Hirdetés
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Egy ház új téglaruhája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
berlin
csendes tag
válasz toM517 #13408 üzenetére
Szia!
2-3 hónapja vettem egy 42LM660S TV-t
HA szabad válaszolnék:
- 3D hatás: amikor a 2D-t konvertálja fel, azt próbáltam azonnal vétel után, azt kicsit szokni kellett más a képernyő "fénykezelése", ez eleinte nagyon zavart, csalódott is voltam 2D-nél, de ezt teljesen megszoktam, már nem is veszem észre
és tudod, milyen f.sza volt az olimpia az m3D-n??? ))))))))))
2D-ből 3D-be: ilyenkor a képernyőnek mélysége van, értsd a képernyő síkjától "befelé" van meg a tárhatás
ha "rendes" 3D filmet nézek, akkor "kifelé" is megvan
(van LG 3D demo videó, 5 perc, majdnem 1,5 GB, gondolhatod, milyen élmény - minden vendég csak ámul nálam, 30tól 70 éves korig )
- külső HDD-ről gond nélkül futtatja a 3D filmet, mondjuk nekem olyan van, ami nem külső tápos, hanem az USBn keresztül veszi fel a szükséges áramát.
(itt mondta valaki, hogy arra kell figyelni, hogy 5600 felett rpm-es legyen a HDD, hogy ne szaggasson a kép - erre figyelj, nekem is olyan 7000 valahányszázas rpm-es van, és nincs gond)
-én sima szobában nézem, tisztán 3-3,5 méter távból a 42-es tévét. Kell ez a méret, hidd el, olyan látványa, képe van, hogy csak na. eltűrnék egy 50 collost is ))
- fali konzolból, olyan kell, ami függőlegesen is dönthető, mert a 3D tartalmak függőleges betekintési szöge alacsony, ezt vettem észre, értsd, ha felrakod a tévét falra és te fotelből, ágyból fekve nézel filmet, kell, hogy tudd előrefelé billenteni a készüléket.Üdv!
-
berlin
csendes tag
TOM!
1.
Még azt is akartam mondani, hogy a külső HDD-nek külön USB bemenetele van a TV oldalán (több USB bemenet is van), ide 32GB-nál nagyobb tárhelyű sz.rt lehet bedugni, és fel is tudsz venni tévéadást.
Most azt nem tudom, hogy csak "megállítani" tudod az adást vagy időzítve is lehet felvenni bármikor műsort.Hogy miért nem tudom?
Mert ebben az esetben a HDD-t semmi másra nem tudod használni.
Inicializálja vagy mit csinál a merevlemezzel, én meg nem akartam, hogy elvesszenek a filmek.A TV-nek remek sugó-menűje van, ezt simán ki tudod próbálni pl. a S.turnban én is kipróbáltam minden szart rajta. Egy csomó dolgot ott tudtam meg a készülékről, hogy elolvastam a képernyőn.
Az LG értékesító készséges volt, kb. 2 órát b.ziztam a tévét.
(Persze nem ott vettem meg, mert máshol jobb opcióval adták.)2.
Az okos távirányítót, ezt a magic remote-ot én nem "kalibráltam" (mert lehet), csak simán használom, nem "integetek" vele (csatornaváltás pl.)
De mivel a képernyőre rámutatással működik, ha netezni is akarsz, akkor sokkal-de sokkal kényelmesebb, mint a tévé hagyományos távírányítója.
Szóval nethez a magic-et használom.3.
A TV dobozán volt egy matrica oldalt alul, hogy nem tudja a magyar menüt a tévé. Nos ez nem volt igaz, nem tudom, miért ragasztották rá...
Csak úgy megjegyeztem. Ha ijet látsz, nem kell megijedni, legfeljebb kérdezz rá.Üdv!
-
Petyus1
tag
Tom:
Az LM660, és 669 tudtommal ugyanaz, csak a színe más. Én kb 3 hete vettem 660S-t, mivel feketét akartam. A 620-at nem ismerem, de már csak a távirányító, és a plusz tartalmak miatt megérte a nagyobbik.
Hogy milyen a minősége? Legszívesebben betenném esténként a párna alá.
Az Olimpiát az M3D-n néztük, fantasztikus volt. UPC tányéros digitális HD csomagom van, hát most kijött rajta, hogy mennyire mákos a mindigtv-hez képest...
Én 3 méterről nézem, és annó az okosok azt mondták, hogy 3x-os képátlóról való nézési távolság az optimális. Így gondolkodj a vásárolandó méreten. Ja, és tegyél hozzá egy méretet! Ezt ajánlják a plasztikai sebészek is a nőknek, amikor műcicit válogatnak.
3D-ben eddig csak a mindigtv, a 3D world tartalmak, és a letöltött filmek voltak. Mondjuk az eddig letöltött filmek mind SBS voltak, amiknek inkább csak mélysége volt, kifelé nem nagyon akartak a dolgok jönni. De kutatok rendületlenül új tartalmakat.Ja, a MM-ban volt olyan akció, hogy egy 20-ast leszámítottak, ha vittél valami akármilyen szar kütyüt, illetve kaptam hozzá egy 3D kamerát ajándékba. Azzal is jól el lehet szórakozni.
-
Gicz
addikt
válasz toM517 #13444 üzenetére
Half Sbs 3D az passzivon nem olyan mint a top bop bottom, vagy frame by frame. 25-50 gigások, ott vagy frame by frame, vagy 2 külőn teljes stream van. A két streames mkv-t én nem tudtam 3d ben nezni 42lm671s-en. Frame by frame pedig nem járt még nálam.
Amit használok az top bottom általában.
A half sbs az pont olyan mint az m3D adása, mivel az is az.
-
gulyasa
őstag
válasz toM517 #13462 üzenetére
Ha ránézel MediaInfo-val és a felbontás 1920x1080 (vagy 1920x800) és egy mezei lejátszóban két vízszintesen összenyomott képet látsz, az a HalfSBS.
Ha a felbontás "látszólag" 3840x1080 (vagy x800), az a full HD felbontású SBS.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
tigipuf
senior tag
válasz toM517 #13462 üzenetére
Ne haragudjál már de neked ki tömte tele a fejed ezzel a kaki sbs szöveggel ??
Töltsd már le pl:a bosszúállókat, egész jó szerintem.
De legyen itt akkor egy személyes tapasztalat,nekem az avatar meg van half sbs-ben is (25 Gb).és:3D.BD25.MVC.DD.5.1 (25 Gb)verzióban is mivel direkt kíváncsi voltam a különbségekre.
Nem vagyok benne biztos,hogy meg tudnám mondani éppen melyik verziót nézem,csak esetleg ha keményen direkt erre figyelnék .
A 25 Gb-s halfos filmek minőségileg jók,sőt animációs filmeknél a 15-16 gigások is nagyon ott tudnak lenni a 3D látványban (gyerekeken tesztelve!)
Inkább az a gond,hogy a filmek nagy része nem valós 3D-ben felvett,hanem stúdiókban utólag mókolt valamik,persze ,hogy nem kapsz tökéletes élményt.[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
huncutka1029
addikt
válasz toM517 #13651 üzenetére
mivel 1920 x 1080 a felbontása a kijelzőnek, igen támogatja az ilyen tartalak megjelenítését minden bemeneten.
a DTS t is tudja, és a passtrough is megy optikain. ha a házimozi erősítőd 5.1 vagy 7.1 akkor úgy is fog megszólalni
Dolby true hd ha szerepel a specifikációban, akkor tudja, ha nincs licence akkor nem, a google jó barát, találsz részletes leírást róla.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
BloodRay
veterán
válasz toM517 #13651 üzenetére
Tudja a DTS-t természetesen.
Szinte minden billentyűzet, billentyűzet-touchpad kombó működik. -> Ez az összes smart-os 2012-es LG-re vonatkozik.
Logitech K400 egyébként nagyon jó, én tuti azt venném.Plusz infó: Szeptember végétől elérhető lesz az új webkamera Skype-hoz.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
aszamóca
aktív tag
válasz toM517 #13717 üzenetére
Már említettem, hogy az utazás a föld középpontja felé az a film, ami nem csak mélységérzetet ad, hanem vannak benne jó effektek is. A többin még csak gyakoroltak a filmesek. A 3D hatás erősségét, be lehet állítani a menüben. A PC egy célhardverhez képest gyengébb minőséget ad.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
gulyasa
őstag
válasz toM517 #14592 üzenetére
Én úgy tudom, nem erről van szó.
Az "ethernet" funkció a kábelben csak az ilyen HDMI kábellel összekötött eszközök közötti kommunikációra szolgál.
Net eléréshez továbbra is a LAN (UTP) csatlakozást kell használni.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
addikt
válasz toM517 #14592 üzenetére
Elvileg ha a TV kap internet elérést kábelen keresztül, akkor a HDMI-n csatlakoztatott eszközök, mint pl. Blu-Ray lejátszó és társai, a TV-től kapják az internet elérést. Bökkenő, hogy minden eszköznek az adott HDMI porton támogatnia kell a HEC-et, illetve ilyen kábel is kell hozzá. Én egyelőre a TV specifikációjában sem találom, hogy támogatna hasonlót és a portokon sincsen feltüntetve.
-
Brain75
senior tag
válasz toM517 #15196 üzenetére
Nálam is volt ilyen ,de egy gyári állapotra visszaállítás segített a dolgon.
Megszűnt az alap búgás és most tökéletes a hagja./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
blakey
titán
válasz toM517 #15509 üzenetére
Nem simán rádugni hanem be is kell állítani, hogy vezetékesen legyen, a menüben átállítod. Esetleg törlőd a wifiből a hálózatot és nem fog csatlakozni, nekem nem szoktak gondjaim akadni a wifivel.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kenand
veterán
válasz toM517 #18891 üzenetére
Nincs olyann opció hog kódolás nélküli nyers anyg menjen ki az optikán?
ARC-ot nem tudtam beüzemelni én sem, de annyira nem zavar, TV-n ritkán vannak olyan filmek amit megnéznék, a beépített video lejátszó csapnivaló, szóval ha filmet nézek csak "monitor" szerpet kap a TV.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz toM517 #18982 üzenetére
Nem. A trumotion egy mozgásinterpolációs eljárás. A 24p az simán engedélyezve van.
Amit írsz az azért érdekes, mert bár sosem láttam ezt a lejátszót(totalmedi), de a tapasztalataim szerint ezek a legritkább esetben igazítják hozzá a kimenet frekijét a filmhez, azaz jelen esetben a gép(sw) csinálta meg a 3:2 pulldown-t, ami azért ritkán szokott jobban sikerálni, mint a tévében, bár ez nem zárható ki.
Erről az egészről korábban már értekeztünk a topikban. Én akkor azt mondtam, hogy ha valakinek nincs szappanopera mániája, és elnéz némi artifactet, az inkább használja a trumotion, mert annyira nincs ott semmi microstutter, hogy kizárt, hogy bármilyen pulldown-t csináljon még az interpoláció előtt, ergo kadenciára mégiscsak ez fogja hozni a legjobb eredmény azzal együtt is, hogy ez áll a legtávolabb az eredeti anyagtól (vicc, de tényleg így van) -
törölt tag
válasz toM517 #19620 üzenetére
Az furi. Mármint ha a plex nem transzkódol, és a beállítások is azonosak, akkor az van, hogy bizony a tv dekódere gyengébb. Ezzel viszont nem tudsz semmit kezdeni, ez nem a plextől függ.
update: most látom, hogy ráadásul 24p-ről van szó, amit úgy tudunk, hogy a saját lejátszója nem tud, amit én sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudok, de olyan sokaktól olvastam már, hogy hajlok rá, hogy elhiggyem. És ha jól értem a TMT meg valami pécén fut, és hdmi-n jön a jel. Tehát nyilván innen is származik a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz toM517 #33087 üzenetére
De mire nem elég az 50mbit?
Azon a filmet is átmennek, böngészés is normális, max a speedtestben kisebb a szám.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
brandy1
csendes tag
válasz toM517 #33170 üzenetére
Huha ez nekem teljesen új. persze notebookon formáztam igen. Ha jól értem akkor vagy csak TV-ről felvett műsort rakhatok rá vagy csak TV-set? Vagy ha TV-vel inicializálom akkor azért írhatok rá később win-ben?
Ja és hogy kell tv-vel inicializálni?
Ja és nagyon köszönöm a választ)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest