Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az RGBW is 4K csak 1 pixel nem 3 alpixelből áll hanem 4-ből, tehát a 2160p mindenképp megvan. A "W"-nek köszönhetően sokkal jobb a fehér. Ha nagyon közel ülünk és türelmesen vizslatunk egy képet akkor lehet, hogy észreveszünk apró eltéréseket 1-1 árnyalatban de valójában tényleg nem veszel észre semmit. Nem érzem rossznak az RGBW-t, persze ha a mögötte lévő elektronika megfelelő illetve a panel előtti rétegek is jól működnek, eltérő esetben gondot okozhat.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Rengeteg tesztábrát nézek, mert lejátszókat tesztelgetek, nem hasal el olyan szinten mint gondolnád, megvan a 3840 pixel is, teljesen mindegy, hogy 3-al vagy 4-el osztod, a szorzatuk ugyanannyi, de természetesen sz@rásig lehet boncolgatni és elemezgetni, az eredmény fontos és megvan a 3840 össz pixelszám. Az 1920 pixel is ugyanúgy megvan.
Pl.: teljesen mindegy, hogy 1500 lépésből vagy 1400-ból teszel meg 1 km-t, mindkét esetben megvan az 1 km.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nos, vártam, hogy ezt írd, ezért válaszolok. Semmilyen szinten nem kell megmagyaráznod, a 3840 pixel ott van, ha ezt alpixelekre bontod akkor mindegyik pixelből 960 van, tehát 960R, 960G, 960B, 960W. Abból indulsz ki, hogy az RGB a tökéletes UHD, de ezt miből gondolod? Azért mert a többi gyártó így tesz vagy korábban ez volt a szokás? Kérlek ne próbáld megmagyarázni, mert tökéletesen értem de nem jól vázolod fel a témát, nem úgy közelíted meg ahogy kéne, rossz szavakat használsz amikor azt mondod, hogy nem valós 4K az RGBW, valós az csak másként és ebben az esetben az RGB-hez képest értendő, értelmezhető, hogy nem az lenne, de azt is lehetne állítani, hogy az RGB nem valós 4K az RGBW-hez képest.
Egyébként nem szkanderozunk csak csak te érzed úgy.(#99023) saltanus
Szerintem javítható, de a panelcsere miatt már nem éri meg.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
asdf_
veterán
Es persze meg az is lehet, hogy mivel fapad szolgaltatas, meg ha elerheto lenne sem erlerheto a DVB-C, mert kapsz egy szurot a dobozban az elejere, es se analog, se DVB-C (kozben mashol olvastam, hogy a Telekom kivezeti/tte a DVB-C-t). Szoval lenyeg a lenyeg, csak a belteri egyseg hasznalataval tudsz tv-zni, az ottani EPG-t tudod csak hasznalni, ha DVB-C kell, akkor a UPC es a Digi a baratod, mert naluk van olyan.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Azt írtam, hogy iptv-hez felesleges a tv-ben a tuner...mivel a beltéri intézi.
szerk: Én is rühellem egyébként, egyáltalán a digitális tv-zés egy vicc...
Szerintem úgy kéne működnie, hogy én döntöm el melyik csatornákra fizetek elő (nem kihasználatlan csomagokra fizetek), vicc az 1080i/720p felbontás is a mai világban. Nyelv választás, kamera választás..stb ezeknek már alapnak kéne lennie, mert megoldható lenne technikailag.[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
V8engines
tag
-
Hunfiu12
csendes tag
válasz asdf_ #101335 üzenetére
Ez temészetes, mivel digitális hangról van szó. Egyébbként kis millió digitális->analóg konverter létezik, van DD-t és DTS-t támogató, 5.1-es kimenettel rendelkező, tavirányítós is. Persze ezek már tisztességes árban vannak, lehet egy egyszerű soundbar a legjobb megoldás, vagy egy használt reciever.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz asdf_ #101389 üzenetére
Nem lehet, de sajnos ez nem érdekli csatornákat. Hangerő normalizálás nélkül az összes kereskedelmin jóval hangosabb a reklám.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
válasz asdf_ #101389 üzenetére
Az a helyzet, hogy itt van nálam muterom, és panaszkodik a TV-re, mondván, hogy az ő 20 éves ITT CRT tévéje nem hangosodik fel reklámnál.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz asdf_ #101394 üzenetére
Telekom Cisco STB, SCART-tal a CRT-t. Nálunk meg Vodafone van Media Carddal ED 3.0.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
blakey
titán
válasz asdf_ #101542 üzenetére
Jelentéktelen. Nem történik akkora mértékű fejlődés. Simán jó vagy talán jobb is egy tavalyi modell. Nem kell mindenből a legújabbat venni, értelmetlen, főleg úgy, hogy pl. LG-nél idén "dobták" a DTS-t. Tavalyi modellek sebességére senki sem panaszkodott, Egyébként szervizmenüből megnézhető, hogy mi a különbség.
-
KRoli92
tag
válasz asdf_ #101936 üzenetére
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy pontosan mit takar, hogy game tv? Idősebb személynek lenne vásárolva, megfelelő lehet csak film nézésre?
LG 32LM550BPLB LG honlapján processzornál az áll, hogy ProcesszorGameTV Processor, illetve Operációs rendszer GameTV. Erről mit lehet tudni? Idősebb személynek megfelelő lehet csak filmnézéshez?
LG 32LK510BPLDAmi még érdekelne, az a LG 32LT340C. Esetleg még az LG 32LM630BPLA is érdekelne.
Melyiket érdemesebb venni? 55-60 ezer környékén van mind. Köszönöm.
Véletlen válaszként ment el, új hozzászólást szerettem volna írni.
[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
válasz asdf_ #101975 üzenetére
Ez így korrekt írás. A cégeket és szolgáltatókat nem érdekli, hogy Te tájékozódsz-e.
Hányok már a sok eSeMeS-től amiket a T-s cég is küld, hogy már megint változott az Aszf. Oszt akkor mondom mi van? Egyénileg ők megtehetik, nem fognak minket megkérdezni, hogy ugyan mit szóltok hozzá emberek, jó lesz így?
De én se merülök bele, hogy mi változott épp. -Ez is az én problémám.
Egy alkalommal T-seknél bent járva szóvá is tettem hogy ez unalmas, minek külditek?
Válasz: Ha változtatunk egy betűn is, küldenünk kell SMS-t. (De nyilván nem a betűket változtatgatják.)
Köszi, szuper.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz asdf_ #101975 üzenetére
Benne volt a támogatott listában. Működött is kb. 1 évig, azóta volt előfizetésem. Tökéletesen tisztában vagyok az ASzF adta jogokkal és köteleségekkel, illetve, hogy ez mivel jár. Azt nem értitek, hogy ez attól még nem tisztességes tájékoztatás és eljárás. Mi az, hogy "jogosult időről időre", "a technika aktuális fejlődési állapota és szabványai"? Ezek olyan lózungok, hogy mérnökként csak fogom a fejem. Vajon milyen szabvány változott ami alapján a tv úgy veszíti el a támogatottságát, hogy az app ugyan nem frissült 1,5 éve, de egyszer csak nem működik.
Ráadásul még azért se értem, mert normális verseny helyzetben ilyet azért sem lehetne csinálni, mert a felhasználok ilyen szintű átb@szása, garancia a tönkrementelhez. Bár ha belegondolok Apple termékeket is úgy veszik mintha az örök élet forrása lenne.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz asdf_ #101980 üzenetére
"elképzelhetetlennek és logikátlannak látod" Igen. Nem vagyok programozó ugyan, de van némi rálátásom. Eléggé nagy a valószínűsége, hogy nem technikai akadálya van, egyszerűen ez az üzleti modell. Röviden vegyél újat, tévét, bármit.
De ez itt off, szerintem ne fárasszuk egymást. Nem értitek, hogy nem tetszik a rendszer és azt gondolom lehetne is ellene tenni. És nem azért nem tetszik mert nekem nem jó, hanem úgy általában hosszú távon fenntarthatatlan.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
junkpod
veterán
válasz asdf_ #102059 üzenetére
betekintési szög/képminőség:
-azt mondta a utuber bácsi, hogy az UM7600 szériában 50" felett VA, alatta IPS panel van bármit is mondjon az LG. De azt sose tudom megjegyezni melyiknek mi az előnye/hátránya? És azt sem tudom (soha nem volt mg LCD tv-m), hogy manapság ez a betekintési szög mennyire táma egyáltalán?DTS:
- alkalmanként átvinnék oda filmeket, de mivel magamnak a HM miatt a DTS-HDMA verziókat kölcsönzöm, így jó lenne, ha nem kellene egy másik verziót is letölteni, bár végülis nem halnék bele. (de 90% TV adás 2.0 a forrás)Szóval az UM a 2019, az UN meg a 2020 széria? többi jelölés?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
htc07
addikt
válasz asdf_ #102108 üzenetére
Elég gumiszabály, engem akadályozna abban, hogy rendeltetésszerűen használjam (szórakozásra) az, hogy hangos egy alkatrésze (nyilván a hangszórón kívül )
Amúgy is érzékeny vagyok ezekre a magas frekin rezonáló dolgokra, engem a neoncső hangja is zavar, ha csend van.
[ Szerkesztve ]
-
Crondore
tag
válasz asdf_ #102404 üzenetére
Nem olyan drága egy elfogadható dts-es házimozi erősítő. A különbség meg ha valaki érzékeny rá igen csak hallható. Nekem legalább egy 10 éves Cambridge Audio Azur 540R -esem van 5.1-ben használom, ha valaminek van dts-es hangsávja akkor nem kérdés, hogy azt fogom beállítani. A stream szolgáltatók szerencsére dd5.1-es hanggal tesznek fel nagyon sok mindent, így az ilyen tartalmak térhangzása is megoldott. Azonban ezek a dolgok teljesen szubjektívek és egyéni preferenciák kérdése... és valóban vagyunk jó páran akik a dts-t részesítjük előnyben, de ez nem csak a hangról szól, hanem az audió vizuális élmény minél teljesebbé tételéről.
-
TeeJay
félisten
válasz asdf_ #102540 üzenetére
Tehát a komplett UN széria kb. azonos ami különbség hogy
UN71xx nem kap Magic Remote-ot csak vehetsz hozzá
UN80xx és UN81xx 4darab HDMI
UN85xx 100Hz, alpha proci, HFR, dolby atmos, 4K Ai felskálázás50" és 82" VA panel, egyes szériákban az 50", 60", 70" VA
Többi mind IPSNa de milyen IPS mert nyakamat rá hogy van eltérés
Sőt engem az érdekelne hogy egy UN71xx 43" IPS azonos minőségre egy UN8100 75" IPS-el vagy totál más gyártó más minőségi szint stb...
Ha mindben azonos lenne mi értelme lenne 71-73-74-80-81xx szériát kiadni?[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blakey
titán
válasz asdf_ #102644 üzenetére
Az LG másképp gondolja, náluk lehet okoskodni.
Menüben lépkedve minden olvasni tudó felhasználó eligazodik, aki nem, annak a kézikönyv vagy az útmutató sem segít.#102645 szimszonos
Az első linken az 50-es NANO jó választás, legalábbis a panel miatt, a másik link nem működik.[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
-
blakey
titán
válasz asdf_ #102931 üzenetére
Ha nincs valamihez licenced akkor azt semmlyen módon nem tudod használni. Ha van pl. DTS licenc de csak a továbbküldéshez akkor az van amit írsz de ezt jelölik valamilyen módon. Ha teljes DTS licenc áll rendelkezésre akkor minden formájában elérhető. Semmi sem logikátlan vagy logikus egy üzleti megfontolású dolgon. Ez ilyen.
-
v.attis
őstag
válasz asdf_ #102949 üzenetére
Google Chromecast-al és laptoppal filmezek, szóval nem zavar, hogy full hd.
A hotel tv-t nem tudom mit jelent, a jack csatlakozó sem érdekelValójában a kérdésem a minőségre és a megbízhatóságra irányul:
- Melyiknek valószínűbb, hogy megfelelő a fényereje, szépek a színei, elviselhető a hangja? (Nem kell hifi, de azért ne legyen már laptop hangszóró hangja sem.)
- Melyiknél valószínűbb, hogy kibír néhány évet, illetve ha meghibásodik, akkor kielégítő szervízháttere van? A mantának egyáltalán van magyar szervízpartnere, vagy lengyel, szlovák, mittudomén milyen országokba viszik?Az igényeimmel tisztában vagyok, azzal is, hogy ennyi pénzért ne várjak csodát, de azért kidobni sem akarom ezt a kis pénzt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest