Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz bambano #31 üzenetére

Valaki tud olyan problémát mondani, amit a flatpak rendesen megold és az alap oprendszer nem tudja?

Én 3 disztrót+1 RPi-t használok. Nálam pl. megoldja azt, hogy ha az egyik gépen Debian van fent, a másikon Fedora, a harmadikon Tumbleweed, akkor mindhárom gépen ugyanazt a verziót tudom használni a flatpakos programokból.

Megoldja azt, hogy amikor leülök a gyerekkel játszani, ő a Windows 11-es gépével én meg a Linuxossal, ugyanazt a verziót tudjuk használni Widelandsből, Minetestből, ... mert a flatpakos verzió friss, függetlenül attól, hogy nekem mondjuk Debianom van.

Megoldja azt, hogy amikor valaki távsegítséget kér tőlem, csatlakozni akarok a gépéhez, és azt mondom neki, hogy töltsd le a Rustdesket, akkor az ő verziója kompatibilis lesz az én verziómmal.

Megoldja azt, hogy ha valakinek, akinek más disztrója van, mint nekem, és azt mondom neki, hogy töltse le XYZ programot, akkor ő le tudja tölteni, ha van flatpak verzió az adott programból. Teljesen mindegy, milyen disztrója van.

Megoldja azt, hogy BIZTOS, hogy nem fogom tönkretenni a rendszerem azzal, ha valamilyen flatpak programot eltávolítok. Mert azért futottam én már bele olyanba, hogy le akartam törölni valamelyik gyári Gnome alkalmazást, aztán vitte volna az egész Gnome Shell-t. Meg láttunk már olyat, hogy valaki el akarta távolítani a Klippert, és vitte volna magával az egész KDE-t.
    Teljes nyugalommal telepítek és törlök flatpak programokat, mert tudom, hogy annak rossz vége nem lehet.

Új hozzászólás Aktív témák