Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22352) Frawly válasza #20749568 (#22351) üzenetére


Frawly
veterán

Fent lehet tartani, de a technológia, tudomány mindig is úgy fejlődött, hogy voltak különcök, akik nem tartották fent a jogot a szemellenzősségre, és nem elégedtek meg az az addig ismert megoldásokkal, hanem kifejlesztettek, kikísérleteztek jobbat.

A példád kiváló, a Win és a Mac kb. ilyen vegetához meg instant poros megoldásokhoz hasonló valami. Bár a Vegetával addig nekem nem volt bajom, amíg nem rontották le a minőségét, meg nem kezdte boldog boldogtalan klónozni. Instant kávét mindig is utáltam, rossz az íze, nincs rendes ereje. Ja, instant, gyors, de ízre is rossz, meg drága is.

(#22354) Frawly válasza #20749568 (#22353) üzenetére


Frawly
veterán

Szokott, de én hála az égnek nem vagyok olyan :DDD Mivel nem is vagyok annyira átlagtól eltérő, csupán a szemellenzőt próbálom elhagyni, több, mint kevesebb sikerrel. Ez ilyen, közben meg próbállak meggyőzni, hogy senki nem halt még bele egy kis látókörtágulásba.

(#22356) Frawly válasza #20749568 (#22355) üzenetére


Frawly
veterán

Ez nem poén meg szórakozás. A hatékonyság nem mindig másodpercben mérhető, bár sokszor abban is kifejeződhet, és számíthat, ha egy gyakran végzett műveletről van szó.

Erre jó példa ezek a modern hangfelismerő meg OCR megoldások. Látszólag nagyon kényelmesek, hogy csak diktálsz a gépnek, meg azonosítja neked a karaktereket. Azt hinnéd, hogy hatékonyabb, mert nem kell gépelgetni. Közben meg egy gépíró sokkal gyorsabban viszi be a szöveget hagyományos gépírással, mint te a Sirinek diktálod, meg az OCR megoldásoknál kevesebb hibával is (és gyorsabban, mert gyorsabban gépeli be, mert az OCR hiába gyorsabb, azt is végig kell olvassad, hogy jól ismerte-e fel). Ja, nem poén, mert eleinte kényelmetlen volt neki megtanulni, de aztán hatékonyságot nyert vele, és ha megkérdezed, el fogja neked mondani, hogy érdemes ezzel nekiállni szórakozni, érdemes némi facebookozási időt feláldozni ennek érdekében, és egyáltalán nem a felsőbbrendűrségről szól.

Vagy pl. ahogy a GUI-t is meg az asztalra mentés is hatékonynak érzed, az nem jelenti azt, hogy az is. Mert látszólag a legkényelmesebbnek tűnik, hogy minden kint van képernyőn, minden ikon, eszköztárikon, neked csak kattintani kell. Meg célozni az egérrel. Meg csak egyet kattintani. Vagy mégse, mert ha nem az első GUI, mappa, menü, fül mélységben van a funkció, akkor előbb arra katintva azt kinyitni, majd még utána sok elem beazonosítása után becélozva kattintani. Közben meg ha gyorsbillentyűkkel csinálod, az egy lépés mélységben van, mindegy, hogy a GUI-n mennyire eldugott funkció, ki van-e vezetve eszköztárra, ribbonra, asztalra, tálcára, a hozzá tartozó billentyűkombinációval eléred azonnal, közvetlenül, és még akkor is működik, mikor a GUI elemek egyébként takarásban lennének, és nem is látod őket. Igen, cserében nem tűnik először annyira felhasználóbarátnak, mert neked kell tudni, megtanulni, meg fejben tartani, hogy melyik billkombó mit csinál, de ezt az ember egy idő után megszokja, és már nem is gondol rá, hanem csak ösztönből viszi be a mozdulatokat. Ez épp olyan, hogy mikor sokszor írsz be egy jelszót, meg PIN kódot, akkor a végén már nem is az egyes karakterekre emlékszel, hanem a mozdulatsor az izommemóriában egészként rögzül.

És a billentyűk megtanulása is egyszerűsíthető, ha valami séma mentén megy. Ahogy pl. a legtöbb mai megoldásban vannak sztenderd billkombók, Ctrl + C másolás, Ctrl + V beillesztés, Ctrl + X kivágás, Alt + F4 bezárás, Ctrl + S mentés, stb. (ez az IBM-MS séma), úgy vannak még ilyen általános sémák, amik máshonnan származnak, Vi/vim-billentyűk, Emacs-kiosztás, Wordstar-kiosztási séma, stb.. Ezekre a sablonokra sok alkalmazás felkészíthető, így igazából csak egy sémát kell tanulni. De lehet saját sémákat is csinálni, pl. nálam a pálcikaszupermen WM-ben, Win + betű kombóra közvetlenül alkalmazások nyílnak, és a betű majdnem mindig az alkalmazás nevének első írott vagy kiejtett betűje, mert épp ezt találtam ki. Így Win + F -re indul a Firefox, nem kell fejben tartani. Win + T -re a terminál, Win + B bittorrent (a T az foglalva van ugye másra). Így Win + kisbetű vagy nagybetű vagy 0-9, stb-re megvan, hogy mi van bedrótozva. De akinek ez a rendszer nem jön be, az kitalálhat mást, én pl. több módszert is alkalmazok, pl. dmenu vagy terminálos fzf-fel is tudok alkalmazást indítani, amikor az alkalmazás nevéből 1-2 karaktert viszek be (ezeknek nem kell a név elején sem lenni, meg egymás melletti karaktereknek sem kell lennie), ez kicsit a Start Menü keresés funkciójára hasonlít, de annál fejlettebb, mert körülbelüli, pontatlanul írt neveket is felismer, és így sokkal hatékonyabban szűkül az alkalmazáslista (vagy dokumentumok, vagy akárminek a beadagolt listája, nem csak alkalmazásokhoz jó).

De ugyanígy a terminálban, konzolban az interaktív shell. Nem is kell végiggépelnem a parancsot meg elérési utat. Csak a parancs, mappa, fájl nevének első betűje, a többit Tab-ra egészíti is ki, sőt, minél több mappa mélységben van valami, annál gyorsabban szűköl már csak a névkiegészítés egy almappára, aminek az egész neve kiegészítődik Tab-ra (még csak kezdőbetű sem kell, és így akkor is működik, ha egyáltalán nem emlékszek az adott mappa nevére). Így lényegében 1 betű plusz fekszek a Tab-ra és már ott is vagyok. Na, most ezt csináld meg te Mac Finderben vagy Windows Intézőben, vagy Cinnamon Nautilusban, vagy akármiben. Ja, cé meghajtó, x mappa, y almappa, de közben egy csomót kell görgetni, ha túlszaladtál, visszagörgetni, végigolvasni a hosszas listát, mire megtalálod (ha egyáltalán emlékszel vagy a nevére vagy az ikonjára), amit akartál, akkor katt-katt, de minden mappa mélységnél ezt eljátszani. És amit te hatékonyabbnak gondoltál az elég sok másodperc már a végén, közben meg a szupemen WM-ben meg terminálban továbbra is csak 0,5 mp-ig tartó pár billentyűs nyomás. Akkor is ha 1 mélységben van, akkor is, ha 100 mélységben, akkor is ha emlékszel a nevére, akkor is ha nem.

Az is igaz, hogy néha vannak ellenpéldák is. Pár hónapja feltettem a Handbrake nevű konvertálóprogit, amit nem használok, helyette ffmpeg megy, de valakinek kellett segíteni, akinek GUI-s megoldás kellett (ami megint nem hatékonyabb, de ragaszkodott hozzá). Felment sudo pacman -S handbrake kiadásával. Indítanám, de nem találom, terminálban h+Tab Tab, dmenu + handbr, fzf-script + h, hand, hbr, handbrake, sehogy nem találtam semmit. El kellett indítanom egy grafikus menüalkalmazást, és ott a kategóriákat végigtallózni, abban elindítani a Handbrake-et. Mikor már futott, htop-pal ránéztem, akkor derült ki, hogy az a nyomorult szerencsétlen „gbh” néven fut, ami valószínű a gtk hand brake rövidítése, valamelyik elmebeteg fejlesztő azt hitte, hogy poén ilyen titkosított, random nevet adni neki. Szóval itt kivételesen nem volt hatékonyabb, de ebbe fejlesztői balfékség játszott bele, meg ilyen általában szökőéveként egyszer fordul elő.

(#22358) ubyegon2 válasza Frawly (#22356) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Úgy látom másik szemellenzős topiktársat se nagyon bírod meggyőzni, pedig nagyot mentél ma, koma! :D

vagy Cinnamon Nautilusban

:W De ilyen galádságot ne írj! Sírok, mint a bornyú...... Cinnamonnal Nemo van!

Nemo Nemo Nemo Nemo...... capisci?

Szerintem lehetnél a Látóasszonyok topikjában hatékonysági látóasszony és természetesen a pálcikaWM-ek öreganyja is! ;]

[ Szerkesztve ]

(#22359) F34R válasza ubyegon2 (#22358) üzenetére


F34R
nagyúr

:DDD

(#22361) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Nagyon kedvelem az e-inkes kütyüket, főleg amikor lehet ezerrel moddolni.
Legjobb kombó, Alpine linux egy Kobo-n:

Forrás

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#22362) ubyegon2 válasza #20749568 (#22360) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Te az örök kezdő vagy, neked még a szemellenzős fázis sincs meg, te még teljesen vak vagy

Hát ugye én ezzel teljesen tisztában vagyok, de Frawly jókomám már több ízben megelőlegezte nekem ezt a nemes címet! Hát vitatkozom én bárkivel is? Ilyesmin? :D

(#22359) F34R

Most már amúgy Te sem fogod megúszni , főleg a tegnapi beszólásod miatt! ;] A hitetlenkedők látóasszonya simán lehetsz!

[ Szerkesztve ]

(#22364) ubyegon2 válasza #20749568 (#22363) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Na jó, néha tényleg, de csak azért, nehogy azt gondolja valaki, hogy én még vitatkozni se szoktam soha! Szóval így.:K

(#22366) ubyegon2 válasza #20749568 (#22365) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Igen, no meg azért is, hogy meglegyen az a fajta öröme is, hogy vitatkozhat és legyőzhet! Azért is húzom sokáig, hogy minél később érje csalódás a vitapartnert! Szerintem tök szimpatikus a hozzáállásom. Nem? De! ;)

(#22368) Rimuru válasza #20749568 (#22367) üzenetére


Rimuru
veterán

Pont most szenvedtem egy teljesen excelre szabott tablazattal. A jo hir hogy semmi se mukodik libreoffice alatt amire nekem szuksegem lenne (minden is van benne... makrok, cellavedelem, online forrasbol valo behuzas, stb).

Vegul papir+toll lett belole.

Vigyázat, csalok!

(#22370) Di Natale válasza #20749568 (#22369) üzenetére


Di Natale
aktív tag

2015 óta használok Linuxot, de a mai napig tud meglepetést okozni. Legutóbb az önéletrajzommal kínlódtam. :DD Kezdek rájönni ha grafikus felületről van szó, abban a Winfos a legjobb.

(#22372) Rimuru válasza Di Natale (#22370) üzenetére


Rimuru
veterán

Latex oneletrajzhoz (is) tokeletes. ;)
Texstudio eleg sokat tudo multi platformos grafikus feluletet biztosit.

Vigyázat, csalok!

(#22373) ubyegon2 válasza #20749568 (#22367) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Több ilyen önfeláldozó jóságos szamaritánusra lenne szükségünk mint te vagy

Valóban, csak én ne fussak össze eggyel se! :P

(#22374) Frawly válasza ubyegon2 (#22358) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, bocs, arra emlékeztem, hogy valami n betűs, akkor nem Nautilus, hanem Nemo. Fene se bírja ezt a sok szutykot megjegyezni, hogy melyik-melyik, azonos kezdőbetű, mindkettő latinos név, mindkettő fájlkezelő(nek szánt valami, de arra nem alkalmas normálisan), stb..

Látóasszonyok topikjába nem vagyok érdemes, mert a kolléga szerint nem látom jól. Ez van, rossz a kristálygömböm.

Egyébként neked nem a szemellenzős címet előlegeztem meg, hanem ezt az örök kezdőt, amit te találták ki.

#22361 Apollyon: az e-ink elég nagy királyság, de egyrészt drága, másrészt a nagy lagja miatt desktopos felhasználásra nem jó, lassan váltja a pixeleket. Olvasni való, szöveget, arra is csak nappal, de arra tényleg nagyon jó, mivel nincs benne háttérvilágítás, meg hasonlít a természetes papírra, tintára, ezért kíméli a szemet.

De annak ellenére nagyon jól mutat ezen a kijelzőn, bejön ez a ff-es retró kinézet. Amúgy milyen felület ez? Matéra hasonlít, de az nem fér bele 120 megába. A shellt sem tudom micsoda, sh, olyan Linuxon nincs, symlink szokott lenni valami másik shellhez.

(#22375) Frawly válasza Di Natale (#22370) üzenetére


Frawly
veterán

Nem kötekedésből, hanem tényleg érdekel, hogy mivel csináltad az önéletrajzot, és mi volt vele a baj?

Én plain XeTeX-et használok (nem csak önéletrajzra, hanem mindenféle formázott szöveges dokumentumra, ami nyomtatva lesz, vagy pdf-ben kell küldeni), az Arch tárolóban lévő TeXlive base csomagból, ezzel pdf-be renderelek. Természetesen parancssori scripttel, mi mással, a .tex forráskódot neovim-mel szerkesztem. Pöpecül néz ki, mindenhol helyesen jelenik meg, nyomdai minőségben, OpenType fontokkal, CMYK színkódolást is támogatva. Szép, modern, azonnal látták rajta mindenhol, hogy TDP-hez konyító csinálta és kitűnik az átlag wordös önéletrajzok közül. Vagyis már jó pár éve nem is küldtem be sehova önéletrajzot, sőt, az utolsó 2-3 Linux telepítésemre a TeXlive-ot se tettem fel, mert csak nem volt szükség, hogy akárhova is papír alapon vagy pdf-ben küldjek be szöveges doksit, így nem kellett. De a .tex doksisablonjaim mai napig megvannak, ha szükség lenne rá, 5 percen belül beizzítom. Van mindenféle levél és önéletrajzsablonom, magyarul, angolul is, XeTeX-es és XeLaTeX-es forráskóddal is. Évek alatt alakultak ki.

Hamarabb az önéletrajz és Linux kombóval az a baj, hogy vannak még elmaradott magyar munkáltatók és fejvadászok, akik még a múlt században élnek és mindenáron MS Wordben akarják, mert csak (vagyis ők valami belső, szoftveres szűrőmegoldással indokolják), és ha LibreOffice Writerrel vagy Office 365-tel csinálod, az támogatja ugyan a .doc és .docx formátumot, de a fogadó gépen széteshet a formázás. De nyilván az MS Office / Word egy Windows + Mac only alkalmazás, így természetes, hogy azokon működik, és ezzel a húzással a Linuxot hátrányba kényszerítik önhibáján kívül.

(#22376) ubyegon2 válasza Frawly (#22374) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Egyébként neked nem a szemellenzős címet előlegeztem meg, hanem ezt az örök kezdőt, amit te találták ki.

Jogos! Kevertem a szűklátókörű-vel! :D Azt írogattad nekem párszor. Elég testvér kifejezések.

mint itt e:

Be is fejeztem a veled való vitát, mert a látóköröd szűk.
.....mert nem gondolod végig normálisan, megint szűk látókörű vagy

:Y

(#22377) Apollyon válasza Frawly (#22374) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Az e-inkben valóban nincs háttérvilágítás, viszont kijelző megvilágítás van (frontlight), sőt, már hosszú évek óta vöröses szín is: [link] – szóval a sötétben olvasás se gond már jó ideje.

Pár éve monitor is volt már low latencyvel, igaz az még csak szürkeárnyalatos volt meg prototype, meg az is lassabb az LCD és barátainál, de fejlődik a tech. Ma már színes is van, de a kontrasztjuk elég gyenge, viszont még ezt se nagyon tudtuk elképzelni 5 évvel ezelőtt, hogy ilyen lesz.

Azért ma már vimezni (szöveget szerkeszteni), meg olvasgatni egy ilyen monitor is bőven jó volna, bár nekem a pwm mentes monitorokkal sincs bajom, egy 8-10 órás bambulás után sem fárad el a szemem jobban, mintha papírt olvasnék.

Egyébként amit linkeltem Kobo-t, azon egy openbox fut Alpine alatt. A hardver meg azért ilyen "gyenge", mert ez egy könyvolvasó ugye, ami arra lett kitalálva, hogy csak plain text-et olvass rajta (meg DRM-es könyveket, de az most mindegy). A shell meg gondolom ez: [link]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#22378) F34R válasza ubyegon2 (#22362) üzenetére


F34R
nagyúr

uby, bevetted a reggeli paleszt te rendesen? ha nem akkor gurits le egyet hogy jobban elorelass. ;]

(#22379) ubyegon2 válasza F34R (#22378) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem, még nem vettem magamhoz! :N Nem nagyon segítette eddig az előrelátást, de visszafelé mondjuk jobban látok, ez igaz.

(#22380) Di Natale válasza Frawly (#22375) üzenetére


Di Natale
aktív tag

A kérdésedet saját magad megválaszoltad a hozzászólásod második felével. Szívás volt .doc-ra konvertálni.

(#22382) Frawly válasza Di Natale (#22380) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, de ha konvertálás, arról nem a Linux tehet, hanem aki tőled a formátumot kéri, kényszerítve, hogy azt használjad. Egyébként, ha konvertálsz, akkor is inkább a docx-et ajánlom, doc-ot már semmiképp ne használj, ha egy mód van rá. Dokumentum bonyolultságától függően az rtf is szóba jöhet.

Én egyébként docx-re Pandoc-kal konvertálnék. Előre szólok, hogy az se GUI-s. Bár valami grafikus frontend biztosan van hozzá, olyan mélyre nem mentem bele.

Azért docx, mert az egy zippelt, XML file, félig-meddig nyílt formátum. A doc teljesen zárt, teljesen bináris, azt szívás bármi alatt konvertálni, még Windows alatt futó MS Word is sokszor elkutyulja a konverziót, szétcsesz benne formázásokat, hiányoznak feature-ök, vesznek el adatmezők, stb..

Szóval téged nem a Linux meg a GUI szivatott meg, hanem a HR-es Mancika, aki Windows only formátumokba várja a szutykait, másra kényszerítve a kakát.

#22381 Aweriot: ne bántsuk szegény HR-es. Nincs neki ezeket ideje megtanulni, biztosan ő is Mac-es. Muhaha.

Komolyra fordítva, én a doc-ban azt nem értem, hogy miért szerkeszthető formában kérnek önéletrajzot. Mert a doksiformátumokat két nagy csoportra lehet osztani, szerkesztésre szánt, és megjelenítésre (nyomtatás is ennek minősül) szánt. Na már most szerkeszthető formátum akkor kell, ha a fogadó oldalon bele akarnak szerkeszteni. De HR-es Mancika mit akarna az én önéletrajzomba beleszerkeszteni?

Azért kéne mindenhol pdf-et kérni. Egy nyílt, szabványos formátum, bármilyen progi elő tudja állítani, bármilyen OS alatt. Amelyik szoftver nem tud pdf-be menteni, ahhoz is lehet telepíteni pdf-nyomtatót, ami virtuális nyomtatóként fogadja a nyomtatandó anyagot, de pdf-be menti. Nyomtatni viszont tényleg bármelyik program tud.

A pdf-nek további előnye, hogy már olvasó sem kell hozzá, megnyílik telefonon, böngészőkben, stb.. Plusz nem tartalmazhat vírust, malware-t, egyéb csúnyaságot. Illetve mivel nyomdai formátum, ezért nem esik szét a fogadó oldalon, mindegy milyen gépen, milyen képernyőn, milyen felbontáson nyitják meg, mindenütt mm-re pontosan úgy néz ki, se margók, se betűtípus, se semmi nem csúszik el benne. Wordnél ez simán megtörténik.

De pdf helyett ugyanolyan jó a ps, dvi, stb. formátum is, annak csak az a hátránya, hogy nem minden nyitja meg őket, speciális olvasószoftvert igényelhetnek, amitől átlag HR-es meg ECDL Magabiztos Felhasználóné Mancika megijed. Pdf-ről azért már hallott, azt ismeri, azt megnyitja a windowsos szutyka is.

(#22384) lionhearted válasza #20749568 (#22383) üzenetére


lionhearted
őstag

Azért nyomatják a fejvadászok(!) szerkeszthető formátumot, mert kiveszik belőle az elérhetőségedet, hogy ne tudják megkerülni.
Helyi HR-esnek meg nem tudom, lehet ott is jár valami fejpénz... aztán mindenki tartogatja a kis "titkait"...

Tegnap még működött...

(#22386) Frawly válasza lionhearted (#22384) üzenetére


Frawly
veterán

Erre is meglenne a kulturált mód. Az angol fejvadászok úgy csinálják, hogy weboldalra többféle formátumban is (pdf, rtf, odf, stb., nem csak .doc meg .docx) feltöltheted az önéletrajzod, amiből egy szerver script kihalászgatja az adatokat (de csatolmányként megtartja az eredeti önéletrajzot is, ha nyomtatni kéne), XML-es doksiként mentve, és még utólag is szerkesztheted az XML-es szűrést, ha látod, hogy valamit nem jól hámozott ki belőle a script, vagy észreveszed, hogy az egyik adatmező üres, ami pedig lényeges lenne, és az önéletrajzban sem szerepel, akkor még kézzel átjavítgathatod. Ez aztán központi adatbázisban tárolódik az online accoutodhoz kapcsolódóan, és ha véletlenül nem is hívnának be arra az állásinterjúra, ahová jelentkeztél, de ha fejvadászka talál neked valami más paszentosat, akkor más munkáltatók megkereshetnek, behívhatnak interjúra.

De lényegében erről szól a LinkedIn is, csak az közösségi oldalas formátumot ölt, nem csak szimpla online adatbázis.

(#22387) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Figyu! Mutassatok már nekem léci Windows 10 30 napos próbaverzióhoz egy dlinket! Lehet tesztelni kell egy távoli gépet 3ds Max-szal és Linux Mint van jelenleg a gépen.

Köszi előre is.

Nekem a MS oldala ezt írja:

Ön azért került erre a lapra, mert az operációs rendszere nem támogatja a Windows 10-es adathordozó-készítő eszközt, és meg szeretnénk róla bizonyosodni, hogy Ön letöltheti-e a Windows 10-et. [link]

Így meg nem enged letölteni.....

Valamint azt írja a 3ds Max oldala, hogy ezeken fut:

Microsoft® Windows® 7 (SP1), Windows 8, Windows 8.1, and Windows 10 Professional operating system

Most akkor a Win10 Home azt miért nem jó, az annyira kibelezett valami lenne?

Fenti linken mégiscsak enged valamit leszedni, ez lenne a próbaverzió szerintetek?

Vagy innen?

[ Szerkesztve ]

(#22388) Apollyon válasza ubyegon2 (#22387) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem tudom ma már hogy van, de régen lekaptad a ms oldaláról a windóz isót, és 30 napig használhattad a rendszert mindenféle kulcs és barátai nélkül. Az biztos, hogy win7-nél ez így volt, meg eleinte win10-nél is, pláne, hogy pár éve akkor is felfrissült win10-re, ha nem akartad.

Már rég csináltam linux alól bootolható windóz pent, windóz alól meg rufusszal oldottam meg, még az iso-t is lekapta hozzá amelyiket akartam.

Btw 3ds max neked kell? Blender ménem jó? ;]
Bő ~10 évvel ezelőtt amúgy én is 3ds maxoztam hobbiból, még könyveim is vannak, jó cucc, de baromi sokat kellett tanulni hozzá.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#22389) ubyegon2 válasza Apollyon (#22388) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Már rég csináltam linux alól bootolható windóz pent, windóz alól meg rufusszal oldottam meg, még az iso-t is lekapta hozzá amelyiket akartam.

No ez meg a következő problema lesz, hogy Linux Mint alatt kell kiírni az iso-t. :Y Anno olvastam erről biztosan, de mivel nem érdekelt, most homály van, de nekem kell értelmes tanácsokkal levezényelnem ezt is. Úgy látom amúgy, hogy az előbbi MS linken lévő iso kulcs nélkül használható, vagy majd vesznek Frawly-féle ebayes kulcsot...

Btw 3ds max neked kell? Blender ménem jó?

Vész esetére én is a Blendert meg a Maya-t nézte ki, de 3d modellezést kell tanulgatni és ha munka lesz belőle majd, célszerű eleve a 3ds Max-on tanulni. Nem én tanulom amúgy meg instruálnom sem nekem kell majd szerencsére, párom gyereke. Lány, de szerencsére jó agya van, mint a szivacs, úgy tanul. Majdnem én is ilyen hatékonyan felejtek. ;]

Ja igen, ha tudjátok Mint alatt mivel kéne kiírni Winx iso-t, tippet thnx. :)

(#22390) Rimuru válasza ubyegon2 (#22389) üzenetére


Rimuru
veterán

Sehogy, felejtsd el... install gentoo. ;]

Vigyázat, csalok!

(#22391) F34R válasza ubyegon2 (#22389) üzenetére


F34R
nagyúr

woeusb-vel tudod rairni linux alol. eza legutobbi megviccelos frissitett iso. :D leeht kihullik a hajad.

(#22393) Rimuru válasza #20749568 (#22392) üzenetére


Rimuru
veterán

Aztan meg fog lepodni amikor a fat32-re nem fer fel az egyik falj (a 4gb-s limit miatt). :DDD

dust -rb /mnt/
5.7G └─┬ mnt
5.7G ├─┬ sources
4.9G │ ├── install.wim
533M │ ├── boot.wim

Vigyázat, csalok!

(#22395) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Köszi, nagy segítség vagytok! :D De legalább ez a weousb tényleg jó tipp volt. Meg a Gentoo természetesen. :P

Ja, sajna az iso 5GB+, így fat32 megnyeklene, szerencsére ez az infó nagyon a fejemben van!

No 'stenáldjon benneteket, ha előrébb vagyok valamivel, még megjelenhetek ám bármikor. :K

(azért reménykedem benne, hogy valahogy megúszom a Winx telepítést, már majdnem elértem a 10 évet nélküle) :O

(#22396) F34R válasza ubyegon2 (#22395) üzenetére


F34R
nagyúr

az elmult fel evben tobb windows isot irtam mint elotte evekig osszesen, ellotte a winusb-vel csinaltam, majd woeusb-vel mar w10es lemezkepeket ..regebben meg sima dd vel felment a w7 is :U

(#22397) Rimuru válasza ubyegon2 (#22395) üzenetére


Rimuru
veterán

woeusb-vel ovatosan, ajanlom hogy enter elott olvasd el a manualt is. ;)

Vigyázat, csalok!

(#22398) ubyegon2 válasza F34R (#22396) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Most eggyel én is többet fogok kiírni, mint szeretnék. :N

(#22397) Rimuru

Mi a sz*rt óvatoskodjam! :D Nem megy, nem megy, 'sten keze lesz benne max, ha nem megy. De azért köszi a tippet.

(#22399) Rimuru válasza ubyegon2 (#22398) üzenetére


Rimuru
veterán

Ha nem hat nem. Csak par bitnyi irastol es par ora felesleges varakozastol mentettelek volna meg. :))

Vigyázat, csalok!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.