Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vasti74
üzenetére
Amit leírtál nem ütközik az én pc és okoseszközhasználatommal.
Mindenben egyetértünk, itt a fórumon pár éve még le is toltak engem páran hogy preferálom az automatikus frissítéseket és ezügyben kértem tanácsot, a Linuxaim frissüljenek a tudtom nélkül, ne kelljen piszkálnom meg terminálba bámulgatni ahogy lepörög a Matrix, tegye a dolgát.
Azóta, a naprakész Windows+Defender mellett naprakész a Linuxom is az összes.
Nem erről próbáltam meggyőzni semkit hogy én nem preferálom a naprakész és gyári biztonsági eszközökkel működő rendszereket.
Hanem arról hogy ha megfeszül is bárki és netán paranoiás, már kóros üldüzési mániától hajtva megtesz mindent, az természetesen kisebb eséllyel esik áldozatul. De bármikor áldozatul eshet! Az esély csökken de nulla az életbe nem lesz.
Akkor meg én minek feszüljek, jelszavazzam le 25 karakterrel, azokat a holmikat, gépeket, eszközeimet amiket naponta használok, a telefonomat naponta 100-150x oldom fel egyszerű duplakoppal, a gépeim egy munkaműszakom alatt 30-40x mennek monitor off-ba esetleg alvóba, a franc pötyörésszen be mindig Petőfi Sanyi verséből egy versszakot vagy ezt hogy n&@//=ii998NnNn_T;almakörte%/=?22 év alatt egyetlenegy támadás nem ért, semelyik platformon, a 14 éve használt mailom spam mappája üres, nem találnak meg idióták facebookról, a mobilról életemben nem bankoltam, nincs rajta gapps, Microsoft fiókom sose zaklat pedig 1-2 éve be se jelentkeztem, nem kapok sehonnan hírleveleket, nem zombi egyik gépem sem stb.
Akkor valamit mégis jól csinálok? -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Lehet felelotlennek tunok, mas aspektusbol megkozelitve esetleg hulyenek de.
Naponta jonnek a hirek felfedezett resekrol os, bongeszo, barmilyen app kapcsan. A secure boot is mar atverheto, a Meltdown es tarsa a processzort hasznalja, barmilyen hardveren, routeren wifis kenyerpiriton betorhetnek a rendszerbe stb. Ami meg nincs felfedezve azok szam millio felett lehet es sose fogy el.Nekem 22 eve nincs bejelentkezo kepernyom, androidon meg zarkepernyom sincs, nincs pinem, biometrikus belepesem, mindenhol autologin van.
Ami fontos az a keves az egy 256 bites aes kontenerbe van egy olyan felhotarhelyen ami amugy is titkositott.
A tobbi meg, mit lopnak el, a filmeket, erdektelen kepeket, mentett internetes pdf es egyeb doksikat? Hat vigye. Mentes van kulon hdd-n ami a szekrenybe pihen szivacs ágyon, ha kell eloveszem,.a telefonomrol is par havonta teljes rom backupom van.
Masnal, plane cegnel persze hogy ez nem ilyen egyszeru de ennekem az egesz tullihegett 25 faktoros bejelentkezesek meg a jajjjjaj serulekenyseget talaltak a barmilyen 100adrangu appba, ezek engem nem is erdekelnek sot lassan inkabb idegesitenek.Masnak, teljes joggal mas a velemenye a biztonsagrol, az en velemenyem egysegsugaru user szinten az amit leirtam.
Ezzel a velemenyemmel, es a szorgalmas menteseimmel en sajat magamnak teljesseggel megfelelek. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Szerintem nem egészen.
A flatpaknak kell egy futtatókörnyezet, azért olyan sok az első flatpakos csomag telepítésekor letöltött és telepített méret. Azután már használja a többi is ezeket. Írtad hogy az izolált környezetből könnyen ki tud törni, hát ezt nem tudom hogyan kellene megvalósítani egyszerűen, mezei módszerekkel mert nekem a flatpakos szoftvereim épp a borzasztóan lekorlátozott használhatóságuk miatt mentek a levesbe. Pl. a Viber nem látott ki a home alól, nem lehetett a másodvinyóról fájlt csatolni egyebek.
Amit linkeltél, ha jól értelmeztem ott is azt írja hogy csak lokálisan lehet kihasználni a sérülékenységet azaz kívülről nem csak ha a támadó a gép elptt ül és a tulajdonos be van jelentkezve. Mondom, ha jól értettem. Ha így van akkor nem mindegy? Persze nem teljesen mindegy de majdnem.
A Wines portable teljesértékű, és minden egyes portable program tartalmazza a futásához szükséges összes kiegészítőt. Vagyis nem hasonlít a flatpakra mert annak saját futtatókörnyezet kell, az pár gigabájt méretű is lehet. Én a Java , .net környezethez találom inkább hasonlónak.
Ha Wines portable olyan engedélyeket kér indulásnál amik túlnőnek az egyszerű hozzáférési jogon, akkor felugrik az UAC és engedélyeni kell, egy mezei mp3 lejátszó nem de pl. egy regedit szoftver már kéri, ez teljesen érthető.
Linuxon, mint a fórumtárs is írta az appimage áll legközelebb a portable programokhoz. -
válasz
fatpingvin
üzenetére
Hangdoboz építésbe még anno úgy 30-35 éve többször is belefogtam csak akkor sok volt a buktató.
Pl. hiába volt meg a tervezőszoftverem hozzá ha a kis hazánkba kapható mély-mélyközép hangszóróknak mikor kérdeztem a Thiele-Small paramétereit, úgy néztek rám mint a tyúk a piros kukoricára.
Ezek nélkül ad-hoc zárt dobozt se nagyon de bassreflext meg sehogyse lehet tervezni.
Persze voltak már akkoriban is korrekt, adatlappal rendelkező hangszórók elérhetők csak a KEF, a Mission meg a többi az akkor kéthavi fizetésem lett volna. Darabja. És még a magas sehol, a faanyag sehol, a keresztváltó megtervezve se nemhogy elkészülve.
Így amikor összeállt a hangcuccom és a hangerő helyett a hangminőség került előtérbe, épp akkoriban kezdték komolyan venni az addig méltatlanul körberöhögött sok hifibuzit és sorra nyíltak a meghallgatóhelyiségek ahol a delikvens saját két fülével meghallgathatott kéttucatnyi hangdobozt.
És én akkor, kb. 2 hét ilyen hallgatózás után megvettem egy pár nem olcsó de gyönyörű hangú Technics hangdobozt. És azóta se csalódtam bennük.
Feltétlenül tudósíts ha összeállnak a dobozaid, azt borítékolom hogy nem lesz könnyű meccs.
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Azaz,
szerintem jó hangú dac, amennyibe került azért meg elnézem az apróbb hibáit is, pl. kissé magasra húz és van egy nagyon kicsi fémes elektronikus zöreje. -
Úgy hogy telepítésnél sehova se kéred a grubját telepíteni a legutolsónak, majd amelyiknek a grubja kell azon os-prober és update-grub.
Felveszi a menüjébe.
Vagy, szintén nem kérsz grubot és kézimunkázol úgy ahogy a másik topikba leírtam.
Vagy ha nem lehet elkerülni a grub telepítését, akkor az efi-ből kézzel törlöd és szintén kézimunka de némi sikítozás után a telepítővel el lehet fogadtatni hogy sehova se tegye az indítóbejegyzést.
Őszerinte logikusan nem jó így, ezért sikítozik, persze hogy nem jó mert magától sose tud majd elindulni a telepített rendszer de itt épp ez a cél hogy mással indítod majd. -
válasz
moongoose
üzenetére
Az a baj az alaplapival hogy amug, is zajjal terhelt kornyezetben mulodik, elektromosan zajos a tápvonal es rászór minden, a VRM-ek stb. Igy megha jo hangja is lenne, akkor se tud kibontakozni.
Egy kulso egyseg, plane ha optikaival van hajtva es esetleg egy analog tappal megtápolva, maris tobb 100% elonnyel indul. -
válasz
moongoose
üzenetére
Kozepkatagorias vagy feletti kulso DAC . Van rajtuk usb, koax, optikai bemenet.
A hangjával nem lesz bajod, határ a csillagos ég, 25ezer-felmilla között lehet válogatni.
Nekem egy PH. forumtars által gyártott külső DAC van kb. 8 éve és igen elégedett vagyok a hangjával. Relatíve fillérekbe volt anno, az igazi nagyágyúkhoz képest. Minden OS eddig azonnal hiba nelkul kezelte. -
-
válasz
Kacsasült
üzenetére
Ez igy egy kicsit sok. Kapkodsz osszevissza, oldjunk mar meg 1 problemat es kozba ne generaljunk 15 olyat aminek az elsohoz koze nincs.
Snap-re jellemzo meg az osszes ilyen homokozoba futo csodara hogy nem lat ki belole ezert nagyon korlatozott. Amin lehet segiteni de ebbe ne is menjunk bele most.
Nekem Ubuntun a wine windowsos 1by1 mp3 lejatszo minden csatolt eszkozrol lejatszik, raadasul portable es a hattervinyomrol fut maga a player is vagyis nalad rendbe kene tenni eloszor ezt. -
-
-
válasz
dances
üzenetére
Én is az általad favorizált megjelenést használtam de ha meló van, vagy csak sok a megnyitott app, és énnekem nagyon sokminden ki van rakva jobboldalra is, már kicsi a tálca illetve a panel.
Pár éve átálltam az ikon pin vagy widget használatára és nagyon hamar megszoktam, már nem is tudnám a régit használni.
-
-
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
De értelek csak erre nem lesz megoldás.
Mert ahhoz hogy egy böngésző bármit is csonkoljon, faragjon, kicsinyítsen egy oldal megjelenésén ahhoz először be kell esni az egész weboldalnak.
Volt erre egy megoldása az Operának, adat és forgalomcsökkentő mód de az úgy működött hogy meghívtad az oldalt, az Opera szerverein keresztül, majd a kért weblapot az Opera szerverszinten kigyomlálta, amennyire tudta reklámmentesítette, a képeket átalakította kisebb felbontásúra stb. és ezt a megnyirbált, kiherélt tartalmat küldte a mobilra. De ez csak mobilra volt elérhető és mióta 2017-ben az Operát átvették a kiskínaiak, megszűnt, már nem elérhető.
Csak valami ilyenbe kéne gondolkodni, én megmondom őszintén soha nem próbáltam ki életemben semmilyen minimalista böngészőt se minimál lebutított oprendszert. ezért több ötletem nincs a témában.Hacsak nem, most lesz nemsokára eladó gombokért egy ezeréves amd-s mini pc-m, de már képes normálisan futtatni mindent, a böngészőket is, W10 is simán megy vagyis használható, bár mióta pár hete váltottam egy J4125-re, a világért se mennék vissza a régire, ég és föld. Pedig az az intel soc se egy erőmű.
Tégy egy tisztességes ajánlatot
-
válasz
Vasti74
üzenetére
Az nem univerzális és hordozható.
Laptop esetleg valakinek már nagy, én mini pc bolond vagyok de erősen korlátolt mert ugye kell hozzá egy monitor.
Mobiltelefon, tablet meg nem igazán alkalmas normálisan játszani.
A Steam deck meg inkább játékra jó de a bemutatókat nézegetve megállja a helyét mint mini pc érintőképernyővel.
Meglátjuk mennyire lesz jó és használható, a csapásirány éerdekes. Voltak eddig is hordozható játékkonzolok de azok csakia arra voltak jók, célspecifikus.
A pudding próbája az evés. -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Igaz tele vele a YT. de a Steam deckről írjál valamit majd mert az hitelesebb, személyes tapasztalat.
Konzolozok a PSx óta, Sega, Nintendo, volt Gameboy is, igaz nem a vérprofi kőkemény játékosvonalba. Csak sajnos az éveim számával fordított arányba csökken ez a késztetés. Pont a minap a fiammal nyomtunk egy nosztalgia PS Crash team racinget emulátoron 2 kontrollerrel, mitmondjak ugyanúgy ordibáltunk meg élveztük mint 20-25 évvel ezelőtt

Erősen elgondolkodtam mikor megláttam a Steam Decket de gyorsan visszaszálltam a földre, ennyiért egyelőre kivárok meg csak porosodna a polcon, bár ez egy komplett Linux KDE pc is.
Nagyon jónak néz ki. Csak éppen most tavasszal tetőfelújítás van... és nem jó egy beázó tető alatt nyomni a gamet
ezt hívják dilemmának. -
válasz
Krystal_s
üzenetére
Te is értsd már meg amit itt és más fórumokon is 5000x leírtak.
Nem az os-sel lesz a gond, egymagoson is feláll, 2g rammal is, még a W10 is. Ha kivárod türelmesen.
És nagyszerűen használható is pl. txt fájlok olvasgatására, kisebb jpg képek nézegetésére.
És itt jön be amit hozzád hasonlóan mindenki félreért, jön a
"Szar, öreg, lassú gép de CSAK netezésre használnám."
Az utóbbi 4-5 évben a neten szörfözés feljött a játékok, a videorenderelés után a dobogó 3. fokára.
Mert minden weboldal tele van animációval ami ramigényes.
Mert egy Youtube H-265 kódolásba egy 10 éves proci akkor is beleszakad ha 4 magos és megtámogatod egy jobb videokártyával mert nincs benne az általa ismert hardveres utasításkészletbe a HEVC, de még a H264 se, ezért kénytelen izomból kikódolni. Abba meg beleszakad.Nem fog rajta semmilyen videoportál vagy csilivili weboldal normáliisan. gyorsan megjelenni, akkor sem ha megtámogatod 32GB rammal meg ssd-vel.
Ha meg minimalista böngészőt választasz, állítólag létezik terminálos böngésző is, annak mi az értelme...? Híreket olvasgatni textbe?
Vagy 360x480-ba videózgatni Mozillával mert abban még van lehetőség hogy h265-be kényszerítse pl. a Yutubot. -
válasz
fatpingvin
üzenetére
Dehogynem csak nekem az szintén havi mint a lányoknál.
Valamint az igazán lényeges az nálam felhőkba van deviszont.
Nálam a Timeshift napi növekményes mentést készít az egész / alól.
Deviszont..... nekem minden os minden szoftvere a másodvinyómra menteget, egy download mappába.
Deviszont2, minden alkalmazásom arra az ssd-re dolgozik ergo ha most neked adom a rendszer ssd-met amin az Ubi, a Manjaro, a W10 meg a W11 van és te apró darabokra töröd akkor is megmarad az összes adatom. Meg az OS-ek is mert azok mentései az 1 terás másod ssd-n csücsülnek amiről növekményes mentést csinálok egy külső 1 terásr általában havonta.
Így ez hülyegyerek és tordaitibi biztos.
Deviszont3, ezt a politikát kb. 3 éve alkalmazom és az a véletlen törlés ez előtt volt.
Deviszont4, miért fáj bárkinek ha én használok egy minden os-be beépített funkciót amit Lomtárnak, Kukának hívnak? -
válasz
fatpingvin
üzenetére
De igen de én már nyúltam mellé véletlenül 1 sorral a fájlkezelőbe és nem győztem recovery programokkal visszakeresgélni meg visszaállítani.
Én 22 éve kukázok, kb. havonta belemászok a kukába mint kisnyugdíjas hóvégén és mivel ha pár hétig nem hiányzott semmi, akkor már nem is fog, ürítem a kukát.
Vagy ha eszembe jut, Winen a saját Leemezkarbantartó, kukástul mindenestül több 10 gigákat szabadít fel, és Linuxon kedvencem a Stacer
(fúúúj le vele, undorító, no CLI, vesszen tordaitibi, akasztás azonnal....úúúúú ajjaj....)
Szintén 10Gb nagyságrendben takarít nálam. Évek óta használom. -
válasz
Sokimm
üzenetére
Winen de szerintem minden rendszeren, kivéve Android az alapbeállítás hogy nem töröl hanem a kukába áthelyez.
Ha valóban azonnali törlés kell az mindenhol shift+delete. De akkor azt nem hozod vissza a kukából, lomtárból.
Akkor van szívás ha 50-100 gigát nem shift+del hanem a mezei törléssel próbálod egy másodmeghajtóról.
Mer akkor először áthelyezi a C vagy a /home kukába így egy ekkora törlés egy egész estés számítástechnikai időtöltés is lehet pláne 5400-as green szériás kávédaráló hdd-kkel. -
Ugyeugye írtam pár hete hogy mennie kéne ennek a Systemback-kel.
Költői kérdés, ez így mire jó? Igaz nem mindennek kell értelmét keresni de ez egy teljesen statikus valami. Nem tud semmit elmenteni.
Vagyis ideális anonim felhasználásra, full nyom nélküli működés. Viszont ere jó egy live rendszer is. Bár azt meg nehéz vagy nemleges szoftverezni. -
válasz
Vasti74
üzenetére
Teljesen megértem a kérdésedet és nem Te vagy az első aki ezt megkérdezi.
Mert nagyon de nagyon jó rendszer, nagyon szeretem, a Win sehol nincs hozzá testreszabhatóságban, kezességben, alakíthatóságban.
A nagy baja hogy ezt elérni kínszenvedés, de ezt be is vállalom. Mire a mostani, nekem teljességgel megfelelő állapotot, kinézetet elértem az hónapokba telt. Túrtam a fórumokat, szkripteket írogattam, kiegészítőket vadásztam, gugliztam, fordítóztam.
Mert ezeket én akartam.
De hogy egy faék egyszerű szoftver telepítése felemészt egy napot, az már nekem sok.
Tudomásom szerint az Ubuntu vonal a legelterjedtebb. Akkor miért nem csinálnak mindenre deb telepítőfájlt?
Amire a leghülyébb is csak rákattint, a szoftvertelepítő behúzza az öszes python, lib meg az Atyaúristen tudja még milyen függőségét, és a végén kírja hogy a szoftver telepítve. Kész, ennyi,
Nem, ehelyett felvisz githubra, meg egyéb oldalalakra ahol kilométeres readme meg terminálos meg make izé vagy mi fordítgatós, konfigurálós leírások vannak. Ami nekem köszönöm nem kell, nem megy, nem is akarom mert csak használni szerettem volna egy darab egyszerű kis programot.
Ez az egyetlen bajom a rendszerrel. -
Vu meter ügyben, a mai napom nagy részét rászántam.
Sonja által linkelt az azért nem megy mert Jack hangrendszert vagy mit vár. Beleolvastam a man és a netes súgójába és félelemmel vegyes tisztelettel azonnal be is zártam mindkettőt.
A másik az python telepítéseket igényel a githubról, az meg nekem nem is kínai hanem inkább óhéber.
A Pavumetert simán tudtam telepíteni, működik is de nincs benne érzékenység beállítás, tök hangerőn is éppencsak a félig megy ki a kijelzés valamint fénycsíkos ledes kijelzőre hajaz nekem meg mutatós kellene, ha van +led az nem baj.
Pavucontrol az a hangbeállítások, abban nem találtam kivezérlésmérőt.
A PulseEffects-be (nekem telepítve van) van egy spektrumanalizátor szerűség de az nem vu meter valamint a fél képernyőt elfoglalná.
Ezenkívül találam még néhány darab ilyesmi szoftvert de vagy pilótavizsgás, vagy professzionális és fizetős vagy nem tudom feltelepíteni.
Ez biztosan az én hibám.
És most megint mindenki megharagszik de csak leírom.
Kell egy mezei szoftver. Beírtam a gugliba hogy "vu meter software"
A képek alapján kiválasztottam amelyik tetszik.
4 kattintással letöltöttem, 4 kattintással telepítettem.
Elindítottam, beállítottam 6 másodperc alatt hogy melyik forrást (analóg kimenet) jelezze, beállítottam az érzékenységet és a mutatók mozgási sebességét 2 csúszkával.
Leokéztam és csodásan és tökéletesen működik.
Windowson.
Itt meg már man könyveket olvasok, python izékkel futok össze, próbálkozok, Jack hangrendszer meg a webes oldalon 500 méteres terminálok vannak hogyan kell működésre bírni a szoftvereket, githubon tekergek meg mindenfelé kóválygok a neten órák óta. Eredménytelenül. Mégegyszer mondom lehet bennem a hiba de én már eluntam egy programra 5-10 órát rászánni vagy tök vagyok ez egészhez.
Az az egy meg amelyik könnyen, simán feltelepült, igaz hogy féligmeddig működik, de szegénykém olyan fapados hogy nézni rossz. -
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
A dl-t múlt év júliusa óta elhanyagolták, majd ez év januárba a fejlesztőcsapat megrázta magát és frissítette.
Csak az eltelt fél év alatt yutubéknél 2x is volt api babrálás ezért használhatatlan volt, 800bit/s szép de ezzel filmezni lehetetlen.
Akkor én átálltam a dlp-re, először hekkelni kellett, archiváltam a dl-t majd bemásolva a dlp-t átneveztem dl-re. Tökéletesen működött.
Majd kb. ősz elején kapcsoltak Smplayerék is és az egyik frissítésnél megjelent a dlp is opciónak. Rányomtam, leszedte és azóta ezt használom. Frissülget a dl is de az a fél év hanyagolás az furcsa. Bár ingyenes projektnek ne nézd a működését...?
A többi ilyen projekt, pl. nálam a 4kvideodownloader max. 2 nap késéssel követi a változásokat minden platformon. -
válasz
KaiotEch
üzenetére
Pedig nagyon kényelmes (és biztonságos is) ha bármi miatt, ezalatt értem pl. villám vágott a gépbe, esetleg Te vágtál bele baltát
, hdd ssd elhalálozás , a backup vinyót a gyerek leverte a polcról, netán vajat kent rá, bedugta a kenyérpirítóba vagy kivitte a homokozóba.
Vagy ami még kellemesebb, nekem 3 saját és 1 céges pc+mobiltelefon között van felhő szinkron.
Bármelyiken bármit csinálok, a telefonnal fényképezek, új fájlokat hozok létre bármelyik gépen, változtatok bármit az a többin is ugyanúgy megjelenik, mindenféle gépészkedés, adatkábel, wifi szinkron, pendrájvos adathurcibálás nélkül.
Nekem nagyon bevált.Nem rábeszélnélek csak megemlítettem.
Ha meg esetleg nem elérhető a Gugli, a Onedrive, a Dropbox, a Megasync stb. egyik se akkor úgyis mindegy, lehet kimenni az utcára mert ilyet mégegyszer úgyse látunk, akkor épp világvége van.
-
-
-
-
-
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Én sejtem hogy a kolléga mire gondol mert 22 éve Winezek és bár már lassan 4. éve mindennapos Linux használó vagyok, átérzem a gondolatmenetét.
Olyasmire mint a Letöltőközpont, az Origo szoftverbázis, vagy akár a Csillagpor oldalak. Kismillió ilyen létezik és csakis exe kivitelbe azaz Winre.
Felmegy és mazsolázik, valami megtetszik, lerántja és kipróbálja. Ha nem tetszik törli és keresgél tovább.
Mielőtt ezt a szemléletet hatalmasan lehurrognátok, én ugyanezt csináltam évekig ha nem évtizedig.
És összeszedtem magamnak egy mindenre használható univerzális szoftvergyűjteményt aminek 80%-a ma is megállja a helyét. Persze frissítgetve.Ez a megközelítés Androidon is tökéletesen jól bevált, a PlayStor.ba van gyertyaelfújó, fingó és még kismillió felesleges és valóban jó app. Számszerűsítve tényleg majdnem millió.
És ez, valamint ez a szemlélet nem megy Linuxon. Tudom, igen és most jönnek a világmegváltó válaszok.
De ez nem fogja megváltoztatni a másik 2 platformról idekukkantó, esetleg csak kíváncsiskodó zsírúj, tapasztalatlan Linux szárnypróbálgatók hozzáállását.
Erre már céloztam több blogbejegyzésemben hogy ez az igazi szabadság sokaknak és hatalmas ívben letojják a Linux igazi szabadságát mert ezokból (és még sok más okból is sajnos) nem átlag és nem egységsugarú user központú.
És lehet free meg nem telemetriás meg nem kémkedő, lehet csilivili Cinna meg KDE vevőcsalogató, lehet a szó igaz értelmében szabad, akkor sem kell a felhasználók 95-98%-ának.Akinek átment a mondandóm az úgyis megérti, aki meg nem az kímélje meg magát is meg engem is a válaszoktól, nem flame volt a célom.
Csak leírtam azt ami így van. -
válasz
growler
üzenetére
Ó de kedves vagy!
Elkéstél
másfél hónapja lőttem [egy ilyen mini pc-t] vadiújan félár alatt. -
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
A Foobar2000 akkor kezdett nagyon feljönni Windowson mikor
(az ASIO dirver után, ami korlátozott volt, csak bizonyos hangkártyákkal működött) megszületett rá a WASAPI direkt output api plugin és driver amivel hogyismondjam, ki lehetett kerülni minden audio szutykot ami a jel útjába volt, dirctX-et, keverőt egyebeket és közvetlenül hajtotta a hangkártyát.
A fanok szerint ég és föld egy megfelelő minőségű zenét így lejátszani, sokkalta szebben szól.
Ettől a featuretől eltekintve a Foobar egy teljesen átlagos audioplayer, nekem személy szerint sose jött be. Ettől még más szeretheti.
Csak a tisztánlátás végett írtam le, meg ne állj kukán ha esetleg Foobar rajongók közé csöppensz egy kis szakmai csevejre
-
-
-
-
-
válasz
Barret001
üzenetére
A telepítésnél kellett volna.
Most Beállítások, Billentyűzet, vagy Területi beállítások.
Bill--magyar, és ne az alapérelmezettet válaszd hanem legalul a standard.
Terminál meg nem ír ki a jelszónál semmit ha valaki a hátad mögött áll, ne lássa.
De írd be és enter. nem fegyott le. -
válasz
olivera88
üzenetére
Huu de sokat kellett de pontosan nem emlekszek, nem kellett evek ota.
Talan alt+f1, vagy f2, f3, kivisz konzolra es ott tudsz szabalyosan rebootolni vagy poweroff.
Ha tudod a parancsokat, kilall plasma, reboot plasmashell? Valami ilyesmi de ezt tenyleg nem tudom. Akkor nem kell leallitani se csak ujrainditani a grafikus feluletet. -
válasz
Kacsasült
üzenetére
Hat regulazd meg, nalam teljes csendbe es nyugalomba teszi a dolgat. Mindenre van megoldas.
Amugy tenyleg egy Linux meg bekesebb es mindezt tweakok nelkul.
Kiprobalhatsz par feluletet, allitolag a Cinnamon van legkozelebb a Winen megszokotthoz. Szerintem meg a KDE, nekem pl. az xfce nem jon be. De ez egyeni izles.
A Linux Mint a legkonnyebben kezelheto, ez jo dontes. -
válasz
Warton
üzenetére
Itt mar ismerik a tagok a miniPC maniamat, abbol is a szutyokabb fajtakat hasznalom, 5 evig hajtottam egy Atom Z8300-at. Na az minden csak nem atomeromu
Ezert ram nem vonatkozik az 5x jobb pc kijelentes.Nem mindig a szoftverek iroit kell hibaztatni, ok gyakran csak kovetik az igenyeket. Ma nagy igeny egy YT. fhd video lejatszas? Face? Nem. Probald meg ezt egy 15 eves egymagoson, amit kiegeszitesz ssdvel meg akar 32giga rammal. Akarmelyik Linuxot felteheted, csodot mond. Akarmilyen bongeszovel.
-
Okés, ezt nem tudtam, nem próbáltam még ki csak olvasgattam róla.
Mindenképp a ramba akarod betolni az egészet?
Erre alkalmas a ventoy, egy működő rendszert Systemback-kel lementesz ISO-ba, az bootolható és a Ventoynak van olyan opciója hogy benyomja a komplett iso-t a ramba. Ha van elég sok persze csak akkor. -
-
válasz
Warton
üzenetére
A Windws a példa miatt került ide, érzékeltetésképpen hogy van Celeron ami azt is vidáman futtatja.
Erre a vasra hardverileg tényleg nem érdemes bővítésban gondolkodni, szoftverileg meg szinte mindegy mit raksz rá, az Asztal meg jpg képek nézegetésén kívül semmire nem lesz jó.
A böngésző a leghardverigényesebb programok közé lépett elő, mint írták nem a böngésző hibája hanem maga a web lett borzasztó erőforrásigényes.
Létezik CLI bögészési lehetőség is, hogy ez hogyan működik nem tudom és nem is akarom
Vagy egy Puppy, vagy az ajánlott ArchBang,
ha szeretsz Openbox környezetbe matatni.... akkor hajrá. -
-
válasz
Kacsasült
üzenetére
Mentesz, biztos mi biztos, több módszer is van, Win saját és külső programok is.
Keszereled a lemezt, beszereled az új gépbe, arra ügyelni kéne hogy az ahci, secure boot, bios/uefi egyforma legyen.
Botolsz, megvárod míg a Win elszüttyög, lehet rebootol is, majd hagyod hogy levadássza a neki kellő drivereket , ha nem megy neki akkor ajánlott manuális segítség.
És készen is vagy.
99% hogy gond nélkül veszi az akadályt, procicserét, esetleges platformváltást is, pl. AMD-Intel proci, Nvidia-Intel -egyéb gpu cseréket.Linuxról szó se essen, az átgázol minden hardvercserén.

bios-uefi beállítások itt is fontosak.
Szerk,
most görgettem lejjebb, nem átvinni akarod a rendszereidet hanem szűz telepítés.
Ott meg mindegy, nem is értem így a kérdést.
Először a Windows, mert annak a faejű bootmanagere nem indít semmi mást csak Windowst, utána a Linux.
Ha UEFI a géped akkor ez se érdekes, mindegy a sorrend, majd választasz a uefi menübe, csak a Linux grubot (rendszerbetöltő) az efi partícióra kell rakni de asszem ez alapértelmezett is. -
-
-
És nem!!
Hazaértem és megnéztem, be is szinkronizáltam.
Nekem van Microsoft fiókom de inaktív, évek óta nem használom csak a retail liszenszeim átvitelekor szoktam.
Google fiókkal is működik az Edge szinkron, ez szinte hihetetlen és kellemes meglepetés volt.
Bejelentkeztem a gmailos maillalcímemmel, passworddal, itt vakarózótt kicsit gondolom a nyüves két vagy már 102 faktoros azomosítás miatt és nem engedett be a passworddal hanem küldött a mailcímre egy kódot, azzal simán megcsináltam az Edge szinkront.
Ajánlott a procedúra során bepöttyözni a "Csak Microsoft alkalmazások szinkronizálása" opciót.
Egyébként az Operámat fényévekkel leveri Winen az Edge, egy szutyok 2 magos mobil AMD cucc alól villámgyors böngésző. -
-
válasz
anorche1
üzenetére
Nem tudom mit hasznalsz, Ubuntu nalam 3 gepen automatikusan mountolja, exfatot, ntfs-t is es rogton megjelenik a Dolphinba. Thunar ugyanigy.
Semmi fstab fixalas nem kell, erdekes is lenne a fixen sata lemezemen 3, a hordozhato ssd-n 4 darab ntfs particiot felvenni fstabba.
Volt olyan hogy nem jelent meg azonnal a fajlkezelobe de a /media/tibi alatt mindig ott van mindegyik, arra ketkatt es mar meg is jelent a particio.
Ha jol ertettem a gondodat. -
-
-
-
Nem teszem offba, szerintem fontos hír ez mindenkinek.
Címlapos blogot meg ír róla az aki akar.
UEFI sebezhetőség és nem is a kiscsoportos kivitel:
[link] -
-
-
-
Nem fogjuk megerteni egymast.
Te irtad hogy a kiterjesztes egy felesleges marhasag Linux alatt. Erre en tesztjellegel eltuntettem a kiterjesztest, hogy majd az altalad emlitettett elso x bajt alapjan fogja megkulonboztetni, abban a headerbe vagy mibe van hogy a fajl micsoda.
Ez nem jott be erre most megkapom hogy a kiterjesztes megiscsak fontos?
Azaz oda lyukadunk ki szerintem hogy kiterjesztes nelkul nem lehet letezni ha hasznalni is szeretnenk egy szamitogepet.Akkor vagy ez nem igaz amit irtal,
"A fájl kiterjesztés egy Microsoft-os baromság (DOS-os időkből)
felejtsd el"
vagy en vagyok teljesen hulye mert nem tudok ertelmezni ellentmondast. -
-
válasz
gregory91
üzenetére
Nem kell cli.
Átnevezésre nyomva, kitöröltem a
blackPantherOS-v18.1SE-x86_64-Renegade-DVD.iso
fájlból az iso kiterjesztést azaz lett belőle
blackPantherOS-v18.1SE-x86_64-Renegade-DVD
Ezután a
blackPantherOS-v18.1SE-x86_64-Renegade-DVD.md5
fájlból is kitöröltem az md5 kiterjesztést, ekkor megkérdezte hogy a fájl már létezik, felülírjam?
Mondom persze, enter és az iso fájl eltűnt, mégegyszer leírom, ELTŰNT, köddé vált, megsemmisült, nincs a kukába, nincs sehol, visszahozhatatlan az 1,7GB méretű iso fájl mert felülírta a semmi kiterjesztésű 81bájt méretű md5 fájllal.anorche1 és a többiek,
Oké, nem kell a kiterjesztés mert az ördögtől, azaz magától a Microsofttól való, brrrr..... kimondani is rettenet.
De ha nincs kiterjesztése egy fájlnak, akkor nem lehet 2 vagy több egyforma nevű fájl egy mappába, pl. nálam van olyan elektronikai cuccom hogy 4 ugyanolyan nevű van1 mappába, pl.stepdown_converter.pdf ebbe van leírva részletesen
stepdown_converter.png ez a rajz külön
stepdown_converter.sch ez a nyáktervező progi inputja
stepdown_converter.pcb ez meg a gerber fájl a nyák legyártásához.Próbáljam meg kitörölni a kiterjesztéseket...? Nem, lásd előbbi eredményt, egy 1,7GB iso átteleportált egy párhuzamos univerzumba.
Kérdésem hogy ha tényleg az egyik legfeleslegesebb dolog a számítástchnikában a kiterjesztés, hogyan lehet nélküle más formátumú, de ugyanolyan nevű fájlokat kezelni?
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
És anorche1, köszönöm a felvilágosítást.
Viszont a kiterjesztés undorral (én) abszolút nem értek egyet.
Oké, van a fájlnak neve, és az alapján azonosítom a gépemen lévő kb. 10000 fájlomat. Nem kell a kiterjesztés hogy segítsen mert én egy memóriazseni vagyok.
Vagy mégse.Az alábbi képen az smplayer telepítők is necces ha csak rápillantok, bár ez még okés mert a Linuxosba benne van hogy amd, amúgy az exe meg a deb neve szinte tökegyforma.
De a Blackpanthernél a csatolt képen, meg az összes Linux és egyéb iso meg checksum és torrent név tökazonos, azoknál ha nincs kiterjesztés, honnan mondod meg hogy melyik micsoda?
Mivel ha leölöd az extension megjelenítést meg a fájlkezelőbe kikapcsolod az oszlopokat is akkor kapunk 3 totál egyforma fájlnevet.
Értem hogy maga az OS megkülönbözteti őket a fejléc vagy mi alapján, de én hogyan fogom..?
-
válasz
Sokimm
üzenetére
Az Windows, én se Linfosoztam soha pedig néha megérdemelte

Te ugye Debianozol, hát akkor passz, nálam az Etcherre kétkatt, bejön a jelszókérő ablak, beírom és indul. Nem kell semmiféle jogokkal vacakolni, amúgy maga az Etcher futtatható az a root tulajdona. Én Ubuntuzok.
Az appimaget próbálod? -
-
En reszletes nezetet hasznalok mindenhol, minden os alatt a fajlkiterjesztes megjelenitesevel.
es az lehet hogy az oprendszernek nem kell meg egyebkent is hulyeseg de nekem nagyon praktikus hogy egy pillantassal latom mi micsoda.
Akkor en mint felhasznalo honnan tudom egy kevert mappaba hogy a Fakanal nevu, kiterjesztes nelkuli fajl egy fenykep ami jpg, egy pdf leiras vagy text a fakanál hasznalatarol, vagy egy hatulrol torteno szexvideo ami amugy avi? -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Dede, világos voltál mint a Nap, ezért is írtam hogy csakis a szoftver gyártójától a hivatalos weboldalról töltöm le a telepítőt.
Winen is így járok el, bár a minap egy friss telepítésnél meglepődtem, a Windows áruházba fennt van az SmPlayer. Ezután ezt fogom használni, ami nincs azt meg a szoftver hivatalos oldaláról.
Linuxon is a legelső hogy rákeresek a gyári Szoftvertelepítőbe, ha nincs adok még egy esélyt a Synaptic-kal és ha így sincs találat akkor a szoftver készítője, ha valami egzotikum utána általában a Githubon kötök ki. Ez a sorrend.
Arch-on meg az AUR általában 99,9%-ban kielégíti a szoftverigényemet. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nálam
Viber
Opera
Unified Remote
Megasync
Free File Sync
4K VideodownloaderEzek 2 évvel ezelőtt biztosan nem voltak benne a gyári tárolókba hanem a saját weboldalukról kellett leszednem, 4K meg a U.R. az 101% hogy ma sincs benne.
A többinél most már van gyári szoftverforrásból telepíthetőség de mindegyik flatpakos.
Kipróbáltam a flatpakos Vibert és sikítva menekültem vissza a Viber oldaláról letölthető .deb telepítőhöz mert home könyvtáron kívül semmihez nem volt joga hozzáférni, a másodpartíciómról nem tudtam képet, pdf fájlt, semmit se csatolni.
Ugyanez egy Free File Sync és a Megasync programnál, aminek pont az a dolga hogy külső partíciók, lemezek között szinkronizáljon, meg írjon rájuk, ez elég érdekes. Persze lehetséges hogy ezek hozzáférnek de nem volt hangulatom kipróbálni.Tudom hogy valami módon ki lehet terjeszteni a flatpkos appok jogait de én ennek neki sem álltam hanem inkább a (számomra) sokkal egyszerűbb külső debes teleptőt választottam.
Természetesen nem orosz oldalról
letöltött hanem a gyártó saját oldaláról letöltött deb telepítőket használtam. -
válasz
üzenetére
"Nem telepítünk Linuxon semmit, bármit a netről"
Bocsass meg de akkor akinek kell (par 1000ezer, par millio ember vagy sokkal tobb) az hogyan hasznal Megasyncet, 4kvideodownloadert, es meg 1000 olyan szoftvert ami nincs a tarolokban?
Gyanitom hogy a Vivaldi is ilyen kategoria.
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Ez megvolt?
sudo dpkg --add-architecture i386 -
-
válasz
Denizer
üzenetére
ddccontrol és ennek a guija a gddccontrol ez überkirály
Valamint KDE alatt a Brighty kisalkalmazás, ez a nem igazi backlight csak a gammát állítgatja. de kiül a panelra és egérgörgővel szabályozható a fényerő, roppant praktikus.
Van ilyen más de-hez, asszem XFCE alatt talán...?
lxqt-config-brightness ez is működik. Azért talán mert 2 éve nem indítottam xfce munkamenetet, nem tudom fejből. -
-
válasz
Eastman
üzenetére
Dugd be egy Windowsos gépbe. Megjelenik a Fájlkezelőbe mint pl. D meghajtó. Az ikonján jobbklikk, formázás.
Ha a Win is beleszakad akkor a pendrive a halálán van és a vezérlője írásvédett módba kapcsolta. Ilyenkor még lementeni lehet róla de írni már nem. És a formázás is írás. -
-
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Tudom hogy ebből patália lesz
de a Win mezei lemezkezelője a Win alól futva 4 kattintással összezsugorítja azt a C meghajtót/partíciót amiről épp fut. És ehhez se reboot se se külső live os se semmi nem kell.
Elbaltáztad, odaadtad neki véletlenül az 1 terát, no problem. Lemezkezelő, kötet zsugorítása pl.60Gb-ra, oké és kb. 10-20 másodperc és kész van. A felszabadult 900 gigával azt csinál a user amit akar.
Pillanatra reagálva a pendrájv formázásra,
fájlkezelőbe a pendrájvon jobb klikk, formázás, fat32-oké. Ennél egyszeűbb a földön nincs.
Ezeket a faék egyszerű fatureket pl. én imádom
-
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nem, eppenhogy a fast startup a rendes leallitasnal mukodik.
Rebootnal ha leallas utani pillanatban agyonlovod a rebootot akkor tiszta a rendszer.
Ezert rebootol updeteknel is mert ez az 1 indulasi modszer amikor a nullarol tiszta lappal indul bekapcsolt gyorsinditassal is.Kollega irta hogy olvasni tudja az ntfs particiot, ez igy van de probalja irni ha egy fast startupos Win alatt van mountolva a lemez. Azonnal irja a Linux hogy nem-nem. Meg lehet eroszakolni persze.
-
válasz
szucs54
üzenetére
[link]
Itt ha jól látom Cinna Ubuntu tölthető le.
Nekem 20 illetve pontosan 22 év Winezés után/mellett meg a KDE az ami bejött de természetesen mindenkinek más az ízlése.
Linux Mint nem játszik? az van gyári Cinnamon felülettel az 101%
És a legkezesebb, legemberbarátabb Linux kivitelek egyike.
"Az automatikus bejelentkezésről: Ezt hol idézzem meg?"
Ezt nem tudom mert eléggé eltérőek az asztali felületek és sose voltam Cinnamonnal testközelbe.
HdSentinelre nem tudok válaszolni mert szökőévenként sem használom.
A mappa beállításra a bal alsó sarokba sincs épkézláb megoldásom mert mint írtam Cinnamont életemben nem használtam. -
válasz
szucs54
üzenetére
Egy überkirály KDE-ra ráhúzni a fahéjat... ez ez megbocsáthatatlan vétek!
Nincs ebből semmi gond, nekem fél tucat DE van választhatóan de valóban ajánlott azzal telepíteni amivel használja majd az ember.
Nem tudom, lehet hogy nálad megmaradt az SDDM mert a Kubi azt hozza magával és elképzelhető hogy a Cinna nem szereti.Indíts egy Kubuntu Plasma munkamenetet és a képen látottakat alkalmazd,
az autologin legyen bepöttyözve és a Cinnammon legyen az alapértelmezett munkamenet.
A fájlkezelőbe emiket látsz azokat az oszlokpokat tudj megjeleníteni, sajna nincs az a 2 amit szeretnél, nálam sincs bár lehet hogy lehet a fájlkezelőt valahogyan pluginezni hogy megjelenítse.
Nem gond a /home, nekem pl. szinte üres, csak az a pár alkalmazás dolgozik ide amelyeknek úgyis mindegy egy esetleges reinstall. Pl. Viber, úgyis szinkronizál, Megasync, ez meg aztán tényleg szinkronizál

Ami neked kell az a Beállítások/Helyek, és itt mindent irányíts át a másodpartícióra vagy háttérvinyóra.
Ha némelyik alkalmazás nem ide menteget akkor azt magában az alkalmazásban irányítsd a háttértárra.
Én évek óta így csinálom és a háttértáram havonta el van mentve külső hdd-re.
Most nem ide tartozik de dualbootos vagyok és a Windowsba ugyanezek a könyvtárak vannak beállítva, pl. a Downloadba ment mindegyik OS. Roppant kényelmes. -
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Így van ahogy mondod, mindig van nálam mindig egy ezeréves TpLink TL-WN422G usb adapter és azzal jó.
Cak azért érdekelt a kihívás mert az utóbbi kb. 2 év alatt 4x futottam bele ebbe a lassú kapcsolat szindrómába, a melóm miatt évi 30-40 munkaterületen megfordulok. A 4-ből 3 TpLink eszköz, 1x meg Cisco, valamint előfordult Broadcom és Intel wifi klienskártyával tehát mégcsak nem is gyártófüggő a történet.
A blogbejegyzésemben is a végén nyitva hagytam a kérdést a megoldásra, Hcl kolléga írta ugyanazt a megoldást a bandwith állításra amit a neten máshol is megtaláltam.
Nálam sajna eredménytelen. -
És Kapitány, dehogy lakótelep, éppenhogy egy préri közepén lévő építkezés. Összesen 1 azaz egy darab router látszik, a cég szerelte fel hogy a vezetőségnek legyen net, ez egy korlátlan netes sim kártyás eszköz, ráadásul a wireless titkosítatlan, free, ide úgyis csak a dolgozók jönnek. De maga a router jelszavas. El tudnám kérni a jelszót de szeretném kliens azaz az én oldalamon megoldani a Linuxon is.
Éjjel én lógok a routeren egyesegyedül, ja nem, van még egy wifi nyomtató.
Lakótelep szindróma kizárva, kb.700 méteren belül nincs más wifi. -
Valami történt, először mikor végigmentem a parancsokon akkor teljesen elveszett a wireless kártya, repülő mód be majd ki, erre visszajött.
Mégegyszer lefuttatva, a 200B/s helyett 40-70Kb/sec lett, ezzel a sebességgel tudok fórumozni, ezt is erről írom.
De másra kevés. A hálózat 20MBp/s felett tud, az biztos.
Váláámi váán de nem az igazi. -
válasz
growler
üzenetére
És Kapitány,
mert 2 év alatt most 4. alkalommal belefutottam hogy 20/40 módba 150-200B/s, igen ilyen tetűlassú a kapcsolat azaz egy txt fájl is 1 percig jön le, a YT. be se jön. Ha beállítom a 20Mhz only modet akkor megjön a 20-30Mbps sávszél. Oka ismeretlen, eddig megoldottam router oldalon de most nem férek hozzá egyik helyen a routerhez. Ezért kéne OS oldalról beállítani.
[itt írtam erről ] és most kéne a megoldás élesbe, Linux alatt. Winen nem gond mint írtam, ott már meg is csináltam és azon hasít a net. -
Hogyan lehet egy wifi kártyát a 20/40MHz helyett csak 20MHz sávszélre állítani?
Winen ez 4 kattintás az Eszközkezelőbe és meg is jegyzi reboot után is.
Linuxon 2 órája túrom a netet meg terminálozok, már máshol is és régebben is ezt a megoldást kaptam de nem működik:t
ibi@TibiXubuntu:~$ sudo -S ifconfig wlp1s0 downtibi@TibiXubuntu:~$ sudo iw dev wlp1s0 set channel 1 HT20command failed: Device or resource busy (-16)tibi@TibiXubuntu:~$Azt írja ha jól értelmezem hogy hiba mert az eszköz foglalt.
Hogyan lehetne a csak 20MHz módot beállítani, és nem csak a pl. 1. csatornára hanem az egész 2,4GHz sávra, és ha sikerül, hogyan lehetne állandósítani? -
-
Bocs az off de LO topik nemigen van.
LibreOffice Writer, hogyan kell beállítani hogy megjegyezze és beíráskor felajánlja a szavakat, hogy csak rákattintok és beírja. Én nem találom. -
válasz
üzenetére
Igen van, ha jol emlekszek F3 vagy F2...? kivisz konzolra es ott a megfelelo parancsok beirkalasaval mindent meg lehet csinalni.
Hogy miket kell beirkalni arrol lila gozom sincs, ezugyben mas segitsege kell.
Ha Arch meg KDE, akkor miert nem egy konyhakesz Manjarot teszel fel? Abban minden benne van, a driver csere lehetoseg gui alatt, par kattintassal. -
Dede, hoztam már vissza ilyen halottat az élők sorába. Ha a da/vcom/adb driverek fennt vannak Windowson, terrmészetesen az adott tablethez/telefonhoz való változat akkor van esély.
W10 sajnos nem mindig partner ezekbe, W7 X64 nekem jobban teljesített.
Csak sajna minden készülék máshogyan működik, ezért írtam elébb hogy van amiből az akkut is ki kell venni, van amelyikből nem, van amilyekbe a power+vol.up, van amelyikbe más kombináció,meg nem mindegy be van dugva nincs bedugva, mikor kell bedugni az usb-t stb. ezt mind tudni kéne.
Ha ezek mind megvannak és egyetlen 1 dolog él csak, a preloader, akkor esélyes hogy egy full romot/firmet feltöltve jó lesz.
Csak a teljes romba kell a boot, a bootloader az uboot stb és az összes partíció.Meg ezek helye azaz egy mindent tudó scatter fájl a FlashToolnak.
Telefont így nem lehet mert ugyan elindul de ugrottak az IMEI számok.
Ez is helyrehozható HA megvannak de ez már szürkezóna itt.
A eészülék egy frissítésnél halt meg azaz valószínűleg a system sérült, bár a boot részek se kizártak.
Ha sehogyse megy akkor esetleg az emmc korai és tragikus halála is elképzelhető. -
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem megy mert a 18.04 Kubuntumra nem tudom felhegeszteni a libpng12 csomagot és a FlashTool ettől függ, enélkül nem indul el.
2 órája szenvedek vele, neharagudj nem megy.
Valószínúleg ki kéne irtani a libpng16 csomagot és akkor felmenne de ennyire nem akarom elbaltázni a rendszeremet. -
válasz
zoltanz
üzenetére
Én is a Pulse-t használom, legfőképp mert van hozzá a Pulse Effect GUI amivel bármit meg lehet csinálni a hanggal.
És ha ezt az effektet elviszi egy Intel Z8300 akkor annyira nem lehet erőforrásigényes.
Pipewire ha feljön ere a szintre akkor megnézem, addig marad a Pulse. -
-
válasz
szimla65
üzenetére
Ha meg aktualis, delutan-estefele tudok segiteni.
Mielott barmi, megvan a gyari stock rom, anelkul nem sok ertelme van belevagni. Nem art a teljes rom+particiokiosztas es mindenkepp kell a scatter fajl is. Es akkor meg lehet imadkozni hogy a preloader meg mukodik, es kellene ennek a mode-nak a belepesi ismerete is.
Akkuval, akku nelkul, melyik gombok, power, volume up-down stb. -
válasz
Milkoo
üzenetére
A libffmpeg. csereberéje sajnos ismerős, én Operát használok és évente 2-3x szintén ugyanezt kell eljátszanom, én nem tudom Operáéknál mi a fenét csinálnak de hogy valamit nem jól az biztos.
Nálad nem pontosan az az elérési út a két OS alatt, vagy nem tökegyforma a két böngésző vagy nem ad meg az egyik fájlkezelő valamilyen jogot a másolásnál.
Én KDE alatt a Dolphinnal szórakoztam egy darabig de se pkexec se semmi nem használt.
Mivel van Thunar fájlkezelőm is, elindítom terminálból asudo thunar
paranccsal és mindenen átgázol. Nem a legegzaktabb megoldás de én évek óta alkalmazom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok : ! Legjobb Árak ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest