fent.

Ez tiszta telepítés volt vagy frissítetted 18-ról?

ráadásul mentés hiányában kezdhetném újra bekonfigolni az egész rendszert.

Van /home-od külön, így ha azt csatolod majd az új telepítésez, akkor a konfigolás jó részét megúszod. Én még soha nem alkalmaztam külön /home-ot, valaki majd leírja mi a célszerű menete a telepítés után a csatolásnak, mivel az általad telepített programokat is fel kell raknod telepítés után. Logikusan én ezt tenném először és utána írnám felül a konfigokat a /home csatolásával.

A /home-on kívül olyan fájlokat érdemes menteni, amikben eszközöltél változást, például FSTAB, sources.list, főleg a PPA-k miatt.

xdg-utils is most frissült, az is megkavarhatta nálad a dolgokat, ha mdm van fenn....nehéz megállapítani a hiba okát, mivel a képen látható javaslatban is írt helyen lehetne bővebbet megtudni.

Elméletileg ez a parancs kilistázza a telepített programokat, de hogy ezt egy az egyben lehet-e alkalmazni úgy, hogy új telepítés után beírod a sudo apt install után......
    (fogalmam sincs, de ha van kedved próbáld ki, persze tiszta telepítés után, akkor sok gondot csak nem okoz)
    cat /var/log/dpkg.log |awk '/ install / {printf "%s ",$4}'

ezek is listázzál a telepített és törölt programokat:

grep " install " /var/log/dpkg.log
    grep " remove " /var/log/dpkg.log

Szóval a helyreállítás elég kétesélyes, érdemesebb talán újratelepíteni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés