Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz fatpingvin #83318 üzenetére

Hangdoboz építésbe még anno úgy 30-35 éve többször is belefogtam csak akkor sok volt a buktató.
    Pl. hiába volt meg a tervezőszoftverem hozzá ha a kis hazánkba kapható mély-mélyközép hangszóróknak mikor kérdeztem a Thiele-Small paramétereit, úgy néztek rám mint a tyúk a piros kukoricára.
    Ezek nélkül ad-hoc zárt dobozt se nagyon de bassreflext meg sehogyse lehet tervezni.
    Persze voltak már akkoriban is korrekt, adatlappal rendelkező hangszórók elérhetők csak a KEF, a Mission meg a többi az akkor kéthavi fizetésem lett volna. Darabja. És még a magas sehol, a faanyag sehol, a keresztváltó megtervezve se nemhogy elkészülve.
    Így amikor összeállt a hangcuccom és a hangerő helyett a hangminőség került előtérbe, épp akkoriban kezdték komolyan venni az addig méltatlanul körberöhögött sok hifibuzit és sorra nyíltak a meghallgatóhelyiségek ahol a delikvens saját két fülével meghallgathatott kéttucatnyi hangdobozt.
    És én akkor, kb. 2 hét ilyen hallgatózás után megvettem egy pár nem olcsó de gyönyörű hangú Technics hangdobozt. És azóta se csalódtam bennük.

Feltétlenül tudósíts ha összeállnak a dobozaid, azt borítékolom hogy nem lesz könnyű meccs. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés