Hirdetés
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Gurulunk, WAZE?!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #103034 üzenetére
Köszi a választ.
Ha nem kell symlinkelni akkor külön-külön kell a mappákat mountolgatni? -
Ha van több telepített linux distróm egy gépen, akkor meg lehet-e azt tenni, hogy a /home/user Downloads, Documents, Pictures, Videos, Musics, és Egyéb_adatok nevű mappái helyett mindegyikben csak symlinkek mutatnak egy tőlük független partíció ugyanilyen nevű mappáira és ez a partíció mindenütt fel van mountolva valahova és tulajdonba lenne véve. Azt már észrevettem, hogy nem szabad a /home/user alá mountolni ezt a partíciót, mert akkor a loginnál a greeter bár felismeri a jelszót, de nem enged be. Van-e olyan mappa, ahová felmountolva ezt a partíciót chown nélkül is lehet használni. Lehet-e ez a partíció NTFS fájlrendszerű (szóval lehet-e ennek a mappáit is symlinkelni ??), mert ezt nem kellene chownolni. Egyszerre úgyis mindig csak az egyik distró fut. Ebben az esetben mindenütt maradna a /home/user a / alatt és lehetne egy állandó stabil adattároló partíció, aminek az adatai megmaradnak újratelepítéskor. Egy kérdés még mindig marad, éspedig az , hogy a timeshift, ha mindenütt metegeti ezt a közös partíciót, akkor az egyáltalán nem lenne gazdaságos (????)
-
válasz
tordaitibi #102926 üzenetére
A nejem az acer laposát nem kapcsolta be évekig. Annyira lemerült benne az aksi, hogy saját beépített IC-je elfelejtette, hogy kicsoda valójában, mert a flash tartalom elveszett belőle, emiatt fel sem lehetett újra tölteni és muszáj volt egy új aksit venni bele.
-
válasz
CPT.Pirk #102897 üzenetére
"szóval még az sem megoldás, hogy vesz bele egy olcsó SSD-t."
Egy USB-re rádug egy külső SSd-t (az NVME elegáns, mert magának trimmel, vagy a külső portable SSD-nek logikusan gondolkodva gyárilag tudnia kell valahogy a trimmelést automatikusan, mert nem minden felhasználó trim szakértő) és erre telepíti a linuxát. Ez nem túl elegáns, de előnyös tulajdonsága, hogy praktikus és ráadásul hordozható is. -
válasz
fekete.puma #102727 üzenetére
Pl. /home/miki/data
-
válasz
tordaitibi #102706 üzenetére
GPT-re is lehet lergacys telepítést csinálni, csak akkor kell neki egy 1megás formázatlan partíció bios_grub jelölővel.
, a windows meg mehet mellé UEFI-ben. -
válasz
csixy #102627 üzenetére
Még valami kernel drivert bele kellene tenni az initramfs_create scriptbe, vagy ebben a distroban hiányzik egy kernel driver, vagy valami efféle ami a scriptben ugyan benne van de ugye ami nincs, azt nem tudja beletenni a konzervbe. Valahol kellene találnom egy logot a buildelés folyamatáról, talán az nyomra vezetne.
[kép] -
válasz
ubyegon2 #102623 üzenetére
A wellcome setup le lett futtatva?
Nekem az összes nonfree drivert is leszedhette, vagy a backport kernel miatt még nem volt olyan wifi kártya ami nem működne egyből.noki@meno-pcm:~$ uname -r
6.12.12+bpo-amd64
noki@meno-pcm:~$
[kép]
[kép]
Még egy megfigyelés: ez a thunar tud GUI-s root-os mappa manipulálást és terminalt is tud indítani a GUI-s mappában, tehát nem kell Nemot-t telepíteni.Egyetlen bánatom, hogy a linux-live script által megcsinált konzervet indítva elindul a konzerv bootja ,de valamiért nem ismeri fel a saját kernelét, tehát mégsem bootol be.
-
válasz
Vasti74 #102613 üzenetére
Én meg egy előre-emésztett debian-openboxot kerestem és végre megtaláltam ... a Lilidog kisöccsét a Beardog-Bookworm-x64 linuxot. Ez is ugyanolyan pöpecz, mint a Te Kubuntud.Szóval maximálisan hibátlanul kiszolgál. Precíz. Kicsit sok nekem mindaz a lehetőség ami benne van , de nagyon tetszik! Ezt Ubyegonnak is ajánlom kipróbálásra.
-
válasz
ubyegon2 #102484 üzenetére
A netinstallal az a bajom, hogy a hálózatkezelő kimarad az áldásból. Nincs sehol sem leírva, hogy mi az az x darab program és melyik , aminek a felrakása után szükséges és elégséges szinten van wifi hálózatom egy GUI-s hálózatkezelő kisalkalmazással debian esetén. Ja meg milyen szolgáltatás(oka)t kell elindítani, hogy jól mukoggyon.
-
válasz
Warton #102469 üzenetére
Itt sajnos a spectacle gyorsbillentyűi akkor élednek fel, ha más úton valahogy elindítottam a spectacle-t. Van ilyen gyorsbillentyűdefiniáló, de többre megyek az autostarttal. [kép]
Kezd tetszeni az LXDE, [kép] . Minden van benne csak kép világosító- ill sötétítő nincs egyenlőre. Nem éppen Openbox, de ha kijelentkezek, akkor be tudok jelentkezni egy Openbox session-be, amiben ott van a connman , kép, hang, szóval ezt az openboxot érdemes lenne izlésem szerint kicsecsázni. Kérdés, hogyha ezután valahogy megszüntetem az LXDE sessiont, nem fogja-e magával vinni a connmant, hálózatot hangot satöbbi??? -
válasz
ubyegon2 #102467 üzenetére
Köszi megtaláltam a megoldást. Beállítottam, hogy a spectacle indításakor ne készüljön képernyőkép. A képernyőkép készítéséhez hozzárendeltem a print-screen billentyűt. A .config/lxsession/LXDE/autostart-ba beírtam, hogy @spectacle. Bootoláskor bejelentkezik hogy huuú élek, de nem csináltam képet! Ezt le kell lőnöm és ezután minden print-screen billentyűnyomásra ment egy képernyőképet.
-
Debian 12.9 LXDE. Spectacle fel lett rakva. Gnome képlopó le lett szedve. Bootolás után kapásból nem működik a print-screen billentyű. Ha menüből elindítom a spectacle-t akkor ugye egyből ment egy felesleges képernyőképet. Ha ezután lelövöm, akkor már működik a print-screen billentyű. Hogy lehet bootolás után úgy beélesíteni a print-screen billenyűt- hogy emiatt a spectacle maradjon veszteg és majd csak akkor lopjon képernyőképet, ha megnyomom a print-screen billentyűt, de akkor viszont csinálja a dolgát?
-
válasz
robag93 #102427 üzenetére
Na most jól meg vagy keverve. Azt gondolom, hogy gépet nem akarsz megbontani és SSD-ket cserélgetni benne. A Virtualbox sem kezdőknek való és nem az életre tanít. Windowsod van. Tölts le egy [Linux Mint] telepítőt. Írd ki egy pendrájvra Balena Etcher [link] segítségével. Egy USB-re dugható [Portable SSD] -re telepítsd fel. Telepítéskor a "valami más" lehetőséget válaszd. Ügyelj rá, hogy a külső SSD-re kerüljön minden (!) : 1,,, A bootnak az efi partíció, kb 100 - 640 MiB , fat32 , /boot/efi van csatolva , de lehet, hogy egyes telepítők (talán a Linux mint is) egyszerűen "efi system partition" -ként emlegetik. 2,,, a gyökérpartíció Ext4 , a csatolása / (nem vicc tényleg az a per jel a csatolása). Ez a két partíció szükséges csak. Lenne még a swap parttíció , de ez hanyagolható , mérete kb 8 MiB , a RAM-od másfélszerese lehet, a partíciót linux swap -ként találod. Partícionálóként a telepítés indítása előtt a live rendszer Gparted programját használd. A gparted használatáról találsz videókat a neten. Megemlíteném, hogy a szűz lemez, vagy a teljesen törlésre ítélt lemez inicializálásához a Device menüpontjából a GPT partíciós táblát kell feltenni, vagy régi MBR-es rendszer esetén msdos partíciós tábla kellett anno, de akkor nem kell efi partíció, mert akkor a grub a master boot record-ba került. ... A telepítés során válaszd a jelszó megkövetelése a belépéshez lehetőséget. Root nem kell egyenlőre. A user fog root jogot kapni a konzolban átmenetileg a "sudo" parancs használatával. .... szóval hajrá ! Arra legyél nagy figyelemmel, hogy nehogy a meglévő régi rendszereidet , lemezeidet baszkuráld el, mert az nagyon nagy méreg.. Ezért javasolták, hogy ha tudod a windows rendszer lemezedet a hadműveletek előtt vedd ki. Ha odafigyelsz arra, hogy mit csinálsz a linux mint telepítő nem fog becsapni. Csak a te felelősséged , hogy mit csinálsz.
-
Én most feszegettem le a HP250 G7 alsó fedelét, mert meguntam hogy 50 fokra melegszik benne az egylapkás kioxia NVME SSD. Leszedtem az SSD chipről a tapadós címkét és ráragaszottam egy ezer éves öntapadós kis babakék hűtűbordát (lement a hőfok 40˚C alá), ha már arra jártam, akkor dugtam bele még 8 Giga RAM-ot, kifújtam a belsejét meg a hűtőt 4-5 év után. Erő-köröm vágó ollóval kicsipkedtem a fenéklemezból az ODD helyett odasajtolt merevítő helyfoglalókat és egy öreg caddy szét lett bontva kombinált fogóval és a belőle kimentett mini-sata-sata átalakítót rádugtam a funkcionáló mini SATA portra és tettem bele egy hasznát 1,6 Terás Toshiba SSD-t, meg az ebayről vettem egy gyári SATA portot (mert azt is kispórolja belőle a gyártó), és oda is került egy 500-as Sk hynix 310-es SSD. Egy erőmű lett belőle. Az akkuja már nem a régi de még bírja vagy 1.5 óra hosszát. ... Nem bírom ki barkácsolás nélkül.
-
Ha felteszek egy alap debiánt Desktop Environment nélkül és ezután telepítek egy Openbox ablakkezelőt, akkor mit kell még feltelepíteni és bekonfigolni, hogy a Network Manager előkerüljön és az aktuális Wifi beállítható legyen. ??
-
válasz
IstvánLászló #102181 üzenetére
A Magyar Linuxos ember videóit én is szeretem nézegetni, meg a cikkjeit olvasgatni. Csak a videókban némi kompromisszumot köthetne a türelmes tanáros előadásmód miatt lassú információ áramlással.
-
kezd alakulni
-
-
válasz
urandom0 #102120 üzenetére
Ez sem vált be sajnos
user@debian:~$ sudo nala install mate-polkit
[sudo] user jelszava:
mate-polkit is already at the latest version 1.26.1-3
Nothing for Nala to do.
user@debian:~$
Lehet, hogy feltolok egy crunchbang plus plust, vagy egy bunsenlabost, de azok már avultasak, meg lehet, hogy nekem túl vastagok.
-
válasz
growler #102117 üzenetére
Nem müködik sajnos. error No session for cookie
user@debian:~$ pkexec gparted
==== AUTHENTICATING FOR org.freedesktop.policykit.exec ====
Authentication is needed to run `/usr/bin/env' as the super user
Authenticating as: Meno Mano,,, (user)
Password:
polkit-agent-helper-1: error response to PolicyKit daemon: GDBus.Error:org.freedesktop.PolicyKit1.Error.Failed: No session for cookie
==== AUTHENTICATION FAILED ====
Error executing command as another user: Not authorized
This incident has been reported.
user@debian:~$
-
Mivel karcsú debian rendszert szeretnék használatba venni, ezért telepítettem egy DE nélküli debian 12.9-es rendszert és tettem rá Openboxot és XDM-et sima sudo User párossal root nélkül. Már már minden kezd összejönni az elképzelésem szerint. Csak egy a baj, nem működik a GUI-s jelszóbekérő, tehát pl. a synaptic és a Gparted nem indul(t !) csak sudóval terminálból indítva, ami ugye durva és tilos és a Nemo sem tud emelt joggal mappához nyúlni. Mindezt addig b@szkuráltam, hogy most már a synaptic és a gparted sehogy sem indul. Utána olvasgatva állítólag az alaptelepítésbe csúszhatott valami baki. Hogyan lehet ezt gyógyítani? Ha újratelepítem ellenőrzött hibátlan telepítővel akkor jó lesz végre, vagy újra ez a hiba várható?
-
válasz
CPT.Pirk #102075 üzenetére
Így-így! Lassan a linuxból windowst akarnak faragni. Nem lesz az úgy jó! A pantheont azért szedtem le a cinnamon mellől, mert a megkérdezésem nélkül két flatpakos csomagot is feltett.. A pantheon leszedése után a Flatpak maradt nekem ajándékba a szemetével együtt. A flatpakot synaptikkkal leszedtem és a szemetét kigyalultam a home mappámból. Kell még valahol gyomlálni?
-
Amikor feltettem a Pantheont a Linux Mint Cinnamon mellé , akkor dübörgött a mellem. De most segítsen már valaki, hogy hogy lehet ettől megszabadulni?!
-
válasz
tordaitibi #101789 üzenetére
Ez még egy brand Fujitsu Siemens P400-as vas, betonstabil. Kikompresszorozva felújítva újra pasztázva. Kibír még további 15 évet. Csak azért nem duálbootos, mert az asszonyé lett.De majd ha beint neki a rajta levő rendszer, akkor jó lesz rá egy linux mint.
-
válasz
Vasti74 #101766 üzenetére
A frászt, Az lga1155-ös tokozású pentium g630-as 2 mag 2 szálas ósdi vason hdd-re telepítve 6 giga ramon száguld a win11 24h2 pro. Csak az intel HD integrált GPU driver egyik sys fájlját köpködi a memória integritás miatt a defender. Emiatt be lett téve egy dedikált nvidia kártya (geforce 6200gs), így már nem látja a defender az integrált kártyát és a modernizálás jegyében ki lett dobva a G630-as és egy lga 1155-ös core i3 2120 2 mag 4 szál proci lett betéve 8 giga rammal és SSD-re lett telepítve.. Így már HDMI-n nézi a lapos TV-n a drágám a török sorozatát a 24h2-n és még frissíti is magát. Csak egy USB vezérlőt nem talál és besárgafelkiáltójelezte, de kit érdekel . Ennyi
A facebook szépen fut és nem térdel le. ... A POPCNT és az SSE4.2-t tudja, csak azért nincs a 24h2 kompatibility listáján, mert az integrált intel HD GPU van az útjában, de azt meg megoldottuk.
-
válasz
ubyegon2 #101563 üzenetére
Nono! Kezdetben a kifulladásig használgattam a kapitány előző kedvencét, aztán ráfanyalodtam a manjaróra de azt is megutáltam a boot f@szságai miatt. Aztán nagy kedvencem volt az anakondás endeavour előd. Most is van egy kallódó endeavour telepítés valamelyik notimon , a magyarch-os koma írásaiból is tanulgattam egyet, s mást. Szóval nem reménytelen, nem olyan orrvérzés veszélyes a helyzet. Csak a tiszta pürét nem szeretem. A sültgalambos verziókból viszont igyekszem kigyalulni az ajándék desszerteket. Csak az endeavour kinőhetné már a kib@cott lila űrkorszakát.
-
válasz
urandom0 #101518 üzenetére
De azért az 1986. Karácsonyi- év végi nagy havazásban másnap reggel a bőcsi ügyelésemből csak bevitt Miskolcra a Semmelweis Kórházba a munkahelyemre. Csak egy lukon láttam ki a jég között és nem volt teljesen szabályos minden a KRESZ szempontjából, mert be kellett érni. Kettes fokozatban brummogtattam végig.
#101511 ubyegon:
azt már nem írtam ide, hogy a hengerfej cserénél az egyik tőcsavar menetét kiszakítottam emiatt fel kellett fúrni 12-es menetre azt a lukat és később mindig eleresztett a félrehúzás- feszülés miatt a pakolás és teljes henger hengerfej csere lett a vége később párban. Nagy élvezettel játszottam be középhelyzetbe a gyári zöld lakkos alkatrészeket. -
válasz
sh4d0w #101508 üzenetére
Minket a rövidebb féltengely szakadása 2x megszívatott két különböző trabin. De ott elment a felázott sáros gát tetején elől wartburg felnivel és gumival, ahol a Mitsubisi terepjáró leásta magát kínáig. Csak kanyarban a wartburg gumi bele csuszkolt a féder rugó végébe. A nászutunk a Pécs feletti tavakhoz vitt, Ott hengerfejet kellett cserélnem, mert mire odaértünk az egyik hengerfejből a gyertyamenetet kikoptattam a sok csavargatástól. Amit az okozott, hogy a megszakító vezeték helyettesítő lemeze középen keresztbe repedt és gáz nélkül volt alapjárat, fordulatszámnöveléskor viszont szétrezonált a lemez és kihagyott azon a hengeren a gyújtás és stroszkóp kellett hozzá, hogy rájöjjünk a hiba okára,
-
válasz
sh4d0w #101347 üzenetére
Úgy biza! De még azért dolgozom, körtanárkodok. A praxisban az öreg Esprimo P400-as vasat ma cseréltem le egy új Dell Vostro 3020 SFF-re. Hazahoztam ezt az ócskavasat , a kétmagos pentiumon egy Siliconpower S72-es SSD-ről úgy fut a L.Mint Cinnamon 22-es, hogy akadásmentesen játssza le a tűzróka a 4k HDR Costarica videót. Bele teszek egy S55-ös Siliconpower SSD-t és tolom fel a Cinnamon 22.1-est, mert erre már nem akarom a windows 11-et felmókolni. Gyanítom, hogy nem is tudnám, mert valószinüleg a pentium 630-as nem tudja se a POPCNT-t se az SSE4.2-t.
Szóval ennyit az öreg vas "elengedés"-ről.
-
Abszolut autodidakta vagyok, mentségemre szolgáljon, hogy a Földes gimiben a Spec. mat. tagozaton kaptunk egy kevés számtek ismeretet. Még az ősi TPA 1001i lyukszalagos gépen gyűrtük a C-fokált. Már a 67.-ket taposom.
-
válasz
ubyegon2 #101307 üzenetére
"Gnome alatt bioscaling van, ha közelebb tolod a szemgolyódat a kijelzőhöz, akkor nagyobb betűméretet láthatsz és fordítva."
Nálam nem ez nem fog menni, mert szigetelő szalaggal leragasztom a kamerát. ... Ez egy szuperprimitív triviális biztonsági tolókapcsoló! Mindig működik! -
válasz
CsengődiGeri #101191 üzenetére
Én csak a könyvelőm miatt aggódtam, hogy fog hozzáférni a cégkapumhoz, de közben megbeszéltük, ugyanúgy mint eddig. Meghatamazás alapján a saját ügyfélkapuján keresztül látja a cégkapumat és intézi az én cégem úgyeit.
-
válasz
tordaitibi #101184 üzenetére
Vannak olyan öregek, akiknek nincs okos telefonjuk, mert nem értenek hozzá és nincs is rá szükségük, akkor mi a helyzet ezen honpolgárok esetében. Anno 3 telefon volt a faluban, egy a községházában, egy az utcabizalminál, meg a blaskás fülke. A Sokol rádió lógott a kapanyél végén, ahogy bandukoltunk ki a szőlőbe. Megvoltunk telefon és internet nélkül. Édesanyám nem nyúlt még életében billentyűzethez és már nem is fog, irtózik a számítástechnikától.
-
válasz
tordaitibi #101177 üzenetére
Ezt a sok mindent az ügyfélkapu + miatt írtátok le? Én még nem kezdtem bele az átállásba, nem tudom, hogy milyen meglepetés vár rám ez ügyben, de mondjátok már meg, hogy Mari néni hogy fogja mindezt megoldani? Engem már az is felmérgelt, hogy amióta feltettem az outlookos levelezésemet az androidos telómra, azóta a live.comos, outlook.comos böngészős levélbelépés kódot küld a telómra, hogy kattintsak a jó kódra .... és ha nincs nálam a telóm akkor mi van? Telepítsek hirtelen egy outlookot abba a fiókba ahol vagyok? ... nonszensz .
-
válasz
sh4d0w #101113 üzenetére
Nem véletlen járkálgattam korábban az ócskapiacra fritzek által kidobált fritzboxok után kutatgatva. 1-2 ezer Ft-ért kincseket lehetett korábban (3-4 éve) találni. A német nyelvű szolgáltatói fritzboxokat 3 sor linux paranccsal bootloaderileg át lehet állítani a német helyett a nemzetközi nyelvűre , ami után nem találták a firware-üket és bootloop-ba kerültek és térden állva könyörögtek a nemzetközi recovery exe-ért, amit szíves örömest felkínáltam nekik és lett belőle angol nyelvű fritzboxom. [link]
-
válasz
tordaitibi #101044 üzenetére
A könyvelőm azt mondta, hogy január 1.-ig ne álljak át. Majd lesz erre idő január első két hetében.
-
Áldott Ünnepet!
Fogadjátok szeretettel:
[debi2ramXmaseditionbyCsixy]
Megköszönöm, ha ránéztek. -
válasz
sh4d0w #100960 üzenetére
Én 486 DLC -vel kezdtem nem tudom mikor. Akkoriban volt rossz fogam. Ha este leültem a CRT monitor elé, akkor a rtg sugár melegétől begerjedt a fogam. ... Tippre 1991-re teszem az időpontot. Akkoriban volt az, hogy volt egy számítástechnikus ismertősöm, ő később kint járt a Miccrosoftnál, most meg számítástechnikát tanít városunk egy nagymúltú gimnáziumában, ... és ha problémám volt a DOS-sal vagy bármivel akkor felhívtam és diktálta pl. " Na írjad dokikám: arj -x .... satöbbi satöbbi. Így tanított meg arra apránként, hogy ha gondom van, hogyan induljak el bekötött szemmel az aknamezőn, hogy a célomhoz elérhressek. Aktív gyakorlati tudást adott nulla elméleti kiképzéssel. Ma is ebből élek.
-
A gparted a fat fájlrendszer felcsatolása előtt figyelmeztető táblával berzenkedik a fat partíció ellen. Mit kell feltelepíteni, hogy ez a köpködés ne legyen?
-
-
válasz
tordaitibi #100926 üzenetére
Köszönöm.
-
Lehet, hogy már unjátok a mániámat. Most egy könnyű súlyú belakott live debiant csináltam, de benne maradt a beállított timeshift is. Az volna a kérdésem legalább Tibi komához, hogyha ez a ramba felpakolt linux egy idegen vason elindítódik, nem fog-e bajt csinálni a timeshift. ???
-
válasz
Black&White #100905 üzenetére
Ha az új BIOS hibátlanul működik, akkor az egész HP mappát törölheted az EFI mappából, de semmi bajod nem történik, ha egy mentést a HP mappáról elteszel valahova.
-
válasz
CsengődiGeri #100846 üzenetére
live módban próbáld ki rajta a telepítő pendrájvot
-
válasz
ubyegon2 #100763 üzenetére
Én is csak használt üzleti notit veszek. De itt van egy ellenpélda és annak az ellenpéldája vissza az üzleti notikhoz - és a mérleg a végén. A nejemnek kellett vennem egy speciálisan facebokozni,és török sorozatot nézni való vasat két+x éve. Akciósan vettem neki egy Acer Aspire A114-25 1920x1080 felbontású RAM upgradable kisképerrnyős Amd 3020e - még éppen Athlonnak sem nevezett - procis gépet. A milyen notit vegyek topicban erősen tiltottak tőle, de megvettem. 80 kiló volt akciósan, 25 kilóért tettem bele egy 256 megás NVME SSD-t és 10 kilóért 8 giga RAM-ot. A Windows10 home S oprendszerét ingyenesem a win áruház segítségével Win 10 home-má alakítottam. Már win 11 ketyeg rajta és a cpu-z szerint tudja atz SSE4.2 és a coreinfo szerint tudja POPCNT feature-t tehát a win11 24H2 verzió is fel fog menni rá. Köszöni jól van fillérekből. Egyetlen hibája, hogy a linux telepítők minden verzióját visszaöklendezi. Az ellenpélda: A komaasszonyomnak vettem 130-ért egy dell vostro gépet használtan , az egy kalasszissal jobb , már a win11 24H2 ketyeg rajta. Nagyon szereti. Ezen biztosan menne a linux is.
-
válasz
ubyegon2 #100704 üzenetére
Nekem most itt a helyzet egy pcí intel és egy usb realtek mindkettő megy, de talán a realtekest buildelni kelett.
noki@dellapos:~$ lspci | grep -i network
02:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 8265 / 8275 (rev 78)
noki@dellapos:~$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 005: ID 04f3:24a1 Elan Microelectronics Corp. Touchscreen
Bus 001 Device 004: ID 8087:0a2b Intel Corp. Bluetooth wireless interface
Bus 001 Device 003: ID 2357:012d TP-Link Archer T3U [Realtek RTL8812BU]
Bus 001 Device 006: ID 0c45:6713 Microdia Integrated_Webcam_HD
Bus 001 Device 002: ID 0458:6001 KYE Systems Corp. (Mouse Systems) GF3000F Ethernet Adapter
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
noki@dellapos:~$Van két archer t4U is, ezek is buildelősek , de a v3.0 jól megy, az újabb v3.2 meg nem megy vár a 6.2-es kernelre.
noki@dellapos:~$ uname -r
6.1.0-17-amd64 -
válasz
tordaitibi #100530 üzenetére
De ez digitális kütyü potom nem mondom meg inkább mennyibe van a panasonicnak.
#ubyegon: "mondjuk minap meg egy birka bicigkist nem ismert fel, " Az enyém a biciglis láttán úgy haptákba vágja magát, hogy az orrom kénytelen vagyok a szélvédőbe törölni!.
-
válasz
tordaitibi #100517 üzenetére
Opelt? inkább toyotát. A raw4-esben folyamatban van garisan a fejegység cseréje, mert a panasonic kütyüje hibás. Menetközben ledöglik, újra indul miközben 120-szal robogok vele és belefagyott a GPS navigáció frissítésbe , s emiatt az RSA táblafelismerő rendszer sem működik. ... semmi sem lehet tökéáletes
-
Nocsak ni, elcurvultam netán?
A pantheon telepítés becsempészte a flatpakot hozzám is. Francbele!
-
válasz
tordaitibi #100157 üzenetére
Köszi OK !
No haza ugrok virslit keresni.
A sör kénytelen lesz megvárni a holnap estét. -
válasz
tordaitibi #100149 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm Tibi. Timeshift függővé tettél, remélem , hogy jól egészítettem ki ott a mondandódat.
[https://logout.hu/tema/re_tordaitibi_timeshift_hasznalata_es_amit_nem_tudtál .... /hsz_4-4.html] Köszönöm a lehetőséget! -
válasz
tordaitibi #100134 üzenetére
Csincsilla!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Fűnyíró topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest