Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39337) SteveL


SteveL
aktív tag

Egy bő hete én is összeraktam egy három operációs rendszeres laptopot (Win 7, Win 10, Linux Mint KDE, mindegyik 64 bites), ráadásul MBR-es lemezre, mert a konkrét Toshiba laptopra a Win 7 x64 UEFI-ben nem volt telepíthető. Mivel muszáj volt, hogy a Windowsok egyetlen partícióra menjenek fel az MBR miatt, ezért először mindig létrehoztam egy partíciót a teljes szabad területre (nem a Windows telepítőjével), és csak a másodiknak feltett Win10 után metszettem le egy részt linuxnak, na ezt már nem látta a linux telepítő.

A vége az lett, hogy újra kellett kezdenem az egészet, és létre kellett hoznom Linux Live módban előre az összes szükséges partíciót, és újra feltelepíteni mindent sorban.
Még egy kellemetlenség ért, a Linux Grubja csak a Windows 10 indítómenüjét vette be a listába, a 10 előtt feltett Win7-et külön nem. Ezért a Windows-okat csak két menün keresztül lehetett indítani.

Végül az EasyBCD programmal inkább a Windows betöltőjéhez adtam a linuxot, így legalább egyben van egy op- rendszer listám indításkor. Más kérdés, hogy a Linux még így sem indul közvetlenül, mert előbb behozza a saját oprendszer-választó menüjét. De ennek a megjelenítési idejét levettem 3 másodpercre, így nem zavaró a dolog.

Szerk.:
Ezt csak okulásképp írtam, most nincs semmi probléma. :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.