Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz DarthSun #108445 üzenetére

Amúgy ez is addig tűnik bonyolultnak, amíg ki nem tapasztalja az ember.

Ez valóban ilyen, sok Winről betévedő user nyekereg, hogy milyen már ez és elfelejti, hogy amikor először telepített/használt Wint, akkor is kellett tapasztalatot szeretnie a készségszintű alkalmazásához.

Parancssoros majd, abba is el kéne mélyedni, hogy tudjak vele flexelni

Ez is olyan, hogy elkezded kíváncsiságból az egyszerűbb monitorozó,, info parancssorokkal és aztán kipróbálsz mondjuk egy upgrade-et parancssorral és megtetszik! Anno például sok időt el tudtam molyolni egy adott frissítés különböző végrehajtási metodikáján. Terminalba kiadtam ezeket:

sudo aptitude update && sudo aptitude upgrade
    sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
    sudo apt update && sudo apt upgrade

és próbáltam értelmezni a különböző végrehajtási kimeneteket.

Sokan most is rácsodálkoznak, ha a

sudo apt update && sudo apt upgrade
    sudo nala update && sudo nala upgrade

között komoly különbség van a kimenetben.

Debian is tök egyszerű, ha már kicsit ismered az alapokat, ahogy anno is említettem, ott oda kell figyelni egy installnál, míg a Linux Mint-et csak feltelepíted pikkpakk, szinte next next finish módon.

Valszeg kicsit vénebb vagyok mint ubyegon2 kolléga.

Az a négy év tényleg nem sok, főleg ha onnan nézzük, hogy lassan 20 éve, hogy először nyugger lettem! :D 4 év múlva leszek újra az. :K

Majd firkálok valamit, de nem ér röhögni rajta :D

Nem marháskodásból írtam, tényleg sehol nem láttam még egy totál laikusnak hasznos egyszerű írást, ha Linuxon játszani akarna, hogyan fogjon hozzá. Ez sem olyan egyszerű, hogy na jó felrakok egy gémet és lőtézek kicsit. :N

Hardinfo2 felment, működik rendben.

Na ugye, alakul ez, mivel ez egy külső csomag, nem is olyan egyszerű felrakni, mint egy tárolóból két kattal!

Új hozzászólás Aktív témák