Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kaboca7

csendes tag

válasz Henker2 #1233 üzenetére

Kb 3 hete vettem egy ilyen készüléket.
    Főleg az ára,és a tesztek leírása miatt döntöttem mellette.

http://www.tesztpad.hu/tpad_lg_w2363v_gaming_monitor.html
    http://ipon.hu/elemzesek/full_hd_s_monitorok_az_olcso_a_gyors_es_az_atlagos/658/4

34 000 2év garival, ami szerintem elég jó ár ekkora képméretért.
    Beüzemelésnél hibaként jelentkezett, hogy a monitoron lévő érintőgombok közül kettő,nem működött.
    Talán minden 50-60 érintésre kapcsolt. Felajánlották az ár megtérítését,de inkább a javítás mellett döntöttem.
    Kifutott készülék, újat nem igen kapni, vagy jóval drágábban. 1 hét alatt megfordult,a cég állta a futárt, oda vissza. Azóta tökéletesen működik. Igaz hogy játékgépként hirdették, de én még igazából játékon nem teszteltem, ahol a gyorsaság fontos lenne.
    A színei tökéletesek, főleg filmnézésnél jön elő a különbség, a régi 17" BENQ készülékkel szemben, amit előtte használtam. Még 19" HP monitorral vetettem össze,és ennél az LG-nél nem látható ill minimálisan érzékelhető, az az erős bevilágítás a monitor tetején teljesen sötét háttérnél, mint a másik 2 moncsin. Nagyon jó dolog az automata fényerőszabályzó, kíméli a szemet, nehezebben fárad. Még nagyon sok extra dolog van,amit nem próbáltam ki rajt.
    Sajnos kevés az időm.
    .A készülék alján lévő led világítás, csak akkor működik, ha külön audió kábellel is összekötöm a géppel, HDMI-vel nem, hiába viszi a hangot. Majd valamikor összekötöm, de most nem hiányzik. Ez az összeköttetés kell, hogy a monitor oldalán lévő hangkimeneti aljzatból hang jöjjön, és működjön a hangjavító rendszere. Szerintem egy profi hangkártyán nincs mit javítani, de ízlés dolga. Stabilan áll a talpán, nem imbolyog.
    Én nem tapasztaltam, azt a jelenséget amiről páran írtak, hogy a készülék kikapcsolás után,a hűlés közben nagyokat reccsen a műanyag burkolat.
    Összességében amire vettem, /40% film, 40% Net, 20% játék / tökéletes, 3 hét tapasztalata alapján.
    IP panelossal nem volt lehetőségem összevetni. Még a W 2363 D amit nézegettem, de az 17 000 -el drágább lett volna, Fél év garival, és a 3D nem használnám. Gépem alkalmatlan rá. A 120 Hz meg ennyit nem ér nekem.
    Összességében ennyit tudok róla mondani, talán valamit segített.

• kaboca7

csendes tag

Köszönöm a segítséget.
    Sikerült kettőre leredukálnom a számításba jöhető típusokat.
    Maradt a LG W2363D, LG IPS236V, A W263D 1 hónapot használtan 55 000, vagy a IPS 236V újonnan 49 000-ért.
    Az első hátránya talán a TN panel, amire azt mondják,hogy a múlt ,viszont az új ára 72000, ami viszont magasabb műszaki tudást feltételez, mint a 49 ezres ár.Bár az utóbbi előnye lehet az IPS panel és a jó tesztek, amiben a DELL U2311 H -tol csak kicsit kapott ki. Azért jó lett volna egy összehasonlítás a
    DELL és a W236D között is, de mivel ilyet nem találtam, marad a hozzászólók véleménye.
    Ha valaki megmondaná a tutit, a kettő közül, megszüntetné a fejtörésem.Úgyhogy szívesen fogadok minden hozzászólást,akár kezdőét, vagy olyan elismert tagét min old_artist.

• kaboca7

csendes tag

Sziasztok.
    Véleményt, segítséget kérnék.
    Lecserélésre kerül egy 8 éves BENQ 17" TFT monitor. Sajnos csak használt monitorok jöhetnek számításba,a kedvezőbb áruk miatt.Pár darabot kinéztem
    és véleményt kérnék róluk. LG W2363V, LG IPS 236V, LG IPS 231P, LG W2363D, Samsung 2494 HS /több topicban, a TN panelesek királyaként emlegetik. Nem tudom , nem láttam/ Egyik készüléket sem próbáltam még. Egyenlő arányban használnám, film, játék, internet,megjelenítésre. Talán mostanában valamivel több a film.
    35-40 000-et szánok rá,és másfél évnél idősebb se legyen.
    Talán az LG W 2363D ami kilóg ebből az árkalkulációból kB 55 000ft-ért lehet ,hogy kinézne egy.
    De nem biztos, hogy megéri a plusz pénzt, /ami azért lényegesen több mint amit rászántam/
    mert nem kizárólag játékra lenne.
    Ha valaki már tesztelt, vagy használt a felsoroltak közül, esetleg több modellel is volt szerencséje, kérném az észrevételeit. Ill ha más ajánlat van ebben az árban, azt is megköszönöm.
    Lehet, hogy egy rangsor is jó lenne, amiből ki tudok indulni.

Előre is köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák