Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pano

addikt

Köszi az eddigi válaszokat!

(#63113) ubyegon2

Köszi, hogy leírtad. A force layert már beállítottam, azért megtettem fontconfigmaxot is.
    Rájöttem, hogy igazából nem a fontokkal van a bajom, hanem a font renderingel. Ezen javított valamennyit sok oldalon, hogy a minimum betűméretet beállítottam 12-re.
    Azzal is akkor, amikor egy bizonyos méret alá csökken (ezt még nem tudom mekkorától) és olyan "fuzzy" szerű lesz. Az UWP-s windows applikációknál megjelenő fontokhoz tudnám hasonlítani.
    Igazából nem kényelmes ezeket az említett verziókat olvasni, kicsit olyan mint ha az embernek rossz lenne a szeme és enyhén összefolynának.
    Nem variáltam a fontokon, minden az alap, ami meg van adva.

Igaz ez nem firefoxból vett példa, de itt van a Spotify:

Linuxon

Windowson

Ha megnézitek pl a lejátszási listákat bal oldalon (linux) vagy a középen található lejátszási listák leírását. Windowson sokkal kényelmesebb olvasni, mint ha finomabb lenne a font render.
    A rendszerben nincsen gond a fontok olvashatóságával, ez a probléma is csak pár alkalmazásnál jön elő (skpye, de ott a font méretének nagyobbra állítása szintén sokat javított-, teamviewer, a spotify). Qbittorrent esetében is a torrent lista kicsit ilyen, de maga az ablak és vezérlőelemek tökéletesek.

(#63115) herdsman12

Igen, ez is benne van a pakliba, nem tagadom. Itt feljebb kifejtettem, hogy mire gondolok pontosan.

Új hozzászólás Aktív témák