Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz leviske #75927 üzenetére

"Igazából a felsorolt disztrók után nem is konkrét disztró javaslatokra lenne szükségem, hanem olyan tapasztalatokra, hogy ki miképp "állt meg" annál a rendszernél, amit használ. Mennyi kellemetlenség az, amikor még érdemes küzdeni egy adott disztró mellett."

A tartósabb linux használatot egy nagyon rövid - 1-2 napos - Ubuntu kitérő után a Mint Mate-tel kezdtem, kifejezetten jól elvoltunk, de a vége Manjaro XFCE lett. Komolyabb összezördülésünk nem volt, az akkori laptop alaplapjának elhalálozását nem veszem hibának...
    Azóta Manjaro KDE-re váltottam mind laptopon (HP 820G2), mint asztalin. (utóbbin van W10 is a grafikai munkák miatt) Ezekkel sem volt sem birkózás sem küzdelem. Telepítés személyre szabás és belakás után teszik a dolgukat. Bár ebben valószínűleg benne van, hogy nem használok egzotikus applikációkat. Amire szükségem van azt eddig megtaláltam a tárolóban, illetve minimális mennyiségben AUR-ban. Instabilitás nuku, összeomlások nuku. A heti 1-2x kissebb (pár csomag) és a havonkénti 1x nagy frissítés átnyálazása és telepítése meg nem okoz lelki törést.
    A Flatpak és SNAP csomagokkal soha nem volt problémám, tekintve, hogy kerülöm őket, mint ördög a tömjénfüstöt.
    Ha nem szimpatikus a rolling vonal, de nem ragaszkodsz a vanilla (hehe) Ubuntu érzéshez, tehetnél egy próbát a KDE Neon-nal. Igaz az alapjai az Ubuntu-ból származnak, de a DE mindig a legfrissebb (fél rolling :F)

Új hozzászólás Aktív témák