Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7792) bambano


bambano
titán

innen: nem kompatibilitási problémák vannak, hanem alapvető filozófiai. bizonyos határokat nem lehet átlépni, mert ha átléped, az már nem az a dolog. ha az a termék alapfilozófiája, hogy kiss, ez az alapvető megkülönböztető tulajdonsága, akkor ha elbonyolítod, az már nem az a termék lesz, hanem egy másik.

a vega kaja is addig vega kaja, amíg nem raksz bele húst. ha raktál bele húst (=megsértetted az alapvető megkülönböztető tulajdonságát), akkor az már nem vega kaja.

vagy a klasszikus adatbáziskezelési probléma: lehet-e elsődleges kulcsot módosítani egy rekordban? NEM lehet. mert ha módosítottad, az már egy másik rekord. ha a telefonodban átírod a telefonszámot, akkor másik embert fogsz megcsörgetni.

ez az alapvető probléma a systemd-vel meg a btrfs-sel. a linux és a windows között a fő megkülönböztető tulajdonság, hogy a linux kis, okos, egy feladatra koncentráló programok hatékony összekapcsolásáról szól, a windows meg nagy böszme monolitikus cuccok futtatásáról. ha a linuxot nagy böszme monolitikus programok futtatásának irányába fejleszted, akkor az egy linux kerneles windows lesz, nem pedig egy unix.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.