Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Mordekaiser #68369 üzenetére

De, nyögvenyelős lesz ez.

Javasoltam az összefoglalót, így kezdődik:

Amennyiben itt segítséget kérsz valamilyen témában, pár dolgot írj le, így te is hamarabb kapsz értékelhető segítséget. Ezek:

*a disztribúció fajtája, ha van, akkor a verziószáma is. Ha bizonytalan vagy, akkor a terminálos uname -a parancs kimenetét másold be.
    *főbb adatok a számítógépről, ha az itteni profil lapodon nem adtad meg őket.
    *a probléma részletes és érthető leírása, ha olyan, akkor mellékelt terminál kimenettel. Amennyiben az túl hosszú a bemásoláshoz, akkor feltöltve a pastebin oldalára, majd belinkelve. Ha lenyitod ezt a összefoglalót, akkor konkrét parancsokat mutatunk, amikkel hamarabb kapsz segítséget.

Nálad most fontos a disztró pontos fajtája, a géped adatai, az kevés, hogy modern, de a legfontosabb a probléma részletes leírása. Azt senki nem tudja, hogy te live módban akadtál el vagy már telepítetted, azt hogyan....etc. Nem is fogja/akarja kitalálni senki, szóval nyugodtan írj csak le mindent.

Ami engem is meglep, hogy már a 19.2 fenn van a hivatalos oldalon!

dmesg | grep error

Ja igen amíg nem vagy guru, terminal parancsot nem gépelsz a terminalba, amit javasolnak, azt másol/beilleszt módszerrel viszed be. Rengeteg hiba forrása ez kezdőknél.

Most látom, hogy a kollégák belemennek ebbe a Látóasszonyos módszerbe, akkor nem szóltam. :R Megtanítják a hentes tanulót, hogyan lehet megkülönböztetni a bélszínt a hátszíntől csukott szemmel, de hogyan kell a marhát levágni, mert az még legel........(most ez a példa ugrott be)

Új hozzászólás Aktív témák