- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz PrinceHerceg #1298 üzenetére
Az IPS236V is csak 6 bit+FRC.
Sajnos nem láttam még egymás mellett a kettőt (sőt az U2312HM-et csak futólag láttam kétszer), de mernék fogadni egy kisebb összegben, hogy a Dell egy fokkal szebb képet ad mint az LG.
A helyedben nem költenék 50+ ezret eIPS monitorra, miközben most egy jó húszassal többért vehetsz H-IPS monitort is ( http://hardverapro.hu/apro/hp_lp2475w_h-ips_1920x1200_adobergb_wcg_2/hsz_1-200.html ) A betekintési szögeik az eIPS-eknek is nagyon jók, de a színterük csak egy fokkal nagyobb, mint a TN-eknek. Egy 102% WCG-s monitor mellett az eIPS majdnem ugyanolyan gagyinak tűnik, mint egy TN.
-
PrinceHerceg
őstag
+ a DELL-nek álítólag megbízhatóbb az elektronikája stb, Ti mit mondtok ?
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok Mindenki !
Én is azt vallom magaménak hogy halál a TN+ Film paneltípusra és egy BenQ M2200HD-t szeretnék cserélni valami jóféle IPS paneltípussal szerelt monitorra !
2 kiszemeltem akadt:
LG IPS236V vs Dell UltraSharp U2312HM
Ezen 2 típusról azt olvastam hogy míg az első LG versenyzőnk natív 8-bites színátfedéssel bír az utóbbi csak 6-bites színturbosítást tud felmutatni (FRC eljárással), ha jól írom..
Egyedüli többletpontot a 300cd/m2-es adata ad a DELL-nek az LG 250 cd-val szemben (nagyon nagy ez a különbség, azt nem tudom, mondjátok meg Ti szakik) viszont az LG-n van HDMI bemeneti port is ami Nekem ugyancsak fontos lenne !
Namár most eddig nem is lenne kérdéses hogy melyiket vegyem meg, csak hát...
Ami az LG IPS 236V-től eltántorít az az hogy sok helyen olvastam hogy szörnyen rosszak a feketéi ennek a szépségnek ( vagyis hogy belilásodik de kegyetlenül ha oldalról nézi az ember, ami ugye Achilles-sarka az IPS paneltípusnoknak, de ennek az LG készüléknek főleg, mit tudtok Nekem erről mondani ?
Ez a jelenség volna az:
Ahogy hallom ennek a típusnak vannak szériái amelyekből a régebbi a rosszabb, ez tényleg így van, esetleg Valaki ? Egyedül ez az a tény ami Engem visszatart a vásárlástól !
Ti mi szépet tudtok Nekem elmondani a Ti kipróbált szemszögetekből ?
Kérlek benneteket segítsetek mert nagyon elvagyok most veszve...
Köszönet előlre is és bocsássatok meg a sok sor miatt de szerettem volna ha teljes mértékben átlátjátok az Én szempontjaimat is !
[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
Hali!
Akadt némi gond az LG IPS236 monitorommal. Tegnap délelőtt vígan ment minden, a gépet is szabályosan kikapcsoltam, délután mikor hazaértem, bekapcsoltam a gépet és a monitort, vártam, hogy a "VÁRJON" és a jelszó beírásakor már adjon képet (mint ahogy ennél a típusnál szokás).
De még a gép se töltött, a gyári prociventi pedig hangosan pörgött, azt hittem a vinyó nem érintkezik jól vagy a ram esetleg a vga mozdult ki. "Átmozgattam mindent de továbbra se tudtam behozni a windowst.
Elővettem hát a régi CRT-t hip hop kattant is zöldre váltott a ledje és bootolt a gép.
Nem tudom most hogyan tovább, még nem találkoztam ilyen géppel ami a monitor miatt még bootolni se volt hajlandó.
Érdekes az LG tápellátó része jó lehet mert bekapcsoláskor a LG logo és a power saving mód aktiválódik, de jelet nem kap.
Van ötletetek mi lehet ez? DVI-DVI kábellel van összekötve.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
Sok tesztet végigböngésztem 120Hz-en monitorok kapcsán, és a kategóriában az egyik legjobbnak tűnt nekem. Szerenék is venni, de egy 50.000Ft-os lehetőségről lemaradtam, 70-et meg nem adnék ki egy TN-re akkor sem, ha 120Hz-es. A passzív 3D a felbontás felezésével jár, az aktív, meg 60Hz-en vibrál. Utóbbi engem tutira zavarna, mert a 60Hz-es üzemmódban használt crt-k is zavarták a szemem. Bár itt a két szem által látott kép felváltva "villódzik", így talán kevésbbé szembetűnő. Nem is elsősorban a 3D miatt venném meg a W2363D-t, hanem a 120Hz miatt. A 100Hz-es crt-m után el tudom képzelni micsoda élvezet lehet 120Hz-en játszani (feltéve ha az adott felbontáson a számítógépünk meg is tud jeleníteni annyi képkockát az általunk kedvelt játékokban)...
további szubjektív infók helyett itt a legátfogóbb teszt, amit a monitorról találtam.
Visszatérve a 3D-re, van egy nintendo 3ds-em, ami szemüveg nélkül passzív 3d-t használ, ami szintén a felbontás felezésével jár, és azt kel mondjam, meglepően kicsi a különbség, mármint látni, hogy kicsit elmosódottabb a grafika, amikor 3D-re kapcsolok rajta, de nem annyira szembetűnő, mint látatlanban elképzeltem. Szerintem ha csak a 3D miatt vennéd a monitort valószínűleg jobban járnál a passzívval, de mivel egyiket sem láttam még saját szememmel (a 3ds-t leszámítva), ezzel a véleménnyel sem mész sokra.
-
lipido
senior tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni LG W2363D-PF -vel kapcsolatban. Vélemény, tapasztalat érdekelne elsősorban, illetve hogy a passzív 3d vagy az aktív 3d a jobb?! Válaszokat előre is köszönöm!
-
SSwift2
tag
válasz FireFox1996 #1289 üzenetére
Vettem egy HDMI kábelt, ezzel működik. Viszont Digitális televízió IPS236-nak ismeri fel a monitort. Ez normális így? Továbbá a Fortemanagerbe semmit nem lehet állítani ha HDMI-n van.
-
FireFox1996
őstag
válasz SSwift2 #1288 üzenetére
Nincs ötletem. Nekem a HDMI-vel hasonlót csinált (DVI-vel simán ment...), feltettem a monitor driverét, és vhogy meggyógyult a probléma.
LG ügyfélszolgálatot hívd fel. én is azt tettem, és elsőre driver telepítést javasoltak... Garanciás a monitorod, van rá esély, hogy csinálnak vmit vele...<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
SSwift2
tag
válasz FireFox1996 #1287 üzenetére
Igen fel van téve minden driver.
-
SSwift2
tag
Sziasztok!
Vettem egy IPS236v monitort és lenne egy problémám.
Ha DVI-D-vel próbálom használni a monitort és nem telepítem a videókártya szoftverét, (tehát szabványos vga-nak ismeri fel a windows), akkor betölt a windows, de ha telepítem a szoftvert és drivert awindows logónál elakad és nem talál jelet a monitor. Vga kábellel tökéletes minden.
Eléggé bosszant a dolog, szerintetek mitől lehet ez? Már próbáltam mindent állítgatni, de sehogy sem jó.
A videókártya egy MSI H61MA-E35 alaplapba és Celeron G530-ba levő kombó. -
csevede
tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, de megköszönném, ha tudnátok segíteni a következő problémámban.
A monitoromon nemrég elkezdtek a képernyő teljes szélességében függőlegesen felfelé csíkok mozogni. Az egész nem feltűnő, most sem látom például, akkor viszont igen zavaró, ha valami absztrakt háttér van, de játék közben is gyakran észreveszem.
Vga-t már cseréltem, ugyanazt csinálja továbbra is.
Ehhez hasonló, csak valamivel halványabb és nem kell hozzá a brightnesst tekergetni.
Előre is köszönök bármilyen építő jellegű hozzászólást, hogy esetleg mi lehet a hiba, monitor hibája-e egyáltalán, tapasztalt-e már valaki hasonlót, mi lett a megoldása és forintban kifejezve mibe került neki.
Köszönöm előre is! (LG W2234S)
csevede felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok!
Van valakinek W2253 típusú monitora? Az lenne a kérdésem, hogy másnak is nehezen lehet döntögetni a panelt? Nem tudom, hogy ez általános, vagy csak az enyémmel van vmi. Újkorától ilyen, már vagy 2-3 éves a monitor, annyira nem zavar, mert nem döntögetem minden nap, csak elég szar érzés hogy ennyire erőltetni kell.... -
I3EI\ICE
aktív tag
válasz jooker82 #1282 üzenetére
Én ezt ajánlanám, és a boltot is melegen ajánlom, amire a link mutat. Alaposan letesztelheted, "végigszaglászhatod", mielőtt dobozdba teszik Neked (mert ha a pénzzel a zsebedben megnézed, nem hiszem, hogy ott hagyod).
Gyönyörű, elegáns formatervezés, eIPS panel, ennek megfelelően a TN-nél egy fokkal jobb színek, ledes háttérvilágítás, alacsony fogyasztás, mindent összevetve szerintem határozottan best buy az általad megjelölt összegért, ha LG monitort akarsz.
Egyetlen komolyabb hátránya, az IPS-glow.
Ahogy a videón is láthatod, a kijelzőn megjelenített fekete szín erősen érzékeny a betekintési szögre. Ez -amennyire tudom- minden IPS kijelzőn jelen lévő probléma, de az olcsó eIPS paneleken nagyobb mértékben jelen van.
-
M1k133
tag
válasz TheBence #1280 üzenetére
Üdvözletem!
Lenne egy LG monitorom, amit ha HDMI -vel kötök össze a géppel és ha kikapcsolom a gépet, akkor nem megy el készenléti módba, hanem úgy érzékeli mintha nem lenne bedugva semmilyen kábel és keresi a kábelt, tehát mindig ki kell kapcsolni.
Tudom hogy ez nem egyedi probléma és nem csak az LG-re jellemző, de gondoltam ha már ez a márka a monitornak akkor már itt kérdezem...Mi lehet erre megoldás , ha van??
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
Miklós--== M1k133® ==--
-
TheBence
csendes tag
Heló!
LG E2251T-BN monitor vásárlása előtt állok. Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni, nekem eléggé tetszik, de biztosra szeretnék menni! Előre is köszi a segítséget! -
FireFox1996
őstag
válasz FireFox1996 #1278 üzenetére
Egyébként nagyon jó dolog, hogy ICC profile-okkal lehet szorakozni be lehet tölteni egy beállítást, aztán el is lehet menteni magadnak attól függően, hogy milyen munkára használod a monitort
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
FireFox1996
őstag
válasz Wrathrash #1276 üzenetére
LG IPS226V-om nincs, de LG IPS236-osom van. Ipontól vettem kb 2 hete. Az első db-nál otthon kiderült, hogy 2 pixel hiba volt benne, másnap visszavittem (szombat volt), hétfő délutánra már kicserélték egy másikra. Ezen is volt egy pixel hiba, de mivel szélén volt, és elég nehezen lehet észre venni, úgy döntöttem, hogy megtartottam magamnak
(a monitoromon gyártási dátuma 2011.oct.)
Eddig semmi beállítást még nem végeztem rajta, csak betöltöttem ICC profile-okat, és így használlom egynelőre.
Semmilyen zavaró tapasztalatom nincs, se oldlaról, se sarokon sincs semmilyen sötétedés, világítás vagy egyéb, ami zavarna...
Előtte egy Samsung BX2431 LED monitorom volt, 1 éves korában lecseréltem erre az LG-re. A samsung színe sokkal jobban tetszett, világosabb (még 1egyszer hangsólyozom: semmilyen beállítást még nem végeztem rajta az LG-n, csak gyári ICC profile-t használom). A samsung-gal többször volt az a gond, hogy a monitoron látott képeket kinyomtatva nem azt mutatja a papíron. Azért is cseréltem le LG-re. De LG-vel még nem tudtam így kipróbálni a képeket, majd írok még, ha odáig jutok.Full hd filmben különbséget nem igazán éreztem a 2 között. Élvezhető.
NFS vagy DIRT 3-at játszottam mind2-n, kb ugyanúgy élvezhető mind2-n (samsung 2ms, LG meg 5ms)Beüzemeltetésnél votl egy kis Power saving mode probléma a HDMI kábellel (DVI, VGA-val simán ment), semmi extrát nem csináltam, kihúztam a hdmi-t és újra bedugtam, és onnantól kezdve tovább megy mai napig hiba nélkül A LG saját driverét csak utána tettem fel (windows 7 64bit), és most már látja is, hogy LG IPS236-osom van
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
vilmaboy
őstag
Megpróbálom ebben a topikban... másikban nem kaptam választ a problémára.
Lenne egy olyan problémám, hogy egy LG tvt használok néha monitorként sima 15 pólusu monitorkábellel összekötve. A gondom az, hogy filmnézés közben hol gyakran, hol ritkábban kikapcsol a monitor egy időre. Úgy értem, hogy elmegy a kép, mint ha powes save-re nyomná magát, majd rájön, hogy megy rajt egy film és ismét rávávl RGB.re és folytatódik a film... Hol 2-3 percenként adja ezt elő, hol 20 percenként. Mi lehet a hiba oka?
Kommenteket előre is köszi!
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Wrathrash
csendes tag
Üdv!
Mit gondoltok az LG IPS226V-ről? Van valakinek tapasztalata vele? Azt látom hogy a nagytesókkal vannak gondok...
-
Faterkam
addikt
-
_stick_
őstag
Üdv!
L1954TQ (LCD) Monitorom van, ATI HD 5830-al HDMI kábellal összekötve.
Van a monitoron egy AUTO/SET gomb, ahol helyére igazítja a képet.
Mikor ezt a gombot megnyomom, egy DIGITAL VIDEO INPUT NO ACCES felirat fogad és nem csinál semmit. Hol keressem a hibát?Szerk: sőt a horizontal/vertical és a clock/phase állítási lehetőség is inaktív
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Nico Bellic #1271 üzenetére
Nemzetközi fórumokon is láttam már hasonló kérdéseket a beharangozott 3D-s IPS monitorokról, de egyelőre sajnos úgy tűnik, senki nem tud semmit. Én is nagyon várom már, hogy piacra kerüljenek, még ha ugyan erős a gyanúm, hogy nem lesz 100 alatt egyik se...
[ Szerkesztve ]
-
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok.
Valaki meg tudja nekem mondani az új LG DM52-es monitorok mikor jelennek meg, kiállításokon (CES 2012, CEBIT) elméletileg már bemutatták ezt a családot de az érkezésről semmi hír .
-
peet7
csendes tag
Üdv!
A minap vásároltam egy LG W2240S típusú monitort és akadt vele egy kis problémám. Mivel 22 colos ezért elég nagy ugye a kép. Na most, kikapcsolom a gépet, és a következő bekapcsolás után a monitor nem a teljes képernyő szélességet adja, hanem jobbról-balról van egy kis behúzás, mint mikor "összeszűkítem a képet", valamint a tálca sem látszódik. Aztán kinyomom a monitor kapcsolóját, újból bekapcsolom és már jó is, teljes a képe ahogy kell.
Valaki tudna segíteni, elég idegesítő, mivel új monitorról van szó!Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, egyre erősebben látom ezeket a csikokat a monitoromon, mik ezek?
Talán pixelhiba? Vagy kezd behalni a képcsövem? Egy LG Flatron W2261WP-m van,
több mint két éve vehettem. Találkozott már valaki ilyennel:Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz 1nsan1ty #1265 üzenetére
Hát ez tényleg durva. Nekem az a furcsa, hogy a monitorguruban vett példány -amennyire emlékszem- inkább csak a szürkés lilás bevilágítást produkálta oldalról, azt is sokkal enyhébben, mint ezen a videón látni. Ez az aranysárga bevilágítás nekem a Dell U2311H-ról ismerős inkább.
Most már majdnem biztos, hogy valami régebbi kiadás járt Nálad. Old_artist mondta is, hogy az első verziók botrányosan rosszak voltak belőle.
Az a 236V, ami nálam járt, elvileg az aktuális legújabb verzió volt (2011 decemberen), és emlékeim szerint messze nem voltak ilyen súlyos bevilágításai. Emlékszem, még meg is kérdeztem old_artist-ot, hogy nincs-e rajta dinamikus kontraszt, mert akkor ott (szemből persze) elég jónak tűnt a feketéje, olcsó (úgy értem nem Dell) eIPS létére.
Az általam emlegetett 236V édesapám karácsonyi ajándéka volt. Ritkán járok nála, de most már nem hagy nyugodni a téma, szerintem hamarosan meglátogatom egy kamerával a birtokomban, és felveszem, hogy azon hogy néznek ki ezek a dolgok.
Old_artist, megkérhetlek, hogy leírd ide közösbe (mindenki tanulságára) az IPS236V sorozatszámának, és várható minőségének pontos összefüggéseit?
(a majdani kis "teszthez" én is mellékelem majd apám monitorának sorozatszámát)
-
I3EI\ICE
aktív tag
HA jól emlékszem Old_artist azt mondta nekem a monitorguruban, hogy az ips236V-nek is több kiadása van, amit csak a sorozatszám első számjegyei alapján lehet kideríteni. Lehetségesnek tartom, hogy itt van a kutya elásva, mert amit én ott vettem (236V-t), az eIPS-hez képest elég jó feketével rendelkezett.
-
1nsan1ty
tag
válasz I3EI\ICE #1261 üzenetére
A példányt ami nálam volt már visszavittük sajnos. Tesztelésre volt nálam és ha bevált volna nekem, akkor megvettem volna. Lehetséges hogy lesz egy másik is amit kipróbálok. Vagy egy másik ips236v, vagy ips231b vagy egy ips235v. Azt még nem tudom hogy melyik. De elvileg ugyanaz a belső... Küllemre egyértelműen nekem a 235 tetszik, de hát az semmit sem jelent. Ha meglesznek mindenképpen csinálok képeket.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz 1nsan1ty #1252 üzenetére
Légyszi, ha módodban áll, csinálj fényképeket, hogy fest egymás mellett a két monitor. Megnéznék mondjuk egy naplementés képet szemből a két monditoron. Nem vonom kérdőre a tapasztalataid, de azért megnézném, hogy néz ki.
Elég erős háttérvilágítással tudnak jó színeket adni a TN-ek is. Nem is értem, hogy ezeken az eIPS monitorokon miért spórlnak anynira a fényerővel (oké, hogy a backlight bleeding probléma nagyobb fényerővel szembetűnőbb lenne, de egy nagy fényerejű monitoron is lehet azért lejjebb venni a fényerőből..)
-
old_artist
addikt
válasz olahtamas #1257 üzenetére
Üdv!
Esetleg ezeket a teszt árbákat is használhatod ...
-
I3EI\ICE
aktív tag
-
olahtamas
csendes tag
Sziasztok!
Most jött meg az új IPS236V-m. Vmi itthoni kalibrálást nem tudtok küldeni nekem? Nem akarom elvinni kalibráltatni.
Főleg fotókhoz kéne vmi jó beállítás.Segítséget előre is köszönöm!!!
-
I3EI\ICE
aktív tag
Akkor már feltöltöm azt is, hogy hogy fest a H-IPS képe egy TN paneles monitor mellé állítva. Megjegyzem, ez a legjobb színkezelésű TN monitor, ami valaha az asztalomon volt (Asus VH222D), átlagos esetben sokkal nagyobb lenne az eltérés a két monitor közt.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
Íme a Green monitor fekete képernyős fotói (itt is csal a fényképező, szabad szemmel lényegesen enyhébb a jelenség, és egyáltalán nem kékesek, teljesen szürkék a bevilágítások):
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz 1nsan1ty #1253 üzenetére
Ez a lilás bevilágítás nagyon tipikus, ugyanezt produkálja a 236V is, de azt azért hozzá kell fűzzem a képhez, hogy a fényképezők ebben nagyon sokat "csalnak" az ips panelek kárára, szabad szemmel messze nem ilyen súlyos a jelenség, mint a képeken.
Nekem egy H-IPS paneles Green GL-TG24TW-m van, amiben szintén LG panel dolgozik (így legalább nem leszek offtopik ezzal a monitorral. Maga a bevilágítás ennél a monitornál enyhébb, és nem lilás, hanem tiszta szürkés, tehát csak világosabbak kicsit a sarkok.
HAmarosan töltök fel fotókat.
-
1nsan1ty
tag
válasz 1nsan1ty #1252 üzenetére
Nagyjából ilyesmire gondolok, (ez ips231p de ha jól tudom a panel és belső megegyezik az ips236v-vel) Bár ez üres képernyő de nagyon jól látszik a probléma. Namost ha ilyen szögből nézzük a monitort ahogy kb a bal oldali képen van és van is rajta valami akkor azt szinte alig látni. Főleg ha sötét tónusú kép, filmjelenet, vagy játék, stb az. Az ips panel színbeli előnyét ez a világítás teljesen tönkre teszi. Angolul a problémát "Backlight bleeding"-nek hívják. Nem tudom hogy a komolyabb ips paneleknél is előfordul-e ez. Ezért kérem aki jártas benne az írja meg.
[ Szerkesztve ]
-
1nsan1ty
tag
Ezzel a hsz-el egyet tudok érteni. [link]
Most az asztalomon áll a TN-es monitorom és ez az LG ips236v és sajnos csalódtam benne minden tekintetben. Sem a színei sem a betekintési szöge nem jobb mint a TN es W2252v monitromé. A feketéje az egy vicc. Az Leginkább kékes lilás. (a színei kalibrátak). A sarkoknál főleg. ÉS ami gáz hogy ez szemből is észrevehető. Gondolom a gyér bevilágítás miatt. Lehet hogy a TN panelesnél oldalról nézve a színei fakulnak kicsit, meg sötétül...ok ezt ismerjük. Ennél az ips-nél oldalról nézve viszont már az egész kékes lilás fátyolban úszik. mivel sötét hátterem van így jól látszik és ez sokkal zavaróbb mintha csak sötétebbé válna. megpróbálhatok képet csinálni ha valakit érdekel. Persze ez az ips monitor nem egy több százezres eizo kategoria ezt el kell fogadni... viszont ebben az esetben nem is azzal hasonlítottam össze. Tehát vigyázzon mindenki mennyire dől be az egyes dícséreteknek a monitorral kapcsolatban, mert lehet hogy nem fedik igazán a valóságot. És figyeljenek az olyanok hozzászólásaira is akik előtérbe helyeznek egy TN es monitort egy ilyen olcsóbb ips-es monitorral szemben.
üdv
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz #45553408 #1249 üzenetére
Volt már szó róla fentebb, megoszlanak a vélemények. Szerintem nagyon jó monitor. TN-hez képest szép telt színek, nagyon jó betekintési szögek, a fekete homogenitása az eIPS technológiára jellemzően tökéletlen (enyhe bevilágítás a sarkokban, ami a merőlegestől eltérő betekintésnél fokozottan jelentkezik, és nagyobb területre kiterjed). Nagyon energiatakarékos, a használata kényelmes (nem gyötri a szemet), és szerintem nagyon szép a formatervezése.
Ha lenne rá pénzem vennék egy ilyet a meglévő H-IPS monitorom mellé, hogy desktop használatnál szemkímélőbb, és energiatakarékosabb monitoron gépezzek.
Ha módodban áll, menj el a China Mart-ba Hexaa-ékhoz (monitorguru), ott alaposan kitesztelheted, mielőtt megvennéd, és szükség esetén szakmai segítséget is kapsz hozzá.
Egyébként van fenn most itt az aprón 42-ért egy használt.
-
I3EI\ICE
aktív tag
Én is szeretnék venni egy 120Hz-es monitort pedig nem terveztem a közeljövőben 3Dvision kit beszerzését. Pont a nagyon folyamatos megjelenítés miatt néztem ki EZT, de sajnos lemaradtam róla.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz shadowofthe #1244 üzenetére
Azért a 3D-től függetlenül sem felesleges a 120Hz. Ha olyan játékot játszol, ahol fontos a folyamatos megjelenítés, hasznos lehet, ha 2x annyi képkockát tud TÉNYLEGESEN megjeleníteni másodpercenként. Szerintem legalábbis egy gyors fps játékhoz kevés a 60fps (amin a vertical syncronisation kikapcsolásával elért magasabb framerate-ek se sokat javítanak), de akár agy autószimulátor is sokkal jobban tud kinézni valós 100-120 fps megjelenítéssel.
Az általad megjelölt árkategóriában csak e-IPS-t kapsz, ami nem olyan sokkal jobb a legjobb TN-eknél. Alapvetően én is IPS párti vagyok, de szerintem nézz meg mindent a saját szemeddel, mielőtt döntesz.
-
shadowofthe
tag
válasz huskydog17 #1245 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
huskydog17
addikt
válasz shadowofthe #1244 üzenetére
Több szempontból is inkább egy kisebb, de IPS panelest vegyél!
Ha egy nagy, de TN alapú mellett döntenél, akkor a TV után csak szívnád a fogad, hogy milyen bűn-ronda annak a képminősége. IPS monitorral azonban ez nem fog megtörténni, mivel a TV-k 99%-ában IPS/MVA panel van és nem TN.A magas függőleges frekvencia csak 3D kijelző esetén fontos, azok a kijelzők viszont horror áron vannak. Amennyiben nem utazol 3D-ben, akkor totál felesleges 120 Hz-es monitort nézni!
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit ajánlotok, monitor vásárlás előtt vagyok. Egy 32" LG lcd tévéről fogok váltani, nem tudom kiszedni belőle a dinamikus kontrasztot, és kicsit nagy is nekem, kb 80 centire ülök tőle.
50-70 ezer forintot költenék a dologra maximum. Nem tudok dönteni viszont, hogy egy kisebb, 22-23" IPS monitort, vagy egy nagyobb, 27-28" ledes monitort vegyek... Illetve melyik esetben érdemes további pénzt költeni egy nagyobb frekvenciás, 100-120Hz-es darabra?Filmezésre, játékra és szövegszerkesztésre lenne használva.
Köszönöm, ha segítetek!
-
bajaki
őstag
válasz #45553408 #1241 üzenetére
Ha nem lett volna pixelhibás akkor tényleg tökéletes lett volna, nagyon szép képet ad. Bár már nem nagyon lehet kapni abból a típusból, más LG meg ebben az árban nem nagyon van.
Jobban örültem volna, ha jó mert akkor most nem kellene ráfizetnem másra... Na de mind1 ez van. Már 2 hete szenvedek a gariztatás végett. Jó lenne már egy kis lelki nyugalom. Talán majd így harmadszorra csak összejön már egy pixelhibamentes monitor. -
bajaki
őstag
válasz #45553408 #1239 üzenetére
Hali!
Én már kettővel is megjártam vele. Rendeltem belőle, de pixelhibás volt, küldtek helyette egy másikat, de az is pixelhibás volt, pont ma vitte el a futár. Egyébként szép éles képe van, csak a széleknél van némi bevilágítás. Most már szerintem Samsungot fogok venni.
5 pontból szerintem 4-et adnék arra az LG-re.üdv
bajaki -
kaboca7
csendes tag
válasz Henker2 #1233 üzenetére
Kb 3 hete vettem egy ilyen készüléket.
Főleg az ára,és a tesztek leírása miatt döntöttem mellette.http://www.tesztpad.hu/tpad_lg_w2363v_gaming_monitor.html
http://ipon.hu/elemzesek/full_hd_s_monitorok_az_olcso_a_gyors_es_az_atlagos/658/434 000 2év garival, ami szerintem elég jó ár ekkora képméretért.
Beüzemelésnél hibaként jelentkezett, hogy a monitoron lévő érintőgombok közül kettő,nem működött.
Talán minden 50-60 érintésre kapcsolt. Felajánlották az ár megtérítését,de inkább a javítás mellett döntöttem.
Kifutott készülék, újat nem igen kapni, vagy jóval drágábban. 1 hét alatt megfordult,a cég állta a futárt, oda vissza. Azóta tökéletesen működik. Igaz hogy játékgépként hirdették, de én még igazából játékon nem teszteltem, ahol a gyorsaság fontos lenne.
A színei tökéletesek, főleg filmnézésnél jön elő a különbség, a régi 17" BENQ készülékkel szemben, amit előtte használtam. Még 19" HP monitorral vetettem össze,és ennél az LG-nél nem látható ill minimálisan érzékelhető, az az erős bevilágítás a monitor tetején teljesen sötét háttérnél, mint a másik 2 moncsin. Nagyon jó dolog az automata fényerőszabályzó, kíméli a szemet, nehezebben fárad. Még nagyon sok extra dolog van,amit nem próbáltam ki rajt.
Sajnos kevés az időm.
.A készülék alján lévő led világítás, csak akkor működik, ha külön audió kábellel is összekötöm a géppel, HDMI-vel nem, hiába viszi a hangot. Majd valamikor összekötöm, de most nem hiányzik. Ez az összeköttetés kell, hogy a monitor oldalán lévő hangkimeneti aljzatból hang jöjjön, és működjön a hangjavító rendszere. Szerintem egy profi hangkártyán nincs mit javítani, de ízlés dolga. Stabilan áll a talpán, nem imbolyog.
Én nem tapasztaltam, azt a jelenséget amiről páran írtak, hogy a készülék kikapcsolás után,a hűlés közben nagyokat reccsen a műanyag burkolat.
Összességében amire vettem, /40% film, 40% Net, 20% játék / tökéletes, 3 hét tapasztalata alapján.
IP panelossal nem volt lehetőségem összevetni. Még a W 2363 D amit nézegettem, de az 17 000 -el drágább lett volna, Fél év garival, és a 3D nem használnám. Gépem alkalmatlan rá. A 120 Hz meg ennyit nem ér nekem.
Összességében ennyit tudok róla mondani, talán valamit segített. -
I3EI\ICE
aktív tag
Most nézem, az IPS236V is 250cd/m2 fényerejű. Ezt figyelembe véve visszavonom, hogy ne lehetne 250-es fényerővel elfogadható színeket produkálni. Én az IPS-t venném, de ha érzékeny vagy a feketére, akkor szerintem érdemesebb mindkettőt saját szemeddel megnézni, mielőtt döntesz.
-
I3EI\ICE
aktív tag
Fentebb már elhagzott, hogy az IPS monitoroknak több kevesebb bevilágítás látható a sarkainál fekete, vagy nagyon sötét kép megjelenítésekor. Ez pontosan szemből nézve általában enyhe, de ha egy picit is oldalról nézed, akkor már elég szembetűnő (rendszerint a betekintés irányával ellentétes sarokoban). Neked kell eldönteni, hogy miben vállalsz kompromisszumot. A TN-nek jó esetben homogénebb feketéje lesz, de gyengébb színei. Az IPS feketéje oldalról nézve felfénylik, a TN-nek oldalról nézve szinte minden színe változik (ami szerintem a legzavaróbb, hogy a TN-en a fehér sárgás, vagy szürkés lesz oldalról).
Az általad linkelt adatlapon szerintem elírták az IPS monitor adatait. S-IPS panelt írnak, ami tuti befutó lenne (az már igazi prémium panel, nagyságrendekkel jobb színekkel, mint bármelyik TN), de ennyi pénzért szerintem kizárt, hogy S-IPS panel legyen benne. Gondolom eIPS, ami -szerintem- csak egy árnyalattal jobb a legjobb TN-eknél. Én mondjuk egyiket sem venném meg, mert a 250cd/m2-es fényerő nagyon kevés, ilyen gyenge háttérvilágítással nem lehet élénk színeket produkálni (legalábbis még nem láttam rá példát). Inkább gyűjtenék még hozzá egy 10-est és akkor már meg lehetne venni az IPS236V-t, na az már nem rossz monca (bár a fekete homogeniáts probléma ott is jelen van, lévén hogy eIPS).
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy LG E2251VR-BN monitort. Néztem róla teszteket is, meg beszéltem 1-2 emberrel akiknek ilyenjük van és teljesen meg vannak vele elégedve. Teljesen oké a megvilágítás is.
A gond csak az, hogy 2-3 ezer forinttal drágábban fellelhetőek az LG IPS monitorjai. Találtam is egy LG IPS225V-BN-t ami még éppen beleférne a keretembe. Ezzel nem is lenne gond, de kicsit utánaolvastam külföldi oldalakon a monitornak és ez lényegében ugyanaz mint az IPS226V. Nagyon sok helyen azt olvastam és láttam is olyan videót, hogy ennek a szériának baromi nagy bevilágításuk van.
Van valakinek itt IPS225 vagy IPS226 és véleményt tudna nyilvánítani a monitorokról?
Ezek alapján megérné-e a TN-es E2251VR-el szemben megvenni egy olyan IPS monitort aminek rosszabb esetben elég nagy bevilágításai lehetnek?
[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Üdv! Van vagy volt már valakinek LG W2363V- Full HD Gamer monitora? Mi a véleményetek róla illetve mire számíthatok a jelenlegi LG W2242S típusú LCD lecserélésekor?
Különbségek, Pozitívumok, Negatívumok...
[ Szerkesztve ]
ULTIMEA Nova S80
-
ronaldu98
tag
-
[ Szerkesztve ]
-
ronaldu98
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a CES-en bemutatott LG DM92-ről nem tudja valaki mikor lesz kapható a mi hazánkban és körülbelül mennyibe fog kerülni?
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Nem tudom pontosan melyik topicban lehet ilyet kérni, ezért ide írom, hiszen LG kijelzőről van szó.
Egy LG W2252TQ típusú monitorhoz keresem a legjobb színbeállításokat, vagyis ICC profilt. Csak kíváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni ebből. Van valakinek ötlete, hogy merre keressem az interneten?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Faterkam
addikt
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz multimelon #1227 üzenetére
Ízlés kérdése, de szerintem akár az elegánsabb formatervezés miatt is megérhet egy pici plusz pénzt a 236V.
-
multimelon
tag
válasz old_artist #1226 üzenetére
Köszi
Akkor szerintem felesleges a HDMI miatt többet fizetni egy 236v -ért, elég a 231p is. -
old_artist
addikt
válasz multimelon #1225 üzenetére
Üdv!
Különbdégek/különbözőségek:
- IPS236V: van D-sub/DVI/HDMI, csak dönthető
- IPS231P: van D-sub/DVI, állítható, dönthető, forgatható, pivot, és van egy "vérszegény" 2x1W hangszóró
Egyébként panelben ua. - IPS. -
multimelon
tag
Tudja vki, hogy mi a különbség a két monitor között? Ugyanolyan IPS van mindkettőbe és ha igen milyen? A 236v drágább de jobb?
Állíthatóság szempontjából a 231p jobb lenne nekem.LG IPS231P
LG IPS236V -
Amacs
aktív tag
válasz old_artist #1223 üzenetére
Köszi!
Tervbe volt véve, hogy ott folytatom a témát, csak úgy voltam vele, hátha valami LG-re jellemző dolog ez. -
Amacs
aktív tag
Üdv!
Meg tudná valaki nekem mondani, hogy úgy általában az LG crt monitorok esetében milyen hibára utal, ha hálózati feszültségre csatlakoztatás után csak lassan villog az állapotjelző led, amikor pedig működő géphez van kötve, akkor gyorsabban csinálja ugyanezt, de képet sehogy sem ad.
-
kondás
tag
válasz Jamby18 #1220 üzenetére
Nekem is csinál furcsaságokat a 236VPN ! Amint már irtam időnként nem hajlandó bekapcsolni, csak ha kihúzom. HDMI-re BOXEE webes lejátszó van kötve DVI-re meg PC.
Ezt a fekete bevilágitás problémát nem értem, ki akarja feketén nézni a monitort? Nekem semmi gondot nem okoz. -
Jamby18
senior tag
IPS236-hoz egy kis tapasztalat. Én november óta használom, most viszont a CoD MW2 miatt fel kellett tennem egy régebbi drivert, eltávolítottam kért egy újraindítást és onnantól a monitor nem volt hajlandó bekapcsolni csak stand-by módban villogott.
Egy crt monitornál vagy egy 17" TFT monitornál bejött nagyon kis felbontásba nagyon alap színkezeléssel, de fel lehetett rakni a VGA driverét.
Tehát elő kellett vennem a régi CRT-t és beállítani, majd vissza.
Kivettem a dobozból a D-SUB kábelt, de azzal se adott képet. Nem is tudom mit csináltam volna ha nincs itthon egy másik monitor.
Hurrá[ Szerkesztve ]
-
ZakRob
senior tag
Én is a héten szereztem be egy isp236-ot, de a feketéjével nem vagyok megelégedve.
A régi monitoromhoz ( acer p203w) képest szürkének mondanám, ami az egyenetlen háttérvilágítás eloszlás miatt még foltos is. Lehet idővel megszokom ezt a fajta színvilágot, majd kiderül. -
I3EI\ICE
aktív tag
Négy IPS monitort volt alkalmam jobban szemügyre venni (Green GL-TG241W, Dell U2211H, Dell U2311H, LG IPS236V), ezek közül mind produkálta az enyhe bevilágítást a sarokonál, amely 90 foktól eltérő betekintési szög esetében felerősödik. Persze csak fekete, vagy nagyon sötét kép megjelenítésekor szembetűnő. Gratula a 236v-hez, szerintem remek monitor.
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy LG IPS 236v monitort. Egy 19"-os crt-t váltott le. Nagyon tetszik így elsőre de enyhe bevilágítást tapasztalok a sarkokban. Visszaolvastam, azt írták ez jellemző hibája ezeknek. Valóban így van?
Sajnos rövid a dvi kábel, szeretném megkérdezni milyen cserét javasoltok? Hosszabb (1,5m-es elég) jó minőségű dvi kábel, vagy dvi-hdmi adapter és hdmi kábel? A vga nvidia 9600GT.
Köszönöm a válaszokat előre is. -
Zsorzs1981
csendes tag
Hali!
Van esetleg valakinek tapasztalata az LG D2342P 3D monitorról?
Túl kell élni, megszületni nem elég...
-
Kyau80
csendes tag
Hali
Na úgy döntöttem mégis a Dell U2312HM veszem majd meg. Monitorguru(56.500ft) az megbízható shop, vagy esetleg vmi más bolt amit ajánlanátok?!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Peddy789 #1210 üzenetére
nézd meg a dell weboldalát, a 2311hm workstation lineba tartozik. otthoni monitorokra nem szoktak pivotot és displayportot rakni.
ha itt is csak 6k lett volna a különbség, valszeg a pivot miatt a dellt vettem volna. viszont erre 10-15k a különbség, a dell kb 25%al drágább.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Peddy789
őstag
válasz proci985 #1209 üzenetére
a panel azért nem a komplett monitor, nemhiába van egy rakat különbség a képek között, attól hogy az lg tönkremegy a dell könnyen tovább bírhatja
Amugy énis nagy problémában vagyok melyiket vegyem, amugy sztem ez egy baromság hogy a dellt irodai használatra találták volna ki.
A másik topicban sokat lehet erről olavsni ki melyiket ajánlja.
HDMI, nemtom, nekem totál nemfontos számítógéphez, és amin van az vmi jogdíj miatt alapból +3k, tehát a 6ezres különbség igazából 9ezres, szal így énmég különn örülök hogy nincs hdmi
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
az LGnek van hdmije, a dellnek van pivot módja és jobban állítható a talpa. a dell inkább irodai, az lg otthoni (nézd meg a kinézetüket). dellnek lehet van displayportja, ez később még jól jöhet.
háttérvilágítás, panel egyezik, tehát ha az egyik tönkremenne, a másik is tönkre fog.
dellre 3 év garit adnak elvileg, az lgre mennyit kapnál?
-
Kyau80
csendes tag
Na totál elbizonytalanodtam melyiket válasszam:
1.,LG IPS236V-PN
2.,Dell U2312HMAz a 6000 ft már tökmind1, csak az zavar a Dellben hogy nincs hdmi...viszont megbizhatóság szempontjábol sztem jobb az Lgtől vagy rosszul látom?!
Nálam nagyonis aktív használatra kell a monitor, és nem 2 évre tervezem venni...
Ja és hozzáteszem nálam már a 2. Lg halt meg Legutobbinak a háttérvilágításával , elektronikával volt probléma, 3 évig bírta, javítani nem éri meg... -
proci985
MODERÁTOR
válasz Peddy789 #1203 üzenetére
arra totál alkalmatlan.
bár pár éve az első TFT tvk is katasztrófák voltak alacsonyabb árszegmensben. egyik barátomnál anno néztünk rózsaszín autókat körözni a szürke háttér előtt (f1 közvetítés, két ferrari a zöld fű előtt). fél éven belül cserélte.
az a vicces, hogy amennyibe eddig a két 21,5ös LG került, annyiból már vehettem volna három belépő 24"es TNt. persze, a jelenlegi hybrid eyefinity se tökéletes, de a lehetőség még megvan, hogy ez még bőven lehet jó.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Peddy789 #1200 üzenetére
A felsoroltak közül az LG W2363D 72-ért is megvehető.
120HZ, és 0ms input lag, szerintem ez bőven elég a Gamer titulushoz, nem kell "ráaggatni".
Amúgy a Dell u2312hm 0,6ms-os átlagos input lagja tényleg brutál jó, nem is tudtam eddig hogy az ennyire gyors monitor. Ha igaz, hogy emellett még a 72Hz-re is rávehető (erről tud valaki tapasztalatból nyilatkozni?), akkor ez lehet a best buy a kategóriában
(Fekete bevilágítás alatt azt a "felfénylést" értettem, amiről már szó volt)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz I3EI\ICE #1199 üzenetére
U2311Hnak persze inhomogentiása a sarkokban fekete színnel, IPS236nál is ez előfordult. vezérlés eltérhet, de ez a panelen múlik.
egyébként abban egyetértek, hogy az E-IPS egy relatív olcsó, de jó megoldás megfelelően gyors inputtal, oké színekkel, oké betekintési szöggel és egész jó fogyasztással. a dellnél is a 2412hm fele/kétharmadába kerül a 2410nek. az ips226V és 225 kb másfélszeresébe kerül erre egy belépő tnnek, ehhez képest egy 22es EIZO árban olyan 3-5szöröse. általános otthoni felhasználásra pedig nem kell grafikai munkára szánt workstation monitor, a felhasználó úgyse tudná kihasználni.
viszont másrészt egymás mellé raktam a két 21,5ös ips226vt, nem láttam color shiftinget a széleken se középről nézve (több, mint 100centi szélesek együtt). na ez az, ahol az eips előnye hatalmas a tnhez képest.
az pedig igaz, hogy felhasználásra kell monitort venni. tn olcsóbb és nagyobb, adott esetben jobb képfrissítéssel és jó fogyasztással. eips átmenet, grafikára szánt ipsek meg drágák és adott esetben bődületesen sokat fogyasztanak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Synology NAS
- Villanyszerelés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- LG (32GS85Q-B) 32" QHD 180HZ GAMER MONITOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (32UQ850V-W) 32" 4K 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (35WN75C-B.AEU) 35" QHD GAMER MONIOR ! AKCIÓ
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
- LG (32QP880N) 32" QUAD HD WIDE GAMER MONITOR ! AKCIÓ!