Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz cigam #72216 üzenetére

Tegnap tartósan 500-800 Mbit körül lógott a laptop a wifimen, ez nincs messze a kábeles Gigától, pláne úgy, hogy tömörített adatot tolna át (a kábelen lógó workstation gépemre).

250-es SSD, friss szűz mint a hó a W10 install, szerintem ez most nincs 20 Giga. (Nem néztem meg még, mennyi). Szóval elég üres a gép még.

Legális, aktivált W10, nem akarnám bukni egy hülye vírus, vagy hardver hiba miatt, így lementeném most a pucér gépet. Annyira sokat ilyen mennyiségnél nem buknék.

Persze attól függ, mivel csinálom a mentést. Clonezilla átugorja azt, ahol nincs tényleges adat, elvileg. Ha dd-znék, sajna az egész SSD-t be kéne olvasnia, illetve a fájlrendszerben üresnek jelzett blokkok nemnulla (hanem random szemét) tartalmát is felolvasná és tárolná az elkészülendő image fájlban, így ott legjobb tömörítés esetén is (számoljunk egy optimista 60%-al) át kéne tolni ezen a wifin úgy hasra ~140 Gigát.

De tekintettel az említett sebességekre, nem téma a wifi használata. A router ugyanis fent csücsül fejünk felett magasan, az előszobában :) szóval macera lenne még ideiglenesen is rádugni a laptopot (csak 1 méteres UTP-m van kéznél).

Szerk: na csak ránéztem. 423-536-867 között billeg a laptop a gyerek szobájában, attól függően, elállom-e az útját a router és őközte, illetve a telóm ugyanezen a wifin lóg-e vagy sem. Ha teló wifi ott (nekem a mobilnet ingyen amúgyis), akkor 867, az meg kellemes már.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés