Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 65NANO793NE készülék. Szuper, szeretjük nagyon. Egy dolgot vettem észre ami idegesít, hogy ha a tv-re telepített Plexen nézek haver szerveréről 4K vagy FHD filmet, akkor lejátszik, pufferel, lejátszik pufferel... Ez úgy pár másodperces váltásokban. Port híján wifin csatlakozik, ami végülis nem baj, mert a lan csati ugye nem gigabites, viszont a wifi az 5G-s. Viszont a speedtest wifin is cc 200/100 körül mér. Bár ez elég lenne UHD-hez.
De itt jön a csavar, hogy a Telekomos android boxon (iptv-s) simán viszi ugyanazt a filmet, és az kábeles, ami szintén csak 100-as. Wifin a box-al 500/500 körül mérek egyébként.
Nincs valami ötletetek, hogy ezt miért csinálja, és a speedtest miért ilyen keveset mér wifin?
Köszi előre is.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mgaben
senior tag
válasz mgaben #107231 üzenetére
Erre ötlet valakinek?
Vagy esetleg próbáljam az Emby-t? Olvasgattam itt róla. Azt jól értelmezem, hogy ha van a gépemen Plex Server, akkor ahhoz is tudok Emby klienssel csatlakozni? Ha igen, akkor azt, hogy?Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Van egy 65nano793ne televíziónk, szoftververziónál 4.30.35-t ír, a tv információnál a webOS verzióra meg 5.3.0-18-at. Ez két különböző dolog? Vagy miért ír különböző számot?
De amiért írok az az, hogy talán a legutóbbi frissítés óta az én telefonomról nem működik a képernyőtükrözés. A ytb kivetítés működik, LG ThinQ appból is tudok kivetíteni.
Az asszony telefonjáról simán megy. Annyi a különbség a két telefon között, hogy az övén 11-es,az enyémen 9-es android fut.Nincs esetleg valakinek ötlete, hogy miért nem látja a beépített applikáció a tv-t?
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mgaben
senior tag
Tudomásom szerint 65"-ban nincs csak IPS panel. Mondjuk nekem 2020-as modell van, nano793ne, nekem teljesen korrekt.
Írják itt, hogy sötét szoba, stb. Nálam alap, hogy full sötét szobában nem nézek tv-t. Iszonyat rontja a szemet. Mindig van valami minimál háttérmegvilágítás.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Van egy 65NANO793NE tv-nk, és olyan tüneteket produkál, hogy ha 5Ghz wifi-re kapcsolódik akkor az én telefonom (MiMix2), és a PC-m (TP-Link 2,4 Ghz-es adapterrel) sem tud képernyőt tükrözni a tv-re. Ellenben az asszony telefonja (Redmi Note 10S), és a notebook-ja (Lenovo) az simán tükrözi. Viszont ha a tv-t átváltom a 2,4-es wifi-re akkor minden gond nélkül csatlakoznak az én eszközeim is. A telefonomat hagyom az 5Ghz-es sávon.
Nemrég még működött, mintha egy szeoftverfrissítés után bolondult volna meg, de ez csak tipp. Más találkozott már hasonlóval?
Valamint a wifi jelszavakkal lehet valamit csinálni, hogy hegyezze meg őket? Ha váltok a két sáv között, akkor mindig be kell irkálni a jelszavakat.[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
Még az asszony ezer éves huawei p9-e is csatlakozik rá mindkét sávon, a tv az 5 ghz-en volt. Még az jutott eszembe, hogy a root miatt esetleg? Bár tegnap próbaképp volt olyan rom is a telefonon ami nem volt root-olva, és nem működött.
Ja, meg az x96 boxra is csatlakozik minden gond nélkül a telefon. Szóval tuti nem a routerben van a hiba.[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
Nekem telekom technicolor van, és amíg az vitte a forgalmat a tv Plex alkalmazása nem bírta 4k vagy FHD filmet streamelni (nem saját hálózatról), amint visszatettem a saját router ez megszűnt. Telekom eszkoz pppoe passthrough módban (ha optikád van), és a saját router "tárcsáz".
Viszont telekomhoz trükkös dolog saját router betenni, ha van iptv-d is. További infókért majd a telekom topikban nézz körbe.
[ Szerkesztve ]
-
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már olyat, hogy kikapcsol a tv minden ok nélkül? Úgy, hogy megy a lejátszás. Szóval ilyenkor az auto kikapcsolásnak nem szabadna aktiválódni. Ráadásul később kapcsolt ki, mint amire az automatika be van állítva. A típus egyébként egy 65NANO793NE.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mgaben
senior tag
válasz farkas-j #108837 üzenetére
Igen, tudom, de az 4 órára van állítva, szerintem nem annyi idő után kapcsolt ki. Bár nem emlékszem, hogy mikor nyúltam hozzá utoljára. Meg én azt gondolnám, hogy úgy viselkedik, mint a monitor, hogy ha lejátszás van, akkor nem kapcsolja ki. De ezek szerint mégis kikapcsol. Köszi.
-
mgaben
senior tag
válasz pecccccccca #108839 üzenetére
Már úgy értem, hogy a sima számítógép monitort a számítógép nem kapcsolja ki a megadott idő alatt ha filmet nézek rajta. Azt gondoltam, hogy a tv-nél is ez van, de ezek szerint nem.
-
mgaben
senior tag
-
mgaben
senior tag
válasz herdsman12 #109632 üzenetére
Ez van, 2020-as NANO.
-
mgaben
senior tag
Nekünk 65Nano793ne van, semmi ilyet nem tapasztaltunk rajta. Egyáltalán nem felhős.
-
mgaben
senior tag
Nálam is hasonló. Engem egyébként az bosszant fel, egy több százezres tv-be is képesek 100 mbps lan csatit tenni.
-
mgaben
senior tag
Na az a baj, hogy itt tartunk, hogy "kimegy a divatból"... Inkább a minőségre, javíthatóságra, és minél hosszabb élettartamra kellene törekedniük. Telefonoknál talán most már kezdik kikényszeríteni ezt az irányt.
-
mgaben
senior tag
Igen, bejött a 3d tv is, jóvót... Ja, nem ide...
Épp ez a baj, hogy fogyasztói társadalom van. Képzeld, tök jól megvagyok az 5 éves telefonommal. Ha a GPS nem sz@rakodna sokszor még csak eszembe sem jutna a csere. Így se nagyon egyébként.[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
-
mgaben
senior tag
válasz forum_user #112067 üzenetére
Nem tudom, neked milyen panel van benne? Nekem 65 nanocell tv van, teljesen jó a betekintési szög. Ez ips panel.
-
mgaben
senior tag
válasz forum_user #112071 üzenetére
Nem sajnos. Anno én is egy külön oldalon néztem, de már nem emlékszem hol. Végül kiderült, hogy a 65" mind ips panel, mert akkorában csak azzal gyártják. Elvileg a másik panel típusnak kisebb a betekintési szöge, cserébe másban jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic