- Milyen mosógépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaki1
tag
Hali monitor vásárlás ellőt álok 1 LG 23" IPS234V-PN 2 LG 23" IPS237L-BN kettő közül melyikkel járok jobban ? játékra és filmekhez lenne főleg játékra. a 2 LG 23" IPS237L-BN van 2 hdmi bemenet, a vgam dvis van hozzá hdmi dvi átalakitóm , okozna e nekem problémát ha átalakitóval használnám / torz rossz minöségü kép ,a pc nem ismeri fel a monitort , játékoknál probléma/ ? másik kérdés a két hdmi teljes értékü e mert az egyikre telefont lehet rákötni mini usb hdmi átalakitóval ,médialejátcóval müködne e ? a 2 kb 10 ezerrel drágáb mint az 1, miben jobb nála ? 2 [link] 1 [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
maccc16
csendes tag
válasz thatsofemre #1397 üzenetére
Sziasztok,
Gyakorlatilag minden korábbi probléma elhárult a 3D-s LG mnoitorral kapcsolatban. Telepítettem az itt említett PowerDVD12-t, PS3-on hiba nélkül működik a dolog, egy kérdésem lenne csak, ami nem tiszta.Monitor ugye egyszerre van a számítógéphez, és HDMI-n keresztül a PS3-hoz is kötve. HDMI üzzemódban gond nélkül választgathatok a 3D-s üzzemódok közül, viszont D-SUB-nál azt írja, hogy ezen a csatlakozáson nem érhető el a 3D, így semmit nem tudok állítgatni, ami azért filmeknél nem lenne mindegy.
Hol lehetne ezt esetleg orvosolni?
Előre is köszi! -
thatsofemre
tag
válasz thatsofemre #1361 üzenetére
Sziasztok,
Végül csak megoldódott a probléma és jót mondtatok a képernyőaránnyal kapcsolatban! A catalyst méretezési beállításánál kellett állítani a képernyőméretet - teljes méretet 0%-ra. Sajnos erről nem is tudtam, egy haverom hívta fel rá a figyelmem, hogy ez is lehet gond. Gondoltam leírom, tanultam a hibából
üdv
A man's wife is his life, Mr. UPS man!
-
maccc16
csendes tag
Nem tudom, de így ha fejreállok akkor se tudom feltelepíteni ezt a szart. Mondjuk nekem nem számítógépes játékhoz, hanem filmekhez kéne a dolog. Monitoron ha manuálisan állítgatom nem enged semmit csinálni 3D-ben PC üzzemódban."on current input source 3d is not available.
-
Atyus
tag
válasz maccc16 #1394 üzenetére
Biztosat a bizonytalanért? A Win8-nak még csak most jönne kki a hibajavításai, még ne mmerném lecserélni a Win7-et, de te tudod..
A monitorod vagy passzív, vagy aktív rendszerű, így a 3D-s filmeket vagy így vagy úgy, de le fogod tudni játszani.
A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
maccc16
csendes tag
Újrarakom az egész windowsot, úgy is kijött a 8, meg biztos teli van már vírussal az egész gép.
Utána remélem sikerülni fog.Azt nem tudod esetleg ha letöltök egy bő 8 gigás 1080p-s 3D filmet, azt megtudom majd nézni a passzív 3D-s monitorommal is? mert a képeken az elválasztott, aktív technológiát mutatatják. Sajnos még nagyon nem vagyok otthon a témában. :/
-
Atyus
tag
válasz maccc16 #1389 üzenetére
Lehet, hogy az oprendszer D: egységre telepítetted?
Keress rá a gépeden lévő vinyókon, hogy valahol meg van-e a BackgroundBump.jpg, s ha megvan, akkor másold át a TriDef mappájába..
..
vagy a vezérlőpultból a programok eltávolítását kiválasztván távolítsad el a TriDef-et, majd újraindítás után próbáld meg ismét telepíteni.A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
maccc16
csendes tag
Sziasztok,
Most vettem egy LG D2542-es monitort, amihez van egy alap TriDef nevű szoftver, amit felkell rakni ahhoz, hogy bármit is lehessen nézni 3D-ben a gépen.Szépen felraktam D-re, mikor indítanék bármit akkor kiírja, hogy az "az erőforrás-állomány BackgroundBump.jpg nem található."NEm indít semmit! Újraakarom rakni, a C-re nem engedi mert egyszer már kiválasztottam a D-t. Töltöttem le netről újabb verziókat, azt is csak D-re engedi instállni és ugyanúgy nem találja a BackgroundBump.jpg-t. Mi a halál baja lehet? Egyszerűen nem tudom felfogni.
Előre is köszi bárkinek!
-
helloadi
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy LG L204WS kijelző hibás monitor (képernyő aljától 3-4 cm-re sérült), gondolom kijelzőcserére szorul, hol lehet ilyen kijelzőt kapni? sürgős lenne köszönöm előre is!
-
Atyus
tag
válasz misionline #1381 üzenetére
Sokmindentől fögg. Mennyire karcos/megviselt, megvan-e a doboza, mennyi még a gari, mennyire jó konstrukció, mennyit futott..
http://www.argep.hu/trend/LGDM/LG-DM2350D-PZ.html
Az új nettő árának 60-80%-a általában.A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
misionline
tag
Sziasztok.
használt garanciás, karc mentes, hibátlan Lg dm2350d cinema 3d monitor tv mennyit ér manapság használtan? -
GeGexx
aktív tag
Sziasztok,
van egy LG w2453v monitorom és annyi bajom van vele, hogy ha hangkimenetét használom jóval halkabban szól a hifi mintha közvetlen a gépre kötném.. ezt lehet javítani vagy nem érdemes vele foglalkozni? -
BeeNiTTo
tag
valakinek van LG TM2792S-SZ-monitora? mennyire jó vagy rosz? játék+filmre kellene nameg böngészésre !
-
thatsofemre
tag
Sajnos nem sikerült tökéletesre belőni a képet, de szerencsére testvéremnek kellett TV-nek. Oda már tökéletes.
Köszönöm a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
-
thatsofemre
tag
válasz El Kebir #1376 üzenetére
A linkelt képen nem 100%-ig olvasható minden, és ezt a jó monitoromon nézem. Azt gondolom, hogy képbeállítás szín vagy bármi azt nem lehet megnézni, hisz ez csak egy kép, max ha fényképezve lenne.
Gondolom itt a probléma akkor a betűsimításon van a hangsúly.ez jelzi, hogy valami nincs rendben, a jel alapból nem pixelpontos. (tuti, hogy pc üzemmódban van a hdmi a monitor osdben?)
Megnézem.
(köszönöm a segítséget és a türelmeteket )
szerk: Itt Élkiemelő van, és azon próbálok állítani, de az sem igazán jó. Analóggal bezzeg szép a kép, de van fekete keret. Megnézem ezt a pc üzemmódot.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz thatsofemre #1375 üzenetére
"valami "tükörképeffektus", vagy szellemkép van a betűknél."
talán a monitor osd-ben a "sharpness" vagy "éljavítás" opció nem ideális, az tud fehér vagy szürke árnyékot adni a betűknek. (ha sok vagy kevés)
"de körbe volt egy 2cm-es fekete csík... Itt a laptopon viszont, ha HDMI-vel kötöm össze akkor kilóg"
ez jelzi, hogy valami nincs rendben, a jel alapból nem pixelpontos. (tuti, hogy pc üzemmódban van a hdmi a monitor osdben?)
szerk.:
(a linkelt képen semmi hibát nem látok, a windows betűsimitásán kívül, ami másnak nem hiba... a monitor beállítási hibáit nem lehet printscreen képekkel megmutatni másnak.)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
thatsofemre
tag
Na próbáltam már mindenhogy, de nem sikerült megoldani a problémát.
Viszont lehet rosszul magyaráztam el az egészet.
Sok fórumozgatás után találtam, hogy nálam a gond az lehet, hogy valami "tükörképeffektus", vagy szellemkép van a betűknél. Nem éles mint a másik monitoron.Egy képet is linkelt az ipse a problémáról:
[link]
Na nálam is valami hasonló a gond.Amit mondtál, az is lehet gond. Mert összekötöttem egy másik géppel a monitort analóg kábellel, ott szinte tökéletes volt, gondolom ott még kellett volna egy picit beállítás, de körbe volt egy 2cm-es fekete csík. Itt a laptopon viszont, ha HDMI-vel kötöm össze akkor kilóg, és ezért kell a levágást választani a tv-ben.
A laptop full felbontása 1366x768
A tv-nek pedig full HD.[ Szerkesztve ]
-
Atyus
tag
válasz thatsofemre #1371 üzenetére
Próbáld ki úgy, hogy a HDMI másodlagos monitorként, full HD felbontással megy, vagy eleve az LCD-t tiltsad le, s csak a külső megjelenítőt használd. hátha..
De a nem túl éles megjeelnítés abból fakad, hogy a HDMI-n keresztül nem a natív felbontást kapja az eszköz. Nézz utánna a megjelenítődnek is, mert ha 16:10-es, akkor nem full HD, hanem kicsivel nagyobb.A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
thatsofemre
tag
Analóggal kötöttem össze, azzal már picit jobb volt, de még azzal se volt tökéletes. A probléma még az is, hogy amikor a távirányítón rámegyek az inputra, ott ha az Analóggal van összekötve a laptop és a monitor, akkor azt kijelzi aktívnak, de ha HDMI-vel, akkor azt nem jelzi aktívnak, persze tudom használni ugyanúgy.. Most már hülyét kapok
-
El Kebir
őstag
válasz thatsofemre #1369 üzenetére
a laptop amd gpu-s? (esetleg azon a képméretezést állítani?)
írtad, hogy lelógott a kép széle, akkor lehet, hogy a laptopról már "nagyobb" képet kap. (szerk.: hdmi-nél vannak ilyen buktatók, hogy azonos felbontás se jelent ugyanolyan képet)
[ Szerkesztve ]
-
thatsofemre
tag
Igazából nem "eget rengető" a probléma, mert majdnem sikerült "jóra" beállítanom, de mégis kicsit "homályos", és nem tudom ennél jobbra beállítani, és eléggé zavaró.. A két monitort figyelem, és látható a különbség
[ Szerkesztve ]
-
Atyus
tag
A 60 Hz-t nem is fogod tudni feljebb vinni, ez a max ebben a technológiában ebben az árkategóriában.
A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
thatsofemre
tag
Igen. HDMI-vel van az LG, mert kell hang is, a második monitor pedig analóg.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz thatsofemre #1363 üzenetére
gondolom hdmi-ről megy, és a pc üzemmódban? (úgy van beállítva, ahogy a használati útmutató ajánlja? )
-
Atyus
tag
Ajánlom figyelmedbe a http://prohardver.hu/tema/lg_monitorok_2/hsz_1328-1328.html hozzászólást..
-
Atyus
tag
A D-SUB analog jelforrás, így könnyen össze tud szedni zajt, de akár egy gyenge forrasztás is okozhat.
Próbáld meg a DVI-t..
Vagy keress egy dedikált, frisebb D-SUB kábelt átalakító nélkül.A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
thatsofemre
tag
-
Atyus
tag
A homályosság azért van, mert nem natív felbontáson használod, azaz a monitor max felbontásán, amely a monitor effektív pixelszámával megegyezik.
-
thatsofemre
tag
Sziasztok,
Ma vettem egy LG M2352D tv-tuneres monitort. Jelenleg laptopról vagyok, és arra van rákötve 2 monitor. Ez és egy samsung (2243).
A kérdésem az, hogy van valami tipp arra, hogyan lehetne beállítani, hogy szép és tűéles kép legyen, mert picit homályos. Már mindent próbáltam, de sehogy sem sikerül elérnem olyan minőséget, hogy ne zavarja a szemem. A monitor 60Hz-en megy a beállításokban, amit nem tudok feljebb venni.Előre is köszönöm!
-
Atyus
tag
Lehet, hogy az Energy saver be van kapcsolva a monitoron? Ha nem érzékel változást, akkor x perc múlva lekapcsol.
Nézd át a monitor menüjét, s kapcsold ki az energy saver-t!De lehet, hogy azt akarja mondani, hogy a monitor bámulása helyett sétálj egyett az erdőben.. :-)
-
Alma05
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy LG Flatron E2251-es monitort és elég sűrűn elmegy rajta a kép! Amikor visszajön akkor megjelenik rajta 1 fa a jobb felső sarokban és mutatja a töltöttségi szintet! Mi lehet a probléma? Hogyan tudom ezt megoldani? Kérlek segítsetek! -
Yasuni
csendes tag
Haligali mindenkinek
a héten vásároltam egy LG D2343Ptipusú 3Dmonitort
nos nekm az elnne vele a problémám hogy a TriDef3D nem ismeri fel a monitort ....
már minden megoldást kipróbáltam de eddig nem vezetett sikerrekérlek segítsetek
-
Atyus
tag
válasz SebajTobias #1350 üzenetére
Optimális esetben 60Hz, az LCD-k és TFT-k alapban nem bírnak többet, de nem is kell, mivel más a technológiájunk mint a CRT-knek, így nem is vibrál.
[ Szerkesztve ]
-
SebajTobias
tag
Sziasztok. Van egy LG w2234-SN monitorom, és a win7 60Hz-re állítja a frissítési sebességet. Nem is tudok változtatni rajta. Nekem ez elég kevésnek tűnik...
Mennyinek kellene lennie optimális esetben??
Köszi -
Atyus
tag
válasz novaksandor #42 üzenetére
A "szaggatás" helyett véletlenül nem utánhúzást látsz a monitorodon?
Ha nem, akkor még lehet, hogy az analóg monitorodhoz méreten esetlegesen nagyobb felbontás okozhat ilyet, ha a videokártya memóriája kicsi az adott programhoz.A DVI sokkal kevésbbé szed össze zajt, mint a D-SUB, mivel a DVI egy hálózati protokol segítségével küldi át az adatokat digitális úton.
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
El szeretnék adni egy monitort!
Szerintetek menyiért rakjam fel?
LG FLATRON W2363D
120Hz-s, full hd felbontás, 3D-s.Előre is köszi!
-
-
Atyus
tag
válasz Mozso26 #1341 üzenetére
Gratula, én is 3 napja vettem egy ui-et.
Egyenlőre eddig két dolog nem tetszik, mégpedig a sarokban lévő nem túl egyenletes háttérvilágítás, s az LG csalása, hogy a háttérvilágítással játszon a feketéknél.
Ettől függetlenül ár/érték arányban egy kiválló monitor a maga területén belül.
..persze egy pivot állványnak is örültem volna, mint a legtöbb AH-IPS monitorok esetében más cégeknél, igaz nem ennyiért.. :-)A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
Mozso26
senior tag
Bevásároltam egy uj moncsit az Lg-töl méghozzá a 27"-os ips paneles csodát: LG IPS277L BN.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, elsösorban játékra használom,de filmek is nagyon jok, habár a rosszabb minöségü médiékat nem igazán szereti.Válaszidö inputlag szinhüség betekintés minden nagyon rendben van, le a kalappal az Lg elött, mert ár/érték arányban nagy dolgot tett le az asztalra. -
Atyus
tag
válasz spidersoft #1321 üzenetére
http://uk.hardware.info/reviews/3116/lg-ips277l-bn-review-lgs-latest-generation-ips-monitor
-
norbit808
tag
Sziasztok
Van nekem egy Lg flatron W1934S monitorom és néha meg csinálja azt hogy állandóan azt írja ki hogy osd locked majd eltűnik és vissza majd gondol egyet és utána nem jön elő mi lehet a baj vele már a kábelt mindent ki cseréltem rajta? Meg van amikor a menüvel szórakozik így,és nem akar eltűnni ,ebben kérnék segítséget ha tudtok.
Előre is köszi mindenkinek. -
Márton
nagyúr
Sziasztok,
én eddig abban a hitben éltem, hogy a tft-lcd monitorok nem vibrálnak,
mivel a háttérvilágítás állandó.
Ma viszont a víz kivert, mikor a zsírúj 2342P monitort 50Hz-re téve
(mivel ilyenek a videóim, és így szép folyamatos a lejátszás)
ELŐJÖTT a régi, crt korszakbeli enyhe villogás effektus.
Azt hittem velem van a baj, de 60Hz-re visszatéve eltűnik.
A jelenség főleg világos, egész képernyős tartalomnál jön elő,
akkor pedig még hatványozottabban ha a kép mellé nézek 1méterrel.Mi ennek a magyarázata? 50Hz esetén kapcsolgatják a háttérvilágítást,
nem állandó???
Aki ilyen előtt űl, meg tudná erősíteni a jelenséget? (hdmi kell)
Mert ha csak az enyém ilyen, akkor ugye csere gyorsan..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok,az alábbi monitor tulajaitól várom a pozitív ill. negatív véleményket,mi jó benne mi az ami hiba ?
Szóval róla :[link]
Tiszta hülye aki nem normális
-
BeeNiTTo
tag
helló!
ha esteleg ennél döntesz lehirhatnád hogy játékokra mennyire alkalmas? (mert én is kinéztem és főleg játék+film-lenne a fő pont)
hogy van e utánhúzás mennyire folyamatos a kép...ezekre lennék kiváncsi
vagy ha másnak van ilyene attol is szivesen elfogadnék egy véleményt[ Szerkesztve ]
-
Falka
tag
Hello!
Esetleg tudnátok segédkezet adni a tv-m beárazásában?
Egy LG 37LF2500 -ról lenne szó. Usb portján lehet pendrive és hdd-ket rákötni és filmeket nézni (akár mkv-t is)
Display:
37 "
16:9 Aspect Ratio
500 cd/m2 Screen Brightness
50,000:1 Contrast Ratio
1920x1080 pixelsGari nincs már rajta, és van két db mikro karc a kijelzőn. De tényleg nem az észrevehető komoly karc kategória. Egyébként meg jó esztétikai állapotba van. Nem tudom mit kellene leírnom róla.
A hozzászólásokat előre is köszönöm!
Nexus 5
-
kghdzt
csendes tag
Sziasztok!
LG Flatron W2252TQ monitorom van, 3 éves elmúlt. Eltávozott belőle a piros szín Kb.mennyibe kerülhet a javítás ? Köszönöm ha tud valaki segíteni. -
I3EI\ICE
aktív tag
A méret és az ár viszonyából kiindulva ez szerintem csakis eIPS lehet (akárhogy is nevezik különböző adatlapokon), ami az igazi prémium panelektől (H-IPS, S-IPS, S-PVA...) messze elmarad, de a TN+film panelnél egy szinttel jobb színhűségben, és nagyságrendekkel jobb betekintési szögek vonatkozásában.
Ha jól veszem ki a különböző adatlapokból, 75Hz-es üzemódra is képes, ami szintén egy nagy extra. A 25 fps filmek, videók sokkal folyamatosabbak rajta, mint 60Hz-en, és egy hangyányival a játékokat is folyamatosabban jeleníti meg (főként ha az adott játékot mondjuk 100 fps körüli, vagy feletti framerate-tel tudja megjeleníteni a videokártya).
Én a 250-es fényerőt keveslem, de cserébe (az adatok szerint) 30 Wattot eszik, ami a méretét tekintve rendkívül baráti (igazából nehezemre is esik elhinni, hogy ez legyen a maximum fogyasztása).
A 6bit+FRC sem egy profi szint, de azt hiszem ennyi pénzért egy vadi új 27-es kijelző eIPS panellal nem lehet rossz vétel. Sőt, ha nincs semmilyen "sötét titka" a modellnek (pl erős ips-glow, ami az olcsó IPS moncáknál gyakori), akkor szinte biztosan jó vétel.Ha megveszed, kérlek számolj be itt a tapasztalataidról, szerintem lehetünk itt páran akik kíváncsiak lennénk rá.
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!
Most jelenlegi monitorom LG W2753V . De ki néztem és rendelés elött vagyok LG IPS277L monitort.
Egy kis vélemény kellene hogy vegyem vagy nem? ( az lejött hogy nem 2mm er a kerete hanem 11mm enek elenére be jön) Én inkább IPS panelre lenék kiváncsi,vagy látott már valaki élöben és mit tapasztalt. Köszönöm! -
El Kebir
őstag
Ugyanazzal a dvi kábellel is kipróbáldhatnád a két különböző dvi csatlakozót a vga-n, (nem biztos, hogy egyformán kezeli a vga a két dvi csatlakozót...)
A DVI-D kábel jó kellene legyen mindkét dvi kimenethez (akár I-s, akár D-s)
Amennyiben, valamiért, DVI-I kábeled van, akkor akár az is lehet, hogy pont az azon található, a digitális jelhez nem szükséges, analóg rész zavarja meg a vga-t, és azért megy el a kép a win bejelentkezés után. (lekapcsolja a vezérlés a dvi jelet)
itt egy kép, arról, hogyan néznek ki a különböző dvi csatlakozók:
[ Szerkesztve ]
-
-
hakkan
tag
Sziasztok!
Nagyjából egy hónapja vettem LG IPS236-osomat az Electro Outletben.
A videókárytám egy Sapphire Radeon 6950 2GB.
Az a probléma vele hogy DVI kábalen keresztül nincs kép csak addig amíg betölt a Windows 7 utánna semmi.
D-SUB-on pedig szellemképes.
Elküldtem gariztatni, ma érkezett meg, de még mindig fennálnak a fent írtak.
Volt már valakinek ilyen, tudnátok segíteni megoldani ezt a problémát.
Előre is köszönöm.Amiből befőttet, abból pálinkát is!
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz raz0r911 #1322 üzenetére
Arról még nem hallottam, hogy a válaszidőhöz köze lenne a kábelnek, de az input laggal (bemeneti késleltetés) nekem pont az a tapasztalatom, hogy analóg kábelen gyorsabb egy adott monitor. Mikor olyan monitorokat hasonlítottam össze, melyeken mindkét féle bemenet rendelkezésre áll, minidg a d-sub kábellel csatlakoztatott monitor bizonyult gyorsabbnak, általában 10-20ms-mal. De ami igazán lényeges, hogy DVI kábelen egy LCD monitor sokkal élesebb képet ad, mivel a digitális jel minden egyes képpontnak "személyre szóló" információval szolgál arról, hogy milyen színt jelenítsen meg. Ehhez képest az analóg jel pontatlan, mivel ott egy adott felbontású képet próbál "ráigazítani" a kijelzőre. Bár úgy tudom, nagy különbségek vannak az egyes monitorok közt a tekintetben, hogy mennyire jól jelenítik meg az analóg porton kapott jelet, nekem az a tapasztalatom, hogy messze nem olyan éles D-sub -on a kép, mint DVI-on. Szerintem a Dual link DVI felesleges Neked. Esetleg Single link-esből lehet érdemes jobb minőségűt venni, de a válaszidőre szerintem az sem hatna ki. A dual link kábelt a nagy felbontású (pl 2560x1600), illetve a magas üzemi frekvenciájú (pl 120Hz-es) LCD-k használják ki.
-
raz0r911
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a DVI kábel mennyivel jobb a VGA nál. Tegnap vettem új monitort LG IPS234V és csak VGA kábelt adtak hozzá. Úgy hallottam, hogy a VGA kábel sokkal rosszabb képet ad mint a DVI. Kipróbáltam hugom DVI-I Single Link kábelével is de nem láttam különbséget(válaszidőben sem) . Ha vennék hozzá egy DVI-D Dual Link kábelt akkor jobb lenne a képe vagy a válaszideje? (képminőséggel tökéletesen meg vagyok elégedve de a válaszidő lehetne kicsit jobb)
ui:
Még vásárlás előtt rákérdeztem és azt mondták, hogy DVI kábellel kevesebb ms a válaszidő mint vga kábellel. -
spidersoft
senior tag
Üdv!
Mi a helyzet a korszerű LG LED IPS monitorokkal? Ugyanolyan közép-semmilyen feketéje van, mint a tévémnek (LG LV4500), vagy normális? Azt hallottam, hogy a LED-esek feketéje még az általános CCFL TN monitoroktól is elmarad, nemhogy a jobbféléktől. Nyilván minden dinamikus hülyeséget kikapcsolva. Most Samsung F2380 monitorom van, egyelőre meg vagyok vele elégedve, ennek korrekt a feketéje (igaz a feketén sötét dolgok a TN-re emlékeztető halványulgatásokat produkálnak), tetszenek a színei, az utánhúzása még nem zavart játék közben se. Ha leváltanám ezt a monitort, akkor egyedül azért, hogy 3d monitort vegyek... LG BN-D2343P-t nézegettem, nem tudom, hogy van-e róla már prohardveres teszt/beszámoló/bármi, vagy más megbízható teszt Egyáltalán honnan lehetne ezeknek kitudni az állókép kontrasztarányát (dehát a nem háttérvilágítás-mahinálósat, hanem a kijelző natívját)? Edge-LED még a divat, vagy már mátrix?
-
I3EI\ICE
aktív tag
A TV-k többsége -amennyire tudom- brutál nagy input laggal rendelkezik, így az első gondolatom az volt, hogy minden utánaolvasás nélkül is óva intelek attól, hogy játékra ilyen kijelzőt vegyél.
Azért inkább keresgéltem egy picit, mielőtt hozzászóltam. Viszonylag hamar sikerült egy elég hiteles tesztet találtom. Bár a felvételt túl hosszú záridővel csinálták, így a számok durván összemosódnak, de azért könnyen le lehet pauzálni olyan pillanatban, ahol -amennyire kell- látszanak a számok, és biza van ahol 70-90 ezredmásodperccel van lemaradva a jó öreg CRT-től. Az már baromi sok. Egy pörgős fps játékban garantáltan lerontja a teljesítményed, de igazából a közel 1 tizedmásodperces késleltetés már szimulátorokban, vagy akármilyen játékban is komoly hátráltató tényező, ahol jeletősége van a reflexnek...
Lényegében nagyjából olyan, mintha egy fps játékban olyan szerverre csatlakoznál, ahova 80-as pinged van, csak itt a késleltetést nem a hálózati kapcsolat, hanem a kijelző biztosítja.
[ Szerkesztve ]
-
joca1
tag
Sziasztok,ezt a monitort néztem ki LG M2752D-PZ.
Nekem fontos,hogy legyen benne tv tuner,meg szerencse,hogy ips panel van benne,de vajon játékra is alkalmas ez a monitor? azt hallottam,hogy az inputlag-ja nem a legjobb pedig elég tetszetős lenne számomra ha normálisan lehetne vele játszani is.
Előre i köszi a válaszokat. -
jocek91
aktív tag
-
Rodrighez
csendes tag
Hali!
Ilyen monitort vettem egy pár hete és rendesen hullámzik a képe. Nem vagyok nagy filmmániás szóval nem mondom hogy filmnézésnél zavar, de pl fejlesztésnél közelebbről nézem és elég kellemetlen. Főleg a képernyő szélén és a függőleges nagyobb kontrasztú vonalaknál lehet kiszúrni. Amúgy nem mindig ilyen csak kb a használat 50%-ában. Mitől lehet ez? Volt már mással is ilyen?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
LG Flatron W2253TQ típusú monitorom van, ez az a fajta, aminél ha közel teszed a kezed az OSD gombjaihoz, akkor kezdenek pirosan világítani. Épp filmeztünk rajta, mikor kipiroslottak a gombjai, majd belépett a menübe, ezután kiírta, hogy OSD Locked. Eközben a monitor közelében sem voltunk, azóta nem bírok belépni a menübe, minden gombra "OSD Locked" felirat jön be.
WTF?? Mit tudnék vele csinálni?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
mercenaire
tag
válasz szeretlek26 #1312 üzenetére
Valószínű, hogy butaságot írok, de esetleg másik géppel próbáltad már ? Lehet hogy semmi köze hozzá, csak egy tipp. Akkor is kiírja e? Bár valószínűbb, hogy ez monitor hiba lesz
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mercenaire
-
PrinceHerceg
őstag
válasz szeretlek26 #1312 üzenetére
Használatijában nincs erre valami említás esetleg ?
-
szeretlek26
csendes tag
hali
OSD LOCKED ezt írja ki LG monitorom hogyan tudom el tüntetni???segítsetek
-
szeretlek26
csendes tag
sziasztok
lg monitorom van kb 2éves azt írja ki OSD LOCKED
-hogyan tudom el tüntetni???segítsetek légyszi fontos lenneudv alina
-
PrinceHerceg
őstag
válasz I3EI\ICE #1308 üzenetére
Sziasztok !
Friss infó hogy nem cserélik hanem megpróbálják javítani a monitorom és ennek fejében már rendeltek is hozzá megfelelő alkatrészt, valószínűleg külföldről mert eléggé sok ideje van már bent a készülékem. Bár a szervizes Srác elmondása szerint még nem érkezett be hozzájuk a kérdéses csere alkatrész de remélem azért sietnek ahogy csak tudnak !
Vajon mit rendelhettek hozzá ami orvosolhatja a problémát ? Legjobb tudomásom szerint egy LED kijelzőhőz nem kell difi ami eloszlatja a háttérvilágítást mint a CCFL esetében mivel itt sűrűn elhelyzetett diódák végzik ezt a feladatot az egyenletesebb eredmény érdekében, de akkor vajon mi lehet a tényleges megoldás ?
Én fullos panelcserére tippelek...
[ Módosította: 7 ]
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Tudom és köszönöm a tanácsaitokat, azért akarom garisan cseréltetni LG-ékkel de jó eséllyel az is lessz a végén, mert a csákó is csak lesett hogy ez a gondom, ( egyébként sok helyen láttam ilyen gondokat de ennyire nem durvát azért mint Nekem is van, de szó mi szó ez így tényleg eléggé gáz, amúgy nagyon jó kis monitor és nem hagyom annyiban, pláne hogy 3 év garis és 1 hét alatt már ilyen randa bevilágítása lett pedig kezdetben nem is ekkora volt hanem kissebb, szóval most várok a garifutárra, egyedül az IPS felfénylést vagyok hajlandó elnézni de nem többet mert az ugye a technológia velejárója, és ha a köv pixelhiba és ilyen bevilágítástól mentes lessz akkor Én már boldog leszek vele !
+ Ha időm engedi kalibrálok majd akkor egy keveset rajta, mindazon által még 1x köszönöm a részletes segítségeteket !
Üdv:
PrinceHerceg
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz PrinceHerceg #1306 üzenetére
Az a panel szerintem sérült. A képernyő alján középtájt "elvágott" bevilágítás ilyen betekintési szögből nekem nagyon nem tűnik okésnak. Tény, hogy ezek az olcsó eIPS panelek az esetek többségében súlyos bevilágítási gondokkal küszködnek, de ez azért még egy ilyen monitortól is durva. Nem tudom, hogy fogják-e garizni emiatt, de ez nem általános ennél a típusnál. Járt az én asztalom is egy ilyen, és szemből csak a sarkok világítottak be, azok is enyhén.
A led háttérvilágítástól nem kell csodát várni, az inkább az energiatakarékosság, és a hosszú távon sem változó megvilágítás miatt előnyös. Szerintem inkább az a botrány, hogy ezeket az eIPS monitorokat hatalmas IPS feliratokkal reklámozzák, közben meg némelyik esetben -a hátrányokat is figyelembe véve- alig tudja eldönteni az ember, hogy megérte-e lecserélni rá a TN-t. Ebben a topikban voltak már többen is, akik kifejezetten bánták a cserét (mondjuk őket azért nem értem, mert a színhűség -szvsz- azért az ips236v-n is számottevően jobb, mint akármelyik TN-en) . De egyébként úgy tudom, hogy ennek a 236V-nek úgy van megoldva a háttérvilágítása, hogy a ledek a kávában, a panel körül vannak, és onnan világítanak befelé egy diffúzorra, ami nagyjából homogén megvilágítást biztosít az oldalról jövő fény ellenére.
Az ICC színprofil elengedhetetlen ahhoz, hogy egy monitorból kihozd az igazi képességeit. Általában nagyon ellene vagyok az ilyen leegyszerűsített, "felhasználóbarát" megoldaásoknak, de amennyiben Win7-et haasználsz ajánlom figyelmedbe az általa nyújtott kalibrálási lehetőséget. Én a TN-ből is, meg az S-IPS-ből is mérföldekkel élethűbb képeket hoztam ki ezzel a kalibrálással.
Jobb klikk az asztalon/képernyőfelbontás/speciális beállítások/színkezelés/színkezelés/speciális/kijelző kalibrálása.
Ott követed az utasításokat (annyit javasolok, hogy a gammát egy picivel kevésbbé módosítsd, mint ahogy ez a varázsló javasolja, nekem legalábbis jobb eredményt adott úgy), és már van is színprofilod a monitorodhoz. Persze elterjettebb monitorokhoz letölteni is lehet, érdemes azzal is összevetni a saját kalibrálást, hátha jobb az egyik a másiknál.
Itt egy kép, ami remélhetőleg segít megtalálni a win7-es kalibrálást
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz PrinceHerceg #1306 üzenetére
Szia!
A mai nap vettem én is egy ilyen monitort, most próbálgatom éppen beállítani, egyelőre ezt tűnik nyerőnek: Mode: sRGB Brightness: 25. Próbáltam ezen teszt ajánlott user beállításait, de nekem a gyári sRGB levett fényerővel szebbnek tűnik.
Kalibrálás valóban nem azt jelenti, hogy menüben beállítod, hanem profi műszerrel állítják be rajta a színeket, ehhez kell az ICC profil.
Nálam szerencsére nincs ilyen durva háttérbevilágítás, nagyon jó a homogenitása, csak az alsó sarkokban látható egy kis narancsos elszíneződés, de ez az IPS panel velejárója (IPS-glow a jelenség neve). Képet sajnos nem tudok publikálni, mert a telefonom kamerája enyhén kifejezve szar, másik pedig sajnos most nincs kéznél. -
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Tud Nekem valaki segíteni ?
Nemrégiben vettem egy LG IPS236V-PN LED-es monitort, de valahogy nem vagyok kibékülve a gyári beállításaival, mit tudok tenni hogy valamelyest egyensúlyban legyen a színtelítettség a fekete képrészéletekkel, gondolom nem annyi a kalibrálás hogy színeket x és a fényerőt + kontrasztot y értékre állítom és voálá, ugye ?
Az Én jelenlegi beállításom a következők:
Mód: Movie
Gamma: 2.2
Színek: RGB: 50 / 6 alapszín: 60
Fényerő: 80
Kontraszt: 70
Élesség: 10Ha User beállításban próbálkozom akkor nagyon fakó a kép a többi mód meg a jelenlegi mozi verzió kivétlével abszolút unszimptatikus, szóval hogy őszínte legyek az előző BenQ M2200HD monitromnak a gyári Photo mód beállításe szebb színeket adott ki, létezik az hogy a TN+ film panel CCFL háttérbevilágítással megeszi a LED-et !? Így utólag belátva tényleg tudott valamit Beniék Sense Eye technológiája...
Mik ezek az ICC profil dolgok amiket sokan emlegetnek, esetleg ha azt babrálánám elérhetnék valamivel jobb eredményt, ha igen valaki elmagyarázná az alapoktól vagy esetleg netes tanulámonyok linkje alapján ?
Amúgy kicsit durva a bevilágítás is mint azt láthatjátok, de már dolgozik rajta az LG stand a gariztatás végett, lehet sőt majdnem biztos hogy cserélve lessz általuk, de gondoltam azért csak megpróbálom kihozni ebből az LG IPS kijelzőből hogy mit is tud valójában...
Türelmeteket a hosszabb íromány és a segítségnyújtás végett köszönöm !
Az Én monitorom kicsit betegesen:
[ Szerkesztve ]
-
Methos81
tag
Sziasztok,
Eyefinityhez keresek monitort, 3 darabos verziót szeretnék összerakni.
LG IPS236V egész kedvező áron elérhető outlet-ből, így erre terelődött a figyelmem. (3 Db)
Mi a véleményetek? Amennyiben az egyik legfontosabb tevékenység a játék volna.. nagyot hibáznék ezzel a választással?
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz PrinceHerceg #1300 üzenetére
Ha még nem vettél monitort, nagyon ajánlom ezt. Ha a színhűség is számít valamit a formatervezés mellett, akkor ezt nem bánnád meg.
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Van egy LG M2362D tipusú monitor tv-m.
Olyan problémám lenne hogy elméletileg támogatja a 75hz de valahogyan nem engedi beállítani csak 60hz engedi.
Hogyan lehet elő csalogatni belőle a 75hz-t? -
gabesszg
aktív tag
Sziasztok, bár nem monitor hanem tv (106cm full hd) ha kell tipusszám akkor azt is írom. Az lenne a problémám hogy olyan filmjelenteknél, ahol gyors változás van ott néha vízszintes szerü csikok "uszkálnak" a kijelzőn.Mi lehet a baj?Továbbá még olyan problmémám lenne, hogy vgan van most összekötve a géppel (külön vid kari nincs hanem hd3000 intel) így szép alapbol a kép de ha hdmi-vel kötöm össze akkor kásás és rondább lessz a kép erről ha kell fotót is csinálok ,hogy érzékeltessem a problémámat.Ha esetleg rossz topicba írtam akkor sry légyszíves írjátok hol lenne jó, aki meg tudna segíteni ebben az ügyben annak köszönöm előre!
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz PrinceHerceg #1300 üzenetére
Persze, akármelyik TN-nél jobb az IPS236V, de nem nagyságrendekkel. Ha ennyire érzékeny vagy a külcsínyre, megértem, hogy ezzel a monitorral szemezel, szerintem is nagyon szép a kasznija. Engem az IPS236V-ben az zavart nagyon, hogy egyáltalán nem tudtam úgy bekalibrálni, hogy se a legsötétebb árnyalatok ne vesszenek el, se a világosak. Ebben nagyon emlékeztetett a TN-ekre, de a színei azért egy fokkal jobbak, a betekintési szögek (a fekete kivételével) meg sokkal jobbak mint bármelyik TN-en.
A Dell U2312HM-nek a ccfl háttérvilágítású elődje (U2311H) járt csak az asztalomon, na annak nem voltak ilyen sötétárnyalatos gondjai, az egy nagyon eltalált monitor volt. Néha felbukkan egy- egy U2311H az aprón 40 körüli áron, szerintem azzal járnál a legjobban. Arról nem beszélve, hogy a Dell monitorokhoz öröm hozzányúlni. Jól ki van találva az OSD, sötétben is seperc alatt beállítod rajta amit csak akarsz, és ahogy hozzányúlsz, érzed az anyagán a minőséget. A döntögetés, meg forgatás is egy kézzel végezhető, nyekergés, meg visszarugózás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- Proxmox VE
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG LH55WMHPTWC Flip Pro digital monitor + WM55R Flip stand állvány
- GIGABYTE AORUS CO49DQ OLED monitor 49"
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- LG (32QP880N) 32" QUAD HD WIDE GAMER MONITOR ! AKCIÓ!