Hirdetés
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #89365 üzenetére
Tibikomám, csixykomám és többiek, akik értelmezhetetlennek látszó tippeket adtatok UEFI-s telepítéssel kapcsolatban...valami csodamód simán abszolváltam az új szerzemény egérgépen az EFI installt!
No jó, első óra azzal telt, hogy kivágom a gépet a fenébe, mert bebootoltam ugyan Linux Mint-tel simán, aztán látom ám, hogy az egész főpartición rajta ül a Win, no mondom adok a pofájára, de nem hagyta! Valami galád bitlocker volt rajta, amit ugyan ki tudtam volna nyírni, de a cél az volt, hogy Win11 mellé is sikerüljön Linuxot rakni. Ugye kb 10 éve nem láttam Win-t, így nem tudtam, hogy 11-en már default a Bitlocker...vissza Win11-re, nem volt bekapcsolva a Bitlocker, mégis inaktiválni kellett. Ez megvolt, vissza Linux Mint installra, ott meg már a második képernyőn, amikor a 3. party appokat lehet bebipálni, ott arcomba nyomta a valami security akármit, no az már sok volt, Winen keresztül kellett valahogy eljutnom a BIOS-ba, ahol nagy nehezen ki tudtam kapcsolni...
Innen már eccerű volt a Linux install, viszont tanácsaitok alapján csináltam egy külön /efi particiót és boot-kor egy külön sorban jelent meg a Win bootmenüje. Szóval siker!
Zsenik vagytok!
Azért kíváncsi vagyok, hány napig lesz fenn az egérgépen(Dell Latitude 7400 2in1) a Win11...hétvégén leszek szabad legközelebb, szóval addig tuti élni fog.
(mondjuk igazából a kifordítható multitouch display miatt vettem női user számára, ez az érintőképernyőzés meg Linuxon nem fog menni...)
No mindegy, konklúzió annyi, hogy kalapkaka ez az UEFI, de meg lehet oldani vele is a dualbootot, ha nagyon elszántak vagytok!
ezt csak így megemlítem:
(#89367) -szabi-
Esetleg ez alapján levonható az a következtetés, hogy MBR telepítéssel ne csináljak dualboot-ot?
Marhaság! Anno 120GB Intel 520 SSD-n 7 darab külön Linux disztró volt dualboot-ban felrakva és prímán működtek! Tény, hogy akkoriban nem voltak olyan gondok, hogy egyes disztrók kernelpanic-ot kaptak más disztrók upgrade-jétől.
-
-szabi-
addikt
válasz
Esetleg ez alapján levonható az a következtetés, hogy MBR telepítéssel ne csináljak dualboot-ot?
Elképzelhető, hogy Manjaro és EndeavourOS alatt nem lettek volna anomáliák, ha csak egyiket vagy másikat telepítem? -
válasz
Calamares install egyébként nagyon tetszetős. Aki ezek után azt mondja, hogy a Linux telepítése nehéz, az... nem látott még Calamarest.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garry84: Sumák aprós?
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3680, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest