- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz koxminator #399 üzenetére
Üdv!
Remélem nem lesz vele különösebb gondod, tesztelgesd keményen a 3 nap alatt!
... és a 970P-dhez képest milyen? -
koxminator
senior tag
na meglett az új monitorom, LG W2452V-PF. Pixelhibamentes (eddig, kopp-kopp), persze még kalibrálni kell, de döbbenetesen jó a képe, nagyon brutálka
58ért sikerült megszereznem (nagyker). ennél jobbat nem találtam volna ilyen méretben, ilyen paraméterekkel
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
berpapa
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, holnap viszem vissza.
-
desyron
csendes tag
Hello!
Nekem is ilyen monitorom van és nálam nincs semmilyen elszíneződés 2 oldalt! Sztem a legjobban akkor jársz, ha visszaviszed és helyben tesztelteted, ill. összehasonlíttatod egy másikkal. Ha a másik monitoron nem látni ilyen hibát, akkor szó nélkül ki kell, hogy cseréljék..
-
kutyman
aktív tag
Szia !
Nekem egy Benq monitornál volt olyan problémám, hogy
alulról - fölfelé nagyon sötédett. A vásárlástól számított
második napon visszavittem, szó nélkül visszavették,
csak ott kellett levásárolnom a régi árát. Gondolom egy kis
rábeszéléssel a pénzt is visszaadták volna, na de úgyis kellett egy új monitor,
amit két nap múlva átvettem és azóta is tökéletes.
Azért nem árt egy kis határozottság : hivatkozni a tartós fogyasztási cikk(ek),
azaz az általad vásárolt monitor 3 munkanapon / interneten rendelt esetén 8 munkanap / belüli, indoklás nélküli visszavételére.
Nagyon sok üzlet próbálkozik elhajtani a vásárlókat, de csak keményen. -
Kapitány85
csendes tag
Sziasztok! Monitort szeretnék venni, 19"-osat és ha nem muszáj akkor nem wide-ot. ezt néztem ki magamnak: LG L1953TR-SF
Ha valakinek van vele tapasztalata vagy esetleg mást ajánlana ne fogja vissza magát! köszi! -
Trak
addikt
Hát, szemből nézve nem szabadna ilyennek lennie...
Hívd fel a boltot telefonon, mond meg, hogy vissza szeretnéd vinni.
A gariztatás boltonként változó, ha korrekt a bolt, akkor nem szokott gond lenni.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
berpapa
csendes tag
Srácok tudnátok erre egy rövid választ? (#386) Bonyolult errefelé a gariztatás és benne lennék még a 3 napba, ha esetleg ez hibajelenség. Köszönöm.
-
adam101
tag
Köszönöm a segítséget, alszom rá még egyet, aztán meglátom mi lesz.
-
old_artist
addikt
Üdv!
A DVI előnye, hogy a VGA mivel digitális jeleket bocsát ki, a monitor pedig digitális jeleket fogad, ezért a legjobb megoldás, ha.a közvetlen átvitel csak a DVI kábellel/csatlakozón keresztül történjen. Míg egy hagyományos (analóg) D-sub csatlakozón keresztül viszont a digitális jelet analóggá alakítja, az analóg jel a monitornál visszaalakul digitálissá, s ez a már 2x-es oda-visszaalakítás óhatatlanul is veszteséget okoz!
A DVI tulajdonképpen kiiktatja az analógra való át- illetve visszaalakítási eljárást.
A DVI-n keresztül hasznát jelátvitellel közvetlenül és minden veszteség nélkül továbbítja a digitális jelet, amivel pontosabb kép-geometriát, szebb képet és a betűk jobb él-simítását élvezheted! -
Gorneck
legenda
Sztem egyáltalán nem nagy gond, hogy nincs rajta dvi...barátomnak 2szer ennyibe fájó dvi-os moncsija van és nem igazán van köztük különmbség....
Viszont nálam a második ilyen xarik be 2 napon belül...fentebb olvashatsz róla...amúgy nagyon szép a képe mind játék mind film alatt...
Gorneck#1239
-
barko
tag
Pénteken én is vettem egy W1942T-t (Samu 765MB helyett, a 2,5 éves fiamnak karácsonyra, nehogy elrontsa a szemét ). Eddig elégedett vagyok vele, bár elszöszmötöltem vele amíg be tudtam állítani. Sajnos a gyári CD-je hibás, drivert elég nehezen találtam, de nem is érte meg a fáradságot. A fekete egész jó, kis bevilágítás, inkább a fehér ami nem teljesen egyforma mindenhol, de nem vészes. Először nagyon vakított. levettem a fényerőt, de úgy sem lett a legjobb, már nem vakított, de volt olyan oldal, ahol emlékezetem szerint szürke volt az alap, de nekem inkább rózsaszínként jelent meg. Most a fényerő 65, kontraszt 50 gamma -50. Nekem így kb jó(talán egy picit néha sötét). De a fényképeim nézve jó színeket jelenít meg. Eddig jó vételnek tűnik (tudom a 22-es jobb vétel, de nem akartam akkorát).Ja pixelhiba eddig nincs.
[ Szerkesztve ]
-
adam101
tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy új monitort és [link] erre esett a választásom, 38ezerért találtam, de mielőtt megveszem szeretném megkérdezni hogy ez mennyire számít jónak? DVI hiánya nagy probléma? Ha igen, tudnátok mondani hasonlót DVI-vel? És a játékokkal hogy áll?
-
berpapa
csendes tag
Sziasztok!
A család úgy döntött, hogy lecseréli a jó öreg CRT-t és beruház egy TFT monitorra. Túl nagy keret nem volt, ezért egy LG W2242T-SF-re esett a választás. Egy hazai tesztben jó középkategóriás monitorként mutatták be, különösebb hibák nélkül.
Túl nagy tapasztalatom nincs ilyen monitorok terén, ezért lehet, hogy amatőr kérdésem lesz. Ha fehér hátteret nézek - mondjuk internetezésnél - a képernyő két széle sokkal sötétebb, mint a közepe. Ez abban nyilvánul meg, hogy kissé pirosas-rózsaszínes lesz a fehér háttér. Kb 20-20%-ban a képernyő két szélén látszik. Mondták a boltban, hogy homogén sosem lesz, de jobbra számítottam. Esetleg a panel hibás, vagy ez természetes egy olcsóbb modellnél? Egyelőre eléggé zavar, hogy más színeket látok középen, mint a széleken. Nagyon köszönném ha tudnátok segíteni. -
Fricc
tag
Köszi Jenő!
-
Kissjeno
tag
75 Hz-nél is csak 75 lesz az FPS-ed bekapcsolt vsync mellett az a 15 plusz fps meg szerintem mindegy. A multis jatekoknal meg legalabb kell a 125 fps a lovesekhez ezt meg ugyiscsak akkor tudja ha a vsync ki van kapcsolva. A monitorodnál a dinamikus kontraszt csak movie üzemódban van bekapcsolva győződj meg róla de nem sok értelme van neki.
-
Gorneck
legenda
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen minden TN-es monitornál sajnos egyre gyakoribbak ezek a "búgó/zúgó/sercegő" hibák, ezért meg nem tudom mondani, hogy melyiket lenne érdemes megvenni, ez csak szinte a szerencsén múlik, s lehet, hogy az Acerral is igy fogsz járni, nem tudni!
Viszont, ha ismerősöd a boltos, akkor szvsz átvétel előtt jó lenne legalább 1 órai használat mellett, extrém körülményekkel tesztelgetni a leendő monitort, és csak tökéletes működés után hoznám el! -
Gorneck
legenda
válasz old_artist #380 üzenetére
Belefér, mert ez a 3dik nap és szóltam, hogy nem ok...haverom a boltos Ő simán belement egy harmadik cserébe a főnöke már nehezebben...az más kérdés, hogy addig nálam lesz míg nem érkezik meg a másik...
Ha az LG feliratnál nyomom a moncsi keretét, akkor kussba van a monitor...ez szerelési hiba...
Monitor ki be kapcs és gép bootkor...hangos sercegés búgás...ezt zenével is nehéz elnyomni...aztán 5-10 másodperc és szépen elhalkul, de még mindig hallani finoman...de nagyon finoman, hogy búg...
Persze mindezt a night profilokkal csak...vagyis mikor nem 100 a fényerő...Még mindig csere igaz? Az az Acer jó lesz? Mert árban ezt tudják hozni nekem...uilyen már nem kell több...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Fricc
tag
Trak:
Amiatt lenne jó, hogy nagyobb legyen az fps. TFT-nél a vsync számít, vagy mivel ott egyszerre frissül az összes képpont felesleges?
Gorneck23:
Sztem próbálj ki még1et, ha a 3napban benne vagy, akkor elég ha annyit mondasz, nem tetszik hogy a múltkor bal kézzel fogtad meg először, az újat majd jobbkézzel fogod -
Gorneck
legenda
válasz old_artist #376 üzenetére
Ki lett...csinálja...ez is és az előd is...személyes átvétel volt mind2 esetben...szóval a monitor ki lett próbálva mielőtt elhoztam...1-2 órát második esetben sem vártam így otthon jött ki csak...
A 3 napba benne vagyok...
Akkor ez ismét garos gond?
Gorneck#1239
-
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Már a második W2234S BN moncsi van nálam...6+1 profillal rendelkezik...de ezekből 3 használhatatlan...méghozzá a night 3 tagja...amint a fényerősség elmozdul 100ról a monitor sercegő/búgó hangot ad ki...
Ez természetes? Vagy 2ből 2 monitor is rossz?! Esetleg a VGA-m hibája?! Gair cserélik?Gorneck#1239
-
Rebell
senior tag
Szevasztok.
Van itt vki hozzáértő GURU?
Szeretnék venni vmi jó kis Monitort max 75 ezerig.
Az se baj ha Full HD!! 22 vagy 24 coll-t.
Tudnátok valami jó kis monitort ajánlani?
Thx -
Trak
addikt
Ha ez az egyik problémás kérdés, akkor ezt gyorsan megoldjuk:
Ahogy írták is Neked, a monitorok DVI-on, HDMI-n keresztül, tehát digitális jeltovábbításkor nem tudnak 75Hz-et, csakis 60-at.
75Hz-en csak D-SUB-on fog menni.Ha Te mindenképpen csak 75Hz-en szeretnéd használni, akkor feleslegesen vettél DVI-os monitort...
De miért is kell Neked a 75Hz?''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
válasz old_artist #370 üzenetére
Régen válaszoltam az itteni monitoros kérdésekre, főleg az LG-sekre, de sajnos azóta munkám változása és egyéb dolgok miatt sincs időm és kedvem sem fórumozni.
De azért néha próbálok benézni.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
kutyman
aktív tag
válasz old_artist #370 üzenetére
A monitor használati utasításának utolsó oldalain (ahol a monitor paraméterei vannak)
világosan le van írva hogy a monitor dvi-csatlakozón csak 60 Hz-en üzemel.
Szerintem egy tft monitor 60 Hz-en tökéletesen működik, észre se venni a különbséget
60 - ill.75 Hz között. -
Fricc
tag
Azt nagggyon naGGYYon megköszönnénk...
További nyomozásom eredménye: állítólag DVI -on keresztül nem tudja a monitor a 75Hz-t csak D-subon. Ezt fogadjam el így, és használjam D-Sub analog a DVI-D -s monitoromat, amire azért költöttem többet hogy legyen rajta DVI ne csak D-Sub... (vagy van esélyem arra hogy DVI-on használhassam 75Hz-n ?) -
Trak
addikt
válasz old_artist #360 üzenetére
Ha ennyire fontos a probléma, akkor ha lesz időm a köv napokban, akkor megkérdezem.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Myers
senior tag
válasz old_artist #326 üzenetére
Hi!
Ma szóltak az LG-től, hogy cserélik a monitort. 3hét alatt csak rájöttek.
Elmentem hozzájuk, mert azt hittem, hogy ott vár rám a friss, meleg, ropogós monitor, de csak egy cserepapírt adtak, amivel el kell mennem a boltba, ahol vettem.Legkorábban jövő hétre lesz belőle valami.
http://www.muszaj.hu/
-
Fricc
tag
Választoltak az LG-től, ami kimerült abban hogy vigye szervízbe a monitort...
Felhívtam a szervízt, ahol azt mondták hogy a TFT-k csak 60Hz-t tudnak
Addig jutottam, hogy elismerte a végén, hogy ennek valóban tudnia kell a 75Hz-t, viszont azt mondta azért torzul el a kép, mert nem 1440:900-ban megy a monitor. Mondom DE! Ezen is túljutottunk, de megoldás nem született. Másnak akinek Samsung monitorja van tudja rendesen használni 1440:900-ban? Egyszerűen érthetelen, hogy beígérik azt, hogy ezt tudja, és nem lehet megtalálni azokat az embereket akik meg tudják mondani hogy miért nem tudja, emiatt vigyem el szervízbe? Kell CS.1.6 ban a 75Hz, más is annyin használja a TFT-t. Ja, mondanom sem kell, nem tudták megmondani a szervízben hogy hogyan lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot, mert szerintem nálam megy hiába használom user paraméterekkel... Erről a monitorról (1952TQ-PF) csak jókat tudok mondani kivitelezés, dizájn, és képminőség szempontjából, viszont ugyanezt az LG supportjáról, szoftvereiről, és hozzáállásáról már messze nem mondható el... -
cl.aci
aktív tag
Sziasztok.
Kis segítséget kérnék melyik monitort vegyem:
W2042 T-PF vagy W2242 T-PF elméletileg csak a méretében van külömbség, a 2242 cirka 4 e Ft-tal lenne drágább. A + 2" megér enyit, (tudom hülye kérdés), most egy 17" CRT-m van. Tulajdonosoktól kérdezném milyen tapasztalatuk van a monitorral, szinprofilt valahol lehet letölteni?
Köszi a válaszokat előre is.mod: Estleg 45 e Ft-ig valamilyen más javaslstot is elfogadnák.
[ Szerkesztve ]
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
törölt tag
Azt hiszem ennél jobbat nem tudok összeállítani, ha később szerepel egy tesztben a 2242 sorozat profilokkal, akkor azt még kipróbálom.
Fényerő: 30-100 (internetezésre elég 30, játékra-grafikára 80-100)
Kontraszt: 66
Piros:50
Zöld:50
Kék:20
Továbbra is kontrasztot tartom a legfontosabbnak. Nálam 65 előtt nincsenek élénk színek, ezután felélednek és szebb tónusokat kapok, így kaptam meg azokat a barnákat, amiket eredetileg szerettem volna. -
Fricc
tag
Én is írtam nekik a 60Hz-s probléma miatt (75Hz-n elnyújtja a képet), remélem tudnak rá mondani valamit, nem csak azt hogy telepísd újra a driverét meg a windózt
Ha valaki addig is tud segíteni, ne tartsa magában elvileg ez a prohardver itt mindent tudnak nem? -
Trak
addikt
válasz old_artist #358 üzenetére
A hivatalos supportra, vagy vlami konkrét embernek?
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
kutyman
aktív tag
Kedves "Öreg Művészem" !
Tudnál nek-em, -ünk segíteni a dinamikus kontraszt ügyében ? -
desyron
csendes tag
válasz #75912448 #346 üzenetére
Helló!
Hasonló beállításokat nyomogattam én is össze, a változás:
Piros: 50
Zöld: 47
Kék: 18Fényerő: 50
Kontraszt: 52Így nekem egész jól kijönnek a barna-szürke színek is, bár lehet, hogy kicsit sötétnek fogod találni ezt a beállítást. Nekem magasabb fényerőn/kontraszton kisüti a szemem, nagyon megszoktam a régi monitort Majd idővel felveszem..
Üdv
-
Fricc
tag
Megvettem az LG 1952TQ-PF monitort, elsőre sokkal jobban tetszik mint a régi kis crt Viszont segítséget szeretnék kérni egy két dologgal kapcsolatban: ha megadom az driver vezérlőpultban hogy 1440:900-ban márpedig használjon 75-hz-t akkor azt a monitor megjeleníti, de úgy, hogy a kép szélén túl lóg a kép. Magyarul a tálca végén az időt meg a kis ikonokat nem látni, csak ha odahúzod a kép szélére az egeret akkor elkezdi eltolni arra a kiépernyőt balról jobbra, és akkor meg a start menüt nem lehet majd látni. olyan mintha a felbontás még szélesebbé változna és "nem fér rá a kép a monitorra". Ekkor viszont ha megnézem a menüben valóban 75hz-re kapcsol a monitor, csak ezt a nyújtást miért csinálja!?-érthetetlen. Valaki aki tudja hogy miért van ez pls segítsen fontos lenne! - Köszi!!
Másik: dinamikus kotrasztot hogyan tudom egyszerűen ellenőrizni hogy ki van-e kapcsolva? -
old_artist
addikt
válasz koxminator #351 üzenetére
Üdv!
OK!
Csak alternatív megoldásként ajánlottam, mivel (kalibrálási tapasztalataim, és mivel rendelkezek ezzel a HP-vel) csak kitűnőket tudnék felsorolni ezzel a H-IPS panellal megáldott kijelzővel kapcsolatban, sőt belépő színtű professzionális monitornak tartom!A 26"-os LG-ről, ha megveszed, szívesen várnék egy kis értékelést - majd!
-
koxminator
senior tag
válasz old_artist #350 üzenetére
Köszi! Igen, mindenképpen a FullHD a nyerő
rendelésre nagykerből 2-3 hétre mondják az LG-ket. Akkor tényleg inkább a 26"-os, mert az kvázi új modell. A HP dolgokról nincs túl jó véleményem, monitorjaiból is eddig csak az irodai típusokhoz volt szerencsém. Tudom, ez azért másabb az ára és a paraméterei alapján is, de maradnék az LG-nél, abból sokmindenem volt már az évek alatt, és no problemo.
Másrészt azért amennyibe még nagyker szinten is kerül a HP, még nekem is sok, kb. 25-tel olcsóbban kijövök az LG-ből.Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
old_artist
addikt
válasz koxminator #349 üzenetére
Üdv!
Ha FullHD-ben akarod látni a "világot", akkor igen, a
- LG L245WPM, 8ms g2g, 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) paneles és a
- LG W2600HP-BF, 5ms g2g, 26"WS LG.Philips S-IPS (LM260WU2) paneles.Mivel mostanság az LG W2600HP-BF a befutó - ha lehet kapni!
Viszont ajánlanék egy még jobbat, a HP LP2475W-t, ami minden tekintetben "veri" az említetteket, és az ára is barátságos - ha gondolod![ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
Üdv Urak!
Kérdésem lenne: gondolkodom jelenlegi monitorom lecserélésén, illetve megtartása mellett egy újabb beszerzésén. Ami van: Samsung 970P, S-PVA paneles. Nem igazán szeretnék TN+ panelest, ezek közül valamelyikre gondoltam: LG L245WP illetve LG W2600HP-BF. Ezek ugye MVA ill. S-IPS panelesek.
Teszteket olvastam, kvázi vágom melyik milyen, viszont itteni tulajoktól szeretnék tapasztalatokat, melyik milyen, melyiket lenne érdemes(ebb) választanom?
Előre is köszi,
Kox
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
törölt tag
válasz old_artist #347 üzenetére
Szia!
Már nem is szeretnék valóságosat, beérném ha megközelítené. Reménykedek, hogy beteszik valamilyen teszt közé, bár erre csekély az esély.
-
old_artist
addikt
válasz #75912448 #346 üzenetére
Üdv!
Most távol áljon Tőlem, hogy elkeserítselek, de ezt biztonsággal csak hardveres kalibrálással lehet - aránylag - egy TN-es monitort is beállítani, ami műszeres (koloriméteres) belállítást jelent. Persze, ezt még egy prooffal is ellenőrízni lehet, de sohasem lesz olyan, mint egy *VA vagy IPS monitor adta valóságos színmegjelenítésű vagy színintenzitású!
-
törölt tag
Kedves W2242T tulajok!
4 napja használom és kezdek megőrülni. Egyszerűen nem tudok egy normális színbeállítást elérni. Próbálom a régi monitorhoz belőni (ez OK volt), de nem sikerül.
Főleg a barnás árnyalattal van gondom, vagy túl sárgás, vagy túl szürkés lesz. A kéket is nehéz belőni, gyári beállításokkal iszonyatosan kék. 4 nap és hosszú órák szenvedése után ez sikerült:
fényerő: 55-100, alkalmazás függő
kontraszt: 58, ez a legérdekesebb, óriásit változik a színek tónusa akár +/- 1 állítás után is.
piros:50
zöld:50
kék:24Olvasgattam a topikot és láttam, hogy másnak se egyszerű. Esetleg valaki jutott kompromisszumos megoldásra, vagy sikerül jó beállítást találnia? Ha van ilyen jóember, akkor megoszthatná mielőtt felakasztom magam.
-
k_laci
tag
sziasztok, vettem egy LG L204WT-SF-et, és az a gondom vele, hogy 1680x1050ben nagyítja az XP ! és sajnos nem tudom, hogy hogy kell beállítani. Ha valaki tudna segíteni, az válaszoljon bármilyen formában PLS !!
-
desyron
csendes tag
Helló!
Na megvan a monitor (W2242T), minden jó, sztem nagyon szép képet ad! Mondjuk amikor összetettem a gépet és állítgattam a monitort, néha kikapcsolt és visszajött a kép... ...meg mellé olyan hang volt mintha valami érintkezés hiba lenne, de azóta állítgattam elég sokat és nem csinálta, pedig szinte egész nap megy... Szóval úgy néz ki ez csak az elején volt. A CRT után kisül a szemem, le is vettem a fényerőt, majd idővel feljebb tolom ha hozzászokom
Egyébként nem tudom... nagyon egyszerű összeállítani a talppal, de nekem mégis hiányzott egy kis papír amin rajta lett volna, hogy mégis mit hova.. ..olyan kis törékeny műanyagnak tűnik a talpon a kábelfogó és allul a ki-be záró pöcök, hogy leizzadtam hiszen nem akartam eltörni egyből
Ami viszont tökre tetszik benne, hogy egész jól dönthető le és felfele (jó ez relatív, de én azt hittem, h épp hogy csak lehet rajta vmit mozdítani). Az hogy nem forgatható meg igazából mind1, mert nem egy olyan nagy böhöm, hogy ne lehessen a talppal együtt elfordítani.Aki ilyet szeretne venni, annak csak ajánlani tudom!
Üdv
-
desyron
csendes tag
Köszi a válaszokat! Elvileg holnap érkezik az új géppel együtt, majd írok milyen
-
gjohnny
tag
Köszi az infókat efi99!
Azt még esetleg meg tudnád nézni, hogy kisebb felbontásban, milyen e képe, pl. 800x600-ban (Diablót max ezen lehet tolni csak), mert egy tesztben elég gyengének írták, igaz az egy 2006-os teszt volt, remélem azóta ahogy a penel is, az eletronika is jobb benne.
Köszi még1x!
Üdv. -
efi99
őstag
Előrebocsátom, hogy nem rég óta van és ezért nem is mindent próbáltam ki. Pixelhiba nem volt. DVI-n van, a kép szép és éles, jobbnak tűnt, mint az átlagos irodai tft-ken például.
DFC frankón működik és nem is árt, mert pont a feketénél tud lenni a legzavaróbb, ha nem elég fekete illetve foltos. Betekintés oldalról átlagos,azt viszont nagyon nehezen tudom megszokni a CRT után, hogy - mint minden tn paneloson - alulról mindig rosszabb, mint felülről. Ez azt jelenti, hogy felfelé enyhén sötétedik. Ez világos felületnél alig-alig látszik, sötétebb színeknél pl kék, barna, bár nem olyan zavaró, de azért határozottan érzékelhető. viszont legalább nem foltos, egyenletes a változás. Sávosodást ugyan néha tapasztaltam, viszont ez nem mérvadó, mert nem tesztábrával néztem, hanem weblapon láttam és lehet, hogy azt cseszték el.(pl itt jobbszélen a szürke :http://nb1.hu/ )
Utánhúzást nem tapasztaltam. Állvány stabil, de az egzakt beállítással kicsit játszani kell, mert a karja "szögben" van, vagyis ha pl fölfelé húzod, akkor egyben hátrafele is tolódik.
Fényerővel szerintem semmi gond, épphogy 50 körül használom. ForteManagerrel is lehet hardveresen vezérelni.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
gjohnny
tag
Sziasztok!
Ha valakinek van LG L1970HR monitora, az legyen szíves leírni a tapasztalatait. Képminőség, DFC működése nem zavaró-e, betekintési szögek, milyen a feketéje, nem túl nagy-e a fényereje (olvastam, hogy egyes LG-et 0-a fényerőn lehet csak használni olyan erős a fénye), nincs-e után húzás, az állványa elég stabil-e, az interpolációja milyen (nem natív felbontáson a képminőség), stb.
Köszi előre is!
-
desyron
csendes tag
Sziasztok!
22"-es monitorokat nézek 40k körül.. Kettőt találtam, jelenleg forintra ugyan annyi a kettő az iponon.
LG W2242T-PF
LG W2242T-SFMár csak azt kéne tudni mi az a "P" és mi az az "S" Ha nagyon nem érik meg ezek a monitorok, akkor szívesen várok valami ajánlatot kisebb méretből, csak legyen rajta DVI és max. 5ms-os legyen, más feltétel nem igazán van.. Főleg filmnézésre, netezésre, szövegszerkesztésre, játékra kéne. Előre is köszi a válaszokat!
-
efi99
őstag
Nekem is ilyen van és én nem tapasznyaltam. Érintkezési gond nem lehet (elsősorban a VGA-csatlakozás körül, hiszen mint írtad, a TFT-n már mindkét bementettel használtad) ?
Amúgy neked is sötétedik felfelé nagyon enyhén a kép, ah pont középről nézed? Bár úgy tudom ez általános TN-panel jellemző, alulról nézve a kép sokkal hamarabb sötétedik, mint felülről, magyarán nem szimmetrikus a dolog a betekintési szöget tekintve, ezért középről nézve is látszik a dolog.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
cyber86
őstag
válasz old_artist #328 üzenetére
Bevilágítást nem nagyon veszek észre csak az a fura mintha lassú lenne legalábbis a samsung 2253BW-hez képest.
-
cyber86
őstag
Hali. Beléptem az LG tulajok közé 1 w2252V-vel. Nekem nagyon bejött szép a képe minden idáig nincs semmi baja.
-
Myers
senior tag
válasz old_artist #321 üzenetére
Hi!
Szerviz menü helyett konkértan elvittem a monitort egy LG szervizbe.
"Hál Istennek" ott sem ment DVI-vel. Legalább most nem hagyott cserben. Tehát már 4-ből 3 vga-val nem ment.
Nem tudom mit várjak. A szervizes arcáról nem sok jót tudtam leolvasni. Azt mondta leszednek hozzá valami "szoftvert". Gondolom ez a firmware lesz.
Most egy az előző CRT-met használom. Ég és föld a kettő az LCD javára, még analóggal is. Mondjuk szegény CRT-mnek "elment" a fél fényereje, így nem korrekt összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
dci106
csendes tag
válasz old_artist #323 üzenetére
Hali!
Nagyon köszi!!! Asszem, az a kalibráció most elmarad...
-
dci106
csendes tag
válasz old_artist #316 üzenetére
Hali!
Igen, DVI kábellel használom, a gyárival.Visszavettem, ahogy tanácsoltad. Mintha egy-két betünek lenne szellemképe jobb oldalán a betüknek...
LPL a panel tipusa.
Különben nagyon tetszik, csak ez a furcsa. Az előző LG F720P-n is néha a fekete betüknek volt kékes-pirosas szinük, mintha néha ennél a moncsinál is előjönne. Vagy csak üldözési mániám van? -
Micka21
tag
tévedtem, analóg módba is kikapcsol néha
-
Micka21
tag
válasz old_artist #315 üzenetére
Megpróbálom megnézni másik gépen is.
De újabb érdekes dolog hogy most analóg módban használom a hagyományos monitor csatlakozóval és minden jó (kopp-kopp). DVI csatival meg ugrál továbbra is ha terhelem.
A videókarin már alapból DVI csatalkozó van, nekem ebből az jön le hogy azzal kéne használni,meg ugye azzal nincs 2 szeres képátalkítás.
Mi még a különbség a 2 csatlakozó között ami ezt csinálhatja ??? -
Myers
senior tag
válasz old_artist #316 üzenetére
Hi!
De a szerviz menüben mit kell nézni? Gondolom a "panel"-t.
Viszont azt meg lehet állítgatni és van vagy 10 féle lehetőség.http://www.muszaj.hu/
-
old_artist
addikt
Üdv!
"Néhány betü kicsit el van mosódva. Nálatok is ilyen???????" - DVI-n keresztül használod? - ... és esetleg a fényerőt (40-50-re) és a kontrasztot (80-90-re) vedd lejjebb a gyári beállításról!
"... milyen paneles lehet"
LG monitorok esetén (szervíz menü előhozása):
1. Kapcsold ki a monitort.
2. Tartsd nyomva a "menu" gombot a monitoron és kapcsold be a monitort.
3. A monitor bekapcsol, de Te csak tartsd benyomva a "menu" gombot, amíg a szerviz menü meg nem jelenik.
4. A monitor be- és kikapcsolásáig a "menu" gomb a szerviz menüt hozza fel, nem a rendes menüt.[ Szerkesztve ]
-
Micka21
tag
üdv
segítség kéne picit
ma vettem egy lg l1970HR-t és szép a kép meg minden, de ha terhelem (játék, film) akkor néha aprókat ugrik vízszintesen a kép, van hogy ki a képernyő is kikapcsol egy 10 ed mp re, ha csak netezek akkor nincs baja
videókarim nvidia 6200, frissítetttem a driverét de nem lett jobb
a monitor hibás vagy vagy vmi szoftver probléma van? -
dci106
csendes tag
Hali!
Én is egy LG W2252V tulaja lettem. Előtte 17" LG F720P volt. Hát nem tudom, a "nagyok" miért mondják, hogy nem adja vissza a szineket a tft... Én elájultam gyári beállítás használatával is a képétől, isteni! Lekopp: pixelhibamentes. 54000,- Dombóváron. Néhány betü kicsit el van mosódva. Nálatok is ilyen???????
A dobozán Korea van, de van ilyen is: assembled in Poland. Akkor mi az igazság??? Illetve milyen paneles lehet ez? Hogy kell megnézni? És mi a minőségi sorrend? -
Myers
senior tag
Hi!
Akarni akarhatsz nagyobbat , de mostanában túlnyomó részt wide-ok vannak. Sajna a konkrét választásban nem tudok segíteni.
Filmekhez sokkal jobb a wide. A torzításról: grafkártya driverből nagyon jól lehet szabályozni, tehát emiatt ne aggódj. Sőt néha még monitor menüből is.
Pl egy 1024*768-as felbontást, ami 4:3-as
- torzítva (teljesen kitölti a felületet)
- arányt tartva pixelre egyezően (minden oldalon lesz fekete sáv)
- arányt tartva nyújtva (csak bal,jobb oldalon lesz feket sáv)
meg tud jeleníteni.L197WH-PF: A kép szerint ránézésre nem wide. Viszont a felbontása wide-ra utal.
Az a legtisztább, ha az lg honlapon megnézed.
-
Myers
senior tag
Nem tudjátok mit jelent az LG monitorok szerviz menüjében a
CLEAR ETI, és az AGING beállítás?A jobb felső sarokban van egy szám. Ami időnként növekszik, de hogy mitől azt nem tudom. Úgy vettem észre, hogy a CLEAR ETI ezt a számot 0-ra állítja. De vajon mit jelenthet az a szám, és mitől nőhet?
-
desyron
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, ezzel együtt igen régi CRT monitoromat is szeretném lecserélni. A Samsungokról most csak rosszat lehet hallani, tehát LG-ben gondolkodom 40e körül (a többi monitorról nem tudok sokat). Filmnézésre, szövegszerkesztésre használnám legtöbbet.
Ha nem wide monitort akarok akkor 19"-nél ne is akarjak nagyobbat? Mert ahogy nézem, 20", 22" környékén is vannak még 40e körül, csak az mind wide. A wide-ról meg azt olvastam, hogy nem támogat mindent és torzít a képe (persze a torzítás gondolom nagyban beállítás függő). Pedig ha lehetne, a filmek miatt 20" vagy 22"-os monitort vennék.
Na de ha nem wide, akkor ez a 2 van és nem nagyon tudok választani:LG L197WH-PF
LG M198WA-BZAmi még nem tiszta, hogy az L197WH-PF-nél itt a leírásban "19" Wide" szerepel. Most ez akkor elírás? Mert a kép szerint... na mindegy én tényleg csak most kezdtem el nézegetni nemrég ezeket, úgyhogy légyszives segítsetek!
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Jace
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit kérjek egy 4 éves, 17"-os LG F700B flatron, hibátlan monitorért? 5000ft kevés? Köszi a válaszokat.
-
Myers
senior tag
Helló!
Használ itt valaki LG 226WTQ monitor és 4850 (főleg HIS, de lehet akármilyen) párosítást?
De lehet bármilyen LG és 4850 VGA párosítás.
Mert az a bajom, hogy DVI-n kersztül nincs kép (akármelyik csatolóra rakom) sem oprendszer alatt, sem bootolás alatt. A kábel jó, mert más LG monitorral meg megy. Analógon jó.
Találkoztatok már ilyennel?
Üdv itt is old_artist! Több végéről próbálom égetni a gyertyát.
-
Kissjeno
tag
Sziasztok valaki tud véleményt mondani erről: LG L197WH-PF 19" LCD monitor
-
Blero2
tag
válasz old_artist #298 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Azt hiszem megpróbálom gariztatni, aztán majd lesz valami, max visszaküldik ezt. -
old_artist
addikt
válasz Satan_Claus #303 üzenetére
Üdv!
Tudom, nagyon nehéz kompromisszumos megoldással szemre belőni egy monitort, de próbálj a neten keresgélni olyat, ahol az icc profilhoz hozzá van rendelve az RGB %-os és esetleg a fényerő és kontraszt arányai!
-
Satan_Claus
őstag
válasz old_artist #302 üzenetére
Tudom, de egyszerűen nem tudom belőni normálisra
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
old_artist
addikt
válasz Satan_Claus #301 üzenetére
Üdv!
Ha módom lesz kalibrálni 2242T-is, akkor küldök/felrakom, de csak alternatívaként lehet használni ... mivel ahány oprendszer és VGA, annyi féle monitor kalibrálási lehetőség is!
-
Satan_Claus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- További aktív témák...