- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ivqkzy-: Eddig
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz
sh4d0w #89933 üzenetére
"Az Ubuntu egy Linux-disztribúció (a Linuxok Windows-a)."
termeszetesen elirtam azt a kommentet, ertelemszeruen (hisz alapbol ezzel jottem ide) azt akartam, hogy "annyi volt a kerdesem lenyege, hogy egy ubuntu az jol mukodik e ryzenen vagy sem"
lehet en fogalmazok felreerthetoen, vagy nem tudom, de furcsalom hogy ennyire fennakad rajta mindenki, ugyhogy egy osszefoglalo :teljesen mindegy nekem, hogy az ubuntunal van-e linuxabb linux vagy nincs. dolgozok egy cegnel. kicsit devops, kicsit app engineer, de ez teljesen lenyegtelen is. MINDEN olyan host, amihez nekunk csapat szinten kozunk van vagy mar most ubuntu server, vagy ubuntu server lesz.
en mindossze egyetlen dolgot akartam : nehezen tudok tanulni/gyakorolni itthon, mert csak M-es maceim vannak, mert a ceges gepem is M-es mac es a privat gepem is az, M-es macen a virtualizalas meg egy rakas szar, nincs ra jobb szo. akarok egy gepet venni, amire felraknek pont azert egy ubuntut, hogy olyan kornyezetben tudjak gyakorolni/tanulni, ami legalabb OS szinten megegyezik azzal amiben a munkaban dolgozok.
mivel ez teljes mertekben csak magamnak lesz, en fizetem meg minden, ezert probalom amennyire lehet koltseghatekonyan megoldani , ezert legegyszerubb, hogy veszek egy hasznalt brand gepet.
nezegettem ezeket, azt talaltam egy lenovo tiny-t (a tiny fontos, mert egy polcon lesz a TV alatt a szekrenyben) ami arban tetszik, specben tetszik, DE RYZEN APU van benne.ezert beirtam ide, hogy van valami gondja vele a linuxnak (azon belul az ubuntu serverre kerdezetem, mert azt fogok hasznalni rajta) , vagy nincs. ennyi.
nem tudom hogy kanyarodtunk oda, hogy most az ubuntu az a linuxok windows-a vagy sem, nekem ez tokmindegy. en akarok egy legalabb alapjaiban megegyezo gepet itthonra, hogy tudjak rajta gyakorolni meg tanulni. tok nem erdekel, hogy jobb-e ez a linux vagy az a linux, en 80% ubuntu serveren dolgozok es 20% Cent OS, nagyjabol a legnagyobb kulonbseg hogy az egyiken systemctl status httpd a masikon meg systemctl status apache... teljesen nem erdekel ezen tul, mi ezen dolgozunk meg ilyet epitunk/erre migralunk es ennyi.
annyi volt a kerdesem, hogy ryzen-re ubuntu van e valami known issue , vagy sem. ha van, de rakjak fel centet az off, mert ubuntu server lesz rajta. ennyi, ennyi volt a kerdes. ryzen + ubuntu = oke vagy nem oke. egy szavas valaszt is elfogadtam volna, mert konkretan ennyi van a kerdesben. ha ok megveszem es ennyi, ha nem ok intelt veszek es ennyi. ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged