- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
Valószínűsítem láma kérdés de hátha...
Adott egy multimonitor setup, két FHD monitor egymás mellett, illetve egy 1280x1024-as harmadik. A kérdés a következő:
ugyebár ezt a három monitort nem lehet úgy lerendezni, hogy egy szabályos téglalapot adjanak ki a pixelek. Jelenleg így néz ki:
ez szép és jó, működik, viszont a kis monitor izikailag nem egy vonalban van a másik kettővel, ráadásul nem is közvetlenül mellette. a bezel jump nem zavar, nem akarok a kávák alatt halott asztalterületet, viszont az elrendezést szeretném a következőképpen módosítani:és itt kezdődik a bánat. amit az arandr közepes szürke területtel jelöl, a bekerítő téglalap "holttere". Alapesetben ugyebár elvárom, hogy ide ne tudjam betolni a kurzort, ugyanis nincs kijelzőfelület. Ez az esetek többségében hibátlanul működik is... de nem mindig. van úgy, hogy az X úgy dönt hogy a hasznos képernyőterület márpedig egy teljes téglalap, és az ablakok maximalizálását leszámítva mindenben úgy viselkedik, mintha a holttér is képernyőterület lenne.
Ezzel a jelenséggel találkozott már valaki? A legbosszantóbb az egészben az, hogy nem mindig jelentkezik és nem tudtam rájönni mi a szabályszerűség mögötte. Arra rájöttem, hogy ha a kijelzők pixelterületei nem érintkeznek (azaz a bal szélső kis monitor csak "lebeg" a másik kettőtől szeparáltan) akkor mindig jelentkezik ez a probléma (ami érthető és logikus több okból is) viszont érintkező képernyőterületek esetén is előfordul hogy előjön.
Előre is köszi!
(ja, sima xorg tetején egy openbox, ha ez számít bármit, bár nem hiszem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest