Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #102926 üzenetére
A nejem az acer laposát nem kapcsolta be évekig. Annyira lemerült benne az aksi, hogy saját beépített IC-je elfelejtette, hogy kicsoda valójában, mert a flash tartalom elveszett belőle, emiatt fel sem lehetett újra tölteni és muszáj volt egy új aksit venni bele.
-
válasz
Vannak a neten konkrét tanulmányok arról, hogy hány százalékig érdemes tölteni a lion akkukat, némelyik igen komoly szakmai háttérrel készült. Sok helyen 80/20-as szabályról olvastam.
Szerk.: például egyből itt egy érdekes tanulmány, ami arról regél, hogy a megemelkedett hőmérséklet mennyivel gyorsabban nyírja ki az akkut.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2352152X21003583
Én nem azt mondom, hogy nem lehet gyenge például a Dell gépek akkuja, de lehet, hogy a hűtése nincs azoknak sem megoldva. Mint tegnap egy komoly szakértelemmel rendelkező TG társunkkal beszélgettem (itt: [link] ), aki azt magyarázta éppen el, hogy miért normális az manapság, ha egy modern processzor hőmérséklete tartósan 90 fok felett van... Én még mondjuk mindig szkeptikus vagyok. Lehet ők is (AMD-ék) úgy vannak ezzel, mint Dellék, hogy had purcanjon ki a proci, majd vesz a fogyasztó másikat, pörögjön a piac.
-
cigam
titán
válasz
Már csak 1 kérdésem maradt: Miért nem látványosabban hosszabb életű ezeknek a 80%-ra töltő gépeknek az akkumulátorai? Ha valóban így lenne, akkor arról már legendák keringenének, mint a "használt üzleti" kategóriáról. Ki halott már olyan ajánlást, hogy x vagy y modellt vedd, mert annak ilyen spéci a töltője?
Litium-Polimer aksi van a gépembe.CPT.Pirk
Az egy dolog, hogy a töltő elektronika tisztában van a cellák állapotával, egy másik, hogy mennyire valós adatokat mutat a gép felé. Pl. Amikor azt jelzi, hogy 0% a töltöttség, tuti nem igaz, mert annál hamarabb lekapcsolja a fogyasztót, hogy ne süsse ki teljesen az akkumulátorokat. A töltöttséggel is hasonló a helyzet. Pl. pont erre a 80%-ra tölti csak fel, hogy ne degradálódjon, akkor se, ha folyamatosan töltőn van. -
válasz
Kivéve pár itt felhozott példát, Uby laposa
Egyébként itt a régenmindenjobbvót nagyon érvényesül, mivel a Dell Latitude 5520 akkuja 4 éves korában már 53%-ra degradálódott! De ott van a hasonló korú Dell Latitude 7400 2in1 pici csodagép, annak az akksija meg 8-10 óra felhasználási időt mutatott, mikor nálam volt pár hétig. Nem hittem el a dolgot, ezért kihúztam a töltőt és hihetetlen volt, de úgy használtam pár hétig, mint egy mobiltelefont, reggel feltöltöttem és estig használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Automata kávégépek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- Jövedelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Akció - Dell Latitude 5400 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, EU bill, számla, 6 hó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3675
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest