Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32251) N0zer0 válasza djyuri (#32246) üzenetére


N0zer0
senior tag

Írtam már neked, hogy erre számítani lehet. Nem azért, mert ellened fogadtam, mert kívántam, hogy járj sikerrel, de a tények azok tények. Ezeket a felvevőket szándékosan csinálják meg ilyen szemét mód, a szerzői jog miatt. Ha csak sima FAT, exFAT, NTFS, Ext partíciót használnának, akkor a jogvédők beperelnék a gyártót, hogy warezhez nyújt segítséget, hiszen akkor mindenki felvenné a leadott műsorokat, áttenné a HDD-t PC-be, és már kényelmesen lőné is fel netre megosztani. Így meg a gyártó kitalált saját fájlrendszert, amit egyik PC-s OS sem ismer, RAW-nak látja, és erre azt tudja mondani a jogvédők felé egy esetleges perben, hogy ezzel kellően hatékony műszaki intézkedést tett a warez megakadályozása érdekében. Ha valaki még ennek ellenére is illegális tevékenységre használja, az már nem a gyártó, jelen esetben nem a Philips felelőssége.

Még így is mocsok mákod van, hogy látott egyáltalán valamit a Testdisk a videókból. Végső esetben az átfolyt videókat megvágod pl. VirtualDubbal, arra kell figyelni, hogy indexframe-határon kell vágni, így nem kódolja újra.

Szerintem legközelebb ne ilyen asztali felvevőt vegyél, hanem PVR képes eszközt, abból is linuxosat, mert azok tuti olyan formában rögzítenek, hogy csak át kell tenni gépbe, és már olvasható is, meg nem kódolják újra a videókat sem. Egyszerűen, amit kapnak streamben, azt minden további átalakítás nélkül csak kiírják a tárolóra, szabvány fájlrendszerre, semmit nem barmolnak bele saját formátummal, másolásvédelemmel és egyéb szemétséggel.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.