Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #63231 üzenetére

#Arch klónok támadása

Fel akartam rakni egy Antergos OB-t, hogy mutassak neked jó bootidőket, de a szokásos Arch klón szelleme megint előjött! HP8570p az alany, volt rajta Mint 19 Cin meg Ubuntu 18.04. Nincs UEFI. Felraktam az Antergost, ahogyan kell erre reboot után jön a képernyő, hogy semmilyen meghajtó nincs a gépben.....OK, felrakok egy Mint Mate-t, az volt a másik penen, azután sincs meghajtó! :Y (még a nemrég vett 860 EVO 250 van benne amúgy)
    Live-val helyreállítanám a GRUB-ot, mindenféle hibákat ír, persze nem sikerül.
    Gpartedben megnézem az SSD-t, tökéletes minden, particiók rendben vannak......akkor nézek rá az infó ablakra! MBR-t írt! Megnéztem külön az összes particiót, mindegyiknél ezt írja.
    Ebben csak az a fura, hogy 98%-ig vagyok biztos abban, hogy GPT-re formáztam!

Valószínűleg van lelke az Archklónoknak, mert engem minden gépemen megtréfálnak. Elképzelhető, hogy az Antergos telepítő összegubancolta nekem a particiós sémákat úgy, hogy újabb inicializálásig semmit nem lehetett rá telepíteni?

Amúgy lemértem az újra felrakott Mint Tara Cin-t, stopperrel és systemd-analyze-vel is 5,9sec volt az eredmény, szóval teljesen jó a systemd-analyze!
    Csak, hogy megnyugodjál! :D

(a büdös Archklója......csak megszívatott megint)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés