Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
válasz I3EI\ICE #1308 üzenetére
Sziasztok !
Friss infó hogy nem cserélik hanem megpróbálják javítani a monitorom és ennek fejében már rendeltek is hozzá megfelelő alkatrészt, valószínűleg külföldről mert eléggé sok ideje van már bent a készülékem. Bár a szervizes Srác elmondása szerint még nem érkezett be hozzájuk a kérdéses csere alkatrész de remélem azért sietnek ahogy csak tudnak !
Vajon mit rendelhettek hozzá ami orvosolhatja a problémát ? Legjobb tudomásom szerint egy LED kijelzőhőz nem kell difi ami eloszlatja a háttérvilágítást mint a CCFL esetében mivel itt sűrűn elhelyzetett diódák végzik ezt a feladatot az egyenletesebb eredmény érdekében, de akkor vajon mi lehet a tényleges megoldás ?
Én fullos panelcserére tippelek...
[ Módosította: 7 ]
-
1nsan1ty
tag
válasz I3EI\ICE #1261 üzenetére
A példányt ami nálam volt már visszavittük sajnos. Tesztelésre volt nálam és ha bevált volna nekem, akkor megvettem volna. Lehetséges hogy lesz egy másik is amit kipróbálok. Vagy egy másik ips236v, vagy ips231b vagy egy ips235v. Azt még nem tudom hogy melyik. De elvileg ugyanaz a belső... Küllemre egyértelműen nekem a 235 tetszik, de hát az semmit sem jelent. Ha meglesznek mindenképpen csinálok képeket.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz I3EI\ICE #1199 üzenetére
U2311Hnak persze inhomogentiása a sarkokban fekete színnel, IPS236nál is ez előfordult. vezérlés eltérhet, de ez a panelen múlik.
egyébként abban egyetértek, hogy az E-IPS egy relatív olcsó, de jó megoldás megfelelően gyors inputtal, oké színekkel, oké betekintési szöggel és egész jó fogyasztással. a dellnél is a 2412hm fele/kétharmadába kerül a 2410nek. az ips226V és 225 kb másfélszeresébe kerül erre egy belépő tnnek, ehhez képest egy 22es EIZO árban olyan 3-5szöröse. általános otthoni felhasználásra pedig nem kell grafikai munkára szánt workstation monitor, a felhasználó úgyse tudná kihasználni.
viszont másrészt egymás mellé raktam a két 21,5ös ips226vt, nem láttam color shiftinget a széleken se középről nézve (több, mint 100centi szélesek együtt). na ez az, ahol az eips előnye hatalmas a tnhez képest.
az pedig igaz, hogy felhasználásra kell monitort venni. tn olcsóbb és nagyobb, adott esetben jobb képfrissítéssel és jó fogyasztással. eips átmenet, grafikára szánt ipsek meg drágák és adott esetben bődületesen sokat fogyasztanak.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Peddy789
őstag
válasz I3EI\ICE #1199 üzenetére
Jó, most megitn jössz itt többmint 100ezer forintos monitorokkal egy 50ezres összehasonlításához ok. Mellesleg a dellu2312hm 0.6 ms input laggal rendelkezik [link]. Nemtudom milyen teszteket emlegetsz azok de ennél jobb input laggot hoztak ki az amugy nem összehgasonlítható többmint 2x annyiba kerülő TN-re ?
amugy szeritnem ez a "gamer" már mindenre rávan ragasztva ami létezik hogy jobban ellehessen adni azt annyi
Én a fehér, háttér világítás bevilágításról beszéltem, amit valaki írt feljebb hogy az lg ipsxx-nél bevilágítótt neki alul a fehér, de amire te célzol az az ips glow, ami valóban jellemző erre a technologiára, miszerint a látószög változtatásásnál van egy tartomáyn ahol a kontrasztarány hirtelen romlik, és a feketék egy kicsit mitnha tükröződnének és nemlennének annyira feketék, de ez csak egy tartomány.
"Dell U2311H-nak is bevilágít a feketéje a sarkokban" világít a fekete? hö?
-
Peddy789
őstag
válasz I3EI\ICE #1197 üzenetére
Jaja, ebben egyetértek hogy igazából nemkell mindig ips-t venni. Ha pl. midnig a gép előtt fogsz ülni és viszonylag közelről nézed, nem mozogsz, akkor nemjön ki az ips legnagyobb előnye szerintem hogy uyge normálsi a betekintési szöge, TN-nek már 40foknál nagyon változik, ipsnek sokkal jobb.
Viszont a válaszidőben nincs igazad, ez monitorfüggő, és nem panel tech függő, nemszabad elhinni a hüyleséget amit a gyártók megadnak, normális teszteket kell nézni. Jelenleg ugytudom az egyik legkisebb input lagg TFT-bél az e-IPSes dell u2312hm teszt , legalul van egy táblázat az input laggokról.
Én jövő honapban 14.én a szülinapomra akarom magam meglepni egy ips monitorral, lecserélendő a régi 21"os SDfelbontásu TN-t, mert pl nekem fontos, hogyha éppen nem elötte ülök hanem ráhuppanok a mögöttem lévő nagy ágyra, akkor nekeljen állítgatni hogy pont rálássak, ha kicsit máshogy fekszek ne torzuljon azonnal a TN panel képe, ahogy jelenleh teszi.
Viszont énmár félek LG ips-t venni a 48k-sakat tul sok ilyesztő dolgot hallani róla(pl a fentebb írt nagy bevilágítást) egyszerűen, akkromár ráköltöm azt a párral több ezrest a dellre hiszen ugyis évekig fogom bámulni, napi igen sok órát.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
válasz I3EI\ICE #1190 üzenetére
mert? temost kb ilyen logika alapján beszélsz:
azért nemkell hasraesni egy biciklitől, az autó sokkal jobb..
A TN egy kalap kaki ha ugyananyit akarsz fizetni érte mint egy e-ips-es dell u2312hmért egyszerűen jobban megéri a pénzedért a dell ipse a legtöbb esetben... egy átlagos vásárló mindig az alapján dönt hogy mi éri meg a pénzéért a legjobban, és uygan csak 90%ig vagyok benne biztos de az általad írt h-ips közelse az 50-70ezres kategoria.
ezért mondja a legtöbb arc hogy dell u2312hm
hameg arra nem telik akkor kicsit olcsobban jön az LG IPS231P, és az LG IPS236V amik mellesleg képminőségre (amugy az ips panelt az lg gyártja a dellekhez is, tehát elvileg egy szinten vannak de azért elég soka különbség) TELJESEN UGYAN AZOK, csak a kinézetük és felfügegsztésük tehát a tokozásuk különbözik eme két lg, minőségbeni különbség nincs hiába ír pár idiota oldal bármit is link egy jó lg IPS231P teszthez
persze énis szivesen venék 400k-ért pl P-ips monitort, scakhoyg valahogy nemtelik rá
-
El Kebir
őstag
válasz I3EI\ICE #1188 üzenetére
fene meg venne tn-t ips árában... habár én még olcsóbban se venném meg.
az U2311-nek is nagyon alacsony input lagja van (10-20ms), az U2312-nek meg szintén 0ms körül van... kis inf módosítással mennek 72Hz-en, ami még kellhet a 24fps-es filmekhez. (ja és LG panel van bennük, hogy on topic legyek )
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
proci985
MODERÁTOR
-
Byga007
aktív tag
válasz I3EI\ICE #1166 üzenetére
játszásra lenne mert ugye mivel crt 1280 felül nem érdemes vele játszani mert zavaró a szemnek a vibrálása. a gépem meg röhögve elviszi a full hd-t is anno kipróbáltam a dirt 3 -at is meg a shift 2 öt is meg a gta 4 -et is 2000x1500 on csak azért hogy mit bir a vas
[ Szerkesztve ]
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külpolitika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honda topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Robotporszívók
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- További aktív témák...