Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sidorovich

senior tag

válasz cigam #104955 üzenetére

Összefoglalva a nyűgömet az előző napokról: nincs HDMI jel ha órákig tétlen volt a gép, hiába verem a billentyűzetet. Restart megoldja. Reprodukálható várakozás nélkül úgy is, hogy restart után amikor van kép, kihúzom a HDMI kábelt, visszadugom, nem jön vissza a kép. Egyébként minden tökéletes, bootolás után van, normál használatnál végig, csak a fentiek esetében nem jön vissza a kép.

Bazzite 42 -> a fentieket hozza
    Ubuntu 25.04 -> szintúgy
    Mint 22.1 -> tökéletesen működik

NVIDIA driver verzió kb. ugyanaz volt Mint és Ubuntu alatt. A fő különbség amit látok, hogy a Mint elvileg még X11-et használ, a másik kettő már Wayland-et. Egy próbát még lehet megérne, hogy a DPMS-t teljesen kikapcsolom. Lehet megnézem. Bug ticketet is nyitni fogok szerintem Bazzite GitHub-on. Ezzel már többet tettem az ügyért szerintem, mint az átlag userek 90%-a. :DDD

Power userként vannak eszközök és lehetőségek a további nyomozásra, de ezt csinálom napi 8 órában már eleve, szabadidőmben nyilván már csak ritkán van hozzá kedvem. :N

Nekem nagyon tetszik amit pl. a macOS csinál, viszonylag fix hardverre tervezet OS. Ugyanezért működik jól a Steam Deck, és ugyanezért szeretek konzolon játszani, hiába van erős PC-m. Csak bekapcsolom, működik, 1000-ből 1000x, minden update után.

Valami ilyesmi tök jó lenne desktop Linuxra is, egy certified, ajánlott hardver vagy komplett PC, amin fixen tesztel mindenki. A mindenféle hardver kombináció (DIY PC) kominálva a 40 féle distroval tényleg egy katasztrófa tud lenni, soha nem fog jól működni.

Új hozzászólás Aktív témák