Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• weinmaker

őstag

Skacok, most ott tartok, hogy jó ez a linux, de nekem hiányoznak a megszokott win-es programjaim. Tutira nem tudnék áttérni rá. Jelnleg egy Bodhi linuxot nyúzok, ami Ubuntu alapú, csak sokkal gyorsabb. Szép, jó gyors, de vannak korlátai.

Netezni, zenét hallgatni, meg egy levelet megírni tökéletes, de nálam itt meg is állt annak ellenére, hogy sosem játszom a gépen. Lehet, hogy kevés linuxos ismereteim mondatják ezt velem.

Amiket win-en használok, és szeretek:
    Photoshop - itt tudom, hogy itt van a GIMP, de én nem tudom megszokni
    Dreamweaver - ennek nem találtam alternatívát, ami ilyen kezes lenne
    FastStone Image Viewer -ilyet sem találtam

Nem tudom, hogy ezeket lehet-e futtatni Wine-on, vagy valami virtuális felületen.

A többi dolog nagyon jó linuxon, bár a kezelése szerintem jóval bonyolultabb mint egy win (amíg bekonfigurálod, és ha probléma van). Tegnap p. az enlighment szólt, hogy frissítsem, megtettem, mire szépen kiléptetett, és többet vissza sem engedett grafikus felületen. Szerencsére másik gépen kigugliztam egy három soros parancssort, amit konzolon begépelve (mert persze, hogy jó volt a jelszóm, csak a grafikus felületen tiltott le), frissíteni kellett az egész linuxot, mire helyrejött.

Ilyen dolgokkal találkozva, ha valakinek nincs másik gépe, vagy kevésbé hozzáértő, asszem summás véleménye lesz a rendszerről.

Bocsi a hosszú hsz.-ért.

Új hozzászólás Aktív témák