Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz Rimuru #56515 üzenetére

Köszönöm szépen! :R
    A syslinuxos chainloader segítségével sikerült végre megcsinálni a swájci bicska USB-s SSD kütyümet egyenlőre legacy verzióban ! :DD
    Az alapanyag egy verbatim store n go 128gigás USB-SSD drive. Így partícionáltam:

Az sdb1 fat32 , erre windowsból Yumival másolódnak a live iso-k és egyéb iso-k (vírusirtók satöbbi, pl windows telepítő), a Yumit is linuxosok csinálták, syslinuxos bootot tesz az sdb MBR-jébe. A Yumi nagyon kiszolgálja a felhasználót, nem kell beállítások után kutakodnia.

Az sdb2 exFAT, csak winnyózból tudtam megformázni, a linux a /media/user mappába mountolja ha megkérjük rá.
    Az sdb3 egy NTFS szükséges rossz ,mert az előzőleg a drive hátsó végébe telepített linux, esetemben L.Mint XFCE 32 bites (bizonyám(!) ... semmi perzisztens baszkurálódás valamelyik live iso-val !) Grub-loaderét ebbe a partícióba telepítettem ez alapján:Installing GRUB2 to a Partition így:

sudo chattr -i /boot/grub/i386-pc/core.img
    sudo grub-install --target=i386-pc --debug --force /dev/sdb3
    sudo chattr +i /boot/grub/i386-pc/core.img

Sajnos emiatt került a linux a kiterjesztett partícióba.
    Ezután már csak annyi dolgom volt, hogy az sda1 multiboot mappájában található syslinux.cfg fájlba beszúrjam ezt:

LABEL grub2
    MENU LABEL Grub2
    COM32 chain.c32
    APPEND boot 3

És győztem ! :K :)) ;]

Köszönöm nektek! :R

Beletelt pár álmatlan éjszakába , mire mindezt a tudatlan fejemmel összebuheráltam.

Külön köszönet colomb2-nek!!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés