- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
Hali!
Lehet ,hogy nem teljesen passzól ebbe a topicba a téma , de ezt talán egy kicsit függetlenebb topic nem disztró specifikus.
Tehát:
Szeretnék egy kis összesítést ,ki milyen disztróra próbálkozott felrakni az xgl-t?Felment vagy nem?Ha felment mik a tapasztalatok, típus hibák?Milyen ablakkezelővel használta?
stb..
köszi. -
Eszleny
aktív tag
Tud valaki olyan csomagról amivel OSX típusúra lehetne átállítani a KDE-t (ubuntu vagy debian alatt)?
Linuxban még nagyon kezdő vagyok, ezért lehet, ha zavaros a megfogalmazás. -
Batman
őstag
válasz
dr_strange #208 üzenetére
Tetszik az ikonok betütípusa!
-
dr_strange
senior tag
ilyen a gnome-om most:
[link] -
ReJim
őstag
up?
-
ReJim
őstag
torsmo-nak hívják, most hirtelen csak suse-os oldalt találtam:
[link]
vagyis már megvan az eredeti oldala: [link] csak hibás...
ezt a hardware monitort egy fájl szerkesztésével lehet konfigolni... nincs neki külön toolja, vagy beállító panelja..(pont nekem való)
szólj ha a konfigurálásához kell segítség, bár nekem is sokat segítet a google... -
ReJim
őstag
válasz
T. Almeida #202 üzenetére
-
ReJim
őstag
[link]
szerintettek a kék, fekete, vörös árnyalalat megfér egymás mellet?
ikonokat nem tudjátok hol találok? (valami olyanok kellenének, ami se nem nagyon K se nem nagyon G kinézetű..) -
Yom
aktív tag
en 1x hasznaltam multi tabos aterm-et, neve: mrxvt.
Bővebben: link
nekem nem jott be. atlatszosagot nem lehetett megcsinalni, ugy ahogy akartam. azaz nekem nem sikerult. arrol, hogy hogy kell oldalra rakni a tab gombokat lovesem sincs. most az xfce terminaljat hasznalom. sztem sokkal jobb, es 1altalan nem eszik procit. Bővebben: link
-
ReJim
őstag
nos, mivel meguntam a kde hülyeségeit, és egy egyszerű, gyors ablakkezelőt akartam, ezért elkezdtem bekonfigolni a fluxbox-ot:
egyenlőre itt tartok... Bővebben: link
a mít még szándékozok:
ikonokat beállítani (idesk)
saját style, saját grafikával.
root-trailben infó a hdd hőmérsékleteiről.
meg lehet, hogy lesz valami dock app is... (bár nem biztos.. mert feleslegesnek tartom)
plussz szeretném megcsinálni az aterm-et (márpersze ha lehet), hogy tab os legyen, és mondjuk ne a tetején, hanem az oldalán legyen, mint itt: Bővebben: link
ebben nem tudtok segíteni? -
Yom
aktív tag
probalgatom allitani a .Xdefaults-ot, de az atlatszosag nem mukodik jol.
mrxvt*opacity: 50
mrxvt*opacityDegree: 50
mrxvt*transparent: True
mrxvt*transparentScrollbar: False
mrxvt*transparentTabbar: False
mrxvt*transparentMenubar: False
mrxvt*backgroud: #000000
ha igy van beallitva, nem atlaszo. teljesen fekete a hatter.
ha opacity elott ! jel van, akkor meg 100% san atlatszo.
Degree erteket barmire allitom, az nem szamit semmit.
hogy kell megadni, hogy csak 50% legyen az atlatszosag? man-ban es google n nem talaltam semmit. vagy lehet h csak en voltam lama, de semmi?! -
Yom
aktív tag
válasz
dr_strange #193 üzenetére
en nem igazan erre gondoltam...
hanem arra, hogy mit kell beirni a .Xdefaults file ba. azt nem talaltam a man-ben.
de azert tx -
Yom
aktív tag
valaki nem tudja, h mrxvt alatt, hogy lehet beallitani, hogy a scrollbar ne bal, hanem jobb oldalt legyen? esetleg aterm alatti beallitas is jo, mert mrxvt az atermbol ''lepett ki'' es lett multi-tab-os. (materm = mrxvt)
most keszul meg a desktopom. meg alap xfce4, par modositassal (hatter, es par aprosag). amint kesz kuldok kepet. nagyon meg vagyok amugy elegedve vele. szep, es gyors -
Batman
őstag
hupsz.
-
Batman
őstag
Hali!
Kérdés:
Kde 3.4-et hasznalok és arra lennék kiváncsi megoldhato e hogy az ikonok csak 1 asztalon legyenek lathatok, a többin ne.
köszi -
Batman
őstag
Egy nagy f.......
Erről a képről a pingvin?
Esetleg:
Bővebben: link -
Batman
őstag
Hali!
Kde 3.4 alatt vándorolnak az ikonok az asztalon.Az elején még vicces volt mindig keresgélni őket de most már nagyon idegesít.Minden bejelentkezéskor kicsit odébb van pár ikon és nem tudom miért. -
UhuMan
csendes tag
Valaki tud segíteni?Mandrake 10.1-em(kde) és ott hol lehet beállítani az hogy átlátszóak legyenek a menük, és a tálca??
-
Batman
őstag
Hu ez nagyon állat most próbálom ki az Enlightenment!
Hát elég franko, de még nagyon furcsa. -
doc
nagyúr
nem a terminallal van a baj, az jo igy atlatszon, hanem hoyg a hatteret ketszer is kirakja - egyszer kis meretben egyszer meg jol
ja, egyebkent gyanus nekem, hogy igy ranezesre pont akkora a kisebb kep, mint a TV-out felbontasa (640x480), ez nem lehet esetleg bugos Xorg vagy nvidia driver hiba? -
dabadab
titán
válasz
operator10 #150 üzenetére
Ezt a jo oreg ANSI control sequence-ekkel lehet csinalni (ha annak idejen BBS-eztel, akkor onnan ismerheted oket), ennek az oldalnak az aljan van roluk egy lista: Bővebben: link
Pl a kovetkezo azt csinalja, hogy a prompt sarga, utana meg kek karaktereket gepelhetsz:
PS1=''^[[33m\u@\h:\w\\$ ^[[34m''
(ha parancssoron viszed be, akkor a ^[ szekvencia ne kezzel gepeld be, hanem ugy, hogy nyomsz egy control-V-t, utana meg egy ESC-et (a ctrl-V altalaban arra jo, hogy utana a mindenfele control dolgok nem vegrehajtodnak, hanem kiirodnak) - azt viszont igy hirtelen passzolom, hogy szovegszerkesztoben hogy lehet bepotyogni egy ESC-et, de vki biztos tudja) -
doc
nagyúr
'reggelt.
ilyet látott már valaki? Bővebben: link
mitől lehet, és hogy lehetne megoldani?
amúgy Slackware 10.1, WindowMaker 0.92, de érdekes módon pár hónapja még ment (régebbi WM alatt) aztán egyszer csak elkezdte, és nem tudom mit tettem fel/szedtem le ami ezt okozhatja -
zLegolas
őstag
Up...
-
escie
őstag
válasz
operator10 #150 üzenetére
aha, sejtem mire gondolsz. mondjuk a futtathatóak sárgán látszanak, meg ilyesmi, ugye?
nekem alapból ilyen színes a kde terminálja...
szerintem nézz szét a Beállítások >> A konsole beállításai -nál. ezer dolgot be lehet állítani. átlátszóság, és egyéb nyalánkságok. -
operator10
senior tag
Helló
érdeklődnék hogy kde-ben a konzol betüszineket hogy tudom megváltoztatni,Tehát nem az ''egészre'' gondolok.Hanem láttam már olyat hogy pl:Más a ''root'' szine, a parancsoké,stb. -
_Petya_
őstag
Udv!
gnome alatt szeretnem ezt elkovetni:
, de a Gnome Menu --> Preferences --> Windows alatt nem az van, amit itt irnak. Lehet, mert nincs fent a sawfish? Vagy nincs bekapcsolva? Miért lehet ez? Tud valaki segiteni?
Petya
Javítottam a linket
Batman -
Batman
őstag
válasz
operator10 #145 üzenetére
ne add fel , amugy ha konsolra jobb egérrel rákatintsz ott előjön egy menu abban eltudsz jutni a beálltásokhoz.
-
escie
őstag
válasz
operator10 #141 üzenetére
ebben a topikban írtam lentebb erről, de már nem emlékszem, hogy kellett.
keresd meg, nem oly' hosszú még ez a topik... -
sidhe
tag
válasz
operator10 #141 üzenetére
azzal a leirassal, amit irtam mi a baj? sajna ennel tobbet nem tudok segiteni, leven anti-{kde,gnome} juzer vagyok.
-
sidhe
tag
egyebkent minden debian desktop juzernek ajanlom a No.1 magyar debian wiki-t a temaban:
[Szerkesztve] -
sidhe
tag
válasz
operator10 #138 üzenetére
sarge/etch/sid?
akkor tudod hogyan kell upgradelni, mi a baj? ha nincs meg repository-ban, akkor szerintem nem kene osszehekkelni egy frissitest, az eleg gazos. szerintem.
kde-t meg soha nem hasznaltam, de ha lehet, akkor google megmondja hogy lehet eltuntetni a keretet.
na tessek. nem is tudom miert vagyok ilyen jo
1- start konsole
2- right-click top bar
--> select advanced - no border
3- select 'settings'
--> 'tab bar' - hide
--> 'scroll bar' - hide
--> 'hide menubar'
And Voila, you have a borderless konsole.
legalabbis gugli szerint.
[Szerkesztve] -
sidhe
tag
válasz
operator10 #136 üzenetére
milyen disztrib? a frissites, es az, hogy az adott disztribucio repozitorijaban milyen friss csomagok vannak, az terjesztesfuggo.
-
operator10
senior tag
Sziasztok.
KDE 3.3.2-ben hogy lehet azt elintézni hogy a konsol körül ne legyen abszolut szegély, keret.Az istennek nem jövök rá
És esetleg hogy tudnám frissíteni a kde-t a legfrissebre?/hú de szépen kifejeztem magamat/ -
tierbatyo
senior tag
Bővebben: link Ez alapjan csinaltad? Ez nem tunik bonyolultnak, csak nekem nem mukodik igy.
-
tierbatyo
senior tag
Probalta mar valaki? Bővebben: link Nekem nem sikerult mukodesre birni.
-
zfarkas
senior tag
Vettem rá 1 nap fáradtságot, és a WindowMaker helyett elkezdtem az XFCE-t használni.
Háát... Nagyon bejött! Eszméletlen jó ez a desktop rendszer!
Most keresek hozzá témákat.
Feltettem hozzá néhány plugint (a panelra), igen jóóóó!
Csak ajánlani tudom, még a WindowMaker után is! -
dabadab
titán
''10 éve használtam utoljára Slackware-t, amikor még floppy-n jött ki''
Akkor az biztosan regebben volt, mint tiz ev, mert '95-ben a Chip magazin CD mellekleten ott figyelt, nem kellett floppykkal vacakolni
Oh, a regi szep idok, amikor kolcsonkertem meg 4 mega ramot (a meglevo 4 mello) a Cyrix 486 DX40-embe, hogy le tudjam forditani a kernelt -
escie
őstag
válasz
dr_strange #119 üzenetére
nekem is a legújabb kde megy, de még nem bírtam eltelni az alap témával.
az alsó panelen a tooltip, meg az ablakok jobbfelső sarkában a három gomb... ...állati ízlésesen meg van csinálva... -
dr_strange
senior tag
Legyen egy KDE-s desktop is, ha már frissítettem 3.4.1-re:
KDE 3.4.1, ReLuna téma, konsole -
Husky
aktív tag
Naa, ez nem egy kinek nagyobb a faxa topic, hanem ötletadó másoknak akiknek esetleg pont a tiéd jönne be.
Egyébként a gnome-on 6nome, az E17-en clean-e17 theme van (az óra skinjét a default theme-ből visszamásoltam), a háttér meg ötpercenként cserélődik a National Geographic Pic of the Day archívumából... Más extra nincs rajta, a transzparens ablakot is csak a screenshot kedvéért lőttem be. -
PWR
aktív tag
very good topik, kár, hogy mostanában alig van idöm PH!-zni... gratula!
-
Husky
aktív tag
E17, Gnome, Gentoo:
Default: Bővebben: link
Csicsával és VPS-szel: Bővebben: link -
Sipi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Bittorrent topik
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- MotoGP & WSBK
- Autós topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest